Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Στον ανακριτή σήμερα οι αστυνομικοί του Α.Τ.Ακροπόλεως

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι δύο αστυνομικοί και οι τρεις ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τον βασανισμό 30χρονου Χιλιανού κρατουμένου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως .

Οι πέντε αστυνομικοί που σημειωτέον σχημάτισαν και δικογραφία με ψεύτικα στοιχεία σε βάρος του κρατουμένου για απόπειρα απόδρασης και αντίσταση, ανιμετωπίζουν τις κατηγορίες των βασανιστηρίων σε βάρος κρατουμένου, της απλής συνέργειας σε βασανιστήρια και της κατάχρησης εξουσίας.

Όλοι τους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ ...........

αντιμετωπίζουν την πειθαρχική ποινή της απόταξης, πέραν των ποινικών ευθυνών.

Σε διαθεσιμότητα εξάλλου, τέθηκε κι άλλος ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Κορίνθου, μετά από επεισόδιο που είχε με πολίτη στο Λουτράκι με αφορμή μία θέση στάθμευσης.

Ο 40χρονος αστυνομικός φέρεται ότι εξύβρισε και απείλησε τον πολίτη με φαλτσέτα ύστερα από διαπληκτισμό για το παρκάρισμα.

Τι είχε συμβεί

Τις κατηγορίες των βασανιστηρίων σε βάρος κρατουμένου, της απλής συνέργειας σε βασανιστήρια και της κατάχρησης εξουσίας, αντιμετωπίζουν πέντε αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί του Αστυνομικού Τμήματος Ακρόπολης, οι οποίοι έστειλαν στο νοσοκομείο ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό Χιλιανό κρατούμενο και σχημάτισαν δικογραφία με ψεύτικα στοιχεία σε βάρος του για απόπειρα απόδρασης και αντίσταση.

Οι πέντε αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ αντιμετωπίζουν την πειθαρχική ποινή της απόταξης, πέραν των ποινικών ευθυνών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η αντίδραση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας ήταν άμεση. Το περιστατικό του βασανισμού κρατουμένου διερευνήθηκε μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοσχοΐδης αναφέρει σε δήλωσή του ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Την επομένη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για τη διενέργεια επείγουσας προανάκρισης σχετικά με τον τραυματισμό 30χρονου Χιλιανού υπηκόου στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο 30χρονος από τη Χιλή είχε συλληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία ότι είχε επιτεθεί σε πολίτη χρησιμοποιώντας σιδερένια λάμα.

Από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου ο 30χρονος κρατούμενος διαμαρτυρήθηκε στο σκοπό κρατητηρίου, επειδή το καρτοτηλέφωνο δεν λειτουργούσε. Ο σκοπός του απάντησε με ύβρεις, ενώ μπήκε στο κρατητήριο και τον χτύπησε με τα χέρια στο πρόσωπο. Εν συνεχεία τον έβγαλε από το κρατητήριο και συνέχισε να τον χτυπάει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο κρατούμενος αντιστάθηκε κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα άλλος ειδικός φρουρός να σπεύσει σε βοήθεια του συναδέλφου του και να αρχίσουν μαζί να χτυπάνε τον κρατούμενο, με πόδια, χέρια και κλομπ.

Στον ίδιο χώρο ήταν άλλος ένας ειδικός φρουρός και ένας αστυφύλακας, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να τους αποτρέψουν.

Και σαν να μη έφτανε ο ξυλοδαρμός, σχημάτισαν και δικογραφία σε βάρος του θύματος, με ευθύνη του πέμπτου κατηγορούμενου, ο οποίος είναι αξιωματικός (υπαστυνόμος Β).

Συνελήφθησαν: ο 24χρονος υπαστυνόμος που σχημάτισε τη δικογραφία, οι δύο ειδικοί φρουροί, ηλικίας 28 και 27 ετών που τραυμάτισαν σοβαρά τον κρατούμενο, καθώς και ο αστυφύλακας και ο τρίτος ειδικός φρουρός, ηλικίας 23 και 27 χρόνων που δεν απέτρεψαν τους προηγούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.