Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Αναστέλλει τη συναίνεση η Εξεταστική για την οικονομία

Η απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία, φαίνεται ότι αναστέλλει το συναινετικό κλίμα που έτεινε να διαμορφωθεί μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα θέματα αυτά.

Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με τη Ρηγίλλης να διαμηνύει πως «τα πράγματα σήμερα (χθες) δεν είναι εκεί που ήταν στο εγγύτερο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης των δύο αρχηγών».

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, επιβεβαίωσε την αλλαγή .......

στάσης έναντι της κυβέρνησης, καθώς τόνισε: «Είπα στον πρωθυπουργό ότι σε ώρα διεθνούς κρίσης δεν κερδίζεται η μάχη της οικονομίας, από μια κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο της κοινωνίας. Είχα πει ότι η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση υπήρξε τυχερή διότι έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, που της προσέφερε συναίνεση στα δύσκολα. Κάτι που δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ», κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ζητεί Εξεταστική για την Οικονομία, «χωρίς να νοιάζεται για την εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω και για τις συνέπειες», υπογράμμισε ότι το κόμμα του «δεν φοβάται τίποτε, δεν έχει να κρύψει τίποτε» και κατέληξε:

«Όλα στο φως! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981. Εμείς απαντάμε "ναι" στην Εξεταστική, αλλά αυτοί ας αναλογιστούν τις συνέπειες. Γιατί το τεράστιο χρέος δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. 112% είναι σήμερα. 112% ήταν και το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, αν και δεν υπήρχε τότε διεθνής κρίση».

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις Σαμαρά και η ηγεσία της επιμένει ότι «συναίνεση και διαφάνεια πηγαίνουν μαζί», ενώ φαίνεται να μην δέχεται την πρόταση της ΝΔ για διερεύνηση της περιόδου από το 1980 μέχρι σήμερα.

«Μπροστά μας έχουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία προήλθε από συγκεκριμένες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων. Δεν μπορεί να μπερδεύουμε αυτό που ζούμε σήμερα με τα προηγούμενα χρόνια» φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος επανέλαβε τη γενική κυβερνητική αρχή για «διαφάνεια παντού και για όλα» και σημείωσε ότι για την Εξεταστική Επιτροπή, «η οποία δεν θα συσταθεί αύριο, θα υπάρξει απόφαση και εξειδίκευση».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον συνομιλητή του ότι η ζημιά για τη χώρα γίνεται τώρα που υπάρχει η φημολογία και όχι με τη διερεύνηση και τόνισε πως με τη διαφάνεια θα υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση και επιτέλους από δω και πέρα πρέπει να μπουν κανόνες.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά, ότι στην παρούσα φάση δεν συζητεί τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων, πριν δηλαδή υπάρξει αποτίμηση όσων έχουν ήδη ληφθεί.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Μεγάλη κωλοτούμπα από Σαμαρά. Είδε ότι απειλούνται οι δικοί του και ποάει να τους καλύψει. Εμ βέβαια. κόρακας κοράκου μάτι βγάζει???? ΠΟΤΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.