Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Τα Επιμελητήρια εναντιώνονται στην απεργία των τελωνειακών

«Τα Επιμελητήρια με το συντονιστικό τους όργανο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, δεν θα μείνουν θεατές ενώπιον της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των τελωνειακών, και για τον λόγο αυτόν εξετάζεται η άμεση δικαστική διεκδίκηση του χαρακτηρισμού της απεργίας αυτής ως παράνομης και καταχρηστικής, εφόσον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν δοθεί λύση».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Γ. Κασιμάτης, για την απεργία των τελωνειακών.

Ο κ. Κασιμάτης δήλωσε ότι ο κλάδος των .......

τελωνειακών, με μοναδικό αίτημα να μη μειωθούν οι αποδοχές του, ταλαιπωρεί την αγορά κι επιδεινώνει την κατάσταση σε καιρούς χαλεπούς και πρόσθεσε:

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν κλάδος δημοσίων υπαλλήλων, που δε συγκαταλέγεται στους αδικημένους -κάθε άλλο μάλιστα- να αγνοεί την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας μας, την οποία δείχνουν, αντίθετα, να κατανοούν εργαζόμενοι με πολύ μικρότερες απολαβές και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αδυνατούμε, επίσης, να κατανοήσουμε πώς ο συγκεκριμένος κλάδος απεργεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και θέτοντας κυριολεκτικά σε ομηρία μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και μέσω αυτών και εργαζομένων, που αγωνίζονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές, μέσα στη γενικευμένη ύφεση.

Θεωρούμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι πλέον επιτρεπτό να προβάλλονται και να προτάσσονται μεμονωμένα κλαδικά αιτήματα, με τρόπο καταχρηστικό, σε βάρος των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας.

Θεωρούμε ότι δεν έχουμε πλέον - και μέχρι να εισέλθει η οικονομία μας σε φάση ανάκαμψης - την πολυτέλεια να ανεχόμαστε οι λίγοι να δυσχεραίνουν τη νόμιμη δραστηριότητα των πολλών και να αποδομούν, έτσι, την οικονομική ή και κοινωνική ζωή (βλ. απεργία λιμενεργατών, μπλόκα αγροτών κλπ.).

Αντίθετα, θα πρέπει με συνδυασμένες ενέργειες να προβάλουμε τα όποια αιτήματα με τρόπο συμβατό στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε».

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.