Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ν. Καλογερόπουλος «Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Μεσσήνιους»

Λίγο πριν τις κινηματογραφικές αίθουσες βρίσκεται η νέα ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου, της οποίας τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Μεσσηνία. «Οι Ιππείς της Πύλου» αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα μέσα στο χειμώνα, ίσως και το Φεβρουάριο.
Σε πλήρη ένταση πετύχαμε χθες στο τηλέφωνο το Φιλιατρινό σεναριογράφο, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της ταινίας Νίκο Καλογερόπουλο. «Βρίσκομαι 15 ώρες το 24ωρο σε ένα στούντιο» μας είπε. «Τώρα βάζουμε τις τελευταίες πινελιές. Έχουμε τελειώσει με το μοντάζ και είμαστε στους ήχους και τις μουσικές. Άντε, να σας δώσω και μία είδηση, το τραγούδι του Καραϊσκάκη το λέει η Ελένη Βιτάλη!».

Οι «Ιππείς της Πύλου» είναι μια σύγχρονη, λαϊκή .........

ελληνική ταινία. Μια σάτιρα που δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Είναι οι συνειδητοί πολίτες, οι εθελοντές, λέει ο σκηνοθέτης. Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας ένας φημισμένος ηθοποιός ο οποίος έχει χάσει όλη του την περιουσία και η οικογένειά του τον έχει εγκαταλείψει. Αναζητεί «καταφύγιο» στην επονομαζόμενη από τους κατοίκους της Πρότυπη Πολιτεία «Πολυπύλου». Η επαφή του ήρωα με ένα τόπο άμεσα συνυφασμένο με την αρχαία και νεότερη ιστορία της Ελλάδας, μια σειρά από περιστατικά και η γνωριμία του με μια κοπέλα, που αναπτύσσει έντονη οικολογική δράση και όραμα για την οργάνωση αυτής της Πολιτείας, δίνουν καινούργιο νόημα και ελπίδα στη ζωή του.
Στην ταινία παίζουν επίσης οι ηθοποιοί: Ιουλία Καλογρίδου, Ηλίας Λογοθέτης, Γιώργος Κιμούλης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάκης Σπυριδάκης, Βάνα Μπάρμπα, κ.ά.

«Η ταινία μας»

Τα γυρίσματα έγιναν σε Καλαμάτα, Πύλο, Αρχαία Μεσσήνη, Γαργαλιάνους, Νέδα, Πολυλίμνιο, και άλλα μέρη της Μεσσηνίας. «Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Μεσσήνιους, που αγάπησαν αυτή τη δουλειά και τη στήριξαν. Είχα κατέβει τώρα κάτω και όλοι με ρωτούσαν: “Τι γίνεται με την ταινία μας; Πότε βγαίνει η ταινία μας;”. Αυτό το “η ταινία μας” ήταν πολύ συγκινητικό για μένα. Αλλά θα σας δικαιώσω όλους!».
Θα δούμε και στη Μεσσηνία τους «Ιππείς»; «Εννοείται, παντού. Αφού είναι η ταινία μας!».

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.