ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Μείον 5 κιλά πριν τις γιορτές!

Χρήσιμες συμβουλές από τον Θοδωρή Γιάνναρο.

Οι γιορτές πλησιάζουν.
Πολλοί και πολλές θα ήθελαν μία βελτίωση στο σωματικό τους βάρος, για δύο κυρίως λόγους: πρώτον για να εμφανιστούν σε κάποιο ρεβεγιόν με ρούχο που θα είναι μικρότερου μεγέθους και θα φαίνεται, και δεύτερον για να μην κάθονται πάλι στα γιορτινά τραπέζια με τις Ερινύες των τύψεων να τους/τις βασανίζουν και να τους χαλάνε τόσο τη διάθεση, όσο και την παρέα.
Διότι Χριστούγεννα χωρίς την ηδονή των γεύσεων δε νοούνται από τον Έλληνα και την Ελληνίδα.
Πόσο πολύ θέλετε να αγοράσετε αυτό το νέο ρούχο, και για την πλήρη ικανοποίησή σας, να δείχνετε λίγο καλύτερα απ' ότι τώρα; Υπάρχουν μπροστά σας αρκετές ημέρες για να πάρετε την δράση στα χέρια σας.
Σας δίνουμε πέντε απλούς τρόπους για να διώξετε ........

αυτά τα πέντε κιλά μέσα στο χρόνο των 20 περίπου ημερών που απομένουν πριν την έναρξη των ρεβεγιόν.

1. Καταγράφετε τις ατασθαλίες σας

Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν να ξεκινήστε να καταγράφετε σε ένα είδος ημερολόγιου την διατροφή σας, ώστε να είσαστε σε θέση να αναγνωρίζετε την συχνότητα και το είδος των διατροφικών ατασθαλιών που κάνετε, την ποσότητα νερού που πίνετε και την συχνότητα που αθλείστε, καθώς και τη διάρκεια και το είδος της άθλησης. Στην αρχή ίσως να σας φανεί ότι το ημερολόγιο είναι άχρηστο και τρώει πολύτιμο χρόνο. Δεν είναι όμως έτσι.
Σημειώνοντας, την πρώτη εβδομάδα, το τι τρώτε, το πόσα ποτήρια νερό πίνετε, και το πόσο και πως αθλείστε, θα είστε σε θέση, ευκολότερα να κατανοήσετε, από ποιες τροφές θα πρέπει να απέχετε για της επόμενες τρεις εβδομάδες, πόσο νερό πρέπει να προσθέσετε στον οργανισμό σας και να σκευθείτε αν η άσκηση που προσφέρετε στο σώμα σας είναι αρκετή.

Αν δεν καταγράφετε τότε, δυστυχώς, με ένα μαγικό τρόπο, τα σοκολατίνια που καταναλώσατε το μεσημέρι και το τοστ με το μπέικον, το λουκάνικο και το αυγό που καταναλώσατε πριν το δείπνο σας, εξαφανίζονται από τη μνήμη σας και περνούν στην λησμονιά του υποσυνείδητου. Αν, όμως, ξεφυλλίσουμε συνειδητά τις σημειώσεις που κρατήσαμε, θα αντιληφθούμε, με βεβαιότητα, την προέλευση των επιπλέον κιλών. Με τον τρόπο της καταγραφής, βλέπουμε και μαύρο σ άσπρο ποιες ώρες της ημέρας πρέπει να ελέγξουμε περισσότερο τον εαυτό μας, διότι το σώμα έχει βιολογικό ρολόι που υπενθυμίζει πως …ήρθε η ώρα των ατασθαλιών.

2. Μην γεμίζετε το ψυγείο και τα ντουλάπια με λιχουδιές

Η αλήθεια είναι πως, ότι και αν κουβαλήσετε στο σπίτι στο σπίτι, θα καταναλωθεί. Κανείς δεν αγοράζει τρόφιμα, ειδικά μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση, για να τα πετάξει. Αυτό δεν είναι κάτι το περίεργο, στο σπίτι πάντα θέλουμε να φάμε κάτι , μπροστά στην τηλεόραση, ή ακούγοντας μουσική από τον υπολογιστή, ή το DVD. Έτσι, σιγά σιγά και με τον καιρό μαζεύονται τα παραπανίσια κιλά. Προσπαθήστε να είστε συνειδητοί και συνειδητές στα ψώνια και περιορίστε τις τροφές εκείνες που δεν σας προσφέρουν τη βάση για να αποκτήσετε ένα όμορφο, ή έστω ανεκτό για εσάς σώμα

3. Το μυστικό της σύνθεσης του πιάτου σας;

Το διατροφικό μυστικό της επιτυχίας σχετίζεται με την αναλογία του «90 με 10». Σε αυτή τη φιλοσοφία εξής: δεν υπάρχει καθόλου η λέξη απαγορευμένη τροφή, διότι απλά,όλες οι τροφές επιτρέπονται. Το μυστικό, απλά, βρίσκεται στο πως.
Πρέπει μόνο, καθαρά εμπειρικά, να υπολογιστεί η σωστή αναλογία στο πιάτο μπροστά μας: 85% σωστής & υγιεινής τροφής και το υπόλοιπο 15% των αγαπημένων εδεσμάτων, που συνήθως είναι τόσο θερμιδικά, όσο και από πλευράς γλυκαιμικών δεικτών, βλαβερά. Εάν έχετε την εντύπωση πως με τον τρόπο αυτό εδεν θα τα καταφέρετες, υπάρχει και άλλη, εναλλακτική λύση. Τοποθετήστε στο πιάτο την μερίδα φαγητού που συνήθως τρώτε. Και αφού το δείτε, βάλτε πίσω στη κατσαρόλα ή στο ταψί, το μισό απ' αυτό. Δεν πρόκειτε να πεινάσετε αυτό θεωρήστε το ως δεδομένο. Με την δεύτερη εναλλακτική λύση, αν και αυτή που μόλις περιγράψαμε δεν σας βοηθά, τότε θα πρέπει να κοροϊδέψετε το στομάχι μας και το μάτι σας - με έξυπνο, όμως, τρόπο. Εάν αποφασίσετε να διαλέξετε ένα μικρότερο πιάτο από ό,τι συνηθίζετε, όταν, με το καλό τελειώσετε το φαγητό σας, το υποσυνείδητό θα στείλει το μήνυμα ότι χόρτασε Μία συμβουλή: Τρώτε αργά και μασάτε επαρκώς την τροφή σας σαν να θέλετε να ανακαλύψετε τα γευστικά συστατικά της ένα ένα.

4. Η δύναμη του νερού

Πίνετε δύο τουλάχιστον ποτήρια νερό ½ ώρα πριν το φαγητό, ειδικά αν πρόκειτε να φάτε έξω σε ταβέρνα. Το νερό θα μειώσει την όρεξή σας, διότι αραιώνει τα γαστρικά υγρά που προκαλούν το αίσθημα της επιθυμίας για φαγητό, μειώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο τη βουλιμία. Αν έχετε υπερβολικό βάρος, πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνεται τουλάχιστον 1.5 με 2 λίτρα την ημέρα (εκτός, μόνον, εάν υπάρχουν αντενδείξεις). Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι συχνά το πρόβλημα με το βάρος προκύπτει εξαιτίας της έλλειψης νερού και υπερβολικής ποσότητας άλατος στο σώμα. Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: όπως, ορμονικές διαταραχές, Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό, φέρνοντας πάντα στη μνήμη μας πως το σώμα μας αποτελείται από σχεδόν 70& νερό. Είναι καλό να ξεκινάτε το πρωινό σας με ένα ποτήρι καθαρό νερό. Μην κάνετε το λάθος να θεωρείτε πως επειδή πίνετε άλλου είδους υγρά δεν χρειάζεται να πιείτε και νερό. Αυτό είναι τραγικό λάθος.

5. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με πράσινο κινέζικο τσάι (περιέχει Κατεχίνες & Ανθοκυανίνες), Κρόκο Κοζάνης (Κροκίνες), ηλιόσπορους (Βιταμίνη Ε), Λαχανάκια Βρυξελλών, και Μπρόκολο που θεωρούνται από τις κορυφαίες αντιοξειδωτικές τροφές, Ντομάτες (Λυκοπένιο), κλπ Φροντίστε δηλαδή, οι τροφές που τρώτε να σας υποστηρίζουν στην προσπάθεια που κάνετε.

6. Η μέθοδος της επιβράβευσης

Προσπαθήστε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας. Έτσι, για κάθε μέρα που φάγατε υγιεινά, κάνατε τουλάχιστον 20 λεπτά ήπια γυμναστική και ήπιατε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό, κεράστε τον εαυτό σας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, που λόγω της ρεζβερατρόλης που περιέχει θα υποστηρίξει την δίαιτά σας, αν ακολουθείτε τις παραπάνω συμβουλές. Ή φάτε λίγη μαύρη σοκολάτα υγείας, η οποία περιέχει βιταμίνη Ε που, επίσης, υποστηρίζει μία υγιεινή δίαιτα.

Πηγή: NewsIt

Τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης έθεσε η ΕΝΑΕ στην Κατερίνα Μπαντζελή

Επιστολή στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κα Κατερίνα Μπαντζελή απέστειλε η ΕΝΑΕ γνωστοποιώντας στην υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ κος Δημήτρης Δράκος και αναφέρει:.....

Προς:
Κα Κατερίνα Μπατζελή
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Προβλήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Η οικονομική κρίση την οποία όλοι βιώνουμε, πλήττει και τον παραγωγικό ιστό της χώρας και ιδιαίτερα τους αγρότες, επιφέροντας περιορισμό της ζήτησης των παραγόμενων προϊόντων, πτώση των τιμών παραγωγού και γενικά κλυδωνισμούς στην αγορά.
Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, όλοι οι ενασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατα ζητήματα τα οποία αφορούν δύο τομείς. Την καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης στους ελαιοπαραγωγούς και το «πάγωμα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, μέσα από διαδοχικές ανακοινώσεις σας που αφορούν την αναστολή ή την αναμόρφωση Μέτρων αυτού, υψίστης οικονομικής σημασίας και ενδιαφέροντος, για τους υποψήφιους επενδυτές.

Αναφερόμενοι στους ελαιοπαραγωγούς, γνωρίζετε ότι ο ελαιοκομικός τομέας, αντιμετωπίζει για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο, κρίση εξαιτίας της πτωτικής τάσης των τιμών παραγωγού που διαμορφώνονται στην εγχώρια αγορά.
Η καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης στους δικαιούχους εντός του Δεκεμβρίου, καθίσταται επιβεβλημένη, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που δίνει στα κράτη-μέλη, ο ΚΑΝ(ΕΚ) 73/2009, ώστε να στηριχτεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.
Σημειώνεται ότι, από το 2006 έως και το 2008, εντός του Δεκεμβρίου κατεβλήθη στους δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς, προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης μέσω Ταμειακής Διευκόλυνσης, σε μερικούς δε εξ’ αυτών, κατά τα έτη 2007 και 2008, υπήρξε και πλήρης εξόφληση.

Όσον αφορά το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, η επιτάχυνση της υλοποίησής του, θα συνεισφέρει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας της υπαίθρου και γενικότερα της περιφέρειας.
Ως εκ τούτου, μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία, η αναστολή της διαδικασίας για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης πράξεων (ΟΠΑΑΧ) από τους κωδικούς των Μέτρων 313,321,322 και 323, αφού κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα, να πληγούν ιδιαιτέρως φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε μακρά προετοιμασία και για έργα των οποίων έχει ήδη εκδοθεί Υπουργική Απόφαση προέγκρισης (Απόφαση 6563/17-07-2008) επί τη βάσει της μελετητικής ωριμότητας αυτών, από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Επιπρόσθετη ανησυχία μας προξενεί και η πρόσφατη ανακοίνωσή σας περί της αναστολής του σημαντικότατου Μέτρου 123Α «Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2007-2013, το οποίο είναι μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Τέλος, η ανακοίνωσή σας για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση νέων αγροτών» σχετικά με τις «δεσμευμένες πιστώσεις» της πρώτης προκήρυξης αυτού (Απρίλιος 2009), ότι ανέρχονται τελικά στα 100 εκατ. Ευρώ και όχι στα 287 εκατ. Ευρώ και αυτό μετά την δημοσιοποίηση του αριθμού των «εν δυνάμει» δικαιούχων του Μέτρου, θα δημιουργήσει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση διότι:
Οι παραπάνω επενδυτές έχουν ήδη καταβάλλει σημαντικά ποσά σε μελετητές για την υποβολή των φακέλων.
Έχουν διακόψει ή έχουν παραιτηθεί από άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες και επίσης διέκοψαν ασφαλίσεις σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία.
Προέβησαν σε αγορά κτημάτων με δανεισμό, βασιζόμενοι στην «ενίσχυση εγκατάστασης Νέων Αγροτών».
Προέβησαν σε σειρά άλλων ενεργειών που θα τους αφήσουν εκτεθειμένους επαγγελματικά, ηθικά και οικονομικά.

Κυρία Υπουργέ,
Αναγνωρίζουμε ότι η επιτάχυνση και η ολοκλήρωση του προγράμματος ψηφιοποίησης του ΟΣΔΕ είναι εθνική υποχρέωση απέναντι στην Ε.Ε. καθώς και ότι η αναμόρφωση ή/και η επαναδιαπραγμάτευση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 θα καθιστούσε πιθανώς, πιο αποτελεσματική την εφαρμογή του.
Όμως, τη χρονική περίοδο που διανύουμε, η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος μέσω της καταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης όσο και μέσω μέτρων στήριξης, τόσο αυτών που ασχολούνται πλήρως, όσο και εκείνων που ασχολούνται συμπληρωματικά στην αγροτική οικονομία, αποτελεί αναγκαιότητα.
Προκειμένου να εκθέσουμε δια ζώσης τις απόψεις μας στα παραπάνω, αλλά και σε ζητήματα της γενικότερης συνεργασίας του Υπουργείου και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όλης της χώρας, ζητάμε το συντομότερο δυνατό μια συνάντηση μαζί σας, αίτημα το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα ικανοποιήσετε.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Δράκος

Προτάσεις της ΕΝΑΕ για την Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και την υπαγωγή τους στον ΑΣΕΠ

Επιστολή με προτάσεις προς τον Υπουργό Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο Γιαννη Ραγκούση σχετικά με την «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ» απέστειλε η ΕΝΑΕ.

Στην επιστολή της την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ κος Δημήτρης Δράκος αναφέρονται τα εξής: .........

Προς
Κο Γιάννη Ραγκούση
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Προτάσεις στο σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ».


Επί του κατατεθέντος στη Βουλή σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ», σας παραθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις μας και παρακαλούμε να μας καλέσετε κατά τη συζήτηση αυτού στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να εκθέσουμε διεξοδικότερα τις απόψεις μας:
Επί της αρχής, φρονούμε ότι η προηγηθείσα διαδικασία της διαβούλευσης αποτελεί θετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και προσδίδει διάσταση εξωστρεφούς και συμμετοχικής διακυβέρνησης με βάση τη γνώση.
Με την έννοια αυτή την επικροτούμε και συμμετέχουμε εποικοδομητικά.
Περαιτέρω όμως διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για κάποιες από τις διατάξεις, επί των οποίων σας παραθέτουμε αναλυτικά τις θέσεις μας:


• Στο Αρθρο 1 : Έκταση εφαρμογής, (σχετικά με τις Επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης)

προτείνουμε την τροποποίηση του δεύτερου εδαφίου ως ακολούθως :
«Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, συμπεριλαμβανομένων και των αμιγών Δημοτικών ή Κοινοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων (Αρθρο 254 του Ν. 3463/06), των μονομετοχικών ανωνύμων εταιρειών που συστήνονται για ειδικό σκοπό και ανήκουν αποκλειστικά σε έναν Ο.Τ.Α. (Αρθρο 266 του Ν. 3463/09) καθώς και των αμιγών Νομαρχιακών επιχειρήσεων (Αρθρο 76 του Π.Δ. 30/96).
Η παραπάνω πρότασή μας εδράζεται στην μέχρι σήμερα πολύ θετική αξιολόγηση του έργου των Αναπτυξιακών Ανωνύμων Εταιρειών Ο.Τ.Α., που είναι πολυμετοχικές, ακριβώς λόγω της σχετικής ευελιξίας τους.
Ειδικότερα γι’ αυτές εκδόθηκε η προβλεπόμενη Κ.Υ.Α. στην παράγρ. 6 του Άρθρου 265 (Αριθμ. οικ. 53266/3-9-2009) η οποία, σέβεται τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των πολυμετοχικών ανωνύμων εταιρειών Ο.Τ.Α. και προβλέπει αφενός οι προσλήψεις να γίνονται με Κανονισμό που έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) αυτών και αφετέρου να διασφαλίζονται, μέσω του Κανονισμού που προβλέπει τη συμμετοχή και του ΑΣΕΠ, οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, των ίσων ευκαιριών, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παραπάνω Κ.Υ.Α., ο έλεγχος της διαδικασίας πρόσληψης διεξάγεται από το ΑΣΕΠ και μάλιστα σε όλα τα κρίσιμα σημεία της διαδικασίας (έλεγχος προκήρυξης, γνωστοποίηση τυχόν ενστάσεων, έλεγχος νομιμότητας και κύρωσης πίνακα προσληπτέων, έλεγχος απόφασης Δ.Σ. της Εταιρίας για τη σύναψη σύμβασης εργασίας μετά την παρέλευση της δοκιμαστικής περιόδου).
Επί της ουσίας δηλαδή κατά τη διαδικασία πρόσληψης με τη χρήση του Κανονισμού, από τις πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες Ο.Τ.Α., ο έλεγχος του ΑΣΕΠ είναι και συνεχής και ουσιαστικός.
Επιπρόσθετα, πιθανή ένταξη των πολυμετοχικών ανωνύμων εταιρειών Ο.Τ.Α. στο υπόψη νομοσχέδιο θα τις οδηγήσει, στην κυριολεξία, στην κατηγορία των ΔΕΚΟ και στην ανάγκη ετήσιας επιχορήγησής τους από το Δημόσιο, κάτι που δεν είναι το ζητούμενο από αυτές.

Ενισχυτικά στην ανάγκη αποδοχής της πρότασής μας, αναφέρονται τα παρακάτω:
α. Οι δημοτικές και κοινοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις Ο.Τ.Α. (αμιγείς επιχειρήσεις Ο.Τ.Α.)
Εχουν σαν σκοπό την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, που ανάγονται στο κύκλο των δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο των Ο.Τ.Α., δηλαδή εξυπηρετούν σκοπούς κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτισμικής ανάπτυξης ή ανάγονται στον τομέα της παιδείας και του περιβάλλοντος.
Είναι περισσότερο εξαρτημένες διοικητικά από τον οικείο Ο.Τ.Α. ακριβώς επειδή οι σκοποί τους συνδέονται με τις αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. και την ικανοποίηση των ενδιαφερόντων των πολιτών.
Λειτουργούν με όρους και κανόνες οι οποίοι προσομοιάζουν προς τους κανόνες των Ο.Τ.Α.
Για το λόγο αυτό, ελέγχονται – εποπτεύονται από τον Ο.Τ.Α. που τις συστήνει.
β. Αντίθετα, για τις πολυμετοχικές ανώνυμες εταιρείες (εκτός δηλ. από τις μονομετοχικές Α.Ε. ειδικού σκοπού του άρθρου 266 του Ν. 3463/06) ισχύουν τα παρακάτω:
Λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και διέπονται από τον Νόμο περί Α.Ε. (Ν.2190/20 όπως ισχύει) με ανώτατα όργανα διοίκησης την Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των μετόχων και το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)
Η δραστηριοποίησή τους, σε σχέση με τα Εθνικά και Κοινοτικά Προγράμματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη, επιβάλλει να έχουν ευελιξία στις ρυθμίσεις κύρια του προσωπικού τους, πράγμα που καθίσταται εντελώς ανέφικτο στα πλαίσια του υπόψη νομοσχεδίου, με συνέπεια να διαστρεβλώνεται ο λόγος και η ανάγκη σύστασής τους.
Δεν επιχορηγούνται από το κράτος για κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών, δεν έχουν φορολογικές απαλλαγές και επομένως δεν διαφέρουν στα βασικά τους χαρακτηριστικά λειτουργίας από τις κοινές Α.Ε.
Η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού προκύπτει, αρχικά, με απόφαση του Δ.Σ. τους σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες και το έργο που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν, αφού η υποχρέωση αυτοδύναμης και βιώσιμης λειτουργίας δεν επιτρέπει διαφορετικό τρόπο δράσης.
Δεν επιχορηγούνται άμεσα ή έμμεσα από Ο.Τ.Α. (παράγρ. 3 του Άρθρου 265, Ν.3463/06).
Δεν υπάγονται στους φορείς του Δημόσιου Τομέα της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του Ν 1256/1982.

• Στο ‘Αρθρο 1 παρ. 2, εδαφ. η. : Έκταση εφαρμογής,
[Για την υπαγωγή στο ΑΣΕΠ του πάσης φύσεως προσωπικού των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ)].

Με τη σχετική διάταξη προβλέπεται υπαγωγή όλων των ΤΟΕΒ της χώρας, δηλαδή 388 Τοπικών Οργανισμών, στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τόσο του μόνιμου όσο και του εποχικού προσωπικού τους. Σήμερα στο σύνολό τους οι ΤΟΕΒ οποίοι απασχολούν περίπου 500 άτομα μόνιμο προσωπικό και 1000 άτομα εποχικό προσωπικό ετησίως.

Με το ΠΔ 499/75, όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ 999/80, η πρόσληψη των υδρονομικών οργάνων ήταν ευθύνη του Δ.Σ. του κάθε Οργανισμού. Με την εφαρμογή του Ν. 2190/94, στον οποίο εντάχθηκαν οι τότε ΤΟΕΒ, οι προσλήψεις υδρονομικών οργάνων πραγματοποιούνταν μέσω ΑΣΕΠ. Αυτό προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους με αποτέλεσμα μετά από αιτήματα των οργανισμών να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του Ν. 2190/94, με την τροποποίηση του κατά τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 1 του Ν. 2527/1997. Επιπροσθέτως δε σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις 738/1998 και 108/2001 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ όσον αφορά την ένταξή τους στις διατάξεις του Ν. 2190/94.

Η επανένταξη των ΤΟΕΒ στο Ν. 2190/94 και η πρόσληψη του εποχικού προσωπικού τους (υδρονομικού και λοιπού) μέσω ΑΣΕΠ θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, όπως έγινε και κατά την πρώτη εφαρμογή του σχετικού νόμου, για τους ακόλουθους λόγους:

1. Το αντικείμενο εργασίας των εποχικών υπαλλήλων των ΤΟΕΒ (υδρονομέων και εργατών) απαιτεί καλή γνώση της κάθε περιοχής και των ιδιαιτεροτήτων της. Κάτι τέτοιο δεν εξασφαλίζεται με την εφαρμογή μόνο των αντικειμενικών κριτηρίων πρόσληψης.
2. Οι προκηρύξεις για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ απαιτούν διάφορες διοικητικές ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς και η έγκαιρη επιτέλεσή τους κρίνεται αμφίβολη . Συνεπώς ο χρόνος υλοποίησης των προσλήψεων του εποχικού προσωπικού πιθανολογείται ότι θα είναι μεγάλος, με συνέπεια, όπως έγινε και με την πρώτη εφαρμογή του Ν. 2190/94, κάποιες θέσεις να μην καλύπτονται εγκαίρως.
3. Το έργο των ΤΟΕΒ επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες, ανάλογα με τις οποίες πρέπει να προσλαμβάνονται περισσότερα ή λιγότερα άτομα. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί η εν λόγω ρύθμιση τότε οι Οργανισμοί θα πρέπει να εκδίδουν τις προκηρύξεις για την πρόσληψη του εποχικού τους προσωπικού πολύ νωρίτερα από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, με το ενδεχόμενο έτσι να προσλαμβάνεται είτε υπεράριθμο είτε ελλιπές προσωπικό για μια συγκεκριμένη αρδευτική περίοδο.
4. Οι Τ.Ο.Ε.Β. ως Ν.Π.Ι.Δ. δεν επιχορηγούνται τακτικώς από το κράτος, παρά μόνον εκτάκτως και για συγκεκριμένους λόγους, συνεπώς δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται στις νέες ρυθμίσεις.

• Στο Άρθρο 2, (για την κατάργηση της προσαύξησης μοριοδότησης λόγω εμπειρίας):

Όσον αφορά τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, προτείνουμε τροποποιηθεί η σχετική διάταξη ώστε να λαμβάνεται υπ’ όψιν η προηγούμενη εμπειρία που αποκτήθηκε στον ίδιο δευτεροβάθμιο ΟΤΑ ή σε ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ αυτού. Και τούτο διότι οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας έχοντας απασχοληθεί υπό τις ίδιες συνθήκες και στο ίδιο περιβάλλον με αυτό όπου πρόκειται να εργαστούν έχουν εξ αντικειμένου αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία και είναι καταλληλότεροι για την κατάληψη της θέσης.

• Στο ‘Αρθρο 4, (για την μοριοδότηση υποψηφίων):
Οι νέες ρυθμίσεις περί μοριοδότησης είναι θεμιτές και σύμφωνες με τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.
Φρονούμε όμως ότι θα ήταν σύμφωνη με την αρχή της αξιοκρατίας η επιπρόσθετη μοριοδότηση της κατοχής μεταπτυχιακών τίτλων πέραν τους ενός, εφόσον είναι συναφείς με το αντικείμενο για τη θέση που προκηρύσσεται, διότι τούτο συνεπάγεται, κατά τεκμήριο μείζονα εξειδίκευση και εμβάθυνση στο γνωστικό αντικείμενο.

• Στο ‘Αρθρο 5, (για το κριτήριο εντοπιότητας):

Αντί της πλήρους απάλειψης του κριτηρίου εντοπιότητας, προτείνεται να παραμείνει και να συνδυαστεί με άλλα αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια.

• Στο ‘Αρθρο 8, (για τις συμβάσεις έργου):

Στις εξαιρέσεις της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, προτείνουμε να προστεθούν πρόσωπα με εξειδικευμένα προσόντα (τοπογράφοι, γεωπόνοι, δασολόγοι, μηχανικοί κ.ά) που τους ανατίθεται σύμβαση έργου για την ανάταξη περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πυρκαγιές κ.ά.) και έχουν κηρυχθεί με διοικητικές αποφάσεις ως πυρόπληκτες, σεισμόπληκτες κλπ, λόγω της εκτάκτου φύσεως αναγκών που αντιμετωπίζουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και του κατεπείγοντος χαρακτήρα αντιμετώπισης των προβλημάτων.
Ανάλογης δε αντιμετώπισης φρονούμε να τύχουν και οι αναθέσεις έργου σε φυσικά πρόσωπα στον τομέα της δασοπυρόσβεσης.

• Πέραν των ανωτέρω, φρονούμε ότι ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να επιδειχθεί σε όσα φυσικά πρόσωπα έχει ήδη ανατεθεί σύμβαση έργου ή παρέχουν υπηρεσίες με συμβάσεις stage, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες που ανακύπτουν από τις –σε μεγάλο αριθμό- κενές οργανικές θέσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Τόσο η διατήρηση σε υπηρεσία των συγκεκριμένων συμβασιούχων (μέχρι την πλήρωση μέσω ΑΣΕΠ των κενών οργανικών θέσεων) όσο και η μοριοδότησή τους (λόγω προηγούμενης εμπειρίας) για την πρόσληψή τους σε οργανικές θέσεις, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα στοιχεία για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Δράκος


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Νεμέας

Λόγω εργασιών διαπλάτυνσης της υφιστάμενης γέφυρας του αυτοκινητόδρομου στον ανισόπεδο κόμβο Νεμέας αύριο, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα παραμείνουν κλειστές, η έξοδος του αυτοκινητόδρομου προς Νεμέα (από Τρίπολη-Καλαμάτα) και η είσοδος του αυτοκινητόδρομου από Νεμέα (προς Αθήνα-Κόρινθο).

Για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας, οι ........

μετακινούμενοι από Τρίπολη-Καλαμάτα προς Νεμέα θα βγαίνουν στον ανισόπεδο κόμβο Αρχαίας Νεμέας, θα κάνουν αναστροφή προς Τρίπολη-Καλαμάτα και έξοδο στον κόμβο Νεμέας και οι μετακινούμενοι από Νεμέα προς Αθήνα-Κόρινθο, θα μπαίνουν στον αυτοκινητόδρομο από τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας, με κατεύθυνση προς Αθήνα-Κόρινθο.

Πηγή: Tρωκτικό

Κλήρωση του Μουντιάλ 2010

Πρεμιέρα απέναντι στη Δημοκρατία της Κορέας, στο Πορτ Ελίζαμπεθ, στις 12 Ιουνίου, θα κάνει η Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ πέντε μέρες μετά θα αναμετρηθεί στο Μπλουμφοντέν με τη Νιγηρία και στις 22 Ιουνίου στο Πολοκουάνε με την Αργεντινή.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα: ............


Το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου

11 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ): Νότιος Αφρική – Μεξικό
11 Ιουνίου (Κέιπ Τάουν): Ουρουγουάη – Γαλλία
16 Ιουνίου (Πρετόρια): Νότιος Αφρική – Ουρουγουάη
17 Ιουνίου (Πολοκουάνε): Γαλλία – Μεξικό
22 Ιουνίου (Ρούστενμπουργκ): Μεξικό – Ουρουγουάη
22 Ιουνίου (Μπλουμφοντέν): Γαλλία – Νότιος Αφρική

Το πρόγραμμα του Β’ Ομίλου

12 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ): Αργεντινή – Νιγηρία
12 Ιουνίου (Πορτ Ελίζαμπεθ): Δημοκρατία Κορέας – Ελλάδα 16:00
17 Ιουνίου (Μπλουμφοντέν): Ελλάδα – Νιγηρία 16:00
17 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ): Αργεντινή – Δημοκρατία Κορέας
22 Ιουνίου (Ντέρμπαν): Νιγηρία – Δημοκρατία Κορέας
22 Ιουνίου (Πολοκουάνε): Ελλάδα – Αργεντινή 20:30

Το πρόγραμμα του Γ’ Ομίλου

12 Ιουνίου (Ρούστενμπουργκ): Αγγλία – ΗΠΑ
13 Ιουνίου (Πολοκουάνε): Αλγερία – Σλοβενία
18 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ): Σλοβενία – ΗΠΑ
18 Ιουνίου (Κέιπ Τάουν): Αγγλία – Αλγερία
23 Ιουνίου (Πορτ Ελίζαμπεθ): Σλοβενία – Αγγλία
23 Ιουνίου (Πρετόρια): ΗΠΑ – Αλγερία

Το πρόγραμμα του Δ’ Ομίλου

13 Ιουνίου (Ντέρμπαν): Γερμανία – Αυστραλία
13 Ιουνίου (Πρετόρια): Σερβία – Γκάνα
18 Ιουνίου (Πορτ Ελίζαμπεθ): Γερμανία – Σερβία
19 Ιουνίου (Ρούστενμπουργκ): Γκάνα – Αυστραλία
23 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ): Γκάνα – Γερμανία
23 Ιουνίου (Νέλσπρουιτ): Αυστραλία – Σερβία

Το πρόγραμμα του Ε’ Ομίλου

14 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ): Ολλανδία – Δανία
14 Ιουνίου (Μπλουμφοντέν): Ιαπωνία – Καμερούν
19 Ιουνίου (Ντέρμπαν): Ολλανδία – Ιαπωνία
19 Ιουνίου (Πρετόρια): Καμερούν – Δανία
24 Ιουνίου (Ρούστενμπουργκ): Δανία – Ιαπωνία
24 Ιουνίου (Πρετόρια): Καμερούν – Ολλανδία

Το πρόγραμμα του Στ’ Ομίλου

14 Ιουνίου (Κέιπ Τάουν): Ιταλία – Παραγουάη
15 Ιουνίου (Ρούστενμπουργκ): Νέα Ζηλανδία – Σλοβακία
20 Ιουνίου (Μπλουμφοντέν): Σλοβακία – Παραγουάη
20 Ιουνίου (Νέλσπρουιτ): Ιταλία – Νέα Ζηλανδία
24 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ): Σλοβακία – Ιταλία
24 Ιουνίου (Πολοκουάνε): Παραγουάη – Νέα Ζηλανδία

Το πρόγραμμα του Ζ’ Ομίλου

15 Ιουνίου (Πορτ Ελίζαμπεθ): Ακτή Ελεφαντοστού – Πορτογαλία
15 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ): Βραζιλία – Βόρειος Κορέα
20 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ): Βραζιλία – Ακτή Ελεφαντοστού
21 Ιουνίου (Κέιπ Τάουν): Πορτογαλία – Βόρειος Κορέα
25 Ιουνίου (Ντέρμπαν): Πορτογαλία – Βραζιλία
25 Ιουνίου (Νέλσπρουιτ): Βόρειος Κορέα – Ακτή Ελεφαντοστού

Το πρόγραμμα του Η’ Ομίλου

16 Ιουνίου (Νέλσπρουιτ): Ονδούρα – Χιλή
16 Ιουνίου (Ντέρμπαν): Ισπανία – Ελβετία
21 Ιουνίου (Πορτ Ελίζαμπεθ): Χιλή – Ελβετία
21 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ): Ισπανία – Ονδούρα
25 Ιουνίου (Πρετόρια): Χιλή – Ισπανία
25 Ιουνίου (Μπλουμφοντέν): Ελβετία – Ονδούρα

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το πάγωμα των ρυθμίσεων για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή το σχ/ν για την «Κύρωση και τροποποίηση της από 29-10-2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση».

Υπενθυμίζεται ότι με την από 29 Οκτωβρίου 2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 218) αναστέλλονται για έξι μήνες οι σε αυτήν αναφερόμενες διατάξεις των άρθρων 40 και 41 του ν.3775/09 για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και ........

λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση.

Η αναστολή καλύπτει όλες τις περιπτώσεις εκκρεμών αιτήσεων «τακτοποίησης» σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας και αν βρίσκονται, ακόμα και εάν είχε εξοφληθεί το ποσό της προβλεπόμενης «εισφοράς».

Αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κυρώσεων μόνο για όσους είχαν κινήσει τη διαδικασία της «τακτοποίησης», πριν από την έναρξη ισχύος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Εννοείται ότι οι πάγιες διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών δεν θίγονται και δεν αναστέλλονται, ο δε έλεγχος των οικοδομών και άλλων κατασκευών γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Δεκεμβρίου 2009

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele5.jpg (817 KB) 8arr05.jpg (240 KB) foni5.jpg (261 KB) Logos3.jpg (662 KB)

Σημείωση:
Η Εφημερίδα Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη.
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Ναντια Γιαννακοπούλου: Ναι σε μια ισχυρή περιφέρεια Πελοποννήσου

Η κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, εξέθεσε με σαφήνεια την πεποίθησή της υπέρ της δημιουργίας μιας ενιαίας, ισχυρής Περιφέρειας Πελοποννήσου στα φυσικά γεωγραφικά της όρια. Η προκείμενη επιστολή εστάλη, με αφορμή τον δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει για την αναδιοργάνωση του συστήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Γιαννακοπούλου στην επιστολή της, επικρίνει τον κατακερματισμό του γεωγραφικού διαμερίσματος της Πελοποννήσου σε τρεις Περιφέρειες (Αττικής, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας) και παραθέτει αυτονόητα, ορθολογικά και ρεαλιστικά κριτήρια και επιχειρήματα για την συνένωση της Πελοποννήσου, με βάση, ως επί το πλείστον, τις ...........

αναπτυξιακές προοπτικές που θα επιφέρει μια τέτοια κίνηση. Χαρακτηριστικά, η βουλευτής Μεσσηνίας τονίζει, ότι «η υλοποίηση της, εν λόγω, πρότασης θα προσφέρει νέο όραμα και ουσία στον τόπο μας».

Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακοπούλου προτείνει την διεξοδική εξέταση όλων των κριτηρίων για την εκπλήρωση της πρότασης αυτής και την εξασφάλιση των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων. Μάλιστα, ενθαρρύνει την αντιμετώπιση του ζητήματος με την σοβαρότητα που αρμόζει στο θέμα αυτό, πέρα από μικροκομματικές και στενόμυαλες αντιλήψεις, όπως το ποιά πόλη θα είναι πρωτεύουσα της Περιφέρειας κ.α.
Στον επίλογο της, η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρει τα χαρακτηριστικά της κοινής ιστορικής παράδοσης και ταυτότητας των Πελοποννησίων, που παραμένει ισχυρή παρά την πολύχρονη διοικητική διαίρεση. Κλείνοντας την επιστολή της, η κ. Γιαννακοπούλου, αναφέρει: «Η Πελοπόννησος είναι ένας γεωγραφικός χώρος, όπου ο "αλάθητος" χωροτάκτης, η φύση, υπαγορεύει και τον τρόπο διαχείρισής του, την αντιμετώπισή του δηλαδή ως ενιαίου Διοικητικού Χώρου.

Η νήσος του Πέλοπα, ο Μοριάς της παλιγγενεσίας του νεότερου ελληνισμού, είναι ένας χώρος με χιλιάδες δυνατότητες που περιμένει την ευκαιρία του να τις αναπτύξει. Ας μη φοβηθούμε την πρόκληση! Ας δώσουμε την ευκαιρία! Ας οραματιστούμε και ας ονειρευτούμε την ενιαία Πελοπόννησο ως την ανοιχτή πολιτεία του μέλλοντός μας!».

Ερώτηση Κουσελά για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, επανερχόμενος στο θέμα, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Παιδείας, δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, ζητώντας την επίσπευση της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: .........

« Σε απάντηση στην αρ. πρωτ. 16384/18-3-2009 Ερώτησή μου, ο τότε Υφυπουργός Παιδείας κ. Λυκουρέντζος στην αρ. πρωτ. 32154/ΙΗ 6-4-2009 Απάντησή του σχετικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με διαβεβαίωσε ότι οι απόφοιτοι του εν λόγω τμήματος εντάσσονται στον κλάδο εκπαιδευτικών ΠΕ02-Φιλολόγων, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο είχε υπογραφεί από τον τότε ΥΠΕΠΘ και είχε διαβιβαστεί για υπογραφή στον συναρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Το θέμα ωστόσο εξακολουθεί να εκκρεμεί, καθόσον καθυστέρησε η συγκέντρωση υπογραφών από τους συναρμόδιους Υπουργούς της προηγούμενης Κυβέρνησης και η έγκριση του σχεδίου Π.Δ. από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Λόγω της κυβερνητικής αλλαγής, απαιτούνται πλέον νέες υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών, προκειμένου το Προεδρικό Διάταγμα να προωθηθεί για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ισχύσει.

Επειδή η επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επείγει, ώστε να μην αποκλείονται από τους εν εξελίξει διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, μέχρι να τεθεί σε ισχύ το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου;
-Τι ενέργειες προτίθενται να κάνουν για την αναγκαία επίσπευση της έκδοσης του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος και πότε προβλέπεται αυτό να εκδοθεί; »

Δωρεάν φορητοί υπολογιστές και για τους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με δωρεάν φορητούς υπολογιστές θα προμηθευτούν 18.000 πρωτοετείς φοιτητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που αρίστευσαν στο φετινό ακαδημαϊκό έτος (2009-2010), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με «Το Βήμα», θα δοθεί στους δικαιούχους δωρέαν πρόσβαση σε 100 GB online αποθηκευτικού χώρου, καθώς και πρόσβαση σε νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής διάθεσης ανοικτού εκπαιδευτικού λογισμικού.

Η προμήθεια των φορητών υπολογιστών με .........

μέγιστη επιδότηση 400 ευρώ θα γίνει από τις 21 Δεκεμβρίου έως και τις 23 Ιανουαρίου.

Δικαιούχοι είναι το 25% των νεοεισαχθέντων φοιτητών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 σε όλα τα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, ανάλογα με τη βαθμολογία εισαγωγής στα τμήματά τους.

Παράλληλα, δικαιούχοι είναι και όλοι φοιτητές που εισάγονται ως πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2008-2009 και 2009-2010. Για τους συγκεκριμένους φοιτητές η μέγιστη επιδότηση ορίστηκε στα 800 ευρώ.

Σε όλους τους δικαιούχους θα αποσταλλεί σύντομα ειδική ενημερωτική επιστολή, η οποία θα περιλαμβάνει και έναν «προσωπικό κωδικό» για την απόκτηση όλων των παραπάνω εκπαιδευτικών εργαλείων.

Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό, την ταυτότητά τους και τη βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους ή το φοιτητικό τους «πάσο», θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν και τον φορητό υπολογιστή της επιλογής τους από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης υπολογιστών, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της αξίας του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το θέμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.destinpsifiaka.gr, καθώς και στη γραμμή τηλεφωνικής αρωγής χρηστών, στον αριθμό 801 11 85 100.

Μαχαίρι σε προμήθειες, πέναλτι. Καταργούνται με νόμο τα καπέλα τραπεζών σε κάρτες, δάνεια

Μαχαίρι στα καπέλα των τραπεζών σε δάνεια και κάρτες βάζει το υπουργείο Οικονομίας. Σε νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προβλέπεται η κατάργηση 12 χρεώσεων και καταχρηστικών πρακτικών στις συναλλαγές των τραπεζών με τους πελάτες τους.

Μεταξύ άλλων, θα προωθηθεί η κατάργηση του πέναλτι που επιβάλλεται στους δανειολήπτες στις περιπτώσεις πρόωρης προεξόφλησης ..........

των στεγαστικών δανείων σταθερού επιτοκίου, ενώ θα μπει φρένο σε μια σειρά από προμήθειες και άλλες χρεώσεις που επιβαρύνουν τα δάνεια (έξοδα φακέλου κ.ά.) και τις συναλλαγές στο γκισέ αλλά και στα ΑΤΜ.

Το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, θα αφορά τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές και αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα σε δημόσια διαβούλευση. Όπως έλεγε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, «θα απαγορεύονται με νομοθετική ρύθμιση τόσο οι πρακτικές των τραπεζών που έχουν ήδη κριθεί καταχρηστικές τελεσίδικα από τα δικαστήρια, αλλά αρκετές τράπεζες εξακολουθούν να τις εφαρμόζουν, όσο και πρακτικές για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις αλλά εκτιμούμε ότι είναι καταχρηστικές και εις βάρος των καταναλωτών».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ετοιμάζεται να προχωρήσει:

Όχι ποινή πρόωρης εξόφλησης

●Στην απαγόρευση της επιβολής ποινής πρόωρης εξόφλησης (πέναλτι) και στα στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο. Η απαγόρευση σήμερα ισχύει μόνο για τα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο. Οι τράπεζες επιβάλλουν πέναλτι έως και 2,5% για το ποσό του στεγαστικού δανείου που προεξοφλείται ή ζητούν τους τόκους έως και 6 μηνών.

●Στην κατάργηση των προμηθειών που επιβάλλουν τράπεζες για κινήσεις λογαριασμών (ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου) που αφορούν την ανάληψη ή την κατάθεση μετρητών ή την κατάθεση επιταγής, όταν οι κινήσεις είναι περισσότερες από έναν ορισμένο αριθμό τον μήνα. Ορισμένες τράπεζες χρεώνουν για κάθε συναλλαγή στο ταμείο- πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό τον μήνα- έως και 1 ευρώ ανά συναλλαγή.

●Στην απαγόρευση επιβολής προμήθειας για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών στους δανειολήπτες. Σήμερα ορισμένες τράπεζες χρεώνουν έως και 50 ευρώ.

●Στην κατάργηση των προμηθειών για αναλήψεις μετρητών από πιστωτική κάρτα μέσω των ΑΤΜ. Η προμήθεια αυτή φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το 1% της συναλλαγής.

Χαμηλότερα έξοδα φακέλου

●Στον περιορισμό των εξόδων φακέλου για δάνεια (π.χ. έξοδα χρηματοδότησης, προέγκρισης δανείων ή εξέτασης αιτήματος δανείου), ανάλογα με το ποσό του δανείου. Τα έξοδα αυτά ξεπερνούν σε ορισμένες τράπεζες ακόμα και τα 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, στόχος είναι να παραμείνουν μόνο τα έξοδα που αφορούν αμοιβές προς τρίτους (π.χ. μηχανικούς, δικηγόρους κ.λπ.). Για τα έξοδα αυτά θα απαιτείται να υπάρχει σαφής διαχωρισμός τους από την τράπεζα ώστε οι δανειολήπτες να γνωρίζουν επακριβώς τις χρεώσεις με τις οποίες επιβαρύνονται.

Για αδρανείς λογαριασμούς

●Στην κατάργηση των προμηθειών που επιβάλλουν οι τράπεζες στους λεγόμενους «αδρανείς λογαριασμούς» καταθέσεων. Πρόκειται για λογαριασμούς με μικρά υπόλοιπα οι οποίοι δεν κινούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτούς τους λογαριασμούς οι τράπεζες επιβάλλουν προμήθειες από 1 έως και 2,50 ευρώ τον μήνα.

●Στην απαγόρευση της επιβολής προμήθειας για κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμούς τρίτων. Σήμερα η κατάθεση αυτή επιβαρύνεται με προμήθεια από ορισμένες τράπεζες έως και 1,5 ευρώ.

Μάλιστα, αν και υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις οι οποίες κρίνουν παράνομες αυτές τις χρεώσεις, αρκετές τράπεζες συνεχίζουν να τις επιβάλλουν. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει την οριστική απαγόρευσή τους.

●Στην κατάργηση της επιβολής τόκου από την πρώτη μέρα της σύμβασης του δανείου στις περιπτώσεις που γίνεται σταδιακή εκταμίευση του ποσού. Ο τόκος από την πλευρά της τράπεζας, δεν θα πρέπει να επιβάλλεται στο σύνολο του δανείου, αλλά μόνο στο ποσόν το οποίο έχει πάρει ο δανειολήπτης. Υπολογισμός τόκων με τον ίδιο τρόπο

●Στην υποχρέωση των τραπεζών να υπολογίζουν τους τόκους των δανείων και των καταθέσεων με τον ίδιο τρόπο. Σήμερα αρκετές τράπεζες υπολογίζουν διαφορετικά τους τόκους καταθέσεων και συγκεκριμένα με βάση τις 360 μέρες ενώ αντίθετα στους τόκους χορηγήσεων ο υπολογισμός γίνεται με βάση τις 365 ημέρες.

Αιτιολογημένη αύξηση επιτοκίου

●Στην κατάργηση του όρου των συμβάσεων που δίνει το δικαίωμα στις τράπεζες να προχωρούν σε μονομερή και αναιτιολόγητη αύξηση του επιτοκίου στις πιστωτικές κάρτες. Στο νομοσχέδιο μελετάται να υπάρχει διάταξη η οποία θα υποχρεώνει τις τράπεζες να προσδιορίζουν επακριβώς τον λόγο για την αλλαγή.

●Στην απαγόρευση μονομερούς αναπροσαρμογής από την τράπεζα της ετήσιας συνδρομής της πιστωτικής κάρτας.

Φρένο στον ανατοκισμό χρεών από πιστωτικές κάρτες και δάνεια

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του ανατοκισμού των χρεών των δανειοληπτών από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, όταν καθυστερούν την αποπληρωμή τους, θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας.

Σήμερα, οι τράπεζες από την πρώτη μέρα καθυστέρησης πληρωμής της δόσης του δανείου προχωρούν στην επιβολή τόκου υπερημερίας (2%)

και στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και εφόσον δεν εξυπηρετείται το δάνειο, προχωρούν σε ανατοκισμό. Δηλαδή, κεφαλαιοποιούν τους τόκους, επί των οποίων συνεχίζουν να τρέχουν οι συμβατικοί τόκοι και οι τόκοι υπερημερίας.Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Κλειστά, λόγω γρίπης, 22 σχολεία στη Μεσσηνία

Κλειστά, λόγω γρίπης, είναι 22 σχολεία στη Μεσσηνία.
Με απόφαση του νομάρχη κλείνουν από σήμερα το Εσπερινό Σχολείο Καλαμάτας, το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Διαβολιτσίου το Δημοτικό Σχολείο Σουληναρίου και το 1ο και 24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας.

Κλειστά από τις προηγούμενες ημέρες είναι το 4ο και το 6ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Καλαμάτας το 1ο Νηπιαγωγείο, το 5ο Γυμνάσιο, το Ειδικό Σχολείο και το .........

Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και τρία σχολεία στο συγκρότημα των Επαγγελματικών Λυκείων. Κλειστά παραμένουν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο της Πύλου, το 2ο Δημοτικό Κυπαρισσίας και ο 3ος Παιδικός Σταθμός Μεσσήνης.

Δεν λειτουργούν επίσης πολλά τμήματα σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις της Μεσσηνίας.

Χρήστος Δάντης - Πάμε για Ρεφραίν [ Νέο τραγούδι ]

«ΕΕΕΕΕΕεεεεεεε….ΠΑΜΕ ΓΙΑ REFRAIN….»

Ο πασίγνωστος σε όλους μας Χρήστος Δάντης ξαναχτυπά με το καινούριο του τραγούδι και video clip με τίτλο «Πάμε για refrain» και προετοιμάζεται να ταράξει και φέτος, μετά τη περσινή του επιτυχία, τους πάντες και τα πάντα.

Πάμε για Refrain λοιπόν. Ένα άκρως χορευτικό τραγούδι που ήδη ακούγεται ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ....Ακολουθούν οι Στίχοι του τραγουδιού.......


Εεεεεε..

Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι ασ' τον έρωτα Dj να τα σπάει!
Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι η αγάπη μας τεκίλες να κερνάει!

Ηλεκτρισμός και βροχή
ο ουρανός να εκραγεί
κι η καταιγίδα μόλις στην αρχή
Και τότε να σου εσύ,
μια λιακάδα τρελή
που πάλι από το πουθενά θα βγει!

Με τα βρεγμένα μπουφάν
σ' ένα ρημάδι sedan,
για εισαγωγή σ' είχα ρωτήσει αν
Kαι τότε εσύ για κουπλέ
δεν θα ξεχάσω ποτέ,
να με φιλάς δειλά αντί για "ναι"

Αν τραγούδι τελικά είναι η ζωή,
το υπόλοιπο το λέμε μαζί
Μαζί!!

Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι ασ' τον έρωτα dj να τα σπάει!
Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι η αγάπη μας τεκίλες να κερνάει!

Εεεεεε..


Εεεεεε..


Θα με περνάς για τρελό,
μα περιμένω καιρό
να σε ζητήσω απόψε για χορό
Μόνο εσύ, μόνο εγώ
δυο καρδιές για ρυθμό
μια sold-out συναυλία να ζω!

Αν τραγούδι τελικά είναι η ζωή,
το υπόλοιπο το λέμε μαζί
Μαζί!

Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι ασ' τον έρωτα Dj να τα σπάει!
Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι η αγάπη μας τεκίλες να κερνάει!

Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι ασ' τον έρωτα Dj να τα σπάει!
Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι η αγάπη μας τεκίλες να κερνάει!

Θέλω απόψε λίγο την προσοχή σου,
στον παράδεισο μαζί μου τραβήξου
Κι αν τραγούδι τελικά ειν' η ζωή
εσύ ετοιμάσου το ρεφραίν
να το πούμε μαζί,
Μαζί!!

Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι ασ' τον έρωτα Dj να τα σπάει!
Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι η αγάπη μας τεκίλες να κερνάει!

Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι ασ' τον έρωτα Dj να τα σπάει!
Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν
κι η αγάπη μας τεκίλες να κερνάει!

Εεεεεε..
Πάμε για ρεφραίν!!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Δεκεμβρίου 2009

Ele4.jpg (785 KB) 8arr04.jpg (234 KB) Logos3.jpg (662 KB)Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Για θέματα παιδείας συζήτησε η Νάντια Γιαννακοπούλου με την Υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση, χθες 02/11/09, με την Υφυπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η κ. Γιαννακοπούλου ενημέρωσε την Υφυπουργό για ορισμένα σημαντικά ζητήματα του νομού Μεσσηνίας, αλλά και της Πελοποννήσου ευρύτερα, που εντάσσονται στις αρμοδιότητές της.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση, η κ. Γιαννακοπούλου έθιξε το ζήτημα του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρότατες κτιριακές ανάγκες καθώς επί 22 χρόνια σε λυόμενο οίκημα. Επισημάνθηκε δε, ότι οι συνθήκες διδασκαλίας εξαιτίας της κτιριακής κατάστασης είναι απαράδεκτη, ενώ τα υλικά ............

κατασκευής του σχολείου είναι άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών, ενώ ο αριθμός των μαθητών έχει αυξηθεί ραγδαία.
Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακοπούλου έθεσε το ζήτημα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Πανεπιστημίου και του τμήματος ΧΡΗΜΕΛ του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και τόνισε την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος.

Ακόμη, η κ. Γιαννακοπούλου εξέθεσε στην Υφυπουργό το ζήτημα του διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος ‘Ηθική φιλοσοφία’ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ‘στον αέρα’ και μετέφερε το εύλογο αίτημα των φοιτητών για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του προγράμματος.

Η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε την άμεση επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο και το Τ.Ε.Ι., ενώ εξέθεσε στην Υφυπουργό και την αναγκαιότητα να βρεθεί λύση για τους συμβασιούχους.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Β' ΕΛΜΕ [ 3-12-2009 ]

>> ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS. <<

Διεξήχθησαν σήμερα οι εκλογές στην Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και το Φιλιατρά News εξασφάλισε πρώτο απ΄όλους τα αποτελέσματα.
Τα αποτελέσματα που έλαβαν οι παρατάξεις στις εκλογές των καθηγητών έχουν ως εξής: .........

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία με 73 ψήφους και καταλαμβάνει 3 έδρες.

Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε η ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και έλαβε 61 ψήφους και καταλαμβάνει 2 έδρες.

Τρίτη δύναμη αναδείχτηκε η Ταξική αριστερά η οποία έλαβε 31 ψήφους και καταλαμβάνει 2 έδρες.

Φιλιατρά News

Νέος πρόεδρος της Super League ο Νίκος Πατέρας.

Ο Νικόλας Πατέρας είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Κατά την ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, στα γραφεία της διοργανώτριας Αρχής, το «αφεντικό» του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων, παίρνοντας εννέα, έναντι έξι που πήρε ο άλλος υποψήφιος, Απόστολος Παπουτσάκης. Λευκό ψήφισαν Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης.

Ο Νικόλας Πατέρας είναι ο πέμπτος ........

πρόεδρος στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας, μετά τους Πέτρο Κόκκαλη, Γιάννη Βαρδινογιάννη, Κώστα Πηλαδάκη και Νίκο Θανόπουλο.

Πατέρας: "Μου ζητήθηκε από συναδέλφους"

«Μου ζητήθηκε από συναδέλφους να αναλάβω. Το έκανα γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Κάναμε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του χώρου. Αυτά είναι πολλά και για αυτά θα ξεκινήσουμε άμεσα συναντήσεις και συζητήσεις με αρμόδιους φορείς», τόνισε ο Νικόλας Πατέρας.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του εκπροσώπου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη, να πάρει θέση στην ψηφοφορία.

«Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που έκανε ο κ. Κιρτζίκης της ΕΠΟ. Μας είπε ότι δεν είχε εξουσιοδότηση από την Ομοσπονδία και έκρινε μόνος του ποιον θα ψηφίσει. Από κει και πέρα, υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως το θέμα της φορολόγησης, θέματα με τα τηλεοπτικά και ό,τι άλλο υπάρχει, όπως το 10% που παίρνει η αστυνομία. Θα αρχίσουν τα ραντεβού. Διχασμός υπάρχει στο Αφγανιστάν, εδώ δεν υπάρχει κανένας διχασμός», κατέληξε.

Παπουτσάκης: "Χρειάζεται ομοψυχία"

«Μεγάλη βραδιά για τη Σούπερ Λίγκα, καθώς εκλέχθηκε ο πέμπτος πρόεδρος της ιστορίας της. Εύχομαι να έχει επιτυχία ο νέος πρόεδρος και ακόμα μεγαλύτερη από τους προηγούμενους», τόνισε ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας.
«Δεν με πειράζει που δεν εκλέχθηκα. Χρειάζεται ομοψυχία. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην δείχνει ομοψυχία. Μετά κατάλαβα ότι υπάρχει. Εγώ δεν είμαι ούτε με τον Ολυμπιακό ούτε με τον Παναθηναϊκό», κατέληξε ο Απόστολος Παπουτσάκης.

Τι ψήφισαν…

Εννέα (9) ψήφους συγκέντρωσε ο Νικόλας Πατέρας, έναντι έξι (6) που πήρε ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας, Απόστολος Παπουτσάκης, ενώ υπήρξαν και δύο «λευκές» ψήφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «λευκό» ψήφισαν ο Πανιώνιος και ο Αστέρας Τρίπολης, όπως είχε αποκαλύψει, νωρίτερα, ο πρόεδρος της ομάδας της Αρκαδίας, Γιώργος Μπορόβήλος, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6

Υπέρ της εκλογής του Απόστολου Παπουτσάκη ψήφισαν: Ολυμπιακός, Εργοτέλης, Skoda Ξάνθη, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Σούπερ Λίγκα.

Παρών και ο Κόκκαλης

Στις αρχαιρεσίες της Σούπερ Λίγκας για την ανάδειξη του νέου προέδρου έδωσε το «παρών» και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποχώρησε από τα γραφεία της Λίγκας αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος, που έφερε τον Νικόλα Πατέρα στον προεδρικό θώκο τηςδιοργανώτριας Αρχής.

«Μια χαρά είναι το αποτέλεσμα», ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων κατά την αποχώρησή του. Στην συνέχεια όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του «αιώνιου» αντιπάλου του Ολυμπιακού αναλαμβάνει την προεδρία, απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένας «αιώνιος»» και αποχώρησε δίχως να δεχθεί άλλη ερώτηση.

Δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη για τους εποχικούς πυροσβέστες

Με αντιπροσωπεία των 5.500 εποχικών πυροσβεστών συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια όσον αφορά την εργασιακή αποκατάσταση τους και ότι θα ξεκινήσει διαβούλευση για την εξεύρεση μόνιμης λύσης.

Ο υπουργός τόνισε ότι και το 2010 θα ..............

εξακολουθήσουν να εργάζονται με 8μηνες συμβάσεις, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για την εύρεση μόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς τους ενώ τους διαβεβαίωσε ότι θα χορηγηθεί ταυτότητα συμβασιούχου πυροσβέστη.

Ακόμα, δεσμεύτηκε πως το 2011 η πλειονότητα τους θα απορροφηθεί είτε, σε ένα Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα συσταθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, είτε στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του υπουργείου, μέσα στο 2010 θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου αξιοποίησης των εποχικών πυροσβεστών.

«Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα, όχι το δικό σας απλά, αλλά το πρόβλημα συνολικά της διαχείρισης των κρίσεων και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης και της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η συνολική διαχείριση κρίσεων της χώρας και μια νέα πολιτική και νέα δομή για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στη χώρα. Εκεί θέλω να εντάξουμε και εσάς».

«Αυτό το νέο Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τα υπάρχοντα επιχειρησιακά Σώματα θα αναλάβει σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στη χώρα. Θα σας καλύψω σε όλα. Μαζί είμαστε στο κατεπείγον. Και εσείς σε αυτό που θέλετε και σε αυτό που θέλει ο λαός κι η πατρίδα. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε ολοκληρώσει ένα προσχέδιο νομικού πλαισίου για τη σύσταση του νέου Ειδικού Σώματος Πολιτικής Προστασίας και θα το θέσουμε σε διαβούλευση, ώστε από το Φθινόπωρο η χώρα να έχει μια νέα υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και έναν νέο τρόπο διαχείρισης των κρίσεων. Σύγχρονο, αποτελεσματικό και στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό», ανέφερε

«Τι θα γίνει με το δικό σας καθεστώς; Είστε περίπου 5.500, διασκορπισμένοι σε όλη τη χώρα. Θα καθορίσουμε σε αυτή τη νέα υπηρεσία όλες τις ειδικότητες, από τους δασεργάτες που είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, μέχρι τους τεχνικούς, τους δασολόγους, τους δασοπόνους, τους πυροσβέστες και ότι άλλο χρειάζεται αυτή η νέα υπηρεσία. Όταν λοιπόν το 2011 θα ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, θα ξεκινήσει η διαδικασία οριστικής ένταξης σας», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: TVXS

Συνάντηση Κουσελά με Μπατζελή : Κανονικά θα δοθεί, στις 15 Δεκεμβρίου, η εισοδηματική στήριξη στους αγρότες.

Νέα συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρία Κατερίνα Μπατζελή. Η συνάντηση αυτή έγινε σε συνέχεια της επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής για την έγκαιρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους ελαιοπαραγωγούς. Ο κ. Κουσελάς αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι παραγωγοί, προβλήματα που καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την άμεση χορήγηση της ενιαίας ενίσχυσης.

Η κυρία Υπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα βρει λύση για το ξεπέρασμα της κρίσης που με την πολιτική της δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις πολιτικές και τις παραλείψεις της ......

άφησε ημιτελές το έργο της ψηφιοποίησης, με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι σοβαρά εκτεθειμένη και να κινδυνεύει με πρόστιμο 600 εκατομμυρίων ευρώ. Η Υπουργός υπογράμμισε πως, παρά την κατάσταση που παρέλαβε, θα δημιουργήσει το αγροτικό κτηματολόγιο (ΟΣΔΕ) ώστε κάθε αγρότης να ξέρει τι παίρνει και η Κυβέρνηση να μπορεί να ασκήσει την αγροτική της πολιτική. Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Κουσελά ότι στις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι αγρότες θα πάρουν την εισοδηματική στήριξη.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Κουσελάς ευχαρίστησε την Υπουργό για τη μέριμνά της να ενισχυθούν εγκαίρως οι αγρότες και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Πηγή: Φιλιατρά Forum

Ημερίδα για την Ιόνια Οδό από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ημερίδα σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Καλαμάτας διοργανώνει την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο e-Filoxenia στην Καλαμάτα το επιμελητήριο Μεσσηνίας με θέμα “ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ (Ιόνια Οδός). Ο ρόλος της στη βιώσιμη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και η προστασία του οικοσυστήματος”,

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: ..........

Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δ. Δράκος

Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του Τ.Ε.Ε κα. Χ. Τσιώλη

Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως κ. Κ. Αγραπιδάς

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτος

Έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν με παρεμβάσεις οι κ.κ. Βουλευτές Ν. Μεσσηνίας, οι κ.κ. Δήμαρχοι Ν. Μεσσηνίας και οι κ.κ. Νομαρχιακοί Σύμβουλοι - αρχηγοί μειοψηφιών της Ν.Α.Μ.

Ανακύκλωση μελανοδοχείων.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη.

Βαρεθήκατε να ξοδεύετε ένα σωρό λεφτά για καινούργια μελανοδοχεία; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να ξαναγεμίσετε τα παλιά, άδεια μελανοδοχεία σας (inkjet και laser) φθηνά και γρήγορα; Ήρθε λοιπόν η ώρα να λύσετε όλες σας τις απορίες για τα μελανοδοχεία και πως μπορείτε να τα γεμίσετε η ακόμα και να τα ανακατασκευάσετε.

Η ανακύκλωση μελανοδοχείων σώζει την τσέπη σας αλλά και το περιβάλλον.

Τα περισσότερα μπορούν να γεμιστούν πολλές ..............

φορές αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διάρκεια ζωής του μελανοδοχείου μπορεί να παραταθεί σχεδόν στο διπλάσιο του αναμενόμενου ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες συντήρησης.

Μελανοδοχεία ψεκασμού (inkjet)

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα μελανοδοχεία ψεκασμού, να εξοικονομήσετε χρήματα και να διατηρήσετε τον εκτυπωτή σας σε άριστη κατάσταση.

Ποτέ μην αφήνετε ένα μελανοδοχείο να αδειάσει εντελώς. Ο ψεκαστήρας μελανιού θα καεί αν συνεχίσει να λειτουργεί ενώ το απόθεμα μελανιού έχει τελειώσει. Έχετε πάντα ένα ανταλλακτικό διαθέσιμο. Αν το μελανοδοχείο έχει την ένδειξη άδειο, γεμίστε το ξανά η αντικαταστήστε το αμέσως με ένα άλλο.

Μην τινάζετε το μελανοδοχείο σας. Αυτό μπορεί να το καταστρέψει καθιστώντας αδύνατο το ξαναγέμισμα του.

Αν το μελανοδοχείο αφαιρεθεί από τον εκτυπωτή σας τυλίξτε το σε σελοφάν βάλτε το

σε μια σακούλα που ξανακλείνει και προσαρμόστε το κλπ του κατασκευαστή. Φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να το ξαναγεμίσετε. Ξαναγεμίστε το μελανοδοχείο το συντομότερο δυνατό (τουλάχιστον μέσα σε μια εβδομάδα) καθώς δεν μπορεί να αποθηκευτεί για απεριόριστο χρόνο.

Όταν σχηματίζονται γραμμές η λείπουν κουκίδες από το κείμενο η τα γραφικά σας καιρός είναι να καθαρίσετε την κεφαλή εκτύπωσης. Μην αγγίζετε τη χάλκινη πλάκα της κεφαλής με τα χέρια σας. Χρησιμοποιείστε τον κύκλο καθαρισμού του εκτυπωτή σας -δείτε το εγχειρίδιο. Αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα απευθυνθείτε σε εταιρείες που αναλαμβάνουν τον εκτυπωτή σας και σας δίνουν τις καλύτερες λύσεις.

Μην αφήνετε το μελανοδοχείο σε ένα ζεστό αυτοκίνητο. Αυτό προκαλεί τη διαστολή και τη διαρροή του μελανιού.

Κρατήστε τα έγχρωμα μελανοδοχεία όρθια τα χρώματα θα αναμειχθούν αν τα αφήσετε με την πλευρά κάτω.

Αφού εγκαταστήσετε ένα καινούριο η ξαναγεμισμένο μελανοδοχείο τυπώστε τουλάχιστον 2 σελίδες δοκιμαστικά για να το ρυθμίσετε.

Οι πιθανότητες επιτυχίας του ξαναγεμίσματος ενός μελανοδοχείου αυξάνονται σημαντικά αν υπάρχει μια μικρή ποσότητα μελανιού μέσα σε αυτό. Ειδικότερα, αυτό ισχύει για όσα δεν έχουν ρεζερβουάρ τύπου <σφουγγάρι.>

Μη χρησιμοποιείτε μεθυλικη αλκοόλη για τον καθαρισμό των κεφαλών του εκτυπωτή, η χημική της σύσταση δεν είναι συμβατή και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα απόφραξης.

Λέιζερ μελανοταινιες.

Οι λέιζερ μελανοταινιες σας μπορούν να ανακατασκευαστούν και να λειτουργήσουν σαν καινούριες εφόσον ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω συμβουλές και φυσικά εφόσον απευθυνθείτε στην κατάλληλη εταιρία.

Όταν μεταφέρετε λοιπόν μια λέιζερ μελανοταινια για ανακατασκευή καλό θα είναι να ακολουθήσετε τους εξής κανόνες

Τοποθετήστε τη μελανοταινια σε μαύρη πλαστική σακούλα και στο κατάλληλο χαρτονένιο κουτί.

Μην εκθέτετε τη μελανοταινια απευθείας στο ηλιακό φως η στο φως του δωματίου

Μην ανοίγετε το κλείστρο του τύμπανου

Μην περιστρέφετε το τύμπανο.

Μην τοποθετείτε τη μελανοταινια με την άκρη του η με την πλευρά της ετικέτας κάτω. Μην επιχειρείτε να ανοίξετε τη μελανοταινια. Μην πετάτε τις μη ανακυκλώσιμες μελανοταινιες σε κλίβανο.

Μην τις αφήνετε σε μηχανοκίνητα οχήματα, ούτε για ελάχιστο χρόνο, γιατί ακόμα και τις ψυχρές ημέρες η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας.

Αποθηκεύστε τις μελανοταινιες σε σταθερή θερμοκρασία (0-35 βαθμούς Κελσίου)

Φυλάξτε τη συσκευασία από καινούρια η ανακατασκευασμένη μελανοταινια για μελλοντική μεταφορά.

Ο γραφίτης δεν είναι επιβλαβής ωστόσο αν τα χέρια η τα ρούχα σας λερωθούν με γραφίτη κάνετε τις εξής ενέργειες

Όσον αφορά τα χέρια σας να τα πλύνετε με χλιαρό νερό και σαπούνι.

Ως προς τα ρούχα σας απλώς βουρτσίστε τα έξω, σε ανοικτό χώρο. Μην πλένετε τα λερωμένα με γραφίτη ρούχα με ζεστό νερό διότι ο γραφίτης θα γίνει μόνιμος λεκές. Χρησιμοποιείτε μόνο κρύο νερό.

Ανακύκλωση μελανοδοχείων

Η ανακύκλωση είναι ένα καυτό θέμα και άλλη μια τεράστια βιομηχανία που συνεχώς μεγαλώνει, καθώς τα περισσότερα μελανοδοχεία μπορούν να ανακατασκευαστούν η να ξαναγεμίσουν.

Να μερικοί καλοί λόγοι για να ανακυκλώσετε τα μελανοδοχεία σας

Περισσότερα από 3,4 λίτρα πετρελαίου χρειάζεται για την κατασκευή ενός laser μελανοδοχείου

Μόνο σε 12 μήνες η ανακύκλωση μελανοδοχείων θα μπορούσε να εξοικονομήσει 4,3 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου σε μια χώρα 22 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ένα μελανοδοχείο πεταμένο στη χωματερή χρειάζεται πάνω από 450 χρόνια για να αποσυντεθεί.

Η αγορά ενός νέου μελανοδοχείου χρησιμοποιεί περισσότερες φυσικές πηγές και κοστίζει ακριβότερα.

Τεχνικά στοιχεία για μελανοδοχεία ψεκασμού (inkjet)

Τα μελανοδοχεία ψεκασμού λειτουργούν με την αρχή της ταχείας θέρμανσης του μελανιού σε μια σειρά από εξαιρετικά λεπτές τριχοειδείς οπές γνωστές ως ψεκαστήρες η στόμια ακροφυσια, οι οποίες έχουν τα δικά τους θερμαντικά στοιχεία.

Καθώς η κεφαλή εκτύπωσης κινείται επάνω στην σελίδα και το χαρτί κινείται εμπρός, τα δεδομένα που στέλνει ο υπολογιστής μετατρέπονται μέσα στα ηλεκτρονικά του υπολογιστή για να πυροδοτήσουν ηλεκτρονικά τον κατάλληλο ψεκαστήρα τη σωστή στιγμή. Έτσι σχηματίζεται μια φυσαλίδα μελανιού η οποία επικάθεται στο χαρτί για να σχηματίσει μέρος ενός χαρακτήρα, είτε πρόκειται για γράμμα αριθμό η γραφικό, εξου και ο όρος εκτυπωτής ψεκασμού με φυσαλίδες. Ένα τυπικό μελανοδοχείο μπορεί να έχει μεταξύ 48 και 128 ψεκαστήρες και τα σχετικά θερμαντικά στοιχεία, ανάλογα με τον τύπο και τον κατασκευαστή, με τη δυνατότητα να τυπώνει από 300 έως 1400 και παραπάνω κουκίδες ανά ίντσα. Το μελάνι που ρέει μέσα από τους ψεκαστήρες που θερμαίνονται ταχύτατα χρησιμεύει και για την ψύξη τους. Αυτό προετοιμάζει τους θερμαντικούς ψεκαστήρες για το επόμενο κύμα δεδομένων που τους πυροδοτεί ξανά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία διατηρείται η σωστή θερμοκρασία λειτουργίας για τον κάθε ψεκαστήρα χωριστά.

Προσοχή

Καθώς το μελάνι τελειώνει και το μελανοδοχείο αδειάζει και έχει γίνει απόφραξη, τα στοιχεία των ψεκαστήρων μπορεί να καούν αν συνεχίζεται η εκτύπωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Αυτό το γεγονός καθιστά το μελανοδοχείο άχρηστο για ξαναγέμισμα. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή με τον όρο ηλεκτρικά νεκρό. Οι ενδείξεις του μελανιού που τελειώνει η των αποφραγμένων ψεκαστήρων είναι

Τμήματα των τυπωμένων χαρακτήρων θα έχουν γραμμές ελλιπούς εκτύπωσης η σε ακραίες καταστάσεις δεν θα υπάρχει σχεδόν κανένα ίχνος εκτύπωσης στη σελίδα.

Όταν τυπώνετε έγχρωμες φωτογραφίες μπορεί να συμβεί μια ξαφνική αλλαγή χρώματος. Αμέσως μόλις παρατηρήσετε ελαττώματα στην εκτύπωση τερματίστε την και βάλτε σε λειτουργία τη διαδικασία καθαρισμού της κεφαλής εκτύπωσης για έναν η δυο κύκλους. Κάνετε μια δοκιμή των ψεκαστήρων η της εκτύπωσης και επαναλάβετε τον κύκλο καθαρισμού και την δοκιμαστική εκτύπωση αν η πρώτη προσπάθεια δεν είναι ικανοποιητική. Συμβουλευθείτε το εγχειρίδιο λειτουργίας του εκτυπωτή σας για λεπτομέρειες διεξαγωγής σ αυτών των λειτουργιών. Εάν τυχόν ακόμη δεν έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα, το μελανοδοχείο είναι προφανώς άδειο. Προσέξτε ότι σε ένα έγχρωμο μελανοδοχείο ένα χρώμα τελειώνει πριν από τα άλλα. Μην συνεχίσετε την εκτύπωση με τα χρώματα που απομένουν γιατί οι ψεκαστήρες του χρώματος που έχει τελειώσει μάλλον θα καούν.

Τεχνικά στοιχεία για μελανοδοχεία λέιζερ.

Τα μελανοδοχεία λέιζερ λειτουργούν με υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος και με μια εξαιρετικά λεπτή επίστρωση σκόνης που τοποθετείται επάνω στο χαρτί εκτύπωσης μέσω ενός μαγνητικού εμφανιστηρίου σε μορφή κυλίνδρου, με ακτίνες λέιζερ και ένα ήλεκτρο-φωτοευαίσθητο τύμπανο. Οι ηλεκτρικά φορτισμένοι χαρακτήρες, σχηματισμένοι από γραφίτη, τοποθετούνται στο χαρτί εκτύπωσης το οποίο είναι επίσης ηλεκτρικά φορτισμένο για να τους κρατήσει στη θέση τους. Το χαρτί στη συνέχεια περνά μέσα από ένα κύλινδρο πρόσμιξης σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία που λιώνει τους χαρακτήρες και τους στερεώνει μόνιμα επάνω στο χαρτί.

Τα τύμπανα είναι ευπαθή στην έκθεση στο φως ιδιαίτερα στο δυνατό ηλιακό φως. Οι φράκτες κλείστρα του τύμπανου προστατεύουν επαρκώς κάποιους τύπους, ενώ αλλά έχουν ένα κλείστρο και μια σχισμή από την οποία το φως μπορεί αμέσως να πέσει επάνω σε μια λωρίδα της επιφάνειας του τύμπανου.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ‏

Άρθρο του Βασίλη Κίτσου

Η ελαιοκομικη περιοδος 2009/2010 δεν μας βρηκε με τους καλυτερους οιωνους, απο την μια αυξημενη παραγωγη και καταπληκτικη ποιοτητα, απο την αλλη τιμες χαλια και η κοροιδια απο τους κυριους υπευθυνους δεν εχει ορια.
Δημηουργησαν οργανισμους για να συμαζεψουν υποτιθετε τα πραγματα, θυμηζω τα πανογραψιματα στο ελαιολαδο ,απο το μπαχαλο που γινοταν και προσπαθουσαν να πεισουν τον απλο κοσμο οτι ολα ειναι υπο ελενχο και πλεον δεν θα υπαρχει καννενα προβλημα.
Απο την αλλη ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΔΟΕΕ πιεζαν για καλυτερα πραγματα στον αγροτικο κοσμο, και οι αγροτες πιστευαν σε καλυτερες μερες.

Ένα ωραιο παραθυμι για να κοιμηθεις ωραια το βραδυ μονο που δεν ειδαν καταματα την ..........

αληθεια και τα πραγματικα προβληματα του κλαδου, που αντι να εχουν εθνικη πολιτικη και bussines plan κοιταζαν πως θα γεμισουν της τσεπες τους χρηματα, απο τη μια το κρατος με τον ΟΠΕΚΕΠΕ (δημηουργημα του ΥΑΑΤ) σε πληρη ανυπαρξια και διαλυση χωρις ατομα (και αυτα που εχει ειναι ασχετα με το προιον), απο την αλλη η πασεγες με τους αγροπατερες που μονο να φωναζουν ξερουν γιατι ουσια δεν εχουμε δει (πολιτικα παιχνια,οταν δεν ειναι κυβερνητικοι φωναζουν οταν γινονται μας τα λενε αλιως), και μετα η πετριφημη ΕΔΟΕΕ η κυρια οργανωση ελιας και ελαιολαδου που εχουν φαει το καταπετασμα 10.000.000 ευρω που αντι να υλοποιοισουν τα προγραμματα και να φτιαξουν το χωρο που εχει τοσα προβληματα αυτοι τα εκαναν φτερα(και το πιο ωραιο τα ξαναζητανε παλι)και το μονο που κανουν ειναι να συστηνουν και να φτιαχνουν ωραιες προτερεοτητες,απο την αλλη η περιφημη ελαιουργικη (το διμηουργημα των ΕΑΣ)να ειναι 48.000.000 μεσα!!!!!

Μιλανε για μυθικες συμφωνιες με της ΗΠΑ 1.000.000 εκατ. τοννους ελαιολαδο, (η μεγαλη απορια μου τα λεφτα τι εγιναν, και αυτη τη συμφωνια την ακουω ως προφαση 5 χρονια)και δεν βλεπουν τα χαλια τους που εχουν απαξιωσει τα brand name που εχουν (σπιτικο και τα αλλα), και πιο τοπικα τα πραγματα ειναι μπαχαλο, η ενωση αντι να βγει με παρεμβαση 2,70 η εστω 2,50 ακομα σιωπει!!!!! (το δανειο 1.500.000 το πηρε απο την ΑΤΕ), η δε νομαρχια και ο εκλεκτος νομαρχης του 60%, υπερασπιζετε της δικες του προσωπικες επυτιχιες(ποιες επυτιχιες εννοει.... αυτες που του λεγαμε πριν 15 χρονια μαζι με τον συνεταιρισμο γαργαλιανων) και συ κακομοιρε αγροτακο πρεπει να βγαλεις το φιδι απο την τρυπα πληρωνοντας δυο φορες τα δικαιωματα και τελικα επιδοτηση γιοκ (τον μαιο και βαλε), γιατι λεει η κ.Μπατζελη δεν ειναι ετοιμες οι ψηφιοποιησης (οταν ηταν στην αντιπολιτευση αλλα μας ελεγε μαζι με τον καραμιχα... μηπως τα ξεχασανε).

Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΧΤΕ ΜΕ ΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

MESSINIAN FARM
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΤΣΟΣ


Πολυτεκνικά επιδόματα ΟΓΑ: Από 7 Δεκεμβρίου η καταβολή τους

Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του Ο.Γ.Α. τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του ΣΤ΄ Διμήνου 2009, Θα καταβληθούν σε 435.564 οικογένειες από 7 έως 15 Δεκεμβρίου 2009.

Στα ανωτέρω οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα έχει χορηγηθεί αύξηση 2% από 01-01-2009.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 131.495.575,38 €.

Τα νέα ποσά των πολυτεκνικών επιδομάτων έχουν ........

διαμορφωθεί από 01-01-2009 ως εξής:

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤ ΄ΔΙΜΗΝΟΥ 2009

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Εφάπαξ Παροχή 2.000 € Ν. 3454/06 3.166

Επίδομα 3ου παιδιού 174,28 € 58.787

*Πολυτεκνικό Επίδομα 43,55 €(για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 81.481

* Πολυτεκνικό Επίδομα τρίτεκνης Οικογένειας Ν. 3631/08 43,55 €(για κάθε παιδί κάτω των 23 ετών) 177.647

Ισόβιες συντάξεις 100,24 € 174.372

Γενικό Σύνολο Περιπτώσεων 495.453

Γενικό Σύνολο (ποσό) 131.495.575,38€

Για τα παραπάνω επιδόματα δεν παρακρατείται φόρος από 1-1-2007.

* Το κατώτερο ποσό που καταβάλλεται ως πολυτεκνικό επίδομα στην πολύτεκνη μητέρα καθώς και στην τρίτεκνη μητέρα, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το ποσό 100,24 €.

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας:

1. Η μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών. Το επίδομα αυτό διακόπτεται την 1η του επομένου έτους εκείνου, κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του.

Τα τέκνα τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι αυτά που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου.

Το ως άνω επίδομα χορηγείται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει τρία ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους ή και νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο τέκνα, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά αυτά.

2. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή εγκαταλείψει υπαίτια τα παιδιά του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, η παροχή καταβάλλεται στο πρόσωπο που έχει την ευθύνη διατροφής των παιδιών.

3. Το ανωτέρω επίδομα δικαιούνται οι ακόλουθες κατηγορίες προσώπων:

α) Οι Έλληνες πολίτες.

β) Οι ομογενείς αλλοδαπής υπηκοότητας.

γ) Οι πολίτες Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

δ) Οι πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία) καθώς και οι Ελβετοί πολίτες.

ε) Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες (Ν.Δ. 3989/1959, Α.Ν.389/1968).

στ) Οι ανιθαγενείς που διέπονται από Διεθνείς Συμβάσεις (Ν.139/1975).

ζ) Αλλοδαποί, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος παραμονής στην Ελλάδα (άρθρο 8 Π.Δ. 61/1999).

η) Οι πολίτες άλλων κρατών που είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

Δικαιολογητικά -διαδικασία χορήγησης:

Για τη χορήγηση του επιδόματος οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ανταποκριτή του Ο.Γ.Α. του Δημοτικού Διαμερίσματος ή της Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους, όπου θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στο ειδικό έντυπο ΟΕ1, προσκομίζοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) Πιστοποιητικό για την οικογενειακή κατάσταση,

β) Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει ή είναι υπαίτιος για εγκατάλειψη των παιδιών του ή διακόψει οριστικά τη συγκατοίκησή του με αυτά, πρέπει να υποβάλλεται, αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του ή απόφαση δικαστηρίου περί αφάνειας ή δικαστικής συμπαράστασής του ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί καταδίκης του ή δικαστική απόφαση ανάθεσης επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι του ανωτέρω επιδόματος πρέπει να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.

Μήνυμα κατά της βίας από τον πρωθυπουργό εν όψει των εκδηλώσεων για το χαμό του Αλέξη

Στον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου μαθητή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και του αποκλεισμού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση κατανοεί τα προβλήματα των νέων, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική συγκυρία, αλλά και με τα παγκόσμια προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή.

«Η κυβέρνηση αυτή ήλθε να δώσει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον» συνέχισε, λέγοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση για το πώς μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των νέων.

Τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, κατά των ..............

καταστροφών. «Η βία αναπαράγει τα προβλήματα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τους θεσμούς και να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού με ένα μήνυμα κατά της βίας» σημείωσε.

Δείτε το σχετικό VideoΠηγή: in.gr

Τίνα Μπιρμπίλη: Δεν θα αυξηθεί το ειδικό τέλος ΑΠΕ

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του Ειδικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη απαντώντας σε ερωτήσεις στο περιθώριο εκδήλωσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την παρουσίαση του υβριδικού σταθμού παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του Ειδικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη απαντώντας σε ερωτήσεις στο .........

περιθώριο εκδήλωσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την παρουσίαση του υβριδικού σταθμού παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στην Ικαρία.

Το έργο συνδυάζει αιολικό δυναμικό και υδατοπτώσεις για την παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, και είναι ένα από τα πρώτα του είδους που κατασκευάζονται ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΕΜΠ που παρουσιάστηκε σήμερα η επένδυση δεν είναι βιώσιμη χωρίς επιδοτήσεις και η πρόταση του Πολυτεχνείου είναι το κόστος αυτό να καλυφθεί από το Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που εισπράττει η ΔΕΗ από τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η διαδικασία για την αυξομείωση του τέλους ΑΠΕ, διευκρίνισε εξάλλου ο καθηγητής κ.Δ.Λάλας προβλέπει πρόταση του ΔΕΣΜΗΕ προς τη ΡΑΕ και εισήγηση της Αρχής προς το υπουργείο που παίρνει την τελική απόφαση.

Η υβριδική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Ικαρία περιλαμβάνει δύο υδροηλεκτρικά ισχύος 4,15 μεγαβάτ, αιολικό πάρκο ισχύος 2,7 μεγαβάτ και αντλιοστάσιο. Η ενέργεια παράγεται από τα υδροηλεκτρικά ενώ τις ώρες που είναι διαθέσιμη αιολική παραγωγή (δηλαδή όταν φυσάει), τροφοδοτούνται με ενέργεια οι αντλίες για να επιστρέψουν το νερό στα φράγματα των υδροηλεκτρικών όπου αποθηκεύεται για να παράγει και πάλι ενέργεια. Με το έργο αυτό θα επιτευχθεί κάλυψη του 50 % των αναγκών της Ικαρίας σε ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές, μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30 - 40 %. Το έργο ξεκίνησε το 1998, δημοπρατήθηκε το 2006, ανατέθηκε το 2007 και προβλέπεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2010.

Εκλογές στη Σούπερ Λίγκα

Έφτασε η ώρα, για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκας, καθώς στις 16:00, είναι προγραμματισμένο το διοικητικό συμβούλιο, της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, με βασικό θέμα την Εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου, καθώς και τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης γνωστοποίησε και επίσημα την υποψηφιότητα του, για να διαδεχτεί το Νίκο Θανόπουλο και πλέον μένει να φανεί αν θα έχει αντίπαλο τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα στη διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι οι εκλογές μπορεί να μετατραπούν σε ντέρμπι «αιωνίων», από τη στιγμή .....

που ο Ολυμπιακός υποστηρίζει τον πρώτο.

Όλα αυτά, την ώρα που η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, σε ανακοίνωση της τόνισε, ότι δεν θα πρέπει η ανάδειξη του νέου επικεφαλή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, να αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Μεταξύ άλλων συγκεκριμένα ανέφερε: «Θεωρούμε πως σκοπός μας θα πρέπει αν είναι η εκλογή ενός προέδρου που θα ασχοληθεί σοβαρά και με μόνο στόχο την ανύψωση του προϊόντος μας και όχι την προώθηση προσωπικών συμφερόντων ή συμφερόντων της ομάδας του , έναν πρόεδρο που θα διεκδικήσει από την πολιτεία τους πόρους που δικαιούμαστε και θα κερδίσει, ένα πρόεδρο που θα αυξήσει τα έσοδα όλων των ομάδων και όχι μόνο των μεγάλων, που θα βοηθήσει ούτως ώστε η έξοδος στην Ευρώπη να μην αποτελεί άπιαστο όνειρο για τους «μικρούς» που συχνά ζουν με το φόβο μην πέσουν κατηγορία εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην Α’ εθνική.

Διεκδικούμε και δικαιούμαστε ισότιμη συμπεριφορά, καλύτερα γήπεδα, και τα έσοδα που μας αναλογούν. Κύριοι, κατόπιν όλων των παραπάνω, σας καλούμε να ψηφίσετε για πρόεδρο του συνεταιρισμού μας τον άνθρωπο που θα θέσει ως προτεραιότητά του το καλό του ποδοσφαίρου και το καλό όλων των συλλόγων και δεν θα προτάσσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ή αποκλειστικά τα συμφέροντα του ίδιου ή της ομάδας του και για να θυμίσουμε την ρήση του κ. Σκόρδα, «όλοι μαζί πρέπει να εκλέξουμε πρόεδρο, όχι για να τσακώνονται τα βουβάλια και να την πληρώνουν τα βατράχια, αλλά για να γίνουν πραγματικότητα οι σκοποί του συνεταιρισμού μας».

Πηγή: www.goal.com/gr

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Γαργαλιάνων: Να δοθεί τώρα η επιδότηση

Την απόφαση να εκδώσει ψήφισμα, στο οποίο θα επισημαίνεται η ανάγκη άμεσης καταβολής
(έως τις 15 Δεκεμβρίου) της επιδότησης στους αγρότες, πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Εισηγούμενος τη σχετική πρόταση από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Καλκαβούρας σημείωσε ότι η κατάσταση με τις τιμές του ελαιόλαδου είναι απελπιστική.

Από την άλλη, είπε, το γεγονός ότι ακόμη δεν ...........

έχει δοθεί η επιδότηση αναγκάζει τους παραγωγούς να πουλάνε την παραγωγή τους σε αυτές τις πολύ χαμηλές τιμές, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες και τα έξοδά τους που τρέχουν.

Αν είχε δοθεί η επιδότηση, τόνισε, οι παραγωγοί θα ήταν πιο συγκρατημένοι στις πωλήσεις τους και δεν θα έδιναν το προϊόν τους σε αυτές τις τιμές.
Ο κ. Καλκαβούρας ζήτησε λοιπόν από το Σώμα -και εισακούστηκε- να πάρει ομόφωνη απόφαση για την έκδοση ενός ψηφίσματος που να περιγράφει όλη αυτή την κατάσταση, αλλά και να απαιτεί την καταβολή της επιδότησης μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

Νηπιαγωγείο υποχρεωτικά

Υποχρεωτική θα είναι από την επόμενη σχολική χρονιά (2010-2011) η φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο, προκειμένου στη συνέχεια να εγγράφονται στο δημοτικό σχολείο.

Χθες η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την ανάκληση της παράτυπης απόφασης που ..........

δημοσιεύτηκε δυο μέρες πριν από τις εκλογές, η οποία ανέστειλε την υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού (σ.σ.: φοίτησης στο νηπιαγωγείο) για την εγγραφή στο δημοτικό, για το σχολικό έτος 2010-2011.

Η υφυπουργός ξεκαθάρισε προς τις οικογένειες ότι στο τρέχον σχολικό έτος δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αλλαγή και ότι το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες ώστε η υποχρεωτικότητα να εφαρμοστεί στην πράξη από το επόμενο σχολικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια επικρατεί κομφούζιο με τις εγγραφές των παιδιών στα νηπιαγωγεία, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή, ώστε όλα τα νήπια να απορροφηθούν σε αυτά, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδάκια να μένουν εκτός δημόσιων νηπιαγωγείων.

Αναφερόμενη σε αυτό το θέμα και απαντώντας στις σχετικές ανησυχίες δασκάλων και νηπιαγωγών, η υφυπουργός τούς διαβεβαίωσε ότι «από το επόμενο σχολικό έτος γίνεται καθετί ώστε, εφόσον ο γονιός επιλέξει να πάει το παιδί του σε δημόσιο νηπιαγωγείο, να μπορεί να το κάνει».

Η υφυπουργός τόνισε, επίσης, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου και η διετής προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος οι απαραίτητες υποδομές.

Τέλος οι δωρεάν ειδήσεις από τη Google

Υποχώρησε τελικά η Google στην απειλή του Ρούπερτ Μέρντοκ για μια πιθανή συμφωνία του με την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft. Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης ανακοίνωσε ότι οι εκδότες θα μπορούν πλέον να θέτουν όριο στον αριθμό των ειδήσεων που οι χρήστες θα μπορούν να διαβάζουν δωρεάν, μέσω της υπηρεσίας της Google.

Πολλοί οργανισμοί μέσων ενημέρωσης διαμαρτυρήθηκαν (ιδίως από την πλευρά ...........

της News Corp. του Ρ.Μέρντοκ) ότι η Google επωφελείται οικονομικά με πρόσθετα διαφημιστικά έσοδα από τη δωρεάν διάθεση του ειδησεογραφικού περιεχομένου τους.

Με βάση το πρόγραμμα «First Click Free» («Δωρεάν το Πρώτο Κλικ») της Google, οι εκδότες θα μπορούν στο εξής να εμποδίζουν την απεριόριστη πρόσβαση στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με συνδρομή.

Οι χρήστες που κάνουν «κλικ» σε περισσότερες από πέντε ειδήσεις την μέρα, θα κατευθύνονται σε σελίδες συνδρομής για να πληρώσουν την περαιτέρω πρόσβαση, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Αυτό όμως θα ισχύει μόνο για τις ιστοσελίδες που χρεώνουν αυτή τη στιγμή για την χρήση του περιεχομένου τους.

Ο 78χρονος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοκ, τόνισε ότι «οι εφημερίδες πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά στο να πείσουν τους καταναλωτές ότι η υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη ειδησεογραφία δεν προσφέρεται δωρεάν».

Πρόσθεσε ότι «η καλή δημοσιογραφία είναι ένα ακριβό προϊόν» και επανέλαβε την πρόθεσή του να αρχίσει να χρεώνει την πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει μέσω της News Corp.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ επιτέθηκε ξανά σε υπηρεσίες όπως το Google, λέγοντας ότι «τρώνε από τα έτοιμα», καθώς εκμεταλλεύονται «τις σκληρές προσπάθειες και τις επενδύσεις των άλλων» [των εκδοτών]. «Για να το πω με αγένεια, αυτό είναι κλοπή», είπε και παραδέχθηκε ότι «το παλαιό επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται μόνο στη διαφήμιση, είναι νεκρό», τονίζοντας ότι «στο μέλλον, στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο, θα χρεώνουμε τους καταναλωτές για τις ειδήσεις που παρέχουμε στους ειδησεογραφικούς διαδικτυακούς τόπους μας».

Ο Δημήτρης Δράκος για την καταβολή των επιδοτήσεων στους ελαιοπαραγωγούς.

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθές Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος.
Στη συνέντευξη αυτή αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταβολής της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς.

Ο κ. Νομάρχης είχε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Κοζομπόλη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελαιοκομικός κόσμος. Σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού κα Μπατζελή, όχι μόνο δεν πρόκειται να επιδοτηθούν οι ελαιοπαραγωγοί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2010, αλλά θα πρέπει, για την καταβολή της επιδότησης, πρώτα να ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις που έθεσε, όπως το 100% της ψηφιοποίησης και οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από το ...........

ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πρόκειται για μια διαδικασία που, ως αποτέλεσμα, θα έχει την καταβολή των επιδοτήσεων σε χρονική περίοδο, που θα προσεγγίζει το Μάιο του 2010. Βασικό αίτημα και τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Δράκου, τόσο ως Νομάρχης Μεσσηνίας αλλά και ως Πρόεδρος της ΕΝΑΕ, είναι η άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, δοθέντος και των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί και κυρίως το μέγα ζήτημα της φετινής εμπορικής περιόδου, που ασκεί μεγάλες οικονομικές πιέσεις στον αγροτικό κόσμο. Ευθυγραμμιζόμενος ο κ. Δράκος με τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών, στέκεται υποστηρικτής των αιτημάτων τους, τα οποία θα τα μεταφέρει και στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΑΕ, αλλά και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Το αίτημα του ελαιοκομικού κόσμου, όπως προέρχεται μέσω της ΕΑΣ, των συλλόγων του αλλά και της ΠΑΣΕΓΕΣ, για άμεση καταβολή της επιδότησης, αφορά ένα εθνικό προϊόν και με τέτοια προσοχή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα «μέσα από μια διαδικασία, η οποία θα είναι κάτω από την υποστήριξη και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με ταμειακή διευκόλυνση», όπως δήλωσε ο κ. Νομάρχης. Επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση καθώς τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά όχι μόνο για τους παραγωγούς, αλλά και για την τιμή του προϊόντος. Η οικονομία των αγροτικών οικογενειών θα ανακουφιστεί, αλλά και στην τιμή του ελαιολάδου δε θα ασκηθούν επιπρόσθετες πτωτικές δυνάμεις, που συνήθως παρατηρούνται σε καταστάσεις, όπου οι παραγωγοί σπεύδουν να πουλήσουν κάτω από την πίεση των αναγκών.

Όσον αφορά στα θέματα της συγκέντρωσης, ο κ. Νομάρχης σημείωσε ότι «μπορεί να υπάρξει λύση, αρκεί να διατεθούν χρήματα που θα υποστηρίξουν την κατάσταση αυτή προσωρινά, με την εγγύηση του Υπουργείου και του Ελληνικού Δημοσίου. Τα χρήματα πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή θα επιστέφονται, να δοθούν ως προκαταβολή, μέσω από τη διαδικασία της συγκέντρωσης, με ρυθμιστή το Συνεταιριστικό κίνημα, που έχει την οργάνωση αυτή για να το πράξει, όπως το κατέθεσε και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ Καραμίχας».

Wind: Μείωση τελών τερματισμού

Σε μείωση του τέλους τερματισμού των φωνητικών κλήσεων από εθνικά και σταθερά δίκτυα προς το δίκτυό της προχωράει η WIND Ελλάς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως από την 1η Ιανουαρίου 2010 θα προβεί στη μείωση του τέλους τερματισμού για τις φωνητικές κλήσεις που τερματίζουν σε αριθμούς τελικών χρηστών, στο δίκτυο κινητών επικοινωνιών της.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1/1/2010, το νέο τέλος .........

τερματισμού θα διαμορφωθεί από τα 7,86 Ευρωλεπτά το λεπτό στα 6,24 Ευρωλεπτά ανά λεπτό (0,0624 Ευρώ/λεπτό) με χρέωση ανά δευτερόλεπτο (η τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ . Η μείωση ανέρχεται σε 20,6%.

«Οχι» ΝΔ στην πρόκληση πρόωρων εκλογών

Απέρριψε η ΝΔ το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το Μάρτιο, με αφορμή την προεδρική εκλογή. Είχε προηγηθεί πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για πρόκληση εκλογών.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

«Από τα όσα έχει δηλώσει ήδη, δημοσίως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, σε όλες ..........

τις συνεντεύξεις του, πριν τις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009 -όπου και όταν ερωτήθηκε σχετικά- δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαμαράς είχε επισημάνει πως τον δεσμεύει η δέσμευση του πρώην προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή για στήριξη του κ. Κάρολου Παπούλια.

Πηγή: Ναυτεμπορική