Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ 10ΛΕΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

1ο βραβείο καλύτερου σατυρικού δεκαλέπτου για το Έργο Φαύστα του Μπόστ καθώς και επαίνους για τις ερμηνείες τους απέσπασε η θεατρική ομάδα του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων που έγινε στην Πάτρα το Διήμερο 22 & 23 Ιανουαρίου 2010.

Τους επαίνους πήραν:
ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ: οι Τάκης Χρυσανθακόπουλος και Γιάννης Καπελούζος
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (με κοστούμια από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας που για μια ακόμα φορά το ευχαριστούμε πολύ)
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

«Μεντάμ ε Μεσιέ, το ατέλειωτο ατελιέ… το μαγικό βεστιάριο. Δανείζουμε απόψε, δεν ......

πουλάμε …κοστούμια για τη μούρλια σας, καπέλα για τα όνειρα σας…ερασιτεχνικώς βεβαίως και πανελληνίως …ο οίκος διανυκτερεύει.»
Τα λόγια της παρουσιάστριας του Φεστιβάλ έδωσαν εξ’ αρχής το στίγμα (και) της φετινής διοργάνωσης. Η Πάτρα του Καρναβαλιού, η πόλη που ξέρει να τιμά την ερασιτεχνική δημιουργία, άνοιξε το …«ατελιέ» της (σκηνικός χώρος) και δέκα ομάδες απ’ όλη τη χώρα (Λέρος, Κερατέα, Βύρωνας, Σάμος, Ζωγράφου, Τριφυλία, Τρίπολη, Κόρινθος, Γαλλησάς Σύρου, Πάτρα) φόρεσαν τα «κοστούμια» τους και βγήκαν στο σανίδι να σατιρίσουν πρόσωπα και προσωπεία, συνήθειες και εξουσιαστικούς μηχανισμούς.

Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα, ίσως και το μυστικό της επιτυχίας του «Μώμου», ήταν η υποδειγματικά οργανωμένη, φιλοξενία των ομάδων. Δόθηκε ο χρόνος, ο τόπος και τα μέσα στους ερασιτέχνες να εκφραστούν, ν’ ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να διασκεδάσουν, να ξεναγηθούν στη πόλη κι όλα αυτά μέσα σε δύο μέρες.

Τα σατιρικά δρώμενα που παρουσιάστηκαν ήταν υψηλού επιπέδου και έφεραν την Κριτική Επιτροπή (Χουτζούμης Πέτρος- συγγραφέας & μέλος της Ε.Ε.Θ.Σ., Αναστασία Κουμίδου -Σκηνοθέτιδα, Γιάννης Βόγλης-Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Κωνσταντίνος Λιάκουρης- Μουσικοσυνθέτης & μέλος της Ε.Ε.Θ.Σ., Αναστασία Αρσένη -Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος) σε πολύ δύσκολη θέση, αφού χρειάστηκε μιάμιση ώρα να αξιολογήσει τους διαγωνιζόμενους.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη (2011), στον τρίτο «Μώμο» … τον μακρύτερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.