Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ο Γιώργος Κανελόπουλος αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

«Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω στη λύση των αγροτικών προβλημάτων», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Κανελόπουλος που αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο Νέος Γενικός Γραμματέας γεννήθηκε το 1957 στην Δροσιά Πυλίας Μεσσηνίας, εκεί τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Είναι παντρεμένος με την Βίκυ Κορμπή, νομικό, από το Δάρα Πυλίας και έχει τρία παιδιά, τον Σωτήρη, την Άννα και τον Νικήτα.

Από το 1969 έως το 1975 φοίτησε στο 2ο γυμνάσιο Καλαμάτας. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1975 - 1979). Για τέσσερα χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα συμμετείχε ενεργά στον σύλλογο Μεσσήνιων φοιτητών .........

ως Γενικός Γραμματέας για δυο περιόδους.

Το 1979 - 1984 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Για τέσσερα συνεχή χρόνια ασχολήθηκε με την ίδρυση κοινοτήτων νέων σε όλη την Ελλάδα.

Στη δεκαετία του 1980 και μέχρι το 1993 υπήρξε στενός συνεργάτης και διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Γιώργου Γεννηματά:
1. στο Υπουργείο Εσωτερικών
2. στο Υπουργείο Υγείας
3. στο Υπουργείο Εργασίας, και
4. στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Στα παραπάνω Υπουργεία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη λαϊκή συμμετοχή όπως:
τα συνοικιακά συμβούλια,
τα συμβούλια διαμερισμάτων αλλά και
τα αιρετά νομαρχιακά συμβούλια.

Την οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) .Από το 1990 έως το 1992 υπήρξε μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Αργολίδας .Υπηρέτησε (1993 - 1995) ως νομάρχης Λακωνίας.Εκλεγμένος δυο φορές πρώτος σε σταυρούς νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας (1994και 1998). Από το 1996 μέχρι το 2000 ασχολήθηκε με τη σύσταση και τη λειτουργία του ΣΔΟΕ, του οποίου υπήρξε ο πρώτος Γραμματέας του.

Από το 2002 μέχρι το Μάρτη του 2004 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Συμμετείχε στην επιτροπή σύνταξης του νόμου για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και την έκδοση των διαταγμάτων αποκατάστασης των αγωνιστών της.
Το 2007 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Έχει γράψει πάνω από 2.500 άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά με πολιτικά ιδεολογικά, κοινωνικά και επιστημονικά θέματα. Έχει πάρει μέρος σε όλα τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ ως εκλεγμένο μέλος. Είναι:
· Μέλος του συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας,
· Μέλος της Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας
· Πρόεδρος του συλλόγου περιπατητών του ποταμού Καρυάς με πολλές διοργανώσεις πορειών και ενέργειες ανάδειξης των υδάτινων δρόμων της πατρίδας μας.
· Ιδρυτικό μέλος του Ομίλου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» από το 1994 και Γενικός του Γραμματέας από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα.

Πηγή: ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ

3 σχόλια:

  1. Καλά μην τρελαθούμε , δεξίο θα βάζανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕΣ ΠΟΡΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.