Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Αποφασιστικό μήνυμα από τον πρωθυπουργό προς τους αγρότες

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους αγρότες, να λύσουν τα μπλόκα και να προσέλθουν στο διάλογο, αναμένεται να απευθύνει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, την Παρασκευή, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι υπό την πίεση των αλλαγών που θα επέλθουν το 2013, απαιτείται συνολικός διάλογος για τις αλλαγές και την εξυγίανση του αγροτικού τομέα και κάτι τέτοιο δεν νοείται με τους δρόμους κλειστούς.

Πονάμε τους αγρότες, αλλά λέμε «όχι» ......

σε πράξεις βίας και αυθαιρεσίας τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, την Πέμπτη, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους στο Μαξίμου, λέγοντας ότι είναι ανοιχτοί σε διάλογο μόνο με τον πρωθυπουργό.

Εξ άλλου, με τους εκπροσώπους των αγροτών από τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και τη Στερέα Ελλάδα που συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις αναμένεται να συναντηθεί σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, αλλά τάσσεται κατά των μπλόκων -στάση ωστόσο, που δεν υιοθετούν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, σε νέα παρέμβασή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση της χώρας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στο περιθώριο της δεξίωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τιμήν του διπλωματικού σώματος, ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε: «Είναι η χειρότερη στιγμή για τη χώρα μετά την Εμφύλιο. Είμαι αποητευμένος και ανήσυχος. Επικρατεί ο λαϊκισμός. Ο πολιτικός κόσμος είναι αδύνατος και ο κόσμος αφηνιασμένος. Δείτε τους αγρότες, η πιο ευνοημένη τάξη που κλείνει τους δρόμους... Και η Αριστερά κηρύσσει ανηπακοή. Φοβάμαι κονωνική αναταραχή».

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,,,,,ΠΟΥ ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.