Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Σε δημόσια διαβούλευση το ηλεκτρονικό σύστημα υγρών καυσίμων

Σε δημόσια διαβούλευση στην ηλεκτρονική σελίδα www.opengov.gr τέθηκε το κείμενο, το οποίο αφορά στο ηλεκτρονικό σύστημα υγρών καυσίμων.

Σημειώνεται ότι ο νόμος 3784/09 και ειδικότερα το άρθρο 31 παρ. 7, προβλέπει την έκδοση ΚΥΑ καθορισμού προδιαγραφών και ρύθμισης θεμάτων εγκατάστασης ειδικών συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών στις δεξαμενές των πρατηρίων υγρών καυσίμων συνδεόμενων με φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό.

Το υπουργείο Οικονομίας .................

Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όπως αναφέρει στο κείμενό του, αποφάσισε ότι τα συστήματα παρακολούθησης εισροών-εκροών που προορίζονται για τοποθέτηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων βάσει του αρθ. 31 παρ. 7 του Ν. 3784/09, πρέπει να είναι σύμφωνα με συγκεκριμένες απαιτήσεις που επιτυγχάνουν:

- Ορθή μέτρηση του εισερχομένου και εξερχομένου καυσίμου στα στάδια της παραλαβής και της πώλησης αντίστοιχα

- Παρακολούθηση, καταγραφή και σύγκριση (ισοζύγιο) των εξερχομένων από τις αντλίες, με τους εναπομένοντες όγκους καυσίμων εντός των δεξαμενών κατά τη λειτουργία του πρατηρίου σε πραγματικό χρόνο

- Πρόληψη και έγκαιρη ειδοποίηση έναντι διαρροών, ανθρώπινου σφάλματος, αστοχίας υλικού ή λανθασμένου προγραμματισμού

- Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο επεξεργασίας της λαμβανομένης πληροφορίας (λογιστικό, απεικονιστικό κλπ.) που θα μπορούσε να προσφέρει στη βελτίωση της ολικής λειτουργίας του πρατηρίου

Στόχος είναι η διασφάλιση της νόμιμης και εύρυθμης λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων, μέσω αξιόπιστης παρακολούθησης εισροών - εκροών και αντίστοιχα έκδοσης νομίμων φορολογικών παραστατικών στοιχείων κατά την πώληση.

Στο κείμενο του υπουργείου οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν αναλυτικές θέσεις που αφορούν στα μέρη του συστήματος όπως:

- Υποσύστημα εισροών, το οποίο περιλαμβάνει τον μηχανισμό μέτρησης στάθμης και θερμοκρασίας και παρεπόμενα μέρη αυτού

- Υποσύστημα εκροών, το οποίο περιλαμβάνει ελεγκτές (CONTROLLERS) συλλογής και αποστολής δεδομένων των εκροών

- Υποσύστημα Κετρικής Μοναδας (Κονσόλα) ελέγχου και επεξεργασίας δεδομένων εισροών-εκροών

- Υποσύστημα Κεντρικής Ενημέρωσης υπουργείου Οικονομικών/ΓΓΠΣ μέσω συγκέντρωσης και μετάδοσης των δεδομένων εισροών-εκροών από την κεντρική μονάδα (κονσόλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.