Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Παράνομη και καταχρηστική ζητά να κυρηχθεί η απεργία των Τελωνειακών

Επιστολή στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και συγκεκριμένα στον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κασιμάτη, απέστειλε σήμερα το επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Γεώργιος Καραμπάτος ζητώντας να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που ξεκίνησαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι.

Ο κος Καραμπάτος στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμμένα: ........

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Όπως σας είναι γνωστό, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος ξεκίνησε απεργιακές κινητοποιήσεις από την 4η Φεβρουαρίου 2010 διαμαρτυρόμενη για μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους του κλάδου και απειλώντας για κλείσιμο συνόρων, λιμένων και αεροδρομίων στις 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου και 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 19 Φεβρουαρίου 2010.

Είναι προφανές ότι απεργιακές κινητοποιήσεις σε αυτή τη δυσχερέστατη περίοδο κατά την οποία όλοι οφείλουμε να υποβληθούμε σε θυσίες για τη επιθυμητή ανάκαμψη, σημαίνουν ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους, απεμπόληση κάθε κοινωνικής ευαισθησίας και προσβλέπουν σε ικανοποίηση στενών συντεχνιακών συμφερόντων.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πώς είναι δυνατόν, κλάδος δημοσίων υπαλλήλων, που δεν συγκαταλέγεται στους αδικημένους, κάθε άλλο μάλιστα, αγνοεί την κρίσιμη κατάσταση της Οικονομίας μας, την οποία δείχνουν αντίθετα να κατανοούν εργαζόμενοι με πολύ μικρότερες απολαβές και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Αδυνατούμε επίσης να κατανοήσουμε πως ο συγκεκριμένος κλάδος απεργεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και θέτοντας κυριολεκτικά σε ομηρία μεγάλο αριθμό επαγγελματιών (και μέσω αυτών και εργαζομένων), που αγωνίζονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές, μέσα στη γενικευμένη ύφεση.

Θεωρούμε, ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι πλέον επιτρεπτό να προβάλλονται και να προτάσσονται μεμονωμένα κλαδικά αιτήματα, με τρόπο καταχρηστικό, σε βάρος των συμφερόντων της Εθνικής Οικονομίας. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε πλέον, και μέχρι να εισέλθει η Οικονομία μας σε φάση ανάκαμψης, την πολυτέλεια να ανεχόμαστε οι λίγοι να παγιδεύουν τη νόμιμη δραστηριότητα των πολλών και να αποδιαρθρώνουν έτσι την οικονομική ή και κοινωνική ζωή (βλ. απεργία λιμενεργατών, μπλόκα αγροτών κ.λπ.). Αντίθετα, θα πρέπει με συνδυασμένες ενέργειες να προβάλλουμε τα όποια αιτήματα με τρόπο συμβατό στις εξαιρετικές συνθήκες τις οποίες διανύουμε.

Αντίθετη με κάθε λογική, η εν λόγω απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων έχει προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού μας, αλλά και ολόκληρης της Χώρας, αφού πληθώρα προϊόντων, αρκετά των οποίων είναι ευαίσθητα και κινδυνεύουν να απαξιωθούν, παραμένουν στοιβαγμένα στα λιμάνια, στις αποθήκες, στα τυποποιητήρια και δεν μπορούν να εξαχθούν. Ταυτόχρονα, δεν εισάγονται πρώτες ύλες για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, γεγονός εξίσου αρνητικό για τις χειμαζόμενες τοπικές οικονομίες. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν ουσιαστικά ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την Εθνική Οικονομία, η οποία βρίσκεται στην μεγαλύτερη ύφεση που σημειώθηκε από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Φρονούμε ότι τα Επιμελητήρια, με το συντονιστικό τους όργανο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, δεν μπορούν να μείνουν απαθή ενώπιον μιας τέτοιας εξαιρετικά ανησυχητικής κατάστασης και ζητούμε να συγκαλέσετε επειγόντως τη Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης μας, προκειμένου να αποφασιστεί Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


ΣΧΟΛΙΟ
Θα συμφωνήσουμε με τον Κο Καραμπάτο στο να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων.
Και αυτό γιατι όπως ακούστηκε στην τηλεόραση απο μια μαντάμ που βγήκε στα κανάλια και έλεγε τις μπούρδες της, οι τελωνιακοί υπάλληλοι πάιρνουν μισθό το μήνα 2.700 ΕΥΡΩ.
ΝΑΙ πολυ καλα διαβάσατε. ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ.
Κάτι ο βασικός κάτι τα δεκάδες επιδόματα που παίρνουν κάτι το Δ.Ε.Τ.Ε., ο μισθός ανεβαίνει ακόμα και στα 3.000 ευρώ.
Και αυτοί μιλάνε και φωνάζουν ότι δεν περνάνε καλά και κανουν απεργία για να φάνε ασύστολα κι άλλα.
ΝΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΩΝ.
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.