Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Καταφθάνουν οι δίσκοι SSD

Μεγαλύτερη αντοχή σε πτώσεις και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία συστημάτων αποθήκευσης.

Την ανάγκη για μεγαλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας των solid state drive (SSD) εντοπίζει τελευταία έρευνα της Kingston, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των χώρο των προϊόντων μνήμης.

Η τεχνολογία SSD αποτελεί την εξέλιξη των ...........

υπάρχοντων σκληρών δίσκων (HDD) και προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, όμως, το κόστος είναι ακόμη σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Κάτι που εντόπισαν και οι ερωτηθέντες στη συγκεκριμένη έρευνα της Kingston που προέρχονταν κυρίως από εταιρείες και οργανισμούς που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν δίσκους αποθήκευσης τεχνολογίας SSD. Σημαντικό πρόβλημα είναι και η χωρητικότητα δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δίσκοι SSD με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 256 GB, η οποία δεν είναι αρκετή για τους περισσότερους χρήστες φορητών υπολογιστών.

Από την άλλη πλευρά, το 60% των ερωτηθέντων επεσήμανε ότι οι δίσκοι SSD προσφέρουν αυξημένη αξιοπιστία και καλές επιδόσεις και αυτοί ήταν οι δύο κύριοι λόγοι που τους οδήγησαν στην επιλογή τους. Σημειωτέον πως οι δίσκοι SSD θεωρούνται ιδανικοί για χρήση σε φορητούς υπολογιστές λόγω μεγαλύτερης αντοχής στους κραδασμούς και γι’ αυτό προτιμώνται απ’ όλο και περισσότερους κατασκευαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.