Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Σε αποκλεισμό των εθνικών οδών προσανατολίζονται οι αγρότες

Έτοιμοι να μετακινήσουν τα τρακτέρ στους εθνικούς δρόμους την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου δηλώνουν οι αγρότες από 19 νομούς της χώρας που μετέχουν στο πανελλαδικό όργανο, το οποίο συνεδρίασε την Κυριακή στη Λιβαδειά.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του πανελλαδικού οργάνου, οι αγρότες επιστρέφοντας στα χωριά τους θα συγκροτήσουν ένα μπλοκ σε κάθε νομό με προσυγκεντρώσεις που θα ξεκινήσουν από τις 12 του μήνα στα χωριά.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, τότε θα εκτιμηθούν οι δυνατότητες, όπως επίσης και τα σημεία των πιθανών αποκλεισμών των εθνικών δρόμων.

Μέχρι τότε όμως δεν κόβουν τις γέφυρες επικοινωνίας με το ...........

υπουργείο παρά το γεγονός ότι το σύνολο των ομιλητών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Λιβαδειά, μίλησαν για «εμπαιγμό».

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Μέχρι σήμερα κανένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των αγροτών δεν έχει προωθηθεί», δήλωσε ο Βάιος Γκανής, εκ μέρους του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή μίλησε με αγρότες στο δημοτικό θέατρο του Δομοκού.

Η υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που έχουν σχέση με την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ ενώ σε ό,τι αφορά την ΑΓΡΟΓΗ παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

«Ο αγώνας ο οποίος δίνουμε είναι πολύ μεγάλος και οι αντιθέσεις, ο τοπικισμός ή τα συμφέροντα πολύ μεγάλα», σημείωσε για το ίδιο θέμα.

«Πολύτιμα εργαλεία στα χέρια όλων μας», χαρακτήρισε η κα Μπατζελή την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης, η οποία, όπως υπογράμμισε, «θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε μέσα στους χρόνους που έχουν τοποθετηθεί».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.