Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια!

Τον κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια μειώνει η σοκολάτα, σύμφωνα με νέα έρευνα που θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο στο 62ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση των αποτελεσμάτων τριών παλαιότερων μελετών σχετικά με το θέμα.

Σε μια από αυτές τις μελέτες μάλιστα, στην οποία συμμετείχαν 44.000 εθελοντές, αναφέρεται ότι όσοι κατανάλωναν σοκολάτα κάθε εβδομάδα είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό σε σχέση με εκείνους που δεν περιλάμβαναν τη σοκολάτα στο διατροφολόγιό τους.

Οι επιστήμονες ωστόσο επισημαίνουν ότι χρειάζεται .........

περαιτέρω έρευνα για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων καθώς τα μειωμένα ποσοστά εγκεφαλικών θα μπορούσαν να αποδοθούν και σε άλλους παράγοντες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας πάντως δείχνουν πως υπάρχουν και άλλα οφέλη από την κατανάλωση σοκολάτας, πέρα από αυτά που είναι ήδη γνωστά (όπως για παράδειγμα ο μειωμένος κίνδυνος για καρδιακά επεισόδια).

Σημειώνεται ότι αν και η σοκολάτα έχει ευεργετικές ιδιότητες, δεν θα πρέπει να καταναλώνεται υπερβολικές ποσότητες καθώς είναι εξαιρετικά πλούσια σε θερμίδες και δεν θα έπρεπε να αντικαταστήσει άλλες τροφές με περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: i-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.