Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Είδηση με διαφορά 365 ημερών (Ενός έτους)

Την "βιομηχανία" αντιγραφών ειδήσεων από το ένα μέσο στο άλλο την ξέρουμε και την ζούμε καθημερινά.
Δεν περιμέναμε όμως ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ να το διαπιστώσουμε με είδηση η οποία γράφτηκε στην Μεσσηνιακή εφημερίδα Ελευθερία η οποία ήταν επίκαιρη πρίν 365 μέρες (Ενα χρόνο δηλαδή). και δεν είναι μόνο αυτό. Το κυριότερο είναι ότι την αναπαράγουν και άλλα "ΜΜΕ" της Μεσσηνίας ως δική τους είδηση και χωρίς αναφορά πηγής την Ελευθερία!!!!!!

Αφορμή λοιπόν ήταν ένα δημοσίευμα της μεσσηνιακής εφημερίδας "Ελευθερία" σχετικά με μια είδηση που είχε λάβει χώρα ένα χρόνο πρίν. 365 μέρες πρίν δηλαδή.

Στο Φύλλο εφημερίδας της Ελευθερίας της 5ης Ιανουαρίου 2010 (σχετικό screen shout 1) .........

αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλης Ξύγκας όρισε (προφανώς φέτος) αντιδημάρχους τους Χαράλαμπο Στάμο και Αναστάσιο Παναγιωτόπουλο κλπ κλπ.

Διαβάστε το θέμα με τους νέους αντιδημάρχους στις 4 Ιανουαρίου 2008 στο Φιλιατρά News

Και εντάξει η εφημερίδα μπορεί να είχε ένα μικρό κομμάτι κενό και δεν είχε είδηση. Αλλωστε τετοιες μερες οι ειδήσεις βγαίνουν με το σταγονόμετρο και τα φύλλα (σελίδες) πρέπει να κλείνουν. Ας πάρουμε αυτήν την δικαιολογία η οποία δεν είναι απίθανη.
Το έγραψε. Με γεια της και χαρά της. Δεν μπορώ να πω αναξιόπιστη την εφημερίδα, ούτε μπορώ να επιρρίψω ευθύνη τη εφημερίδα Ελευθερία.
Άλλωστε αυτή ανάρτηση δεν γίνεται για την εφημερίδα Ελευθερία.
Το κωμικό της υπόθεσης ξεκινά με την αναπαραγωγή της είδησης ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ το παμπάλαιο "Θέμα".

Απο εκεί (την Ελευθερία) το διάβασαν και στην ΕΡΑ Καλαμάτας και το ανάρτησαν σε θέμα στην σελίδα της ΕΡΤ (σχετικό Screen Shout 2) ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ που είναι η Ελευθερία, αλλα.... το είδαν και απο το Ραδιο 936 και χωρίς να διασταυρώσουν τη "είδηση" γράφουν για αλλαγή φρουράς στο Δήμο Φιλιατρών. (Σχετικό screen shout3).
Μια αλλαγή φρουράς που έγινε πρίν 365 μέρες!!!!!!
Και εκεί ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ που είναι η Εφημερίδα Ελευθερία.

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ?????? Αυτή είναι η αξιοπιστία σας????? (Για να μην παρεξηγηθώ με την φράση αυτή, αναφέρομαι στην ΕΡΑ Καλαμάτας και στο Ραδιο 936).

Οσοι σπουδάσατε δημοσιογραφία, Αν σπουδάσατε δηλαδή, δεν σας δίδαξαν ότι όταν βουτάμε μια είδηση από κάπου βάζουμε πηγή????????????
Και την βάζουμε για ένα κυρίως λόγο.

Εστω ότι η είδηση είναι ψευδής. Μυθοπλασία.
Δημοσιεύοντας το κι εσύ ΧΩΡΙΣ αναφορά πηγής αυτομάτως γίνεσαι και εσύ αναξιόπιστος αν αποκαλυφθεί η πλαστότητα της είδησης.
Ενω με την πηγή αποποιείσαι την ευθύνη και την "πασάρεις" σε αυτόν που την πρωτοέγραψε.
Κοινώς καλύπτεις τα οπίσθια σου με την αναφορά πηγής.

Εμείς σε θέματα που αντιγράφουμε (Εκτός από δικά μας ρεπορτάζ και ειδήσεις που κάνουμε μετάφραση από ξένα site) ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΚΕΣ που βάζουμε πηγή και εσείς οι έξυπνοι που την οικειοποιείστε?????

Να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή......

Δειτε τα προαναφερόμενα Screen Shouts

Screen shout 1

Eleu8eria.jpg (138 KB)




Screen shout 2

ERA.jpg (83 KB)




Screen shout 3

radio936.jpg (238 KB)


Γι αυτό λεμε επάνω στο logo μας

Φιλιατρά News
Aυτό ξέρετε , αυτό εμπιστεύεστε.


1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.