Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση Σαμαρά με νέους αγρότες

Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού βουλευτής Λαρίσης Μ. Χαρακόπουλος, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασσαπίδης, ο Γραμματέας Αγροτικού βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας και ο αναπληρωτής Γραμματέας βουλευτής Φλωρίνης Στ. Κωνσταντινίδης.

«Η κυβέρνηση εκτός από τα προβλήματα των ........

αγροτών, κωφεύει και στα προβλήματα των νέων αγροτών. Εδώ και πολλούς μήνες υπάρχει σε εκκρεμότητα το πρόγραμμα των νέων αγροτών και, δυστυχώς, η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σβήνει την ελπίδα των νέων ανθρώπων που, ήδη, έχουν επενδύσει και δυστυχώς δε δίνει συνέχεια στα όνειρα και στις ελπίδες νέων ανθρώπων από την περιφέρεια από όλη την Ελλάδα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κασσαπίδης.

Από την πλευρά του ο κ. Κόλλιας σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς «άκουσε τους νέους αγρότες, αυτό το εκλεκτό παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής περιφέρειας. Άκουσε τον προβληματισμό και τις ανησυχίες τους».

Υπογράμμισε δε πως η απόφαση της κ. Μπατζελή να αναστείλει την εκτέλεση του περιφερειακού προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» «έχει σαν συνέπεια να μην μπορούν, σήμερα, 8.500 νέοι αγρότες, οι οποίοι έχουν υποβάλει φακέλους (και για να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αυτούς τους φακέλους θα έπρεπε να πληρώσουν 5.000 - 10.000 έξοδα) να τεκμηριώσουν το αίτημά τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τους νέους αγρότες».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και θα ζητήσει «από την υπουργό να αναθεωρήσει την απόφασή της και να εντάξει, άμεσα, στο πρόγραμμα της εγκατάστασης των νέων αγροτών τους 8.500 νέους αγρότες, που ήδη έχουν αξιολογηθεί και θεωρούνται έτοιμοι να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα».

«Με τον κ. Σαμαρά, λοιπόν, κάναμε μια πρώτη γνωριμία και μια ανασκόπηση των επίκαιρων θεμάτων, που απασχολούν τους αγρότες», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Β. Γιαννόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε ότι οι νέοι αγρότες είναι στα μπλόκα και θα συνεχίσουν να είναι στα μπλόκα και σε κάθε μορφής αγώνα.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, αλλά είναι αντίθετοι με το κλείσιμο των εθνικών οδών, γιατί δημιουργείται πρόβλημα στην ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.