Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Αναφορά Νάντιας Γιαννακοπούλου στην Υπουργό Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου σχετικά με την ανέγερση κτιρίου του 10ου Δημοτικού Καλαμάτας

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του 10ου Δημοτικού Καλαμάτας για την δημοσίευση της έντονης ανάγκης ανέγερσης νέας Σχολικής Μονάδας.

Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου έρχεται να αναδείξει το σοβαρό κτιριακό ζήτημα που αντιμετωπίζει το 10ο Δημοτικό Καλαμάτας, καθώς στεγάζεται σε παλιό ορφανοτροφείο κατασκευής του 1950, ʽπροσωρινάʼ, από το 1993. Το κτίριο έχει υποστεί τρομερές φθορές από το χρόνο και με βεβαιότητα δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κυρίως όταν αυτές μεγεθύνονται από την συνεχή αύξηση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου.

Η ανεπάρκεια χώρου, επιπλέον, έχει οδηγήσει στην .........

πολλαπλή χρήση χώρων, όπως για παράδειγμα η χρήση του εργαστηρίου πληροφορικής ως τραπεζαρία για το μεσημεριανό των μαθητών. Παράλληλα, η τραγική κατάσταση της τουαλέτας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών.

Η κ. Γιαννακοπούλου, στην αναφορά της, ζητά την εκκίνηση των έργων για την ανέγερση νέου συγκροτήματος, καθώς η πολιτεία έχει διαθέσει από το 2002 το ποσό των 3 εκ. ευρώ για την αγορά οικοπέδου και οι μελέτες της Νομαρχίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.