Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Αναστολή επί 2ετία της καταβολής των δόσεων δανείων που χορηγήθηκαν με εγγύηση του Δημοσίου για τις πυρκαγιές 2007

Θετικό αποτέλεσμα είχαν οι συντονισμένες ενέργειες των κ.κ. Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, των Βουλευτών Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Κουσελά και Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (αρμόδιων στις Οικονομικές Επιτροπές του Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας) και η στήριξη των κ.κ. Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων των πυρόπληκτων νομών, για το θέμα της αναστολής επί 2ετία της καταβολής των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν με εγγύηση του Δημοσίου σε επαγγελματίες που υπέστησαν ζημία κατά τις πυρκαγιές του 2007.

Με τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου για την εξασφάλιση ρευστότητας στην ελληνική αγορά έγινε δεκτό το παραπάνω αίτημα ως ακολούθως: .........

«Επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών κατά τις πυρκαγιές του 2007 στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια δυνάμει της με αριθμό 2/54310/0025/13-9-2007 απόφασης του υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β 1858) δικαιούνται να ζητήσουν μέχρι την 15.4.2010 αναστολή επί διετία και αναδρομικά από 1.1.2010 της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής σύμφωνα με την περιοδικότητα του εκτοκισμού που προβλέπεται στη σύμβαση. Υπόχρεοι προς αποπληρωμή των τόκων είναι οι δανειολήπτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.