Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Συναντάται το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ με την Κ. Μπατζελή

Με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή συναντάται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 18.00, προκειμένου να συζητηθούν θέματα ευθύνης και αρμοδιότητας του υπουργείου της. Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος απέστειλε υπόμνημα στην κ. Μπατζελή με τις θεματικές ενότητες της συζήτησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής: ........

Προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα Αικατερίνη Μπατζελή

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με Δ.Σ. Ε.Ν.Α.Ε. - Κατάθεση υπομνήματος θέσεων και προτάσεων.

Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αποδοχή της πρότασής μας ως Προέδρου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ε.Ν.Α.Ε.) να συναντηθούμε μαζί σας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την Δευτέρα 11/01/2010 και ώρα 18.00, προκειμένου να συζητήσουμε θέματα ευθύνης και αρμοδιότητας του Υπουργείου σας.

Σας ενημερώνουμε εκ των προτέρων ότι οι άξονες οι οποίοι θα τεθούν από εμάς στη συνάντηση αυτή, στην οποία θα παρευρεθεί το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ, περιλαμβάνουν θέματα τα οποία εγκαίρως θα κατατεθούν αναλυτικά και με σχετικό υπόμνημά μας το οποίο διαμορφώνουμε.

Επιγραμματικά δε, συμπυκνώνονται στις εξής θεματικές ενότητες:

1. Αρμοδιότητες και Διοικητική μεταρρύθμιση

Θέματα τα οποία σχετίζονται με την επί θύραις Διοικητική Μεταρρύθμιση και αφορούν αρμοδιότητες της υπό σύστασης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, πάνω σε ζητήματα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Αρμοδιότητες, οι οποίες αυτή τη στιγμή ανήκουν είτε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είτε στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια (Γενικές Γραμματείες των Περιφερειών όλης της χώρας), ή σε αποκεντρωμένες δομές, οι οποίες αναφέρονται απευθείας ή εποπτεύονται από το Υπουργείο σας.

2. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013

Θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, βαίνει προς επαναδιαμόρφωση-τροποποίηση (ΟΠΑΑΧ, τοπικά προγράμματα LEADER, Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, μεγάλα Εγγειοβελτιωτικά Έργα του ΥΠ.Α.Α.&Τ, Επενδύσεις στον μεταποιητικό τομέα, γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα, κ.α).

3. Αγροτική πολιτική και Ε.Ε.

Zητήματα που αφορούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την πολιτική στις Κοινές Οργανώσεις Αγοράς των αγροτικών προϊόντων, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4. Αγροτική οικονομία- Εισόδημα παραγωγού

Θέματα που σχετίζονται με την τρέχουσα κατάσταση στην αγροτική οικονομία, το εισόδημα του παραγωγού, την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ.

5. Έλεγχοι τροφίμων

Θέματα που αφορούν τους ελέγχους για την ασφάλεια και την ποιότητα τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης και το θεσμικό ρόλο του ΕΦΕΤ, ως κατ΄ εξοχήν αρμοδίου φορέα.

Αυτό είναι το περίγραμμα των θεματικών ενοτήτων που θα τεθούν και που όπως και παραπάνω αναφέραμε, οι θέσεις μας εν εκτάσει, θα περιλαμβάνονται στο υπόμνημα το οποίο ήδη διαμορφώνεται και εγκαίρως θα σας αποσταλεί.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Δράκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.