Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Την Τρίτη θα διευκρινήσει ο Α.Λοβέρδος πώς θα βρεθούν πρόσθετοι πόροι για Ασφαλιστικό

Την ερχόμενη Τρίτη, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό θα διευκρινήσει τις θέσεις του σχετικά με την πρόσθετη χρηματοδότηση του συστήματος ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση (Τρίτη) της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των κοινωνικών εταίρων υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας εκπρόσωποι του υπουργείου έκαναν λόγο για νέο πόρο - φόρο ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ μίλησαν επίσης για εισαγωγή στοιχείων κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αλλοι ειδικοί έκαναν λόγο για μετάβαση από .......

το διανεμητικό σύστημα καθορισμένων παροχών σε σύστημα καθορισμένων εισφορών, για ενοποίηση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος παλιών και νέων ασφαλισμένων, για υπό προϋποθέσεις μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και για σύστημα κινήτρων για παραμονή στην εργασία μετά την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Τη διαφωνία τους στις κατευθύνσεις αυτές εξέφρασαν οι εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν από τη μεριά των συνδικάτων.

Προειδοποίησαν ότι η μετατροπή του συστήματος σε εκείνο των καθορισμένων εισφορών οδηγεί σε μείωση των συντάξεων, ενώ έκαναν επίσης λόγο για πόρο-φόρο για την ενίσχυση των Ταμείων, αλλά από διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης (χρηματιστηριακές συναλλαγές, τυχερά παιχνίδια, μεταβιβάσεις ακινήτων, εκκλησιαστική περιουσία κλπ.).

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών για το Ασφαλιστικό ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά ταμειακή κατάσταση στον ΟΑΕΔ την οποία χρέωσε σε μια, όπως είπε, αλόγιστη, απερίσκεπτη και καταναλωτική διαχείριση του Οργανισμού στα πέντε τελευταία χρόνια.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι το υπουργείο και η διοίκηση του ΟΑΕΔ δίνει αγώνα μέρα με τη μέρα για να ανταποκριθεί ο Οργανισμός στις υποχρεώσεις του και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα γίνει εφικτό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τους δικαιούχους του Οργανισμού και ειδικότερα τους ανέργους ότι η πληρωμή των επιδομάτων θα γίνει κανονικά.

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.