Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Στην Ηλεία επιστρέφει ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα.

Με έγγραφο που θα αποσταλεί από το υπουργείο Πολιτισμού στο Εθνικό Τυπογραφείο ζητείται να ακυρωθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργείου-τον Σεπτέμβριο του 2009-με την οποία οριζόταν ότι το μνημείο του Επικούρειο Απόλλωνα μεταφέρεται στην ΛΗ' Εφορία Αρχαιοτήτων στη Μεσσηνία, αντί της Ζ' Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Όπως γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υπουργός .......

Πολιτισμούς, Π. Γερουλάνος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Βαΐτση Αποστολάτου, το θέμα που έχει διχάσει τους τοπικούς άρχοντες, κόμματα και βουλευτές επιλύεται υπέρ της Ηλείας με σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Το μνημείο χαρακτηρισμένο ως παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο, υπαγόταν στην Ζ' Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία ήταν αρμόδια για την Ηλεία και τη Μεσσηνία.

Όμως το 2006 δημιουργήθηκε η ΛΗ' Εφορία Μεσσηνίας, η οποία ζήτησε να γίνει υπεύθυνη για το μνημείο. Η απόφαση, όμως, χρόνισε και ελήφθη μόλις το Σεπτέμβριο του 2009 και πέρασε στο ΦΕΚ ως «διόρθωση σφάλματος» της προηγούμενης απόφασης του 1986.

Κατά τον υπουργό «η κίνηση αυτή έγινε σε πολιτικά άστοχο χρόνο, διότι είχαμε μπει ήδη στην προεκλογική περίοδο».

Πηγή: Το Bήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.