Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Στο φορολογικό ν/σχ οι διορθώσεις στα τέλη

«Οι όποιες διορθωτικές κινήσεις, για την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, θα γίνουν στο πλαίσιο της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν αδικίες για κάποιους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο ιδιοκτήτης να φορολογείται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει το αυτοκίνητό του.

Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήδη, σε συνεργασία με ........

τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών Δ. Ρέππα και Περιβάλλοντος Κ. Μπιρμπίλη, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, η οποία μέσα σε ένα μήνα θα φέρει τη συνολική πρόταση της για την αναμόρφωση του συστήματος των τελών κυκλοφορίας.

«Ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα μεγαλύτερο», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας και κάλεσε την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για εισπρακτική λογική και αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, «να πάρει πίσω το εισπρακτικό μέτρο που τιμωρεί τους οικονομικά αδύναμους και έχει οδηγήσει 150.000 κατόχους αυτοκινήτων να καταθέσουν τις πινακίδες».

Αιτιολογώντας την εφαρμογή του μέτρου, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αυτό που επιχείρησε να κάνει η κυβέρνηση «ήταν μια διορθωτική κίνηση πάνω στο πλαίσιο που παρέλαβε, με στόχο να μειώσει τα τέλη αυτοκινήτου για κατόχους με χαμηλότερα εισοδήματα».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι δημιουργήθηκαν προβλήματα και υπάρχει ανάγκη διορθωτικών αλλαγών και αυτό θα κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα εισπρακτικά μέτρα μην τα βαφτίζετε περιβαλλοντικά μέτρα. Επανορθώστε και αλλάξτε πολιτική. Εφαρμόστε πολιτική ανάπτυξης και όχι εισπρακτική», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.