Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μπορντό - Ολυμπιακός 2-1.Τον μέθυσε με κρασί μπορντό και τον έστειλε Πειραιά.

Αντίο από την συνέχεια στην φάση των "8" είπε απόψε ο Ολυμπιακός αφού ηττήθηκε μέσα στην Μπορντό με σκορ 2-1.

Το σοκ του γρήγορου γκολ (Γκουρκίφ 5’) επηρέασε αρνητικά τον Ολυμπιακό.
Στο 65’ ο Μήτρογλου σκόραρε για τους Πειραιώτες, αλλά ο Σαμάκ στο 88’ έβαλε οριστική ταφόπλακα στα όνειρα τους.
Με δέκα παίκτες τελείωσε η Μπορντό λόγω αποβολής του Ντιαρά. Κόκκινη για τον Μέλμπεργκ μετά τη λήξη.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Με το «καλημέρα» ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω ........

στο σκορ. Από ένα φάουλ που παραχώρησε ο Τοροσίδης στα αριστερά, ο Γκουρκίφ βρήκε δίχτυα. Παρά το γεγονός ότι η μπάλα στήθηκε σε αρκετά πλάγια θέση, ο ποδοσφαιριστής της Μπορντό χωρίς να διστάσει, δοκίμασε απευθείας εκτέλεση. Ο Νικοπολίδης μάλλον περίμενε σέντρα, αν και εδώ που τα λέμε, η εκτέλεση ήταν εξαιρετική, με την μπάλα να «καρφώνεται στο αριστερό «παραθυράκι» του Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Νικοπολίδης αντέδρασε πολύ σωστά στο 39’ όταν σταμάτησε με γρήγορη έξοδο τον Γκουρκίφ, ο οποίος από λάθος του Αβραάμ Παπαδόπουλου, βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στο σώμα του γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Όταν οι δυο τους ξαναβρέθηκαν αντιμέτωποι λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Αντώνης στάθηκε πολύ τυχερός. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής απείλησε ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας των «ερυθρολεύκων».

Δυστυχώς… οφσάιντ

Παρά το επιθετικό σχήμα που κατέβασε ο Μπάντοβιτς, χρησιμοποιώντας Νταρμπισάιρ, Λούα Λούα, Ζαϊρί και Ντάτολο στο αρχικό σχήμα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δείξει ιδιαίτερες αρετές από τη μέση και μπροστά. Το παιχνίδι του γινόταν κατά κύριο λόγο από τον άξονα, παρά τις φωνές του Σέρβου τεχνικού για το αντίθετο. Η καλύτερη στιγμή για τους Πειραιώτες ήρθε στο τελευταίο λεπτό. Ο Λούα Λούα έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Νταρμπισάιρ και ο Άγγλος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δυστυχώς όμως για τους «ερυθρόλευκους» όταν το έκανε, βρισκόταν λίγο μπροστά και επομένως σε θέση οφσάιντ.

Γκολ και.. ξύλο!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας κατοχή μπάλας, δίχως όμως να κάνουν και μεγάλες ευκαιρίες. Φαινόταν όμως ότι αν το πίστευαν, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στου Γάλλους. Σε εκείνο το σημείο η αποβολή του Νταρμπισάιρ φάνηκε ότι δεν θα γκρέμιζε τις προσπάθειες των συμπαικτών του για κάτι καλό. Ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» είδε σε διάστημα έξι λεπτών, δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του να παλεύει με δέκα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται όμως, αυτή ήταν η αρχή του… καλού. Ο Μήτρογλου μπήκε στη θέση του Ζαϊρί αμέσως μετά την αποβολή και ελάχιστα αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρασό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 65’. Το πράγμα έγινε ακόμη καλύτερο τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν τη δόξα του Νταρμπισάιρ ζήλεψε ο Ντιαρά. Ο μέσος της Μπορντό είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε έξι λεπτά και έτσι και οι Γάλλοι έμειναν με δέκα.

Άγγιξε την πρόκριση

Η ψυχολογία άλλαξε άρδην και η Μπορντό βρισκόταν σε τρικυμία. Ο Ολυμπιακός στεκόταν πολύ καλύτερα και θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης στο 77’, όταν η τύχη του γύρισε την πλάτη όταν Ραούλ Μπράβο, που έκανε τη σέντρα σουτ και Μήτρογλου, που δεν πρόλαβε, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Λίγο πριν τη γραμμή, ο Σιανί πέταξε την μπάλα κόρνερ, δίνοντας την πρόκριση στους «γιρονδίνους». Στο 88’ ο Σαμάκ εκμεταλλεύτηκε ακόμη μια λανθασμένη εκτίμηση του Νικοπολίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να καθαρίσει μια μάλλον εύκολη σέντρα και με κεφαλιά έκανε το τελικό 2-1.


Το Φίλμ του αγώνα


1' Έναρξη της αναμέτρησης, στη σέντρα οι παίκτες της Μπορντό.

4' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Τοροσίδης.

5΄ΓΚΟΛ 1-0 Η ΜΠΟΡΝΤΟ! Ο Γκουρκίφ χτυπαέι το φάουλ που παραχώρησε ο Τοροσίδης σε αρκετά πλάγια θέση από τα αριστερά. Ο Γάλλος δοκιμάζει απευθείας εκτέλεση και στέλνει με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα.

Συμπληρώνουμε το 10' στην αναμέτρηση, συνεχίζουν να πιέζουν οι Γάλλοι που ελέγχουν το παιχνίδι.

17' Επικίνδυνη σέντρα του Ζαϊρί από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Καρασό.

Μετά το δυνατό ξεκίνημα των πρώτων λεπτών, ο ρυθμός έχει πέσει αρκετά.

35' Αριστερό σουτ από τον Σαμάκ, έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Νικοπολίδης.

39' Μεγάλη ευκαιρία για την Μπορντό. Λάθος του Παπαδόπουλου και ο Γκουρκίφ βρέθηκε απέναντι στον Νικοπολίδη, ο οποίος αντέδρασε γρήγορα και με έξοδο πρόλαβε να κλείσει το πεδίο του Γάλλου ποδοσφαιριστή και να αποκρούσει με το σώμα το σουτ.

40' Σέντρα του Ραούλ Μπράβο από τα αριστερά, ο Ζαϊρί έκανε αμέσως σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

44' Δοκάρι για την Μπορντό! Ο Γκουρκίφ δοκιμάζει από πολύ μακριά και πάλι απευθείας εκτέλεση φάουλ, λάθος εκτίμηση του Νικοπολίδη, αλλά η μπάλα σταματάει στο αριστερό δοκάρι.

45' Ακυρώνεται τέρμα που πετυχαίνει ο Νταρμπισάιρ, καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

53' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Νταρμπισάιρ.

59' Αποβολή για τον Νταρμπισάιρ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού κάνει σκληρό τάκλιν στον Πλασίλ και βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε έξι λεπτά.

62' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μήτρογλου μπαίνει αντί του Ζαϊρί.

65' ΓΚΟΛ 1-1 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Από εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Μήτρογλου πιάνει μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής και σκοράρει.

66' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Ντιαρά.

69' Αποβολή για τον Ντιαρά. Ο παίκτης της Μπορντό βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα και παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια.

75΄ Κίτρινη κάρτα στον Μέλμπεργκ.

75΄ Σέντρα του Γκουρκίφ απ' τα δεξιά, αλλά προ του Σαμάκ μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.

76΄ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Τοροσίδης σέντρα απ' τα δεξιά, ο Ραούλ Μπράβο απ' το δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ, αλλά ο Σιανί με προβολή απομάκρυνε τη μπάλα.

79΄ Κίτρινη κάρτα στον Αβρ. Παπαδόπουλο.

80΄ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, στη θέση του Στολτίδη πέρασε ο Λεντέσμα.

84΄ Αλλαγή για την Μπορντό, στη θέση του Πλασίλ πέρασε ο Σερτίκ.

88΄ ΓΚΟΛ για την Μπορντό 2-1. Σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' τον Νικοπολίδη και ο Σαμάκ με κεφαλιά έκανε το 2-1.

90΄+3 Λήξη του αγώνα.

* Την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) είδε ο Μέλμπέργκ μετά τη λήξη του ματς για διαμαρτυρία.


Οι συνθέσεις:

ΜΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Σιανί, Ντιαρά, Φερνάντο, Γκουρκίφ, Γουέντελ, Πλασίλ (84΄ Σερτίκ), Σαλμέ, Σανέ, Τρεμουλίνας, Σαμάκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Μαρέσκα, Στολτίδης (80΄ Λεντέσμα), Ζαϊρί (62' Μήτρογλου), Ντάτολο, Λούα Λούα, Νταρμπισάιρ.

Διαιτητής: Μπεκερένσα. Βοηθοί: Τιάγκο Τρίγκο, Μιράντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.