Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Η ΑΕΚ μοίρασε χαρά σε «κίτρινους» και «πράσινους»

Η ΑΕΚ απέδειξε ότι τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι, νικώντας τον Ολυμπιακό μέσα στο «Καραϊσκάκη» και ο Παναθηναϊκός έγινε αυτόματα το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, καθώς ξέφυγε πέντε βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ενωση -κόντρα σε όλα τα προγνωστικά- νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, σ' ένα ντέρμπι που τα είχε όλα εκτός αποβολών, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων τα σημείωσε ο Νάτσο Σκόκο, ένας παίκτης δηλαδή που φέρεται να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο της πειραϊκής ομάδας...

Ο Ολυμπιακός, που αποχαιρέτησε το 2009 .........

με ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μπήκε στο 2010 με ήττα από την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη», για μεγάλα διαστήματα του αγώνα παρουσίασε πολύ χλομό πρόσωπο, κάτι που είναι πιθανό να μετρήσει ακόμα περισσότερο στο άσχημο κλίμα που υπάρχει ήδη στη διοίκηση για τον Ζίκο.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός και στο χθεσινό ντέρμπι είχε άστοχες επιλογές και δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο της ομάδας. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, έχει ήδη προχωρήσει σε μια αλλαγή προπονητή εντός της σεζόν, ωστόσο έγκυρες πηγές έλεγαν χθες ότι η θέση του Ζίκο είναι ιδιαίτερα επισφαλής...

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να προηγηθούν στο 26'. Υστερα από σέντρα του Γκαλέτι, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σούταρε και η μπάλα πήγε στα δίχτυα. Ο Μήτρογλου μπήκε στην φάση, χωρίς να φαίνεται καθαρά αν βρίσκει την μπάλα ή όχι.

Αρχικά ο Καλόπουλος ακύρωσε το γκολ με υπόδειξη του βοηθού του, αλλά στη συνέχεια και μετά από διαβουλεύσεις μαζί του έδειξε τη σέντρα. Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, δεν το έβαλαν κάτω και μέσα σε 13 λεπτά γύρισαν το παιχνίδι. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος στο 33' και σε σέντρα του Μαντούκα, έκανε το 1-1 με μονοκόμματο σουτ και στο 40' με φάουλ από πολύ μακριά και μετά από λάθος εκτίμηση του Νικοπολίδη, έκανε το 1-2.

Ανορθόδοξα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε με ανορθόδοξο τρόπο να πιέσει και η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 87', πάντως, ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Καλόπουλος το ακύρωσε το γκολ ως φάουλ πάνω στον Καράμπελα. Ο Τοροσίδης φαίνεται να παίρνει καθαρά την κεφαλιά στην διεκδίκηση με τον Καράμπελα, ωστόσο ο Καλόπουλος σημείωσε επιθετικό φάουλ και το 1-2 δεν άλλαξε.

Στο 93' ο Τοροσίδης πάλι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αραμπατζής με εξαιρετική επέμβαση κράτησε τη μεγάλη νίκη της ομάδας του. Η ΑΕΚ ύστερα από καιρό μπήκε και πάλι στην πρώτη πεντάδα, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι χάρισε μια χαρά στον απογοητευμένο κόσμο της.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Κατσικογιάννης, Όσκαρ, Γκαλέτι, Ντιόγο, Μήτρογλου

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Γιάχιτς, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

Από την Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Αχ βρε Ολυμπιακέ τι πίκρα πρόσφερες σε εμάς τους οπαδούς σου.
    Μα να χάσεις από μια σχεδόν διαλυμένη ομάδα;
    Ξεφτίλα δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.