Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 2-0

Το γκολ του Καραγκούνη «άνοιξε» το δρόμο για τον Παναθηναϊκό, που έπαιξε όσο χρειάστηκε, ο Σαλπιγγίδης «καθάρισε» το ματς και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 2-0 επί του Πανθρακικού.

Οι... γνωστοί έντεκα

Λέτο, Σισέ και Κατσουράνης ήταν... off, καθώς ήταν τιμωρημένοι, και οι επιλογές του Νίκου Νιόπλια αναμενόμενες. Εξάλλου είχε ανοίξει τα χαρτιά του στην προπόνηση της Παρασκευής. Εκεί όπου «έδειξε» την ενδεκάδα που εν τέλει επέλεξε για την σημερινή αναμέτρηση.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, ..........

αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης και Νίνης στον άξονα, αριστερό «φτερό» ο Χριστοδουλόπουλος, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Πετρόπουλος.

Όταν «μιλάει» ο... Καραγκούνης

Ο τρόπος που έδειχνε να αντιμετωπίζει το παιχνίδι, τα λάθη στην μεσαία γραμμή, το δοκάρι... καμπανάκι του Μπέλεκ και η γενικότερη εικόνα του Παναθηναϊκού θύμισε το ματς με τον Πιερικό την περασμένη Τετάρτη. Εκεί όπου χρειάστηκε να αφήσει τον πάγκο ο Καραγκούνης, να μπει στο γήπεδο και να... ξυπνήσει τους υπόλοιπους. Σήμερα ο «Κάρα» ήταν από την αρχή στο χορτάρι και το «τριφύλλι» δεν τα... χρειάστηκε!

Ο αρχηγός και ενώ δημιουργικά υπήρχε πρόβλημα έδωσε την λύση με την... σουτάρα στο 26’ και άνοιξε τον δρόμο για ακόμη ένα «τρίποντο». Γκολ που έδιωξε το άγχος και... έφερε ακόμη ένα στο 40’! Ο Σαλπιγγίδης... μυρίστηκε την φάση, πρόλαβε τον Ρόκα και με πρόβολη έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. 2-0 στο 40’ και... τέλος στην σεμνή τελετή. Παρά το γεγονός ότι από μπάλα... μηδέν. Αλλό το έχουμε πει πολλές φορές φέτος. Στο... τέλος της ημέρας αν έχεις πάρει το πρωτάθλημα κανείς μα κανείς δεν θα θυμάται αυτό το κακό πρώτο μέρος.

Σάλπι «κορυφή», επιστροφή Μαρίνου και επιπολαιότητα

Το δεύτερο μέρος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός πίεζε για να πετύχει και άλλα τέρματα και να... χορτάσει και τον κόσμο αλλά πάντα έκανε το κάτι παραπάνω στην τελική προσπάθεια. Από κει και πέρα, ο Νιόπλιας έριξε τον Κλέιτον στο ματς αντί του Πετρόπουλου, βάζοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Σαλπιγγίδη ενώ στο 78’ είχαμε την επιστροφή του Στέργου Μαρίνου μετά από περίπου ενάμιση μήνα. Ο διεθνής άσος πήρε την θέση του Νίνη, πηγαίνοντας στα δεξιά της μεσαίας γραμμής. Κάτι που δείχνει ότι ο Έλληνας τεχνικός τον υπολογίζει και σε εκείνη την θέση, εκτός από μπακ.

Το 2-0 που θα μπορούσε άνετα να είναι 4 και 5-0 αν οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν ήταν τόσο επιπόλαιοι έμεινε μέχρι τέλους, ο Παναθηναϊκός έβαλε ακόμη ένα «τρίποντο» στο... σακούλι και συνεχίζει!

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.