Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Αντικατάσταση των τελών κυκλοφορίας με φόρο στα καύσιμα μελετά η κυβέρνηση

Τέλος στα σηματάκια???

Την καθιέρωση ενός νέου συστήματος για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε με τα «πράσινα» τέλη.

Όπως αναφέρει η Realnews, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας και των ειδικών σημάτων και την αντικατάστασή τους με «φόρο χρήσης» στα καύσιμα.

O φόρος αυτός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, .........

θα είναι 11 λεπτά το λίτρο και θα επιβάλλεται στο σύνολο της κατανάλωσης που γίνεται στη διάρκεια του έτους.

Για παράδειγμα, εάν ένας κάτοχος ΙΧ 1.600 κ.εκ. διανύει 15.000 χλμ. το χρόνο και καταναλώνει 1.200 λίτρα καυσίμου, θα πληρώσει συνολικά 132 ευρώ «φόρο χρήσης».

Με τα ισχύοντα τέλη κυκλοφορίας, ο ίδιος οδηγός θα πλήρωνε 184-352 ευρώ (εφάπαξ) το χρόνο.

Από μία τέτοια ρύθμιση, ευνοούμενοι είναι γενικά όσοι έχουν μικρού κυβισμού και σύγχρονης τεχνολογίας οχήματα, καθώς και όσοι κάνουν μικρή χρήση του ΙΧ τους.

Αντιθέτως, όσοι έχουν μεγάλου κυβισμού και ενεργοβόρα οχήματα, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλό φόρο, που πάντως εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα σημερινά επίπεδα των τελών κυκλοφορίας για αυτά τα ΙΧ.

Πηγή: in.gr

1 σχόλιο:

  1. Ρε παιδιά έλεος δηλαδή,πληρώνω τον μήνα 240ευρώ βενζίνη για να πάω στην δουλειά μου.Τι στον διάολο δηλαδή πρέπει να γίνω κλέφτης για να θρέψω την οικογένειά μου?Λίγο θέλει να μου στρίψει,Καραγκιόζηδες ε!Καραγκιόζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.