Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Αποσύρθηκε η τροπολογία για αύξηση φορολογίας τσιγάρων, ποτών και ρυθμίσεις για γονικές παροχές

Στην απόσυρση της τροπολογίας για την αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων, των ποτών και τις ρυθμίσεις για τις γονικές παροχές, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου οι διατάξεις αυτές να περιληφθούν σε νομοσχέδιο που πρόκειται να αναρτηθεί στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι "με προφανή την ανάγκη να υπάρξει άμεση ρύθμιση των ζητημάτων αυτών αλλά και με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης, συνολικά για την τήρηση των διαδικασιών που προάγουν τη διαφάνεια στη νομοθετική λειτουργία με το υπουργείο Οικονομικών, προτίθεται να αντικαταστήσει την πιο πάνω τροπολογία με την άμεση κατάθεση για συζήτηση κατά προτεραιότητα σχεδίου νόμου για την αύξηση του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα και τη ρύθμιση της φορολόγησης των γονικών παροχών".

Σημειώνεται ότι η σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή σε ........

νομοσχέδιο που δεν σχετίζονταν με τη φορολογία. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών αυτό έγινε διότι όσο αφορά την αύξηση του φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα η εξαιρετικά δυσμενής δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επέβαλε την όσο το δυνατόν ταχύτερη ενεργοποίηση του μέτρου αυτού από την αρχή του 2010 και γι' αυτό επελέγη να ενταχθεί στο πρώτο νομοσχέδιο προς συζήτηση και ψήφιση, αφού κάθε εβδομάδα καθυστέρησης κοστίζει στα δημόσια έσοδα περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Για τις γονικές παροχές, σύμφωνα με το υπουργείο, επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μαζικής μεταβίβασης μεγάλης ακίνητης περιουσίας που παρατηρήθηκε από το Δεκέμβριο σε επιλεγμένες περιοχές κυρίως της Αθήνας.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.