Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Γ. Καρατζαφέρης: Αύξηση του ΦΠΑ στο 20% για να ενισχυθούν οι αγρότες

Να αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ κατά μία μονάδα (από το 19 στο 20%) και τα έσοδα (υπολογίζονται στο 1 δις ευρώ) πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος κ. Αστέριου Ροντούλη, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους αγροτών από την Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέστησε σαφές ότι ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει την επιβολή φόρου άνθρακα στα αγροτικά προϊόντα που εισάγονται στην Ελλάδα όπως επίσης και τη δημιουργία αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ.
Προτείνει, επίσης να δημιουργηθούν λαϊκές .......

αγορές αποκλειστικά για αγρότες κατά μήκος των εθνικών οδών, να θεσμοθετηθεί το «αγροτικό ατύχημα» και να ισχυροποιηθούν οι συνεταιρισμοί για να χτυπηθεί έτσι η αισχροκέρδεια.

Για την κρίση στον αγροτικό τομέα ο κ. Γ. Καρατζαφέρης επέρριψε την βασική ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς, όπως είπε, απαξιώνει τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στις χώρες - μέλη της για να εισάγει αγροτικά προϊόντα από τρίτες χώρες προκειμένου οι βιομηχανικές χώρες να εξάγουν σ' αυτές τα βιομηχανικά προϊόντα τους.

«Ο αγρότης έμαθε ότι μόνον εάν απειλεί και εκβιάζει, ακούγεται. Δεν είναι λάθος του αγρότη, αλλά λάθος όλων εκείνων που τον έμαθαν έτσι. Σήμερα, αναγκάζονται να κάνουν κάτι το οποίο και εκείνοι δεν θέλουν, γιατί κανείς δεν τους ακούει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: « Πολύ φοβούμαι ότι αυτή η πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδα. Αδιέξοδα τα οποία δεν μπορεί ν' αντιμετωπίσει η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Οι αγρότες δεν είναι εχθροί».

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΓΟΝΤΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟ. ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ; ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.