Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδος στο βόλεϊ για το 2010, νίκησε 3-2 τον Ολυμπιακό

Το έκτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του κατέκτησε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε 3-2 σετ του Ολυμπιακού σ’ έναν δραματικό τελικό για το βόλεϊ ανδρών που διεξήχθη στο Παλαιό Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν δύο φορές το προβάδισμα, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν ισάριθμες, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί το «τριφύλλι» έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και έκανε δικό του το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς παίρνοντας παράλληλα εκδίκηση για την ήττα στον αντίστοιχο περσινό τελικό. Μπροστά σε μαθητές πραγματοποιήθηκε το μεγάλο παιχνίδι.

Αναλυτικά το ματς:................

1ο σετ

Αναγνωριστικοί οι πρώτοι πόντοι του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων (6-3) και να οδηγείται στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενος με 8-6. Οι «ερυθρόλευκοι» σημαδεύουν με το σερβίς τους τον Λάππα. Ο Παναθηναϊκός όμως, μπήκε καλύτερα στη συνέχεια και με τον πρώτο άσο στο παιχνίδι από τον Σωτήρη Πανταλέων πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 10-9. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως ανέκτησαν τον ρυθμό που είχαν στην αρχή του αγώνα και με άσο του Μίλκοβιτς πήραν ξανά προβάδισμα με 14-11, αναγκάζοντας τον Καζάζη να πάρει τάιμ άουτ. Τελικώς, ο Ολυμπιακός προηγούταν και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-12.

Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την ομάδα του παναθηναϊκού στο πρώτο σετ. Ο Καζάζης παίρνει και το δεύτερο τάιμ άουτ με το σκορ να είναι στο 19-13 υπέρ του Ολυμπιακού ενώ ρίχνει στον αγώνα και τον Κώστα Χριστοφιδέλη στη θέση του Γκιγιομ Σαμικά. Λίγο αργότερα, ο Σάκης Ψάρρας αντικαθιστά τον Πάβελ Ζαγκούμνι.
Με μπλοκ του Μίλκοβιτς πάνω στον Κώστα Χριστοφιδέλη, ο Ολυμπιακό παίρνει ισχυρό προβάδισμα πέντε πόντων (23-18) για την κατάκτηση του πρώτου σετ, ενώ ο ίδιος παίκτης διαμορφώνει το τελικό 25-20 για το πρώτο σετ. 1-0 για τον Ολυμπιακό.

2ο σετ:

Ισορροπημένο το δεύτερο σετ στο ξεκίνημα του. Τα μπλοκ και των δύο ομάδων δεν λειτουργούν αποτελεσματικά και ο Παναθηναϊκός προηγείται με 8-7. Οι «αιώνιοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και το «τριφύλλι» απέκτησε προβάδισμα δύο πόντων (16-14). Μάλιστα, οι τυπικά γηπεδούχοι επέκτειναν το προβάδισμά τους (20-15), αφού η υποδοχή των Πειραιωτών (με τον Στεφάνου) αντιμετωπίζει προβλήματα. Με τη διαφορά στους πέντε, το σετ δεν μπορούσε να χαθεί για τους «πράσινους». Έτσι, ο Παναθηναϊκός έκανε το 25-22 και ισοφάρισε στα σετ (1-1), παρά την αντεπίθεση διαρκείας των «ερυθρολεύκων» που λίγο έλειψε να γυρίσουν ένα –θεωρητικά- χαμένο σετ. Ο Κούναρι όμως, ολιγώρησε στο τέλος και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε έναν ανέλπιστο πόντο και το σετ.

3ο σετ:

Εμφανώς βελτιωμένος σε επίθεση και μπλοκ ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα στο τρίτο σετ και απέκτησε νωρίς προβάδισμα τεσσάρων πόντων (8-4). Μάλιστα, ο Ιβάν Μίλκοβιτς πήρε μπροστά και έδωσε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα (13-6) στην ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός όμως, αντέδρασε αμέσως και με σερί 4-0 (κυρίως χάρη στο μπλοκ του) μπήκε ξανά στο παιχνίδι. 13-10. Έτσι, ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα μόλις δύο πόντων στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-14).
Προς το τέλος του τρίτου σετ ο Ολυμπιακός ήταν πιο ψύχραιμος και προηγήθηκε με διαφορά πέντε πόντων (23-18). Ενδεικτικό ότι στις δύο τελευταίες φάσεις ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε υπέρβαση και φιλέ. Κάπως έτσι, Ολυμπιακός πήρε το τρίτο σετ (2-1) και το προβάδισμα εν όψει της συνέχειας με 25-22.

4ο σετ

Αποφασισμένος να μην παραδοθεί ο Παναθηναϊκός στο σετ ζωής ή θανάτου. Γρήγορο προβάδισμα για το «τριφύλλι» με τρεις πόντους και τελικά πήγε προηγούμενο με 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι παίκτες του Καζάζη σημαδεύουν συνέχεια τον Καλντέιρα στο σέρβις, δημιουργώντας προβλήματα στην υποδοχή των αντιπάλων. Έτσι, η διαφορά αυξανόταν κατά την εξέλιξη του τέταρτου σετ (14-8). Οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο διατηρώντας τη διαφορά που είχαν χτίσει (19-14).

«Δικό» του σετ κινδύνεψε να χάσει ο Παναθηναϊκός. Με δικά του λάθη και τον Μίλκοβιτς να μη σταματιέται ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 22-22. Τελικά ο Παναθηναϊκός απέκτησε το σετ πόιντ (24-23) με έξυπνη ενέργεια του Ζαγκούμνι και με μπλοκ του Αγκάμεζ πάνω στον Μίλκοβιτς ισοφάρισε σε 2-2 στα σετ (25-23).

5ο σετ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το τάι μπρέικ για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 5-2. Με τεράστια ψυχικά αποθέματα όμως, ο Παναθηναϊκός με σερί 4-0 προηγήθηκε στη συνέχεια με 9-7. Όσο το ματς πλησίαζε προς το τέλος του όμως, οι ομάδες ήταν νευρικές. Έτσι, ο Αγκάμεζ ακούμπησε αντένα και έτσι το ματς έγινε 10-10.
Ματς μπολ για τον Ολυμπιακό 14-13. Ο Παναθηναϊκός όμως, αντέχει και με πρώτο χρόνο ισοφαρίζει συνέχεια. Πολύ καλός ο Πανταλέων σε αυτό το σημείο. Με στοπ στον Μίλκοβιτς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα πόντο μακριά από τη νίκη. Σετ μπολ,ματς μπολ για το «τριφύλλι» που τελικά με την πρώτη παίρνει το ματς με 18-16. Ο τελευταίος πόντος του αγώνα ήρθε από μπλοκ του κορυφαίου Πανταλέων (στο τάι – μπρέικ) πάνω στον Λεονάρντο Καλντέιρα.

Ο Παναθηναϊκός είναι κυπελλούχος Ελλάδας για το 2010!

Τα σετ (3-2): 20-25, 25-22, 22-25, 25-23, 18-16

1 σχόλιο:

  1. Και κλάμα οι απόγονοι του αμερικάνικου στόλου......
    Οι απόγονοι της Τρούμπας των καμπαρέ και του στόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.