Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από τις 15 Μαρτίου

Αναπροσαρμόζονται από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου οι τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς, μετά την ενσωμάτωση της νέας αύξησης του ΦΠΑ από 19% σε 21%.

Σε κάποιους, ωστόσο, σταθμούς, όπως στην Ελευσίνα, τον Ισθμό, το Ζευγολατιό και το Ρίο, οι τιμές για τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα παραμένουν σταθερές.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός, η οποία κατασκευάζει τον οδικό άξονα της ΒΔ Πελοποννήσου, αυξήσεις θα ισχύσουν στους τέσσερις προαναφερθέντες σταθμούς για τα φορτηγά πάνω από 2.20 μέτρα ύψος από 7.20 σε 7.30 ευρώ και για τις νταλίκες πάνω από 2.20 μέτρα ύψος από 10.10 σε 10.30 ευρώ.

Παράλληλα, η κοινοπραξία Μορέας, η οποία κατασκευάζει το δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα και .......

Κόρινθος - Σπάρτη, ανακοίνωσε ότι θα εισπράττονται διόδια και στους τέσσερις σταθμούς και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Οι τιμές θα είναι οι εξής: στο Σπαθοβούνι και τη Νεστάνη τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1 ευρώ και 0.90 αντίστοιχα, τα οχήματα μέχρι 2.20 ύψος 1.40 και 1.30.

Τα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2.20 μ. 3.60 και 3.40 και τα τετραξονικά 5 και 4.80, αντίστοιχα.

Και η κοινοπραξία Νέα Οδός προχωρά σε αναπροσαρμογή για τα διόδια των Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας, Οινοφύτων και Θήβας καθώς και τα διόδια της Τραγάνας.

Στις Αφίδνες τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,90, τα φορτηγά 4.80 και οι νταλίκες 6.70. Στη Θήβα τα Ι.Χ. 2.30, τα φορτηγά 5.80 και οι νταλίκες 8.10. Στην Τανάγρα τα Ι.Χ. 2.20, τα φορτηγά 5.60 και οι νταλίκες 7.85. Διόδια καταβάλλονται και στα δύο ρεύματα και της εξόδου και της εισόδου.

Αναπροσαρμογές ανακοίνωσε και η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για τα διόδια Πελασγίας, Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαρυάς. Στην Πελασγία, τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 2.40, τα φορτηγά 5.90 και οι νταλίκες 8.30. Στο Μοσχοχώρι, τα Ι.Χ. 2.30, τα φορτηγά 5.80 και οι νταλίκες 8.20. Και στη Λεπτοκαρυά τα Ι.Χ. 2.40, τα φορτηγά 5.90 και οι νταλίκες 8.30.

Δεν αλλάζει η τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό

Αμετάβλητη θα παραμείνει η τιμή των διοδίων στην Αττική Οδό παρά την αύξηση του ΦΠΑ από το 19% στο 21% που θα ισχύσει από τις 15 Μαρτίου.

Η Αττική Οδός, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, «αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που δημιουργεί η οικονομική κρίση στους εργαζομένους, εργαλείο των καθημερινών μετακινήσεων των οποίων αποτελεί ο βασικός οδικός άξονας της πρωτεύουσας, αποφάσισε, στην παρούσα φάση, να μην μετακυλήσει την αύξηση του ΦΠΑ ούτε στους οδηγούς που πληρώνουν τοις μετρητοίς, ούτε και στους συνδρομητές των εκπτωτικών προγραμμάτων e-PASS».

Η τελευταία αναπροσαρμογή στο αντίτιμο του διοδίου έγινε την 1η Φεβρουαρίου του 2006.

ΝΔ: Απαράδεκτη η αύξηση των διοδίων στον άξονα Κορίνθου - Τριπόλεως

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αύξηση των τιμών των διοδίων στον άξονα Κορίνθου - Τριπόλεως ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης.

«Είναι απαράδεκτο σε μία εποχή που τα εισοδήματα συμπιέζονται δραματικά και μεγάλες κατηγορίες πολιτών αγωνιούν για την επιβίωσή τους, να λαμβάνονται αποφάσεις που θα επιβαρύνουν το επιβατικό κοινό, ακόμη περισσότερο», επισημαίνει ο τομεάρχης της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΑΠΟΨΗ:
Αν δεν κάνω λάθος στο Τρίπολη - Καλαμάτα οι τιμές μειώνονται. Δεν αυξάνονται.
Στην περίπτωση που όντως ισχύει η μείωση τότε μάλλον στην Ν.Δ. έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους και δεν ξέρουν τι λένε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.