Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ηλεκτρονική τάξη στο χάος των αποδείξεων. Δωρεάν υπηρεσίες στο Ίντερνετ ή στο ΡC από 8 εταιρείες

Τάξη στο χάος των αποδείξεων που μαζεύουν ήδη και στη συνέχεια θα πρέπει να καταχωρίσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι φορολογούμενοι, «υπόσχονται» τα προγράμματα που διαθέτουν μέσω του Διαδικτύου οκτώ- μέχρι στιγμής- εταιρείες πληροφορικής.

Τα προγράμματα διατίθενται δωρεάν και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες, είτε να καταχωρούν τις αποδείξεις μέσω ιστοσελίδας στο Ίντερνετ είτε να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν τις σχετικές εφαρμογές στον προσωπικό τους υπολογιστή, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται κάθε φορά να συνδέονται στο Διαδίκτυο.

Το μεγάλο όφελος που προσφέρουν στους ............

φορολογούμενους οι οκτώ αυτές εφαρμογές - εκ των οποίων οι τέσσερις είναι on-lineείναι ότι κάνουν πιο εύκολη την πρόσθεση και ομαδοποίηση των αποδείξεων, ώστε να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος ανά πάσα στιγμή πόσες έχει συγκεντρώσει και τι αξίας είναι αυτές. Μάλιστα, το γεγονός ότι πριν από μερικές εβδομάδες οι διαθέσιμες στην αγορά εφαρμογές ήταν μόλις τέσσερις, δείχνει ακριβώς ότι οι εταιρείες πληροφορικής βλέπουν στον τομέα αυτόν μια καλή ευκαιρία για την προβολή τους (αφού, ούτως ή άλλως, οι υπηρεσίες παρέχονται προς τους φορολογούμενους δωρεάν).

Αναφορικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, όσες εταιρείες διαθέτουν υπηρεσία καταχώρισης των αποδείξεων σε ιστοσελίδα τους στο Διαδίκτυο, δεσμεύονται ότι αποκλειστικός διαχειριστής είναι ο φορολογούμενος με δικό του password που εξασφαλίζει την εμπιστευτικότητα των στοιχείων του. Όποτε, πάλι, η εφαρμογή κατεβαίνει στον υπολογιστή, ζήτημα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων δεν τίθεται, δεδομένου ότι αυτά δεν εισάγονται στο Διαδίκτυο.

Οι τέσσερις on-line υπηρεσίες

Από τις πρώτες ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν, είναι η www.taxfriend.gr, της εταιρείας SingularLogic του ομίλου της ΜΙG.
Αρκεί ένα e-mail για να εγγραφεί κανείς και να την ενεργοποιήσει. Ο χρήστης, προκειμένου να κάνει τη διαχείριση των αποδείξεων πιο εύκολη, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει φακέλους με κατηγορίες (π.χ. από σούπερ μάρκετ, γιατρούς, εστιατόρια), να τις μετακινεί από φάκελο σε φάκελο, να κρατάει στατιστικά στοιχεία για τα δεδομένα του (π.χ. αποδείξεις ανά ημερομηνία ή ανά επιχείρηση ή επιμέρους σύνολα για τα έξοδα του νοικοκυριού). Επίσης, τα τελικά δεδομένα μπορούν να εξαχθούν σε ένα αρχείο Εxcel και να εκτυπωθούν. Η εταιρεία ετοιμάζει και ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Άλλη ιστοσελίδα είναι η www.apodeixeis.gr, που προέκυψε από τη συνεργασία των εταιρειών nzoumpoulis.gr, ΙQΝetwork και Virtualworld, και το μόνο που χρειάζεται για την εγγραφή είναι και πάλι το e-mail του χρήστη.
Όπως στις περισσότερες εφαρμογές, έτσι και εδώ, για την καταχώριση των στοιχείων απαιτούνται μόνο η ημερομηνία, το ποσό, ο αριθμός της απόδειξης και ο ΑΦΜ του πωλητή.

Επίσης on-line είναι η υπηρεσία της Νexphase Consulting Services, στην ιστοσελίδα www.apodeixeis.eu, όπως και αυτή της Gasprice.gr www.exoda.gr, όπου σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να γράψει το προσωπικό του e-mail.

Εφαρμογές που κατεβάζει ο χρήστης

Δημιουργία της Data Communications, γνωστής εταιρείας στον χώρο των εφαρμογών για λογιστικά γραφεία, είναι το Εasy Τax, το οποίο ο χρήστης κατεβάζει δωρεάν στον υπολογιστή του από το site της κατασκευάστριας εταιρείας www.datacommunications.gr.
Αντίστοιχες εφαρμογές, τις οποίες μπορεί κανείς να κατεβάσει στο ΡC του, είναι τo ΤaxControl της εταιρείας Regate, το πρόγραμμα της Νoetron του ομίλου Νewsphone http://www.noetron.gr/index.php?q=node/90, και το eReceipts.gr της εταιρείας Converge του ομίλου ΡRC www.ereceipts.gr.




-

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.