Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δημήτρης Κουσελάς για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Ερώτηση στην υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Κα Μπαντζελή κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, ζητώντας να αρθούν οι αδικίες σε βάρος των υποψήφιων για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών από τη Μεσσηνία.

Στην Ερώτηση του ο Κος Κουσελάς αναφέρει: ......

« Από τα στοιχεία της γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου διαπιστώνεται μια σημαντική αδικία σε βάρος των υποψήφιων για ένταξη στο πρόγραμμα Μεσσήνιων νέων αγροτών. Ειδικότερα, η κατάταξη των υποψήφιων νέων αγροτών στο Πρόγραμμα γίνεται ανά περιφέρεια. Στη δε περιφέρεια Πελοποννήσου – για πρώτη φορά και ειδικά γι’ αυτό το πρόγραμμα-, οι νομοί Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας χαρακτηρίστηκαν καπνοπαραγωγικοί νομοί.

Συνέπεια αυτού του χαρακτηρισμού είναι όλοι οι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες αυτών των 3 νομών να έχουν 10 μόρια επιπλέον στην τελική τους βαθμολογία, με αποτέλεσμα να αδικούνται σοβαρά οι Μεσσήνιοι νέοι αγρότες και εκ των πραγμάτων να ελαχιστοποιείται το δυνητικό τους μερίδιο στο αντίστοιχο Πρόγραμμα.

Εξ αυτού του γεγονότος, σε συνδυασμό με το ότι και συνολικά περιορίζεται ο αριθμός των εγκρίσεων ανά περιφέρεια, αφού δεν διατίθενται επιπλέον κονδύλια, οι Μεσσήνιοι νέοι αγρότες υφίστανται για πρώτη φορά τέτοια σε βάρος τους μεταχείριση, ουσιαστικά αποκλειόμενοι στην πλειοψηφία τους από τις αντίστοιχες ενισχύσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεται να αποκαταστήσει την καταφανή αδικία σε βάρος των υποψήφιων για το Πρόγραμμα Νέων αγροτών από τον Νομό Μεσσηνίας και αν ναι, με ποιο τρόπο;»

1 σχόλιο:

  1. να πληρωθουν και οι προηγουμενοι νεοι αγροτες πρωτα..... γερασαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.