Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Κοινή δήλωση των Βουλευτών Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ για τον Επικούρειο Απόλλωνα

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον προηγούμενο Υπουργό Πολιτισμού για την αποκατάσταση εσφαλμένης διάταξης στο ΦΕΚ 837/Β/4-12-1986 που αφορά την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, απέστειλε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τη νομιμότητα της διαδικασίας αυτής.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας του θέματος, απάντησε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν σύννομη και υπέδειξε τρόπους για τη σωστή διόρθωση του σφάλματος.

Σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

« Είναι σαφές ότι το ερώτημα που τέθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν αφορά .........

στην ουσία της υπόθεσης, αλλά στη διαδικασία αποκατάστασης του σφάλματος να γραφεί ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα ως ανήκων στον Νομό Ηλείας, αντί της Μεσσηνίας.

Για τούτο ζητάμε να ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες αποκατάστασης του σφάλματος, στο οποίο αναφερόμαστε στην από 30-11-2009 επιστολή μας (επισυνάπτεται). Έχουμε μάλιστα ζητήσει -και συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Υπουργό-, να γίνει συνάντησή μας μαζί του, για να τον ενημερώσουμε εμπεριστατωμένα και επί της ουσίας του θέματος.»

Οι βουλευτές Μεσσηνίας

Δημήτρης Κουσελάς
Νάντια Γιαννακοπούλου
Οδυσσέας Βουδούρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.