Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Στην πυρόπληκτη Αρτέμιδα οι Γιώργος Παπανδρέου και Δημήτρης Χριστόφιας

Τον οικισμό της Αρτέμιδας στην Ηλεία, που δοκιμάστηκε σκληρά από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και ανοικοδομήθηκε με χρήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επισκέπτονται την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.

«Η Αρτέμιδα ήταν το πρώτο χωριό που έκαψε η φωτιά με τραγικό απολογισμό» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «πρώτη από όλους έσπευσε να βοηθήσει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «παρακαταθήκη ........

ανθρωπιάς και αλληλεγγύης», επισήμανε ότι «οι Κύπριοι ειναι αδέλφια μας και το αποδεικνύουν στην πράξη» και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Λευκωσίας για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.

«Όπως η Ελλάδα προστρέχει στις δύσκολες στιγμές της Κύπρου έτσι και η Κύπρος, με τις δυνάμεις που διαθέτει, θα προστρέχει την Ελλάδα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο κ. Χριστόφιας.

Στη συνέχεια οι κ. Παπανδρέου και Χριστόφιας επιθεώρησαν τον ανακατασκευασμένο οικισμό, ενώ τη Δευτέρα θα έχουν συνομιλίες στην Αθήνα. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και εν συνεχεία θα έχουν γεύμα εργασίας.

Εν τω μεταξύ χθες, Σάββατο, ο Κύπριος Πρόεδρος είχε κατ`ιδίαν συνάντηση 45 λεπτών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Χριστόφιας μάλιστα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Παπούλια να επισκεφθεί την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.