Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Επανεξετάζεται το νομικό πλαίσιο για τους ανυπότακτους

Σε επαναξιολόγηση των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της ανυποταξίας προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με τον Π.Μπεγλίτη. Το θέμα θα τεθεί από «μηδενική βάση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Το θέμα ανέκυψε όταν η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε από τα στρατολογικά γραφεία στοιχεία για τον αριθμό των ανυπότακτων, εσωτερικού και εξωτερικού, και κανείς δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια τον αριθμό τους.
Ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι ο ισχύων νόμος ......

περί ανυποταξίας αποδεικνύεται ότι «δεν αποδίδει, είναι δυσλειτουργικός, αφήνει πολλά παράθυρα», με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ανυπότακτων να αυξάνεται.

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, το θέμα των ανυπότακτων θα τεθεί και πάλι από μηδενική βάση. «Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση» δήλωσε.

Όπως τόνισε ο κ.Μπεγλίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM 99,5», πρόκειται για ένα πρόβλημα που συνδέεται και με τη στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων. «Το μελετούμε, δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα την εσωτερική διαδικασία μελέτης και ανίχνευσης όλων των επιμέρους προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, αλλά βεβαίως μπορώ να πω ότι σύντομα θα έχουμε και σε αυτό το ζήτημα συγκεκριμένη μελέτη, ώστε να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις».

Σημείωσε ότι εξετάζεται το αν μπορούν να εφαρμοσθούν με τα σημερινά δεδομένα και παλαιότερες προτάσεις που είχαν υποβληθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είχαν προχωρήσει ή εφαρμοσθεί.

Μία από τις προτάσεις αυτές ήταν οι ανυπότακτοι να πραγματοποιούν ένα μέρος της βασικής τους εκπαίδευσης και εν συνεχεία να πληρώνουν το υπόλοιπο της θητείας τους ή ακόμη να υπηρετούν μερικούς μήνες και το υπόλοιπο της θητείας τους να το εξαγοράζουν, ανάλογα και με τη ηλικία που έχουν.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, τα μέτρα για τον περιορισμό των ανυπότακτων θα εξετασθούν σε σχέση με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στελέχωση των στρατιωτικών μονάδων.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.