Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Σενάρια ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ μελετά η κυβέρνηση

UPDATED 14:25

Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, αλλά στα σενάρια που βρίσκονται υπό σκέψιν και μελετώνται είναι η καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, της τάξεως του 15%.

«Είναι μέσα στη διαβούλευση. Ο υπουργός Οικονομικών θα αναγγείλει όλα τα μέτρα με το φορολογικό νομοσχέδιο όταν κατατεθεί» δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Με μία τέτοια ρύθμιση θα μειωνόταν η φορολογική ...........


επιβάρυνση και το κόστος για τις υπηρεσίες και τα αγαθά που εντάσσονται στο συντελεστή 19%, αλλά θα αυξάνονταν σημαντικά σε βασικά είδη διαβίωσης και διατροφής που έχουν συντελεστή 9%.


UPDATE 14:25

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής τα σενάρια περί ενιαίου ΦΠΑ διαψεύδονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη, καμία πρόταση και καμία εισήγηση», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης.

Όσον αφορά εξάλλου τα δημόσιεύματα σχετικά με την επίμαχη τροπολογία για τη φορολόγηση γονικών παροχών και κληρονομιών και τα περί αντίδρασης από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλο, ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε πως ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει τη συνταγματικότητα της εν λόγω ρύθμισης, ενώ όπως έκανε γνωστό, ο πρωθυπουργός ζήτησε την αποσαφήνιση της τροπολογίας.


ΣΧΟΛΙΟ
Καθήστε φρόνιμα και μην εξαγριώνετε τον κόσμο. Αρκετά πλήρωσε ο λαός για τους αρχικλέφτες τους μεγαλο-επιχειρηματίες.
Προσέξτε γιατί λαός (όχι το ακροδεξιό κόμμα) τραβάει κάτι χαστούκια που σας κάνει να ζαλίζεστε για μήνες.
Είδατε η δεξιά τι χαστούκι έφαγε με τις 10,45 μονάδες???? ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ και δεν έχει καταλάβει από που της ήρθε.


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ Γ......Ν ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΥΣ.ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΟΝΤΕΣΑΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.