Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Νέος φορέας πιστοποίησης για τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση

Τη θέσπιση ενός νέου και επιτελικού φορέα, ο οποίος θα πιστοποιεί ΙΕΚ, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και «κολέγια» ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη συνάντησή της με τους κοινωνικούς εταίρους, στους οποίους έδωσε κείμενο πολιτικών κατευθύνσεων, με στόχο τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Διά Βίου Μάθησης.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα ενσωματώσει την Κοινοτική Οδηγία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε εν συνεχεία να δοθεί στη δημοσιότητα.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε, επίσης, ότι τα ...........

«κολέγια» δεν είναι πανεπιστήμια, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί υπό μελέτη ο νέος ρόλος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), ώστε τελικά να αρθεί το ασυμβίβαστο της δραστηριότητας παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης παράλληλα με εκείνης της πιστοποίησης μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε επιπλέον τη συγκρότηση μέσα στο 2010 του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων, με στόχο τη συνολική θεώρηση της μάθησης και την έμφαση στα αποτελέσματα των μαθησιακών δραστηριοτήτων, τα οποία κατανέμονται σε τρεις γενικές κατηγορίες: γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες.

Το προτεινόμενο πλαίσιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στις 25 Φεβρουαρίου του 2010.

Τέλος, ανασυγκροτείται εκ νέου η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και αναβαθμίζεται ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στην Εθνική Επιτροπή Διά Βίου Μάθησης, ενώ θα δημιουργηθεί νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αποτυπώνει με σαφήνεια τα τρία χαρακτηριστικά της εν λόγω μάθησης, δηλαδή αναπτυξιακή, ανθρωποκεντρική και κοινωνικά δίκαιη.

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.