Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ερώτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη στην Καλαμάτα

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Ζερβός Αρθούρος, σε επίσκεψη του στη Μεγαλόπολη, ανακοίνωσε ότι η καινούργια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα λειτουργήσει με φυσικό αέριο, θα έχει ολοκληρωθεί το 2012. Πάγιο αίτημα των φορέων της Μεσσηνίας είναι ο αγωγός αυτός να επεκταθεί μέχρι την Καλαμάτα. Μάλιστα, σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Ανάπτυξης της προηγούμενης κυβέρνησης είχε δεσμευτεί ότι «μετά τη Μεγαλόπολη, ο αγωγός θα επεκταθεί μέχρι την Καλαμάτα», καθώς αφενός η απόσταση είναι μικρή και αφετέρου η Καλαμάτα είναι μία πόλη 100.000 κατοίκων.

Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι Βιομηχανικές περιοχές Μελιγαλά και Καλαμάτας, καθώς και οι επαγγελματικές μονάδες και τα νοικοκυριά των περιοχών αυτών. Είναι αυτονόητο, ότι η υλοποίηση αυτού του έργου θα βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων των εν λόγω περιοχών, καθώς και την τοπική οικονομία.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται η κ. Υπουργός ...........

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, όσον αφορά την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι την Καλαμάτα;

2. Έχει γίνει κάποια αναγνωριστική ή προκαταρκτική μελέτη ή προμελέτη για το έργο της επέκτασης του αγωγού μέχρι την Καλαμάτα;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

1 σχόλιο:

  1. Νάντια εσύ κάνεις ερωτήσεις και καλά κάνεις.Τις απαντήσεις που παίρνεις τις αξιολογείς?Για παράδειγμα ο κΒούγιας στην ερώτηση για τον ΟΣΕ Κυπαρισσίας απήντησε αόριστα χωρίς συγκεκριμένα μέτρα.Αν είνα οι ερωτήσεις να γίνονται απλά για να γίνονται δεν έχει νόημα.Πίεσε όσο γίνεται.Στην ανάγκη δώσε μεγάλη έκταση σε ένα θέμα.Γι αυτό είσαι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.