Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Χρεώσεις - φωτιά από 5ψήφιους αριθμούς

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες καταναλωτών για χρεώσεις σε πενταψήφιους κωδικούς αυξημένης χρέωσης, τους οποίους εντοπίζουν στους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας.

Τα κρούσματα αυξάνουν καθημερινά με την ΕΕΤΤ για πρώτη φορά να προειδοποιεί για την επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες στην περίπτωση όπου διαπιστώνεται παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας που έχει εκδοθεί από τον Ιούλιο του 2009.

Οι εταιρείες οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές είναι .........

υποχρεωμένες να αναρτούν στις προωθητικές ιστοσελίδες μέσω των οποίων οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τον όρο «Συνδρομητική Υπηρεσία», τους όρους χρέωσης της υπηρεσίας, το τηλέφωνο εξυπηρέτησης καταναλωτών και την επωνυμία της εταιρείας.

Όταν ο καταναλωτής εισάγει το τηλέφωνό του σε ιστοσελίδα η οποία προωθεί συνδρομητική υπηρεσία, λαμβάνει ένα μη χρεώσιμο sms το οποίο του γνωστοποιεί ότι αφορά υπηρεσία με συνδρομή, τον ενημερώνει για το όνομα και το κόστος της υπηρεσίας και για την επωνυμία του Παρόχου ΥΠΠ.

Αμέσως μετά την εγγραφή του, ο καταναλωτής λαμβάνει μη χρέωσιμο sms το οποίο τον πληροφορεί για το γεγονός ότι έχει εγγραφεί σε υπηρεσία με συνδρομή, για το κόστος της υπηρεσίας, την επωνυμία του Παρόχου ΥΠΠ και τον αριθμό της γραμμής βοήθειας/παραπόνων, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο χρήστης να διαγραφεί.

Μια φορά μηνιαίως, αποστέλλεται μη χρεώσιμο sms με την ανωτέρω ενημέρωση στους εγγεγραμμένους συνδρομητές.

Στους σύντομους αυτούς κωδικούς παρέχονται υπηρεσίες περιεχομένου (π.χ. ringtones, games κλπ) οι οποίες λειτουργούν με συνδρομή και χρεώνονται με τη λήψη του SMS.

ΣΧΟΛΙΟ
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. ΓΙΑΤΙ σας αρέσει να σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ο κάθε ένας που σας βάζει να στέλνετε μηνύματα σε 5ψήφιους αριθμούς.
Τα κονομάνε κάποιοι, και πίνουν στην υγεία των κορόϊδων.
Σας αρέσει να είστε τα κορόϊδα τους???? Συνεχίστε να στέλνετε μηνύματα σε 5 ψηφια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.