Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Απάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια σε ερώτηση Νάντιας για τα προβλήματα στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΣΕ Κυπαρισσίας

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων της Κυπαρισσίας και δημοσιεύματα του τύπου, είχε καταθέσει ερώτηση στις 05/01/10, όπου έθετε τον προβληματισμό της για την εγκατάσταση ΡΟΜΑ στον εγκαταλελειμένο σταθμό του ΟΣΕ Κυπαρισσίας. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας ότι το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας έχει επιχειρήσει τουλάχιστον 4 φορές, κατά το παρελθόν, να απομακρύνει τους εγκατεστημένους στο σημείο ΡΟΜΑ και κατάφερε να περιορίσει σε ικανοποιητικό βαθμό την παρουσία τους.
Στη συνέχεια, σημείωσε ότι από τα ........

μέσα Οκτωβρίου ο χώρος επανακαταλήφθηκε από 150-200 ΡΟΜΑ.

Ωστόσο, στις 19/11/09 είχε προγραμματισθεί από τον ΟΣΕ η απομάκρυνση των βαγονιών που, όπως αναφέρεται, για άγνωστους λόγους ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ καμία ενέργεια δεν έχει εκδηλωθεί ξανά από τότε. Επιπλέον, αναφέρεται ότι στα πλαίσια των εποχούμενων περιπολιών του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, στο χώρο αυτό έχουν συλληφθεί δύο άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες που είχαν κλαπεί από την πόλη της Κυπαρισσίας κ.α. Ο κ. Βούγιας, ακόμη, ενημέρωσε στην απάντησή του την κ. Γιαννακοπούλου, ότι ουδέποτε διαπιστώθηκε πιθανή λειτουργία οίκου ανοχής στο σημείο. Τέλος, ο Υφυπουργός Προστασία του Πολίτη, επισήμανε, ότι έχουν δοθεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής πρόσθετες εντολές και οδηγίες για περαιτέρω δραστηριοποίηση του προσωπικού και την λήψη των αναγκαίων πρόσθετων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.