Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Θετικό το 52,3% για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία. Αρνητικές γνώμες για την ΝΔ.

Θετικά αξιολογεί η πλειονότητα της κοινής γνώμης τις επιδόσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον χειρισμό της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.

Αντιθέτως, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Τothepoint, αρνητική «βαθμολογία» συγκεντρώνει η κυβέρνηση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, της ασφάλειας του πολίτη και της εγκληματικότητας, στο Ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, αλλά και την ανεργία.

Μελανά όμως είναι τα αποτελέσματα της .............

δημοσκόπησης για τη Ν.Δ.- η πλειονότητα του εκλογικού σώματος βαθμολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση σε όλους τους τομείς της έρευνας.

Συγκεκριμένα, το 52,3% κρίνει «μάλλον αποτελεσματική ή αποτελεσματική» την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ενώ το 42,3% την κρίνει «μάλλον αναποτελεσματική ή αναποτελεσματική».

Τα αρνητικά. Τις πλέον αρνητικές κρίσεις συγκεντρώνει η κυβέρνηση στον τομέα της ανεργίας, όπου το 70,9% κρίνει την πολιτική της «μάλλον αναποτελεσματική ή αναποτελεσματική», ενώ θετικές επιδόσεις έχει και στην εξωτερική πολιτική, με 45,2% θετικές γνώμες έναντι 33,4% αρνητικές.

Αντίστροφη εικόνα παρουσιάζει η κοινή γνώμη όταν καλείται να κρίνει τη Ν.Δ. στα αντίστοιχα θέματα. Τις πλέον αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει ο τομέας της ανεργίας76,2%- κι ακολουθούν το Ασφαλιστικό (72,7%), η ασφάλεια του πολίτη (71,3%), η κοινωνική πολιτική (69,4%), η οικονομική κατάσταση της χώρας (71,1%) και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (59,3%). Σημειώνεται πως η αποδοχή της κυβέρνησης στον χειρισμό της οικονομικής πολιτικής, ενώ έχουν ανακοινωθεί σκληρά οικονομικά μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος, υπερβαίνει κατά πολύ το ποσοστό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ή αυτό που φέρεται να λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις.

Οι θεσμοί. Η ίδια μέτρηση αξιολογεί και τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς- όπου τη μεγάλη ή απόλυτη εμπιστοσύνη συγκεντρώνει ο Στρατός με 57,5%, ακολουθούμενος από την κυβέρνηση με 40,3% και την Εκκλησία, που ίσα ίσα διασώζεται με 38,4% θετικές γνώμες έναντι 38,3% αρνητικές. Στην αντίπερα όχθη, καθόλου ή λίγη εμπιστοσύνη εμπνέουν η Δικαιοσύνη- αρνητικές γνώμες 36,1%-, το Κοινοβούλιο (37,5%), οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (39,2%), τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (59,8%), τα κόμματα (52,7%) και τα συνδικάτα (56,3%).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ως εξής:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.