Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Η γεωργία του 2010 και η θεωρία των μπλόκων

Οικονομική κρίση, δημοσιονομική δυσπραγία, πολιτικές ισορροπίες, προσωπικές στρατηγικές και αντικειμενικές δυσκολίες (κατολίσθηση των Τεμπών) φράζουν τον δρόμο στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις. Ωστόσο, όπως αναλύει σε ειδικό τετρασέλιδο φάκελο η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, παραμένει ζητούμενο η ωριμότητα όλων των πλευρών για έναν διάλογο που θα φέρει λύσεις στην ελληνική γεωργία.

Διαβάστε ακόμα σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας τι έχει συμβεί με τα 568 εκατ. ευρώ που κόβονται στον καπνό και από το 2010 και περνούν στην Αγροτική Ανάπτυξη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Agrenda, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γυρίσει ατόφιο πίσω στους δικαιούχους το 50% των χρημάτων, που κόβονται από φέτος.

Μόνο στην εφημερίδα του Σαββάτου, ενημερωθείτε για το πώς .......

οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων και οι πιέσεις από τους τοπικούς φορείς (ανάμεσά τους και Ηπειρώτες βουλευτές) είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν τελικά σε αναπροσαρμογή προς τα πάνω της τιμολογιακής πολιτικής της Δωδώνης για τη νέα παραγωγική χρονιά. Με δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας, Δημήτρης Παλαιοθόδωρος προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους.

Ακόμα, μάθετε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της σήμανσης του γάλακτος, που δείχνει πια να παίρνει το δρόμο για την εφαρμογή της παρά τις αντιρρήσεις των Βρυξελλών, μετά από έξι μήνες παλινωδιών και παρατάσεων επί…παρατάσεων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda, μένει βέβαια η περίφημη αγορανομική διάταξη, που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας σύντομα θα επεκταθεί και στα τυροκομικά, από τα χαρτιά να εφαρμοστεί τώρα απαρεγκλίτως και στην πράξη.

Τέλος, αποκλειστικά στην εφημερίδα του Σαββάτου, τους λόγους και τις ανάγκες που οδηγούν τους νέους της περιοχής του στην κτηνοτροφία, εγκαταλείποντας την παραδοσιακή καλλιέργεια του καπνού εξηγεί ο πρόεδρος του νεοσύστατου Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Το Ξηρόμερο», στην Αιτωλοακαρνανία, Θωμάς Καρακώστας. Παράλληλα κάνει έκκληση στην πολιτεία να αναγνωρίζει τέτοιες προσπάθειες ειδικά από νέους ανθρώπους προκειμένου να μπορέσει να «κρατηθεί» η ύπαιθρος.

Πηγή: Αγροnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.