Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 4 - 1

Σισέ και Λέτο έκαναν τα δικά τους, χόρεψαν τον Εργοτέλη και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 4-1 και παρέμεινε στην κορυφή! Δύο τέρματα ο Γάλλος, γκολ και ασίστ ο Αργεντινός.

Νίνης αντί Λέτο

Ποδαρικό στο 2010 για τον Νίκο Νιόπλια με... πείραμα. Ο 44χρονος προπονητής, προτίμησε τον Σωτήρη Νίνη στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης αντί του Σεμπάστιαν Λέτο, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα στον Αργεντινό για τα... γαλλικά στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς κατά την αντικατάσταση του.

Από κει και πέρα, κάτω από τα δοκάρια ήταν .......

ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα, όντας ο μοναδικός που μπορεί να παίξει εκεί αφού Μαρίνος, Σεϊταρίδης και Γκάμπριελ είναι... off και στο κέντρο της άμυνας ο Καντέ με τον Μπίαρσμιρ. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στον άξονα, αριστερά του ο Κατσουράνης, δεξιά του ο Καραγκούνης. Στο αριστερό «φτερό» ο Νίνης, στο δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Τζιμπρίλ Σισέ.

«Έργο»-τέλεια αντεπίθεση

Το πόσο επικίνδυνη και δουλεμένη ομάδα είναι ο Εργοτέλης του Καραγεωργίου δεν είναι ούτε καμιά ανακάλυψη, ούτε κάτι καινούριο. Απλά η απόδειξη ήρθε πολύ γρήγορα. Με το... καλημέρα της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός και ενώ είχε κλείσει τους Κρητικούς στην περιοχή τους, πιάστηκε στον... ύπνο, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα και με τρεις μπαλιές άνοιξαν το σκορ. Δράστης ο Φραγκουλάκης, που εντελώς αμαρκάριστος νίκησε τον Τζόρβα και... πάγωσε το ΟΑΚΑ.

Το... ξυπνητήρι Τζιμπρίλ Σισέ!

Μπορεί με την έλευση του Νιόπλια στην Παιανία το... Hummer στην άμυνα να έγινε... killer αλλά ο «killer» αυτής της ομάδας είναι ένας. Ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος... φονιάς, ο οποίος μετά από την «καραμπόλα» στην άμυνα του Εργοτέλη, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και... εκτέλεσε τον Αθανασίου, φέρνοντας το ματς στα ίσια για τον Παναθηναϊκό.

Έναν Παναθηναϊκό που στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους έδειχνε ότι έχει επηρεαστεί πολύ από την διακοπή, καθώς δεν είχε ούτε φρεσκάδα, ούτε νεύρο και πολύ περισσότερο φαντασία στην δημιουργία, με τον Νίνη εκτός ρυθμού, παίζοντας πίσω από τον Σισέ από το 20’ και μετά.

Έναν Παναθηναϊκό με τρομερό πρόβλημα στα αριστερά και μεγάλη δυσλειτουργία στο σύστημα του. Εκεί όπου εκτός από τον πολύ κακό Σπυρόπουλο αμυντικά δεν βοηθούσε κανείς. Χαρακτηριστική η φάση του 41’ όπου ο Σισέ γύρισε και έκοψε τον Τσεσνάουσκις, και τα... έχωσε στους συμπαίκτες του, λειτουργώντας σαν... ξυπνητήρι! Ένα ξυπνητήρι που τρία λεπτά αργότερα λειτούργησε θετικά, με τον Καραγκούνη από κοντά να γράφει το 2-1 για το «τριφύλλι».

Λετο-ζάλη!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης και ήταν σαφώς πιο θετικός. Η μπάλα κυκλοφορούσε καλύτερα και οι φάσεις έβγαιναν πιο εύκολα.

Στο 62’ ο Νιόπλιας έβαλε στο ματς τον Λέτο και ο Αργεντινός άσος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Έκανε την κούρσα από αριστερά, έβγαλε την σέντρα έτοιμο γκολ στον Σισέ και ο Γάλλος όμορφα, απλά και ωραία έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και το τρίποντο σίγουρα στο «πράσινο» σακούλι. Κερασάκι στην... τούρτα το... χορευτικό του Λέτο και το 4-1 στις καθυστερήσεις. Κάπως έτσι η κορυφή παρέμεινε και με την ανατολή του 2010 στον Παναθηναϊκό.

Στα αξιοσημείωτα του ματς η... γιούχα από τον κόσμο κατά την είσοδο του Τζιόλη αντί του Σαλπιγγίδη.

Πηγή: www.gazzetta.gr

2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.