Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα Φιλιατρά και Αγία Κυριακή

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα γιορτάστηκε στα Φιλιατρά ο Καθαγιασμός των υδάτων τόσο στην πλατεία της πόλης όσο και στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής.
Απο το πρωΐ ο κόσμος είχε συρρεύσει στις εκκλησίες για την Θεία λειτουργία των Θεοφανείων και φυσικά να πάρει τον αγιασμό παρακολουθώντας την με το δέοντα σεβασμό.
Συνεργάτες του Φιλιατρά News επισκευθηκαν τις εκκλησίες της πόλης και μας μετέφεραν το κλίμα κατάνυξης που επικρατούσε παντού. Κλίμα το οποίο διαπιστώσαμε κι εμείς στον Ιερό Ναό της Παναγίας όπου βρεθήκαμε για την παρακολούθηση του μυστηρίου.

Ο Εφημέριος του Ναού Πατήρ Ευάγγελος Σίμος, ........

αμέσως μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας πρότεινε για πρώτη φορά φέτος θα πάνε οι πιστοί στην πλατεία όλοι μαζί ως ενορία και όχι μεμονωμένα, πρωτοβουλία που βρήκε πολλούς αποδέκτες οι οποίοι σχολίασαν πολυ θετικά την πρωτοβουλία αυτή των ιερέων όλων των ενοριών της πόλης.
Οι "Εκπλήξεις" όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Στην πλατεία της πόλης εκτός απο την καθιερωμένη λειτουργία για τον αγιασμό των υδάτων είχαμε και ευχάριστη για πάρα πολλούς παρευρισκόμενους έκπληξη.
Φέτος έλλειψε το θλιβερό θέαμα να βουτάνε στο συντριβάνι οι διάφοροι αλλοδαποί που το έκαναν κυρίως για χαβαλέ χωρίς να έχουν συναίσθηση της ιερότητας της στιγμής καθότι τις προηγούμενες χρονιές (ακόμα και πέρσι) υπήρξαν διαπληκτισμοί μεταξύ τους για το ποιος έπιασε τον σταυρό.

Φέτος και με την βοήθεια της Αστυνομίας το θλιβερό αυτό φαινόμενο απουσίασε γεγονός που σχολιάστηκε πολύ θετικά από τον παρευρισκόμενο κόσμο.
Την καθιερωμένη βουτιά στο συντριβάνι με το κρύο νερό την έκανε ο μοναδικός τολμηρός Χαράλαμπος Κομνηνός ο οποίος πήρε σαν αναμνηστικό έναν χρυσό σταυρό προσφορά του Δήμου Φιλιατρών και κάποιο χρηματικό ποσό.
Λίγη ώρα μετά και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι ο εορτασμός μεταφέρθηκε στην Αγία Κυριακή όπου πολλοί ήταν οι τολμηροί που θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους για να πιάσουν τον σταυρό βουτώντας στα κρύα νερά της θάλασσας.

Ο κόσμος -όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό- ήταν πάρα πολύς και στις δυο πλευρές του λιμανιού.
Προς μεγάλη έκπληξη οι διοργανωτές είχαν προβλέψει και φυσικά οργανώσει αυτοί που θα βούταγαν για τον σταυρό να έχουν δηλωθεί πρωτύτερα και να φορούν την λευκή μπλούζα που ανέγραφε "Θεοφάνεια 2010 Φιλιατρά".
Και σε αυτήν την περίπτωση έλειψε το θλιβερό θέαμα των αλλοδαπών που βούταγαν για τον σταυρό με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα διαπληκτισμών.
Και εδώ τα σχόλια των παρευρισκομένων ήταν κάτι παραπάνω από θετικά τόσο για την άρτια οργάνωση όσο και για τον γενικότερο εορτασμό.
Σε αυτήν την περίπτωση οι "τολμηροί" ήταν περίπου δέκα οι οποίοι αψήφισαν τα κρύα νερά της Αγίας Κυριακής και βούτηξαν.

Ταχύτερος κολυμβητής αναδείχτηκε ο Χαράλαμπος Αλευράς μαθητής της Γ΄ Λυκείου ο οποίος παρά του ότι ο ιερέας Πέταξε μακρυά τον σταυρό κολύμπησε γρήγορα και τον έπιασε πρώτος.

Σαν αναμνηστικό δώρο πήρε έναν χρυσό σταυρό προσφορά του Εξωραϊστικού συλλόγου της Αγίας Κυριακής καθώς και κάποια χρήματα ενώ όλοι οι υπόλοιποι πήραν εικόνα της βάπτισης του Χριστού.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συλλέξαμε για εσάς που δεν πήγατε.
Φυσικά με κλίκ στην κάθε εικόνα.


DSC01672.jpg (373 KB) DSC01673.jpg (342 KB) DSC01674.jpg (258 KB) DSC01675.jpg (315 KB) DSC01676.jpg (316 KB) DSC01677.jpg (363 KB) DSC01678.jpg (231 KB) DSC01679.jpg (237 KB) DSC01680.jpg (246 KB) DSC01681.jpg (353 KB) DSC01682.jpg (267 KB) DSC01683.jpg (269 KB) DSC01684.jpg (226 KB) DSC01685.jpg (299 KB) DSC01686.jpg (271 KB) DSC01687.jpg (262 KB) DSC01688.jpg (272 KB) DSC01689.jpg (269 KB) DSC01690.jpg (261 KB) DSC01691.jpg (250 KB) DSC01692.jpg (1.2 MB) DSC01693.jpg (233 KB) DSC01694.jpg (223 KB) DSC01695.jpg (326 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

26 σχόλια:

  1. charalampos alevras mathitis γ likeiou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω το διορθώνω. Β΄' Λυκείου μου είχαν πει.
    Πάω να το διορθώσω
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙ ΕΜΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ.
    ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε και του χρονου.
    Χρονια Πολλα σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λες ρε μεγάλε??? Αλήθεια???
    Ειμαστε ρατσιστές που δεν γουσταρουμε να κανουν καλαμπαλίκι οι ρουμανοι με ενα ιερό μυστήριο???
    Αν ναι, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σας πηρε ο πονος για το ιερο μυστεριο....για το ιερο μυστηριο τηε εργασιας που τους ξεφτιλιζετε για 20ε δεν λετε τιποτε ,κριμα γιατι εισθε και δημοκρατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Χριστιανέ εσύ.
    Έλα να τιους παρεις ολους σπιτι σου κα δίνε τους 500 ευρω την ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;
    ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΛΙΓΟ ΝΑ ΕΡΕΘΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.
    ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κατα την διαρκεια του ιερου μυστηριου ολοι στη πλατεια επιναν καφε,,
    να πειτε στο δημαρχο να φτιαξει δημοσιες τουαλετες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πες καλύτερα στον δικό σου Δήμαρχο να καθαρίσει κάποιος τον ένα τόνο σκατό στις τουαλέτες του ΟΣΕ (50 μετρα απο την παλτεία σας) που κατοικοεδρεύει η ηπαττίτιδα, η χολέρα και λοιπές ασθένειες, (μαζί με αυτές που έχουν εξαφανιστεί) καθώς και ο οίκο ανοχής όπως εχει καταγγελθεί απο τον Δημο και λειτουργεί στον πρώην ΟΣΕ Κυπαρισσιας και ασε τις υποδείξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν ξερω τι λες και δεν με ενδιαφερουν οι κυπαρισσιοι,με ενδιΑφερουν τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, δεν νομιζω να εινα κακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝΩΝΥΜΕ 4.49 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΓΑΠΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ Νews ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχεις άδικο. κι εγω ειμαι της γνώμης να γίνιουν δημόσιες τουαλέτες.
    Για την Κυπαρισσία... ΧΕ....Α. Δεν με ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οταν όμως θα μας την λενε θα την ακουνε στερεοφωνικά όπως λεει και ένας φίλος μου.
    Μην σου πω Dolby Digital.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τωρα μιλας ωραια τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ και μονο τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ.γι αυτο να το κανεις σημαια. ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΩΝΥΜΕ 5,22 ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ..ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ,,,ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΙΛΙ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΠΟΧΑ ΠΑΝΤΟΥ , ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ,ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΦΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΠΙΣΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΟ Σ..,Ο ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ .ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΓΚΟΤΣΗ @ ΣΠΕΝΖΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πολυ ωραιο το χωριο σας.αντε και του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χωριό τα Φιλιατρά?????????
    Ληγμένα παίρνεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πλέον σχόλια τα οποία θα είναι άσχετα με την οποιαδήποτε ανάρτηση ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ακόμα και αν είναι σε κόσμιο επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. prepei na ginei akoma mia diorthosi o aleuras xaralampos den pire kapio xrimatiko poso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ειστε απαιχτοι,μου φτιαξατε τη διαθεση με τους διαλογους σας,να ειστε ολοι καλα. ΝΣ´68

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.