Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Προτεραιότητα η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Σύσκεψη για την αναμόρφωση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και την Υφυπουργού Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τη συμμετοχή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στη δομή, την οργάνωση, και τη λειτουργία της με συνέπεια τη μείωση του μαθητικού δυναμικού της και σοβαρές επιπτώσεις στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Η ενίσχυση της ΤΕΕ τέθηκε ως προτεραιότητα από ........

την πολιτική ηγεσία προκειμένου να αποτελέσει μια ποιοτική διαδρομή για την ικανοποίηση των κοινωνικών, επαγγελματικών και ατομικών αναγκών των μαθητών.

Η Υπουργός έθεσε τους άξονες του σχεδίου δράσης τόσο για την άμεση αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων από την επόμενη σχολική χρονιά, όσο και για την προετοιμασία της συνολικής αναμόρφωσης της ΤΕΕ από τον Σεπτέμβριο 2011.

Η αναμόρφωση της ΤΕΕ, θα στηριχθεί στη σοβαρή αποτύπωση της πραγματικότητας μέσω της μελέτης σε βάθος των προβλημάτων, ώστε οι πολιτικές αποφάσεις που θα προκύψουν να βασίζονται σε τεκμηριωμένες θέσεις και με την συναίνεση της κοινωνίας, των μαθητών και του εκπαιδευτικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.