Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ - ΡΟΜΑ 3 - 2. Έκανε την Ρόμα.... Ρόμπα ξεκούμπωτη.

Με μια συγκλονιστική ανατροπή ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την Ρόμα στο ΟΑΚΑ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «32» του Europa League και πάει στην Ρώμη την επόμενη εβδομάδα (25/02) για να παλέψει ως ίσος προς ίσο την πρόκριση στους «16». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές (0-1, 1-2), αλλά οι πράσινοι με Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο και Σισέ στο ’89 πήραν τη μεγάλη νίκη!

Μεγάλα ψυχικά αποθέματα από τους ........

«πράσινους» που δεν παραδόθηκαν όταν το σκορ έγινε 2-1 σε βάρος τους. Έλαμψε το άστρο του Νίκου Νιόπλια, αφού Σαλπιγγίδης και Χριστοδουλόπουλος που πέρασαν στο παιχνίδι από τον πάγκο, σκόραραν στην πρώτη τους επαφή με την μπάλα. Ο Έλληνας τεχνικός με τις αλλαγές του έδειξε ότι ήθελε να πάρει το παιχνίδι και δικαιώθηκε. Μνήμες από το ευρωπαϊκό παρελθόν στο ΟΑΚΑ, μετά το τέλος του αγώνα με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες του "τριφυλλιού".

Το ματς

Δυναμικό ξεκίνημα


Πολύ δυναμικά ξεκίνησαν οι «πράσινοι» και μόλις στο 2’ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Το σουτ όμως του Κατσουράνη κατάφερε να το αποκρούσει ο Ζούλιο Σέρζιο ενστικτωδώς, αφού η μπάλα πρώτα είχε αλλάξει πορεία με κόντρα στον Ζουάν. Για περίπου ένα τριάντα λεπτά το κέντρο του Παναθηναϊκού λειτούργησε άψογα με τους Σιμάο, Κατσουράνη και Καραγκούνη να ελέγχουν την μπάλα και τον Λέτο να βγαίνει επικίνδυνα από αριστερά. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να περάσει μπροστά και στο 27’ αλλά το μακρινό σουτ του Νίνη, εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Ζούλιο Σέρζιο.

Αδράνεια και ψυχρολουσία

Η Ρόμα πάντως ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν στο 13’ ο Ρίισε βρέθηκε ξεχασμένος στο δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε, με τη διαφορά ότι στη θέση του Νορβηγού βρέθηκε ο Βούτσινιτς. Ο επιθετικός των «τζιαλορόσι» με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης των «πρασίνων» και άνοιξε το σκορ.

Το σοκ του γκολ βάρυνε την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, αλλά και τα πόδια των παικτών. Ο μόνος που συνέχισε να έχει πάθος ήταν ο Λέτο που στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες με μια σπουδαία κούρσα από τα αριστερά, που λίγο έλειψε να φέρει την ισοφάριση. Ο Σισέ εξ επαφής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και έτσι, το «τριφύλλι» παρά την καλή του εμφάνιση στα πρώτα 45 λεπτά πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 1-0.

«Κόλπο γκρόσο» Σαλπιγγίδη

Η ομάδα του Ρανιέρι είχε πάρει αυτό που ήθελα χωρίς να αποδώσει σπουδαίο ποδόσφαιρο, αλλά παίζοντας με το γνωστό της στιλ. Πολλές παράλληλες πάσες και αντεπίθεση με μια κάθετη μπαλιά. Οι Ρωμαίοι στο δεύτερο ημίχρονο άφησαν ακόμη περισσότερο χώρο στον Παναθηναϊκό και αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο μέσα στο γήπεδο. Το 4-2-3-1 των «τζιαλορόσι» και κυρίως η παρουσία των Πιζάρο και Ντε Ρόσι μπροστά από την τετράδα των αμυντικών, ανάγκασαν τους παίκτες του Νιόπλια σε ανούσιες σέντρες που ήταν εύκολο να εξουδετερωθούν. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να πάρει ρίσκο με την είσοδο του Σαλπιγγίδη αντί του Κατσουράνη, με τον Μακεδόνα επιθετικό να δικαιώνει τον προπονητή του στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Από κόρνερ του Καραγκούνη από τα αριστερά, ο Σιμάο πιάνει κεφαλιά και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού από κοντά ισοφάρισε.

Αχρείαστο πέναλτι και το άστρο του Νιόπλια

Ο Ρανιέρι τρόμαξε και αποφάσισε να ρίξει στο γήπεδο φρέσκους και ξεκούραστους ποδοσφαιριστές. Οι Ρωμαίοι ξαναέφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σπυρόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι, όταν αυτός και ο Καραγκούνης δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Τσέρτσι. Ο Πιζάρο ευστόχησε, αλλά το 2-1 δεν ήταν το τελικό σκορ. Το άστρο του Νίκου Νιόπλια έλαμψε ξανά καθώς ακόμη ένας παίκτης σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Αυτή τη φορά ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 84’ που με γυριστό σουτ, μετά από σύγχυση στην άμυνα της Ρόμα, κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Σισέ μίλησε στο τέλος

Στο 89’ μίλησε ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη έκανε άπιαστη κεφαλιά, παρά την πίεση που δέχτηκε και έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Ντόνι και ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή του «τριφυλλιού». Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού μπορεί να εγκλωβίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τους αμυντικούς των Ρωμαίων, αλλά στο τέλος έκανε το καθήκον του, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα στο συνεργάτη του Ρεϊμόν Ντομενέκ, προπονητή στην εθνική Γαλλίας, που ήρθε να τον παρακολουθήσει.

Το φιλμ του αγώνα

90'+3' Ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του αγώνα...

90' Τρία λεπτά καθυσυτερήσεων έδειξε ο διαιτητής.

89' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ. Μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Σισέ με κεφαλιά βάζει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 3-2.

84' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της Ρόμα με γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

84'Αλλαγή για τον ΠΑΟ. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Χριστοδουλόπουλος

2-2 προηγούνται οι Ιταλοί που άνοιξαν το σκορ με τον Βούτσινιτςστο 29'. Ισοφάρισε ο Σαλπιγγίδης στο 66', αλλά ο Πιζάρο με πέναλτι στο 81' έφερε και πάλι μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

81' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΜΑ! Έυστοχος ο Πιζάρο κάνει το 2-1

80' Πέναλτι για τη Ρόμα. Ο Τσέρτσι ανατρέπεται από τον Σπυρόπουλο.

75' Αλλαγή για τη Ρόμα. Ο Τσέρτσι μπαίνει αντί του Ταντέι.

70' Αλλαγή για τη Ρόμα. Ο Μενέζ μπαίνει αντί του Βούτσινιτς.

66' ΓΚΟΛ 1-1 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Ο Σαλπιγγίδης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα χρίζεται σκόρερ. Από κόρνερ του Καραγκούνη από τα αριστερά, ο Σιμάο πιάνει κεφαλιά και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού από κοντά ισοφαρίζει.

64' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Σαλπιγγίδης μπαίνει αντί του Κατσουράνη.

59' Κίτρινη κάρτα θα δει ο Σιμάο.

Πιέζει ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος με τη Ρόμα να αφήνει χώρο και να προσπαθεί να απειλείσει μόνο με αντεπιθέσεις.

49' Ο Κατσουράνης πιάνει καλό σουτ που αιφνιδιάζει τον Ντόνι, ο οποίος αποκρούει με το σώμα.

48' Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη για τη Ρόμα. Ο Μότα βρίσκει πολύ χώρο από τα αριστερά, αλλά το σουτ από πλάγια θέση, το εξουδετερώνει ο Τζόρβας.

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους.

45'+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45' Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

44' Απίστευτη ευκαιρία χάνει ο Σισέ! Εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Λέτο και κεφαλιά εξ επαφήε του Σισέ,περνάει ελάχιστα άουτ.

39' Αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για τη Ρόμα. Ο Ζούλιο Σέζαρ αποχωρεί τραυματίσμένος και τη θέση του θα πάρει ο Ντόνι.

30' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Βούτσινιτς.

29' ΓΚΟΛ 0-1 Η ΡΟΜΑ! Ο Βούτσινιτς βρίσκεται μόνος στο ύψος της περιοχής και με τεχνικό σουτ με το δεξί στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι του Τζόρβα.

27' Καταπληκτικό σουτ του Νίνη από τριάντα μέτρα, διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ με υπερένταση ο Ζούλιο Σέζαρ.

25' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Πιζάρο.

22' Μακρινό σουτ από τον Λέτο δεν έχει τύχη, η μπάλα περνάει αρκετά μέτρα μακριά από την εστία της Ρόμα.

13' Δοκάρι για τη Ρόμα. Αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Ρίισε βρέθηκε αφύλαχτος στα αριστερά, αλλά το σουτ που έπιασε, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

Δυνατό ξεκίνημα από τους "πράσινους" που στα πρώτα λεπτά του αγώνα πιέζουν τους αντιπάλους τους και διατηρούν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

2' Απίστευτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Γύρισμα του Λέτο προς τον Σισέ, ο οποίος κόπηκε από τους αμυντικούς και σε νέο σουτ από τον Κατσουράνη, η μπάλα κοντράρει στον Ζουάν και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας την διώχνει με τα πόδια, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

1' Έναρξη του αγώνα, στη σέντρα ο Παναθηναϊκός.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟ (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης (63' Σαλπιγγίδης), Νίνης (84’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (86’ Μαρίνος), Σισέ.

Ρόμα (Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρζιο (39' Ντόνι), Ζουάν, Μότα, Μπουρντίσο, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι, Πιζάρο, Ταντέι (75' Τσέρτσι), Ζούλιο Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (70' Μενέζ).

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία). Βοηθοί: Πρίμοζ Άρχαρ, Μάρκο Στάντσιν, Σλάβκο Βίντιτς, Ρομπέρτο Πόνις (Σλοβενία).

Sport Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.