ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Γεωπόνος στο Ηράκλειο Κρήτης έκανε "τρενάκι" με οκτώ!

Τον έπιασε στο κρεβάτι η γυναίκα του, όπως έγινε και με τον δήμαρχο της Κεφαλλονιάς
Το "τρενάκι" του γεωπόνου είχε 8 άνδρες, από τους οποίους οι 6 ήταν παντρεμένοι.

Ο γεωπόνος μένει στο Ρέθυμνο, αλλά τις συνευρέσεις τις έκανε στο Ηράκλειο.
Τον μυρίστηκε η γυναίκα του, άρχισε να τον παρακολουθεί και την κατάλληλη στιγμή μπήκε στο διαμέρισμα όπου ήταν και οι 8 συν τον 1, τον διοργανωτή του οργίου, τον γεωπόνο.

Παρότι ήταν προετοιμασμένη η γυναίκα, .......

έπαθε σοκ όταν αντίκρυσε όλη την ομάδα σε διάφορες στάσεις και περιπτύξεις.
Ρε τι γίνεται!

Πηγή: No Name

ΣΧΟΛΙΟ
Μα καλα. δεν του έφταναν δυο, τρείς, άντε τέσσερις ρε παιδί μου.....
Οκτώ ήθελε ο αθεόφοβος???? Τόσο λυσσάρης πια????
Αυτοί ξεπέρασαν και το τρενάκι των Γαργαλιάνων..... (αν και πριν απο κανα εναμισι μηνα είχε γίνει νεο τρενακι.... Αλλα περισσότερα δεν ξέρουμε γι αυτό....

Ξαναλειτουργεί το Cern από σήμερα

Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων (LHC) του CERN μετά από διακοπή 14 μηνών εξαιτίας σοβαρής βλάβης. Μία πρώτη δέσμη πρωτονίων διέτρεξε χωρίς προβλήματα και νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, το μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο, ο οποίος τέθηκε την Παρασκευή ξανά σε λειτουργία, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN).

«Μία δέσμη η οποία κινείτο στη φορά των δεικτών του ρολογιού παρήχθη απόψε στις .......

22:00 (23:00 ώρα Ελλάδας). Είναι ένα σημαντικό στάδιο στην προοπτική των πρώτων αποτελεσμάτων φυσικής στον LHC (Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων) που αναμένονται το 2010», ανέφερε το CERN σε ανακοίνωσή του.

Γύρω στις 16:00 (17:00 ώρα Ελλάδας) το CERN, που έχει την έδρα του στη Γενεύη, έθεσε και πάλι σε λειτουργία τον LHC προχωρώντας στις πρώτες δοκιμές έγχυσης μορίων πρωτονίων. Η κυκλοφορία μίας δέσμης σωματιδίων στη διάρκεια μερικών λεπτών είχε προβλεφθεί αρχικά για τις 07:00 (8:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου.

Καθώς οι πρώτες δοκιμές έγχυσης σωματιδίων ήταν κρίσιμες, το CERN αποφάσισε να επισπεύσει κατά μερικές ώρες την κυκλοφορία της δέσμης.

«Είναι θαυμάσιο να βλέπεις να κυκλοφορούν και πάλι πρωτόνια στον LHC», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του CERN, Ρολφ Χόιερ, και πρόσθεσε:

«Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να αρχίσουμε να κάνουμε φυσική, αλλά αυτό το ξεκίνημα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός».

Σήματα τελών κυκλοφορίας: Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η διάθεση

Εως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 θα γίνεται η διάθεση των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών έτους 2010, από τις τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε. και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.

Στη συνέχεια, τα σήματα θα διατίθενται αποκλειστικά από τις ΔΟΥ, όπως άλλωστε σε όλες τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται ειδοποιητήριο από ......

τον κάτοχο του οχήματος ή έχει απολέσει αυτό ή λαμβάνει ειδοποιητήριο αλλά είναι λανθασμένος ο αριθμός κυκλοφορίας ή τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας ή αναγράφεται λανθασμένος ΑΦΜ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.

Αυτά προβλέπονται στην υπ' αριθμ. 1110011/1159/Τ.&Ε.Φ./5.11.2009 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, με την οποία επίσης ανατέθηκε η είσπραξη των εσόδων από τη διάθεση του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας, καθώς και του ειδικού φόρου επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης με μεγάλο κυλινδρισμό κινητήρα.

Επισημαίνεται ότι το ποσό των τελών κυκλοφορίας και των κατά περίπτωση συνεισπραττόμενων με αυτό ποσών, δηλαδή του ειδικού φόρου οχημάτων με κυλινδρισμό κινητήρα από 1.929 κ.ε. και άνω και του τέλους περιβαλλοντικής επιβάρυνσης οχημάτων, θα εμφανίζονται τόσο συνολικά όσο και αναλυτικά.

Γιατί φοβάσαι το debate;...

Αγαπητέ Αντώνη,
Ο ενικός χρησιμοποιείται για χάριν της ενότητας.

Φιλικά σου σημειώνω, πριν περάσω στο κυρίως θέμα μου, ότι λανθάνεις όταν συγχέεις τον Αβέρωφ με τον Καραμανλή και τους χρησιμοποιείς σε κάθε δημόσια τοποθέτησή σου, αναφέροντάς τους αντάμα.
Γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι οι δυο τους καμία σχέση δεν ήθελαν να έχουν μεταξύ των και λίγες ομοιότητες μπορεί κανείς να τους προσάψει. Σε όλα. Εσύ, όπως είναι γνωστό και όπως ο ίδιος πιστοποιείς, υπήρξες «παιδί αγαπημένο» του Αβέρωφ. Εσύ και ο Κακλαμάνης το λέτε συνέχεια .........

και τον λόγο τον ξέρετε μόνο εσείς. Ο Νικήτας μάλιστα έχει δημοσίως παραδεχτεί ότι πήρε από τον Μέντορά του και φάκελο με χιλιάρικα για την πρώτη του προεκλογική εκστρατεία. Εσύ δεν είχες ανάγκη, ως γνήσιο πλούσιο πολιτικό τέκνο.

Κατανοώ ότι ευελπιστείς σε καραμανλικές ψήφους, αλλά αν συνεχίσεις τις ιστορικές συγχύσεις, θα χάσεις τις ψήφους και θα κρατήσεις εκείνους του καραμανλικούς Γέροντες, που προσεταιρίστηκαν με σε για να μην χάσουν την σειρά στην κομματική ανέλιξη. Θα σημειώσω μερικούς, όχι για σένα που τους ξέρεις, αλλά για τους αναγνώστες μου. Εκτός του θείου Αχιλλέα, είναι μαζί σου ο κ. Δασκαλάκης για να μεταπηδήσει από τη Διεύθυνση στην Γραμματεία. Αν και ο γιος είναι με τους άλλους, ο μπαμπάς Βαρβιτσιώτης μάλλον φλερτάρει μαζί σου. Ωραία μοιρασιά για την οικογένεια πάντως. Πρόσθεσε το Ρουσόπουλο, κράτα και το Σαλμά με όλους τους βατοπεδινούς και έγινε η «σούπα». Γι’ αυτό μάλλον δεν αναφέρεσαι πια σε «συμπεριφορές που πίκραναν». Τις «υιοθέτησες», λίγο πριν βγουν στην σύνταξη. Σου γράφω όμως για άλλο λόγο..

Όπως φαίνεται από τα λεγόμενά σου, δεν δέχεσαι ένα debate με τους συναγωνιστές, ετέρους διεκδικητές. Σε άκουσα –τηλεοπτικά- στην εκδήλωση εν Πάτραι, με πρώτες φίρμες την Πιπιλή και τον Τζαβάρα, να επιχειρηματολογείς υπέρ αυτής της άρνησης, λέγοντας ότι εσύ γνωρίζεις ότι σε δημόσιο –έφαγες το τηλεοπτικό- διάλογο προσέρχονται μόνο οι αντίπαλοι και όχι οι συναγωνιστές. Αλίμονο για το επίπεδο της δημοκρατίας και το επίπεδο του πολιτικού πολισμού, αν δεχτούμε αυτόν τον αυθαίρετο ορισμό σου. Ξεκινώντας, από το δημόσιο διάλογο, σου ξεκαθαρίζω ότι κάθε μορφή του είναι γόνιμη, ζητούμενη και μεταφράζεται σ’ αυτό που κάνεις με τους φίλους του κόμματος στις περιοδείες σου και αυτό που εγώ επιχειρώ να κάνω μαζί σου από τούτο το βήμα.

Ειδικότερα τώρα, ως προς τον ορισμό του debate, που τιμούν και άλλοι –πιο «πολιτισμένοι»- συναγωνιστές, διεκδικητές ενός εσωκομματικού θρόνου (βλ. Ομπάμα, Χίλαρυ, Σεγκολεν Ρ. κα) που δεν φοβούνται για την μη δυνατότητα ελέγχου και χειραγώγησης των κάφρων υποστηρικτών, γιατί ζουν σε άλλους ευνομούμενους πολιτισμούς. Γνωρίζεις καλά την αγγλικήν, γι’ αυτό και σου υπενθυμίζω ότι το ουσιαστικόν “debate” σημαίνει «αντιπαράθεση», «συζήτηση πρότασης», γενικότερα «δημόσια συζήτηση, δημόσιος διάλογος». Σημαίνει επίσης, ως ρήμα, «προσπαθώ να αποφασίσω», «σκέφτομαι» και «διαφωνώ».

Εξ ορισμού λοιπόν, και επιτάσσεται και επιβάλλεται ένα debate και νομίζω το θέλουν όλοι οι φίλοι της ΝΔούλας, αλλά και οι οχθροί. Εύχομαι την επόμενη μέρα να είστε συναγωνιστές, συμμαχητές, αλλά τώρα αντιπαρατίθεστε και έτσι πρέπει. Δεν είναι κακό. Όπως δεν είναι κακό να συζητήσετε μεταξύ σας τις προτάσεις σας και γενικότερα να συνεντευξιαστούν τα «ρεύματα». Τόσο καιρό που δεν έγινε, η ΝΔ «κρύωσε» και συρρικνώθηκε. Την αλήθεια, κανείς δεν εμίσησε. Ακόμα και την τηλεοπτική. Πίστεψέ με υπάρχει και αυτή.

Το dabate χρειάζεται, γιατί εμείς σκεφτόμαστε και προσπαθούμε να αποφασίσουμε με ποιον να διαφωνήσουμε.
Ξανασκέψου το..

Φιλικά,
Συνονόματος-Μάριος

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Στο Press-gr


ΟΜΙΛΙΑ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

Ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε χθες 20/11/09 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της που είχε καταθέσει στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άμεση προώθηση των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα των ελαιοπαραγωγών του Ν Μεσσηνίας.

Στην ομιλία της για το θέμα η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων: ..........

- τον έντονο προβληματισμό που επικρατεί στους ελαιοπαραγωγούς για την πτώση των τιμών και την διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του κόστους παραγωγής

- την προσπάθεια που γίνεται στην Μεσσηνία από τον αγροτικό κόσμο για την οργάνωση της παραγωγής

- το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί παρά την εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος τους

- την αναντιστοιχία μεταξύ της τιμής του προϊόντος τους στο χωράφι και στο ράφι

- την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση στην τιμή του ελαιόλαδου από μεσάζοντες και μεγαλο-παραγωγούς άλλων χωρών

- την απαίτηση του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα των ελαιοπαραγωγών Μεσσηνίας να καταβάλλονται οι επιδοτήσεις έγκαιρα και δίκαια

- τον κόπο, το μόχθο και το χρόνο που καταβάλουν οι αγρότες για να παράγουν το προϊόν τους

- την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να επιβιώσει ο αγροτικός τομέας, καθώς οι συνθήκες τον πιέζουν όλο και περισσότερο

- τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ ότι θα στηρίξει τον Έλληνα αγρότη

- την ανάγκη να τεθεί σε πράξη άμεσα το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την γεωργία

- Τις παράνομες ελληνοποιήσεις ελαιόλαδου από τρίτες χώρες

Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την εισήγηση της ζητώντας να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το θέμα της ψηφιοποίησης, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις επιδοτήσεις, αλλά και με το πάγιο αίτημα της δημιουργίας μητρώου αγροτών.

Μηνυση στην Εφημερίδα VETO απο τον Βαγγέλη Βενιζέλο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή κατά της εταιρείας “VETO ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ιδιοκτήτριας και εκδότριας της εφημερίδας “VETO της Κυριακής” καθώς και κατά των μελών της ομάδας διεύθυνσης της εφημερίδας. Με την αγωγή ο κ. Βενιζέλος ζητά να του επιδικασθεί ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Το κείμενο της μήνυσης είναι εδώ ...........

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Διαδικασία άρθρου 681Δ ΚΠολΔΑ Γ Ω Γ Η
Του Ευάγγελου Βενιζέλου του Βασιλείου, δικηγόρου, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βουλευτή Θεσσαλονίκης και Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατοίκου λόγω της ιδιότητός μου Αθηνών, οδός Βουκουρεστίου αριθμός 34.


Κ Α Τ Α
1. Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «VETO ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» που εδρεύει στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (συμβολή των οδών Πηγών και Ερυμάνθου, Νέα Κηφισιά), όπως εκπροσωπείται νόμιμα, ιδιοκτήτριας και εκδότριας της εφημερίδας VETO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 2. Των: (α) Χρήστου Μουλίνου, (β) Παντελή Ζαγοριανίτη, (γ) Ευθυμίου (Μάκη) Τριανταφυλλόπουλου και (δ) Αθανασίου Λάλα, μελών της συντακτικής ομάδας διεύθυνσης της ως άνω εφημερίδας, κατοίκων Νέας Κηφισιάς Αττικής, 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (συμβολή των οδών Πηγών και Ερυμάνθου).

Η πρώτη αντίδικος είναι ιδιοκτήτρια και εκδότης της πρόσφατα εκδοθείσας εβδομαδιαίας εφημερίδας με την επωνυμία «VETO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», η οποία εκδίδεται στην Αθήνα και κυκλοφορεί κάθε Κυριακή σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, και οι υπό στοιχείο 2 αντίδικοι είναι από κοινού οι διευθυντές σύνταξής της.

Με το δεύτερο μόλις φύλλο της εφημερίδας αυτής, που κυκλοφόρησε στις 08.11.2009, πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία αφορμή οργανωμένη αήθης επίθεση σε βάρος μου, με αποτέλεσμα να επέλθει βάναυση προσβολή της τιμής και της υπολήψεώς μου ως ανθρώπου και ως πολιτικού. Μάλιστα, οι εναγόμενοι, τελώντας σε πλήρη επίγνωση της παρανομίας και της ανηθικότητας του εγχειρήματός τους, χρησιμοποίησαν για να με πλήξουν διάφορους ισχυρισμούς, που αφορούν τον πατέρα μου, με σκοπό να επιχειρήσουν εκ των υστέρων να αποσείσουν τις ευθύνες τους, επικαλούμενοι ότι τάχα δεν αναφέρθηκαν στο πρόσωπό μου. Θεμελιώδες, όμως, στοιχείο και κοινός παρονομαστής της συκοφαντικής αυτής επίθεσης είναι η χρήση των φωτογραφιών και του επιθέτου μου, το οποίο για κάθε αναγνώστη, τηλεθεατή ή ακροατή παραπέμπει φυσικά σε εμένα ως δημόσιο πρόσωπο και όχι σε κάποιο συγγενή μου. Ειδικότερα:

Στην πρώτη σελίδα του προαναφερθέντος φύλλου και στο κέντρο αυτής δημοσιεύεται φωτογραφία μου με τον τίτλο «ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΑ 7 ΟΙΚΟΠΕΔΑ» και τον υπέρτιτλο «ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΛΑ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ». Εντός πλαισίου και με διαφορετικό χρώμα και κεφαλαία γράμματα, ώστε να μη διαφεύγει της προσοχής και του πλέον βιαστικού αναγνώστη, παρατίθεται υπό μορφή αποφθέγματος, η φράση «ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ». Κάτω από τους προαναφερθέντες τίτλο και υπότιτλο, έχει καταχωρηθεί, με πεζά γράμματα, το εξής κακοηθέστατο και απολύτως αναληθές κατά περιεχόμενο κείμενο: «Πώς ο πατέρας του υπουργού Άμυνας «κέρδισε» από το Δημόσιο, με ψευδομάρτυρες, εκτάσεις κομιτατζήδων και έχτισε πολυκατοικία σε παιδική χαρά».

Στις σελίδες 6 και 7 του ίδιου φύλλου, υπό τον υπέρτιτλο «ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ» δημοσιεύεται κείμενο υπογραφόμενο από τον δημοσιογράφο Γιώργο Μανουσακάκη, ως συντάκτη, με τον τίτλο «Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΤΙΖΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ» και τον υπότιτλο (με μικρότερα γράμματα) «Ο πατέρας του υπουργού Άμυνας κέρδισε από το Δημόσιο εκτάσεις κομιτατζήδων». Ο αναγνώστης, όμως, που εστιάζει την προσοχή του στον τίτλο ταυτοποιεί το όνομα Βενιζέλος με εμένα καθώς ένα μη δημόσιο πρόσωπο δεν θα παρουσιαζόταν με μόνο το επίθετό του.

Χαρακτηριστικά είναι τα εξής αποσπάσματα του συγκεκριμένου άρθρου: «Άρωμα Μονής Βατοπαιδίου αναδύει η υπόθεση με τα οικόπεδα στην Ξάνθη που έχει στην κυριότητά του ο κ. Βασίλης Βενιζέλος, πατέρας του σημερινού υπουργού Εθνικής Άμυνας… Το VETO με αφορμή την υπόθεση της ανταλλαγής δύο οικοπέδων του κ. Βενιζέλου με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου στην Ξάνθη φέρνει στο προσκήνιο όλη τη διαδικασία απόκτησης των εκτάσεων αυτών που συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 31 τίτλων ακίνητης περιουσίας… Ο κ. Βασίλης Βενιζέλος παρουσιάστηκε με αποφάσεις δικαστηρίων ως συνιδιοκτήτης επτά τέτοιων οικοπέδων (σημείωση: εννοεί οικόπεδα που συγκαταλέγονταν στις λεγόμενες «εχθρικές περιουσίες» και ανήκαν, κατά το δημοσίευμα, στο Ελληνικό Δημόσιο) της Ξάνθης με το Ελληνικό Δημόσιο… Από τη στιγμή που η ΚΕΔ είχε απέναντί της συνιδιοκτήτη με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, ήρθε σε συμβιβασμό μαζί του, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το περιουσιακό κομμάτι της υπόθεσης, ώστε να μπορεί ο καθένας να αξιοποιήσει την περιουσία του. Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Βασίλης Βενιζέλος να βρεθεί με δύο μεγάλα δικά του οικόπεδα στην πόλη της Ξάνθης, στα οποία σήμερα έχουν χτιστεί δύο πολυκατοικίες. Μάλιστα, στο οικόπεδο της οδού Έλλης, που βρίσκεται η πενταόροφη πολυκατοικία, πριν από περίπου πέντε χρόνια λειτουργούσε παιδική χαρά… Αξιοπερίεργο βέβαια είναι το γεγονός ότι την υπόθεση της κυριότητας των οικοπέδων ο πατέρας Βενιζέλος την κέρδισε στο δεύτερο βαθμό. Δηλαδή το πρωτοδικείο Ξάνθης αποφάσισε, με λίγα λόγια, ότι δεν γίνεται να έχει αγοράσει αυτός οικόπεδα που ήταν ιδιοκτησίες Βουλγάρων κατακτητών, γιατί οι κατακτητές δεν τα είχαν ποτέ δικά τους, ούτε από την εποχή των κομιτατζήδων ούτε και την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μάλιστα στην απόφασή του το πρωτοδικείο Ξάνθης, αφού τονίζει ότι δεν ισχύει ούτε το επιχείρημα της χρησικτησίας που επικαλέστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις οι διεκδικητές των «εχθρικών» οικοπέδων, χρησιμοποιεί και σκληρές εκφράσεις εναντίον τους, όπως «αναληθείς» απόψεις. Επιπροσθέτως ο δικαστής χρησιμοποιώντας «κομψή» γλώσσα κάνει λόγο για ψευδομάρτυρες από την πλευρά του κ. Βενιζέλου, αφού οι υποτιθέμενοι καλοί φίλοι των δωρητών δεν γνώριζαν τα συγγενικά τους πρόσωπα. Το Πρωτοδικείο της Ξάνθης, λοιπόν, το έτος 1999, με τον υιό Βενιζέλο βουλευτή, δικαίωσε το ελληνικό Δημόσιο και δεν επιτρέπει στον πατέρα να χριστεί ιδιοκτήτης των επτά οικοπέδων. Ωστόσο, όταν η υπόθεση δικάζεται το 2001 στο περίφημο Εφετείο Κομοτηνής, γνωστό για τη δράση του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, δικαιώνει τον κ. Βασίλη Βενιζέλο και του αποδίδει με αμετάκλητη απόφαση στην κυριότητά του τις επίμαχες εκτάσεις. Όλως τυχαία τότε ο υιός Βενιζέλος ήταν υπουργός Πολιτισμού, ενώ πριν είχε χρηματίσει και υπουργός Δικαιοσύνης. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή ξεκίνησε να δικάζεται στις ίδιες αίθουσες και η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Πάντως ο κ. Βασίλης Βενιζέλος σε επιστολή του σε τοπική εφημερίδα της Ξάνθης πέρυσι το Δεκέμβριο ουσιαστικά καυχιέται, αφού, όπως αναφέρει, έπειτα από ένδεκα χρόνια δικαστικής μάχης κέρδισε την υπόθεση των οικοπέδων…». Τελειώνοντας το ίδιο άρθρο αναφέρει τα εξής σχετικά με την ανταλλαγή των οικοπέδων: «…Επιπλέον, το κτίριο που βρισκόταν στο κτίριο που απέκτησε ο πατήρ Βενιζέλος κατεδαφίστηκε άρον άρον, ίσως και με ληξιπρόθεσμη άδεια κατεδάφισης, ενώ έλαβε και 45.000 ευρώ μετρητά ως διαφορά αξίας καθώς οι εκτιμητές της ΚΕΔ και του κ. Βενιζέλου συνομολόγησαν ότι το οικόπεδο 310 τετραγωνικών μέτρων (που έδωσε ο πατήρ Βενιζέλος στην υποβαθμισμένη και γεμάτη σκουπίδια περιοχή των καπναποθηκών της Ξάνθης, στο οποίο έχει ήδη δημιουργηθεί πάρκο) έχει μεγαλύτερη αξία από το άλλο οικόπεδο 410 τετραγωνικών μέτρων επί της οδού Τσαλδάρη το κέντρο της πόλης».

Όλα τα ανωτέρω παρατίθενται κάτω από το εξής εισαγωγικό σχόλιο που στρέφεται ευθέως εναντίον μου με βαρύτατους και παντελώς ατεκμηρίωτους και άδικους χαρακτηρισμούς που επιχειρούν να με απαξιώσουν ηθικά όχι μόνο ως βουλευτή και Υπουργό, αλλά κυρίως ως πρόσωπο με μακρά διαδρομή στον δημόσιο βίο, ως δικηγόρο και ως δάσκαλο του συνταγματικού δικαίου: «ΣΟΒΑΡΟ θέμα ηθικής τάξεως γεννάται για δύο κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης. Δικοί τους άνθρωποι, η σύζυγος στην περίπτωση το προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και ο πατέρας για την υπόθεση του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, φαίνεται πως έχουν παρουσιάσει μία τελείως διαφορετική συμπεριφορά, που δεν συνάδει με το πολιτικό ήθος που φιλοδοξεί να επιδείξει το ΠΑΣΟΚ του κ. Γιώργου Παπανδρέου… ενώ η περίπτωση το πατέρα του κ. Βενιζέλου με τις ανταλλαγές οικοπέδων που προέρχονται και από κομιτατζήδες παραπέμπει συνειρμικά στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και οι δύο επιφανείς πολιτικοί άνδρες έχουν διατελέσει Υπουργοί Δικαιοσύνης. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν οι δύο παραπάνω δεν ήταν συγγενείς των κορυφαίων πολιτικών είναι σίγουρο ότι θα είχαν διαφορετική αντιμετώπιση, κρίνοντας βέβαια από τις δεδικασμένες παρόμοιες υποθέσεις απλών πολιτών. Αν και μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών οι πολιτικοί δεν έχουν κατανοήσει τη σχέση της ηθικής με τη νομιμότητα και τη νομιμοφάνεια και αρκούνται στο να στρουθοκαμηλίζουν πίσω από το μόττο «δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη» τότε θα επανέλθουμε σύντομα σε σκηνικά του πρόσφατου παρελθόντος».
Όλα τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα συνιστούν πολλαπλή διαστρέβλωση της αλήθειας και κατευθύνονται ενσυνειδήτως και ειδικώς στην προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου. Το νόημα αυτών συνίσταται στα εξής εντελώς συκοφαντικά:
Πρώτον, ότι δήθεν λόγω της ιδιότητάς μου ως Υπουργού Δικαιοσύνης το 1996 και Πολιτισμού κατά το έτος 2001, το Εφετείο Κομοτηνής αναγνώρισε τον πατέρα μου συγκύριο μαζί με το Δημόσιο διαφόρων ακινήτων, ανατρέποντας την (ορθή κατά το δημοσίευμα) πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης, το οποίο είχε απορρίψει την αγωγή του πατέρα μου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ως αβάσιμη και στηριζόμενη σε «ψευδομάρτυρες». Οι ισχυρισμοί αυτοί διατυπώθηκαν από την εφημερίδα εν γνώσει της αναληθείας τους, αφού ο μεν ισχυρισμός περί επιρροής μου στην έκβαση της δίκης είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας (το αληθές είναι ότι το Εφετείο έκρινε κατά συνείδηση και ανεπηρέαστο από εμένα ή οποιοδήποτε τρίτο), ο δε ισχυρισμός περί «ψευδομαρτύρων» του πατέρα μου – που αποτέλεσε και τμήμα του τίτλου που καταχωρήθηκε στο πρωτοσέλιδο – διαψεύδεται από το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων που ήταν στα χέρια των εναγομένων και κυρίως από την αμετάκλητη 448/2001 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θράκης, που δικαίωσε τις απόψεις του πατέρα μου και έκρινε τους ισχυρισμούς του ως αποδεδειγμένους και ουσιαστικά βάσιμους. Σημειωτέον ότι η χρησιμοποιούμενη στο επιλήψιμο δημοσίευμα φράση «όλως τυχαία τότε ο υιός Βενιζέλος ήταν Υπουργός Πολιτισμού, ενώ πριν είχε χρηματίσει και υπουργός Δικαιοσύνης», εννοεί σαφώς ότι η δικαστική νίκη του πατέρα μου υπήρξε αποτέλεσμα της ιδιότητάς μου ως υπουργού και υπαινίσσεται, εμμέσως πλην σαφώς, δική μου παρέμβαση στην έκβαση της δίκης. Τούτο, άλλωστε, δεν αναφέρεται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο του δημοσιεύματος, αλλά και στο υπερκείμενο εισαγωγικό σχόλιο που παρατέθηκε ανωτέρω και περιέχει, μεταξύ άλλων, και τον συκοφαντικό ισχυρισμό ότι η «αντιμετώπιση» του πατέρα μου από το Δικαστήριο θα ήταν «διαφορετική», αν δεν είχα διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης.

Δεύτερον, ότι δήθεν ο πατέρας μου διεκδίκησε δικαστικά και πέτυχε να του επιδικαστούν ακίνητα που ανήκαν σε «κομιτατζήδες», δηλαδή σε πρόσωπα που το 1939 ανεχώρησαν οριστικά από την Ελλάδα και στη συνέχεια απέβαλαν την ελληνική ιθαγένεια, με αποτέλεσμα η περιουσία τους να καταληφθεί ως «εχθρική» από το Ελληνικό Δημόσιο. Το αληθές, όμως, που προκύπτει από την παραπάνω αμετάκλητη εφετειακή απόφαση και τελούσε εν γνώσει των εναγομένων είναι το τελείως αντίστροφο: Από τα επτά αδέλφια μίας οικογένειας τα πέντε ανεχώρησαν από την Ελλάδα και απέβαλαν την ελληνική ιθαγένεια, οι δύο όμως άλλες αδελφές παρέμειναν στην Ελλάδα έχοντας ελληνική ιθαγένεια και ελληνική συνείδηση και εν τέλει δεκαετίες αργότερα ως δικαιοπάροχος του πατέρα μου η επιζήσασα από τις δύο αυτές Ελληνίδες αδελφές διεκδίκησε ως κληρονόμος και του μεριδίου της αδελφής της τα 2/7 της οικογενειακής περιουσίας, ενώ τα υπόλοιπα 5/7 περιήλθαν και εξακολουθούν να ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Το τελείως δηλαδή αντίστροφο από το συκοφαντικό και χυδαίο χαρακτηρισμό του δημοσιεύματος που διατυπώθηκε με αδικοπρακτική πρόθεση από τους εναγομένους εν γνώσει της απολύτου αναληθείας.

Τρίτον, ότι οι πράξεις ανταλλαγής (ουσιαστικά αυτούσιας διανομής) που ακολούθησαν την έκδοση της αμετάκλητης εφετειακής αποφάσεως κατέληξαν δήθεν στο να λάβει ο πατέρας μου από το Δημόσιο αφενός μεν ένα οικόπεδο στο οποίο υπήρχε παιδική χαρά και άρα υπονοείται ότι ήταν αντικοινωνική η πράξη αυτή, αφετέρου δε ένα οικόπεδο μεγαλύτερης αξίας από εκείνο που παραχώρησε και επιπλέον και το ποσό των 45.000 ευρώ, και ότι οι ανταλλαγές αυτές συνιστούν αποτέλεσμα αθέμιτης συναλλαγής. Οι εναγόμενοι όμως έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία του σχετικού φακέλου γνώριζαν πολύ καλά ότι ως αποτέλεσμα της διανομής που έγινε προκειμένου να συγκεντρωθούν σε διακεκριμένα ακίνητα τα ποσοστά κυριότητας του Δημοσίου αφενός και αφετέρου του πατέρα μου και της ομοδίκου συναδέλφου του, στον πατέρα μου περιήλθαν (κατά το ½) δύο ακίνητα στην περιοχή του Δήμου Ξάνθης: Ένα που ενώ ανήκε στο Δημόσιο το χρησιμοποιούσε προσωρινά ο Δήμος Ξάνθης, ο οποίος αποδέχθηκε την κυριότητα του Δημοσίου και το δικαίωμά του να το μεταβιβάσει, ως δική του επιλογή και όχι ως επιλογή του πατέρα μου. Και ένα ακίνητο που στη συνέχεια ζήτησε επιμόνως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Καπνού. Το δεύτερο αυτό ακίνητο προκειμένου να εξυπηρετηθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης αντικαταστάθηκε από το Δημόσιο με άλλο ακίνητό του, αυτό της οδού Παναγή Τσαλδάρη 109. Αυτό το ακίνητο που τελικά περιήλθε στον πατέρα μου κατά το ½ οι εναγόμενοι γνώριζαν πολύ καλά (από τα στοιχεία του φακέλου αλλά και από όσα ανέφερε τόσο ο πατέρας μου όσο και εγώ προσωπικά σε τηλεοπτική εκπομπή του εναγομένου Ευθυμίου Τριανταφυλλόπουλου που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER στις 19-1-2009) ότι σε σύγκριση με το ακίνητο συνιδιοκτησίας του πατέρα μου που περιήλθε τελικώς στην κυριότητα του Δημοσίου δια της Κ.Ε.Δ. ήταν: 1. Μικρότερης αξίας σύμφωνα: (α) Με τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής, (β) Με την εκτίμηση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και (γ) Την τελική εκτίμηση των ίδιων των υπηρεσιών του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.). 2. Μικρότερης έκτασης, 3. Μικρότερου συντελεστή δόμησης. Για τον λόγο αυτό καταβλήθηκε στον πατέρα μου από την Κ.Ε.Δ. και το πρόσθετο ποσό των 45.000,00 ευρώ. Η κακόπιστη και συκοφαντική πρόθεση των εναγομένων προκύπτει και από το γεγονός ότι η παραπάνω τηλεοπτική εκπομπή του εξ αυτών Ευθυμίου Τριανταφυλλόπουλου είχε βασιστεί στον ψευδή ισχυρισμό ότι στο ακίνητο αυτό της οδού Παναγή Τσαλδάρη 109 υπήρχε ολόκληρη πενταόροφη οικοδομή, που εκτίνασσε στα ύψη την αξία του ακινήτου αυτού, που είχε δήθεν υπολογιστεί από το Σ.Ο.Ε. και την Κ.Ε.Δ. ως γήπεδο και όχι ως πολυώροφη οικοδομή. Τονίσθηκε τότε στην εκπομπή αυτή και με συνέντευξη του πατέρα μου, αλλά και με δική μου παρέμβαση, αυτό που αποδεικνύεται από έγγραφα που είχαν σε γνώση τους οι εναγόμενοι: Ότι το κτίσμα αυτό ήταν αυθαίρετο, ημιτελές, στατικά επικίνδυνο, παράνομο και κατεδαφιστέο, η δε δαπάνη κατεδάφισης έπρεπε μάλιστα να βαρύνει την Κ.Ε.Δ. Πράγματι, το κτίσμα αυτό κατεδαφίστηκε, όπως βεβαιώνει η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία (βλ. το 1201/16-9-2009 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών – Τμήμα Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Ξάνθης). Η κατεδάφιση του κτίσματος συνιστά και κατεδάφιση των ισχυρισμών της εκπομπής αυτής της 19ης.1.2009. Ο παραπάνω, όμως, εναγόμενος, με την πρώτη εναγομένη και τους συναδέλφους του της συντακτικής και διευθυντικής ομάδας επανήλθε αποσιωπώντας τεχνηέντως το ζήτημα αυτό (μείζον για την εκπομπή του) διατηρώντας όμως όλα τα άλλα στοιχεία της συκοφαντικής επίθεσης, ενώ όλοι οι εναγόμενοι είχαν βαθειά και συστηματική γνώση της αναλήθειας και του συκοφαντικού χαρακτήρα των ισχυρισμών τους. Όλη δε αυτή η μεθόδευση αποδεικνύει την ένταση, τον επαγγελματικό χαρακτήρα και την επίταση του δόλου των εναγομένων.

Τέταρτον, ο κεντρικός τίτλος της πρώτης σελίδας του ανωτέρω φύλλου («Το κόλπο Βενιζέλου με τα 7 οικόπεδα – Οι δικαστικές αποφάσεις αλά Βατοπαίδι για τις ανταλλαγές στην Ξάνθη»), ο αντίστοιχος τίτλος της σελίδας 6 του ίδιου φύλλου («Ο Βενιζέλος έχτιζε πολυκατοικίες στην Ξάνθη με συνταγή Βατοπαιδίου») καθώς και η δημοσίευση της φωτογραφίας μου στην πρώτη σελίδα, λαμβανόμενες τόσο αυτοτελώς, όσο και σε συνδυασμό με το περιεχόμενο του εσωτερικού δημοσιεύματος, το οποίο παρατέθηκε και αναλύθηκε ανωτέρω, αποσκοπούν να με εμφανίσουν ως ενεχόμενο σε ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο από την ίδια την ανωτέρω εφημερίδα «σκάνδαλο», συγκρίσιμο με την υπόθεση Βατοπαιδίου, και να προσβάλουν έτσι την τιμή και να μειώσουν την υπόληψή μου και την πολιτική μου αξιοπρέπεια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αρχική τηλεοπτική επίθεση του εκ των εναγομένων Ευθυμίου Τριανταφυλλόπουλου έγινε στις 19-1-2009, την ημέρα δηλαδή που ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδινα στη Βουλή τη μάχη για τη συγκρότηση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για την υπόθεση Βατοπαιδίου. Τόνισα τότε στην εκπομπή του, και άρα αυτό είναι σε γνώση των εναγομένων, επαγγελματιών του χώρου των μέσων ενημέρωσης, ότι η υπόθεση του πατέρα μου δείχνει το πώς πρέπει να ενεργεί το Δημόσιο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του, καθώς στην υπόθεση του πατέρα μου τα πράγματα έγιναν κατά ακριβώς αντίθετο τρόπο από ό,τι στην περιβόητη υπόθεση του Βατοπαιδίου: Αν το Δημόσιο είχε ενεργήσει στην υπόθεση Βατοπαιδίου με τον τρόπο και τον ρυθμό, με τον οποίο ενήργησε στην υπόθεση του πατέρα μου, θα είχαν προστατευθεί τα συμφέροντα του Δημοσίου. Είναι λοιπόν βαθύτατα προσβλητικός και συκοφαντικός ο παραλληλισμός με την υπόθεση Βατοπαιδίου, που γίνεται σκοπίμως ήδη από τις 19-1-2009, για άγνωστους σε εμένα λόγους που έχουν οι εναγόμενοι.

Είναι προφανές ότι το δημοσιογραφικό καθήκον για ενημέρωση του κοινού σε ζητήματα που ενδιαφέρον τη δημόσια σφαίρα και το δικαίωμα άσκησης κριτικής προς τα δημόσια πρόσωπα δεν περιλαμβάνει το «δικαίωμα» προσβολής της τιμής και της υπόληψης ενός πολιτικού προσώπου με αφορμή περιστατικά που αφορούν το συγγενικό του περιβάλλον και πολύ περισσότερο όταν τα σχετικά γεγονότα παρουσιάζονται με απολύτως ανακριβή και διαστρεβλωμένο τρόπο, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Όλα αυτά μαρτυρούν ότι πρόθεση των εναγομένων δεν ήταν η πληροφόρηση του κοινού σχετικά με ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος, αλλά αποκλειστικά η δυσφήμιση και καταφρόνησή μου.

Ο δόλος των εναγομένων και ο σκοπός εξυβρίσεώς μου προκύπτει και από την επιλογή της φρασεολογίας των τίτλων και του επιλήψιμου δημοσιεύματος και ιδίως από τις επανειλημμένες αναφορές στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου («δικαστικές αποφάσεις αλά Βατοπαίδι», «με συνταγή Βατοπαιδίου», «άρωμα Μονής Βατοπαιδίου»), μίας υπόθεσης δηλαδή που στα μάτια της κοινής γνώμης έχει καταστεί συνώνυμο της διαφθοράς στον δημόσιο βίο, καθώς και της χρήσης της ονειδιστικής φράσης «κόλπο Βενιζέλου», οι οποίες δεν ήταν – προφανώς - αναγκαίες για τη διατύπωση των όποιων διανοημάτων της εφημερίδας, αλλά αποκαλύπτουν πρόθεση αναίτιας συκοφαντικής προσωπικής επιθέσεως.

Με τα παραπάνω σε βάρος μου δημοσιεύματα έβλαψαν οι εναγόμενοι την τιμή και την υπόληψή μου, ενώ παράλληλα προσέβαλαν βάναυσα την προσωπικότητά μου ως ανθρώπου και ως πολιτικού και είναι υπόχρεοι να μου καταβάλουν χρηματική ικανοποίηση για την προκληθείσα ηθική μου βλάβη. Ειδικότερα, οι υπό το στοιχείο 2 εναγόμενοι, που από κοινού ασκούν τα έργα του διευθυντή και του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας, αποφάσισαν τη σύνταξη και καταχώριση των συκοφαντικών δημοσιευμάτων, από κοινού διαμόρφωσαν το περιεχόμενο της πρώτης σελίδας αυτής καθώς και τους τίτλους των επί μέρους εσωτερικών δημοσιευμάτων της, ενώ τελούσαν σε γνώση της αναληθείας των ανωτέρω και επεδίωξαν με πρόθεση, παράνομα και ενάντια στα χρηστά ήθη να μειώσουν την τιμή και την υπόληψή μου και άρα είναι αλληλεγγύως και εις ολόκληρο υπόχρεοι κατά τις διατάξεις των άρθρων 57, 59, 299, 914, 919, 920, 926 και 932 ΑΚ. Επιπλέον, η πρώτη εναγομένη, με την ιδιότητά της ως ιδιοκτήτριας και εκδότριας της ανωτέρω εφημερίδας αλλά και ως προστήσασα της ομάδας που ασκεί συλλογικά καθήκοντα διευθυντή και διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας και του φερομένου ως συντάκτη του επιλήψιμου δημοσιεύματος είναι επίσης εις ολόκληρο υπόχρεη κατά τις διατάξεις του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθρο 926 ΑΚ.

Για την χρηματική ικανοποίηση της ηθικής μου βλάβης πρέπει οι εναγόμενοι να καταδικασθούν να μου καταβάλουν, αλληλεγγύως και εις ολόκληρο ο καθένας, το ποσό των δύο εκατομμυρίων (2.000.000,00) ευρώ. Το ποσό αυτό είναι εύλογο, εν όψει του συνόλου των συνθηκών της συγκεκριμένης υποθέσεως και ιδίως: (α) Του είδους της υπαιτιότητας των εναγομένων που αναφέρθηκε ανωτέρω. (β) Της έντασης της προσγενόμενης προσβολής. (γ) Του εύρους της κυκλοφορίας του προαναφερθέντος φύλλου, που ανήλθε σε περισσότερα από 121.000 αντίτυπα, της αναγνωσιμότητάς του (τέσσερα άτομα ανά φύλλο, σύμφωνα με τις σχετικές εθνικές στατιστικές), της αναμετάδοσης του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος σε μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών που έχουν ως περιεχόμενο την ενημέρωση τηλεθεατών και ακροατών για τα βασικά θέματα των εφημερίδων και έχουν μεγάλη απήχηση κατά την κοινή πείρα, της αναπαραγωγής και ανάρτησης του συκοφαντικού δημοσιεύματος σε μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων και ιστολογίων του διαδικτύου, που έχουν μεγάλη προσβασιμότητα και αναγνωσιμότητα, κατά την κοινή πείρα. (δ) Του γεγονότος ότι η συκοφαντική σε βάρος μου πρωτοσέλιδη επίθεση συνετέλεσε στην προσέλκυση αναγνωστών και στην επαύξηση των εισπράξεων της πρώτης εναγομένης από την κυκλοφορία του φύλλου σε σύγκριση με τις αναμενόμενες, εάν το φύλλο αυτό δεν περιλάμβανε τέτοιου είδους δημοσίευμα. Και (ε) της ιδιαίτερα καλής περιουσιακής κατάστασης των υπό το στοιχείο 2 εναγομένων και της έκτασης της επιχειρηματικής δράσης της πρώτης εναγομένης, που είναι ιδιοκτήτρια και εκδότρια κυριακάτικης εφημερίδας, μεγάλης πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Περαιτέρω πρέπει, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου μόνου του ν. 1178/1981, να διαταχθεί η δημοσίευση στην εφημερίδα «VETO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» περίληψη της εκδοθησομένης αποφάσεως και μάλιστα στην πρώτη σελίδα αυτής, σε έκταση ίσης προβολής με το συκοφαντικό πρωτοσέλιδο.

Τέλος, επειδή η αξίωσή μου προέρχεται από αδικοπραξία των εναγομένων σε βάρος μου και συντρέχει εξαιρετικός λόγος, συνιστάμενος στην ανάγκη επίκαιρης αποκαταστάσεως της προσβληθείσας προσωπικότητάς μου, πρέπει η εκδοθησομένη απόφαση να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή.

Για τους λόγους αυτούς

Ζ Η Τ Ω
Να γίνει δεκτή η παρούσα μου αγωγή.
Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να μου καταβάλουν, αλληλεγγύως και σε ολόκληρο ο καθένας, το ποσό των δύο εκατομμυρίων (2.000.000,00) ευρώ, με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας από την επίδοση της παρούσας έως την εξόφληση.
Να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «VETO ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» περίληψη της αποφάσεως που θα εκδοθεί επί της παρούσας.
Να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινά εκτελεστή και
Να καταδικασθούν οι εναγόμενοι στη δικαστική μου δαπάνη.

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2009,
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος.


Αναφορά Κουσελά για τις αποζημιώσεις πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να εξετασθούν και να λυθούν τα αιτήματα της Επιτροπής πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών των Δημοτικών Διαμερισμάτων Σιάμου, Καλυβιών, Μερόπης, Κατσαρού, Πεύκου, Δεσύλλα και Καρανασιου Δήμων Οιχαλίας και Ανδανίας, για την πλήρη αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν από τις πυρκαγιές του 2007 και την αναγκαία ανασύσταση και ενίσχυση των καλλιεργειών τους.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής: .......

«Σας διαβιβάζω αντίγραφο Αναφοράς-Ψηφίσματος της Επιτροπής ελαιοπαραγωγών των προαναφερθεισών περιοχών της ‘Ανω Μεσσηνίας, οι οποίοι υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή από τις πυρκαγιές της 25ης Αυγούστου 2007.

Οι εν λόγω παραγωγοί, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης στις 31-8-2007 για πλήρη αποζημίωσή τους, διαμαρτύρονται (και με τα συνημμένα στην παρούσα καταθέτουν τα σχετικά δεδομένα και επιχειρήματα) ότι ουδέποτε έλαβαν αποζημίωση ανάλογη των πραγματικών και σοβαρών ζημιών που υπέστησαν στην παραγωγή και στο φυτικό τους κεφάλαιο. Κατόπιν αυτών επανέρχονται με σειρά αιτημάτων για την πλήρη αποζημίωση των ζημιών, την αναγκαία ανασύσταση και ενίσχυση των ελαιόδεντρων κλπ, τα οποία παρακαλώ να εξετάσετε με ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή. »

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Νοεμβρίου 2009

Ele21.jpg (812 KB) 8arr21.jpg (242 KB)Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Όργια σε νοσοκομείο της Αθήνας. Video Διαθέσιμο

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ VIDEO....

Η αθέτηση της υπόσχεσης για γάμο ήταν που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη συγκλονιστική αυτή υπόθεση. Την είχε δώσει ο ουρολόγος -που φέρεται ως ο οργανωτής των μυστικών ομαδικών συναντήσεων- σε μία από τις ερωτικές του παρτενέρ κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών, όταν απολάμβαναν τις σκηνές των ομαδικών οργίων τις οποίες είχαν γυρίσει στο νοσοκομείο μαζί με τους συναδέλφους τους! Ωστόσο, ο ουρολόγος φαίνεται πως... άλλαξε γνώμη και έβαλε τέλος στο δεσμό τους.

Η κοπέλα αποφάσισε τότε να εκδικηθεί και αυτό την έκανε να καταθέσει μήνυση εις βάρος του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Η μήνυσή της στηρίχτηκε στο γεγονός ότι τα σεξουαλικά «πάρτι» στο νοσοκομείο βρίσκονταν σε κοινή θέα από το 2007, κάτι που ήταν κοινό μυστικό στο στενό κύκλο των πρωταγωνιστών αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης!

Οι σκηνές σκληρού σεξ, συνολικής διάρκειας τριών ..........

ωρών (!), είχαν δημοσιοποιηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα με ροζ βίντεο, η οποία υποστηρίζεται από server με έδρα τη Ρωσία! Κανείς ωστόσο δεν γνώριζε ποιος από αυτούς τις είχε «ανεβάσει» αφού όλοι το αρνούνταν! Επί δύο ολόκληρα χρόνια, ένας γιατρός και τρεις γυναίκες αναζητούσαν τρόπο να «κατεβάσουν» το υλικό που απειλούσε τις δουλειές, τις συγγενικές τους σχέσεις και την ίδια την προσωπικότητά τους, αλλά μάταια. Για να γίνει αυτό έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους ειδικούς κωδικούς που χρησιμοποιήθηκαν για να «κρεμαστεί» το υλικό στο Διαδίκτυο. Πώς να τους έβρισκαν όμως αφού κανείς δεν παραδεχόταν ότι είχε δώσει τα περιβόητα DVD; Χρειάστηκε να υποβάλουν μηνύσεις κατ’ αγνώστου για να μπορέσουν να καταφύγουν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και να ζητήσουν τη βοήθειά τους, ώστε να αναζητήσουν μέσω εξωτερικού τους υπευθύνους της ιστοσελίδας και να ζητήσουν να αποσυρθούν τα συγκεκριμένα βίντεο, κάτι που πέτυχαν μόλις πριν από λίγες μέρες!

Ολα αυτά αναπόφευκτα δημιούργησαν σούσουρο στο νοσοκομείο και οδήγησαν σε τεντωμένο σχοινί τις άλλοτε άριστες σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών του ροζ σκανδάλου, ο κύκλος των οποίων φαίνεται πως είναι ακόμη μεγαλύτερος. Ηδη προστέθηκαν άλλες τρεις γυναίκες στις έξι που ήταν αρχικά γνωστό ότι συμμετείχαν στα ομαδικά όργια και ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει στα δώδεκα άτομα, με μόνο δύο γιατρούς και έναν γιο γιατρού, που επαγγέλλεται τον ιατρικό επισκέπτη, να... εκπροσωπούν το ανδρικό φύλο! Οι ψίθυροι ήταν επόμενο να φτάσουν και στα αφτιά της διοίκησης του νοσοκομείου, που διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση πριν από λίγο καιρό. Ωστόσο, όσοι κατέθεσαν, αρνήθηκαν κάθε σχέση με τις «φήμες», όπως τις αποκάλεσαν, με αποτέλεσμα η ΕΔΕ να κλείσει άρον-άρον, χωρίς να αποδείξει κάτι και η υπόθεση να μπει στο αρχείο!

Ωστόσο, οι αλλεπάλληλες μηνύσεις και το γεγονός ότι οι ροζ εικόνες βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα σε κοινή θέα ήταν οι αιτίες που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στις ερωτικές συναντήσεις. Η νεαρή κοπέλα επιχείρησε να πηδήξει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της, αλλά παραπάτησε πάνω σε μια γλάστρα και -για καλή της τύχη- έπεσε από την εσωτερική πλευρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: Espresso

VIDEO ME ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΒΡΗΚΑΜΕ >> ΕΔΩ <<.

Απορία Αξιον

Με λύπη μου πληροφορήθηκα χθες, ότι ο κ. Σαμαράς απέρριψε το αίτημα της κ. Μπακογιάννη για debate των υποψηφίων λέγοντας : «ακούω και κάποιους να θέλουν debate. Καλά, τι θέλουν; Δεν ακούν τη φωνή της βάσης; Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα, όπου εμείς θα τσακωνόμαστε και θα χαίρονται μόνο οι αντίπαλοί μας».

Απορία 1η:
Ποια θεωρεί «βάση» ο κ. Σαμαράς; Τις κάποιες χιλιάδες κόσμου που παρακολουθούν εκείνον και την κα Μπακογιάννη στις προεκλογικές τους ομιλίες ανά την επικράτεια;
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου περίπου ...........

2.000.000 Έλληνες ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι να μην πληροφορηθούν τις θέσεις των υποψηφίων αρχηγών τους από την τηλεόραση;

Απορία 2η:
Αυτοί δεν είναι η... ευρύτερη «βάση» της Νέας Δημοκρατίας;

Απορία 3η:
Η κα Μπακογιάννη που δέχεται όλο αυτό τον καιρό επιθέσεις για την παύση της οικογενειοκρατίας και τα «τζάκια», προτείνει την δημόσια έκθεση των απόψεών και θέσεών της σε ένα debate. Τι μπορεί να είναι αυτό που εμποδίζει «πραγματικά» τον κ. Σαμαρά από το να συμφωνήσει με την κα Μπακογιάννη αφού ούτως ή άλλως όσο θα εκτεθεί εκείνη άλλο τόσο θα εκτεθεί κι αυτός.

Απορία 4η:
Γιατί θεωρεί ότι θα «τσακωθούν»…. Σε ένα debate ο καθένας απλά εκφράζει τις θέσεις του πάνω σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την παράταξη και την κοινωνία, και ο κάθε υποψήφιος θέτει τα πολιτικά του επιχειρήματα.

Απορία 5η:
Ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σαμαράς δεν πρότειναν ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και διήμερο συνέδριο του κόμματος στις 7 & 8 Νοέμβρη; Ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα ως μέλος της βάσης της παράταξης παραβρέθηκα στο συνέδριο του κόμματος και τις δύο ημέρες…
Ο κ. Σαμαράς όμως ΟΧΙ , και προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια το γεγονός ότι ομιλητές από όλη την Ελλάδα έθεταν θέματα και προβληματισμούς εν τη απουσία του….
Τώρα που η κα Μπακογιάννη πρότεινε το debate ενστερνιζόμενη την άποψη για ανοικτό κόμμα στη βάση, ο κ. Σαμαράς αρνείται για μια ακόμη φορά να φανεί συνεπής στις ίδιες του τις δεσμεύσεις.

Κλείνοντας… θεωρώ ότι ο Έλληνας έχει πάψει προ πολλού να είναι έρμαιο πληρωμένων διαφημιστικών εκπομπών και προβολών…. και έχει την δυνατότητα της επιλογής και της σκέψη.

Πηγή: Fimotro

Κατατέθηκε σε USB Stick στη Βουλή ο προϋπολογισμός

Παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε το μεσημέρι στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, σε «ψηφιακό μέσο αποθήκευσης» (το γνωστό «στικ» ή «φλας μέμορι»), τον νέο κρατικό προϋπολογισμό του 2010.

«Κι όμως σ' αυτό περιέχεται ο προϋπολογισμός» χαριτολόγησε, δείχνοντας το «στικάκι» ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην κατάθεση του ογκώδους προϋπολογισμού ενώ εξέφρασε την ευχή και το έλλειμμα να μικρύνει σύντομα εξίσου τόσο πολύ.

Ο νέος προϋπολογισμός θα εισαχθεί προς ...........

συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ενώ στην Ολομέλεια στις 19 Δεκεμβρίου. Η σχετική συζήτηση του θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 23ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση, ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με γνώμονα τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε μονοψήφιο λόγο ως προς το ΑΕΠ και συγκράτηση της αύξησης του δημοσίου χρέους.

Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού 2010 επιδιώκεται η περιστολή της κρατικής σπατάλης και ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών, η προώθηση μόνιμων μέτρων ενίσχυσης των εσόδων με το δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής, η αύξηση των δαπανών για επενδύσεις, η αύξηση των θέσεων παραγωγικής απασχόλησης και η στήριξη των εισοδημάτων με αυξήσεις που καλύπτουν τον πληθωρισμό.

Παράλληλα με την υλοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού 2010, η οικονομική πολιτική θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στην Εισηγητική Έκθεση, και συγκεκριμένα:

-Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της καλύτερης καταγραφής και του ανεξάρτητου ελέγχου των στατιστικών δεδομένων, δημοσιονομικών, οικονομικών και κοινωνικών.

Στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή σχέδιο νόμου για την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

-Προς την κατεύθυνση της μεταρρύθμισης του συστήματος σύνταξης και εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες αλλαγές στα συστήματα καταγραφής και ελέγχου των δαπανών, των προσώπων, του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ.

-Προς την κατεύθυνση του συσχετισμού δαπανών με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και τις πολιτικές, ώστε να υπηρετούνται οι στόχοι της περιστολής της δαπάνης και της διαφάνειας, και προς την κατεύθυνση της δικαιότερης αναδιανομής του φορολογικού βάρους με την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου.

Στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί σχέδιο νόμου τους πρώτους μήνες του 2010 για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, ως πρώτη προτεραιότητα τίθεται η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε ανοδική τροχιά και η εφαρμογή ενός τολμηρού και αξιόπιστου πλαισίου δημοσιονομικής διαχείρισης τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και στο σκέλος των δαπανών.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας των δημοσίων οικονομικών αποτελεί προαπαιτούμενο της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας, καθώς με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται πόροι που θα χρηματοδοτήσουν τους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους.

Από τις αρχές του 2010 θα ξεκινήσει η διαδικασία εξορθολογισμού ανακατανομής και ελέγχου των δημοσίων δαπανών, ώστε να μπει τέλος στη σπατάλη και την αδιαφάνεια των δημοσίων οικονομικών.

Εξάλλου, στρατηγικός στόχος της φορολογικής πολιτικής είναι ένα "απλό και σταθερό φορολογικό πλαίσιο που θα εγγυάται τη φορολογική δικαιοσύνη.

Βασικά μεγέθη

Στον προϋπολογισμό του έτους 2010 τα καθαρά έσοδα προβλέπεται να διαμορφωθούν στο ύψος των 57.560 εκατ. ευρώ (53.700 τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού και 3.860 εκατ. ευρώ του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ).

Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, τα έσοδα διαμορφώνονται στο 23,6% του ΑΕΠ από το 21,5% του έτους 2009.

Εξάλλου, οι συνολικές δαπάνες (πριν χρεολυσίων) του κρατικού προϋπολογισμού περιορίζονται στο 32,8% του ΑΕΠ από το 33,7% του έτους 2009.

Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία, το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης μειώνεται στο 9,2% του ΑΕΠ από το 12,2% του 2009, ενώ σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης περιορίζεται στο 9,1% του ΑΕΠ από το 12,7% του 2009.

Για τις αποδοχές και τις συντάξεις η εισηγητική έκθεση αναφέρει ότι οι δαπάνες τους αποτελούν το 46,1% των πρωτογενών δαπανών και ότι κατά τη διάρκεια του 2010 οι δαπάνες αυτές προβλέπεται να αυξηθούν κατά 2,8% σε σχέση με το 2009.

Αντίθετα, μειωμένες κατά 75 εκατομμύρια ευρώ (ή 7,8 % του ΑΕΠ) θα είναι οι δαπάνες για πρόσθετες παροχές (υπερωρίες συμμετοχής σε επιτροπές και συμβούλια) του προσωπικού της κεντρικής διοίκησης και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε σχέση με το έτος 2009.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εισηγητικής Έκθεσης του προϋπολογισμού, ο αριθμός των συνταξιούχων του δημοσίου ανήλθε το 2009 στα 403.033 άτομα, έναντι των 389.735 ατόμων που ήταν το 2008, των 376.340 που ήταν το 2007 και των 370.211 που ήταν το 2006.

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού κατά υπουργείο ο κρατικός Προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των δαπανών κατά 6,9% για το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά 4,2%.

Επίσης, αύξηση κατά 3,1% προβλέπεται στις δαπάνες του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αντίθετα, μειώνονται οι δαπάνες κατά 6,3% του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, κατά 3,6% του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατά 3% του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ μικρότερες μειώσεις καταγράφονται και σε άλλα υπουργεία.

Δημόσιες Επενδύσεις

Ο κρατικός προϋπολογισμός 2010 προβλέπει αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων κατά 8,4% σε σχέση με το 2009. Έτσι, οι συνολικές δαπάνες θα φτάσουν τα 10.300 εκατ. ευρώ το 2010 σε σχέση με τα 9.500 εκατ. ευρώ του 2009.

Οι δαπάνες αυτές αντιπροσωπεύουν το 4,2% του ΑΕΠ έναντι του 3,9% του ΑΕΠ που ήταν πέρυσι.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τις χρηματικές ροές από την ΕΕ προβλέπεται ότι οι εισπράξεις κατά το 2010 αναμένεται να ανέλθουν σε 6.856 εκατ. ευρώ έναντι των 4.843 εκατ. ευρώ του 2009.

Σε ό,τι αφορά το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί το 2010 στα 326.305 εκατ. ευρώ (133,6%) έναντι των 300.800 εκατ. ευρώ του 2009 (ως ποσοστό του ΑΕΠ 125,3%).

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 294.950 εκατ. ευρώ (120,8% του ΑΕΠ) έναντι των 272.300 εκατ. ευρώ ή ποσοστό επί του ΑΕΠ 113,4%.

CERN: Επαναλειτουργεί από αύριο ο επιταχυντής σωματιδίων

Έπειτα από δεκατέσσερις μήνες διακοπής εξαιτίας μιας σοβαρής βλάβης, ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο θα τεθεί και πάλι αύριο σε λειτουργία, έγινε γνωστό από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN) στη Γενεύη.

Σωματίδια θα αρχίσουν και πάλι να κινούνται «νωρίς το πρωί του Σαββάτου» στο μεγάλο επιταχυντή αδρονίων που δεν λειτούργησε μέχρι στιγμής παρά για λίγες ώρες έπειτα από την έναρξη του μεγάλου πειράματος τον Σεπτέμβριο 2008.

«Αυτή τη στιγμή, δεν ανακοινώνουμε ακριβή ημερομηνία (για την επαναλειτουργία), αλλά ........

ορίζουμε στόχους», δήλωσε ο Τζέιμς Γκίλις, εκπρόσωπος του CERN.

Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων, που κατασκευάσθηκε στο πλαίσιο προγράμματος που κόστισε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, έχει ως στόχο να επιτρέψει την εξέλιξη της γνώσης ως προς τη σύσταση της ύλης και του σύμπαντος.

Ο επιταχυντής υπέστη δύο διαδοχικές βλάβες λίγες ώρες μετά την πανηγυρική έναρξη της λειτουργίας του στις 10 Σεπτεμβρίου 2008.

Η πρώτη βλάβη παρουσιάσθηκε λιγότερο από 48 ώρες μετά την έναρξη του μεγάλου πειράματος και η δεύτερη, που κρίθηκε σοβαρή, στις 19 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του μεγάλου επιταχυντή.

Έκτοτε το CERN ασχολείται με την αποκατάσταση των ζημιών, εγκαθιστώντας νέα συστήματα ασφαλείας κατά μήκος του τούνελ, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε δώδεκα χρόνια και απασχόλησε 7.000 φυσικούς.

Επιστολή - Διαμαρτυρία του Δημάρχου Φιλιατρών στον Διοικητή του ΙΚΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε χθές ο Δήμαρχος Φιλιατρών Κος Αλκης Ξύγκας στον Διοικητή του ΙΚΑ με την οποία ο κος Ξύγκας θίγει την παντελή στελέχωση με μονίμο προσωπικό στο ΙΚΑ της πόλη μας.
Αφορμή στάθηκε η πολυ πρόσφατη επίσκεψη του Κου Σαπέρα στο παρακείμενο φαρμακείο του κου Ξύγκα όπου μετα απο έντονο stress που δεχτηκε ο Κος Σαπέρας η αρτηριακή του πίεση χτύπησε κόκκινα.

Στην επιστολή του ο κος Ξύγκας αναφέρει τα εξής: ......


ΘΕΜΑ : Λειτουργία Υποκ/τος Ι.Κ.Α. Φιλιατρών

Κύριε Διοικητά,

Επισκέφθηκα σήμερα 18/11/2009 το Γραφείο του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. της πόλης μας, το οποίο νωρίτερα είχε επισκεφθεί και ο συντονιστής Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αναστάσιος Καλαμαράς.
Αιτία της επίσκεψής μου ήταν το γεγονός ότι έφεραν στο παρακείμενο Φαρμακείο μου, τον Προϊσταμενο του Ι.Κ.Α. κ. Θεόδωρο Σαπέρα, προκειμένου να του μετρήσω την πίεση και να παράσχω τις πρώτες βοήθειες. Πράγματι είχε έντονη ταχυκαρδία και η πίεση είχε αγγίξει τα επικίνδυνα όρια 20 -11!!!!!
Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι είχε δημιουργηθεί λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, πολύ μεγάλη ένταση ανάμεσα στον συντονιστή σας και τους ασφαλισμένους, οι οποίοι έντονα διαμαρτυρόντουσαν για την αδιαφορία της Διοίκησή σας να στελεχώσει το γραφείο του Ι.Κ.Α. της πόλης μας με το ανάλογο αριθμό προσωπικού.
Λειτουργεί με έναν και μόνο Υπάλληλο, τον Προϊστάμενο, όταν είναι κοινή διαπίστωση, πως ένα τέτοιο γραφείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερο από 5 ή 6 Υπαλλήλους (λαμβάνοντας υπόψη τη στελέχωση όλων των αντίστοιχων γραφείων Ι.Κ.Α. του νομού μας) και πάντως σε καμία περίπτωση μόνο με έναν.

Ο κ. Καλαμαράς με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την αγωνία τη δική μου, ως Δημάρχου της πόλης των Φιλιατρών, αλλά και των ασφαλισμένων σας, το πλήθος των οποίων είναι πολύ μεγάλο, για να εξυπηρετηθεί από έναν και μόνο υπάλληλο.
Σημειώνεται πως και έξω από το γραφείο μου συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων, κυρίως οικοδόμοι, οι οποίοι δυσαρεστημένοι από την εξυπηρέτησή τους διαμαρτύρονται έντονα.
Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και θεωρούμε πως οι ασφαλισμένοι σας, καθώς και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος αξίζουμε το σεβασμό της Διοίκησης του Ι.Κ.Α., σε μια κοινωνία που δε θα προσβάλει εμάς.. εσάς...και τον πολιτισμό μας.
Η εικόνα της υφιστάμενης λειτουργίας του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Φιλιατρών μειώνει το Ελληνικό Κράτος, την Ελληνική Πολιτεία και αγνοεί παντελώς τον Έλληνα Πολίτη.
Για το ίδιο θέμα σας είχαμε κοινοποιήσει ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη διαχείριση της οποίας δε λάβαμε καμία ενημέρωση.
Παρακαλούμε για την έγγραφη ενημέρωσή μας, όπως άλλωστε οφείλετε, για τις ενέργειες σας μετά την εν λόγω απόφαση αλλά και την παρούσα επιστολή μας.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Η Google καταργεί το σκληρό δίσκο

Οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την επόμενη εορταστική περίοδο του 2010 για να εξακριβώσουν κατά πόσο το νέο λειτουργικό σύστημα Chrome OS που ετοιμάζει η Google, θα φέρει όντως την επανάσταση που υπόσχεται, μεταξύ άλλων να ανοίγει ένας φορητός υπολογιστής τόσο γρήγορα όσο μια τηλεόραση και, επιπλέον, να καταστεί περιττός ο σκληρός δίσκος του!

Η εταιρία για πρώτη φορά έκανε μια αρχική παρουσίαση των χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων του νέου δωρεάν και ανοικτού λειτουργικού συστήματος, που προορίζεται κατ’ .......

αρχήν για τα ελαφρά χαμηλού κόστους netbooks και υπόσχεται να τα κάνει να ξεκινούν σε λιγότερα από επτά δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC.

Το Chrome OS, που μοιάζει περισσότερο με πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο (browser), παρά με παραδοσιακό λειτουργικό, ίσως τελικά αποτελέσει σοβαρό ανταγωνιστή των Microsoft Windows (που έχουν κατακτήσει το 90% της παγκόσμιας αγοράς), αλλά και του νέου λειτουργικού Snow Leopard της Apple, καθώς σε επόμενο στάδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο «βαρείς» υπολογιστές.

Αποτελεί έτσι την «απάντηση» της Google στην πρόκληση της Microsoft με τη νέα μηχανή αναζήτησης Bing.

Η Google έχει καθυστερήσει μερικούς μήνες στο αρχικό χρονοδιάγραμμα του νέου λειτουργικού, ώστε οι εξωτερικοί προγραμματιστές να συνεισφέρουν σε αυτό, καθώς το σύστημα αναπτύσσεται με τη λογική του λογισμικού ανοικτού κώδικα (open source).

Η Google επίσης δεν πρόκειται να παίρνει χρήματα από τις εταιρίες κατασκευής κομπιούτερ, οι οποίες θα χρησιμοποιούν το νέο λειτουργικό της (ήδη οι Acer και HP έχουν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον), όπως δωρεάν δίνει ήδη και το νέο λειτουργικό της σύστημα Android για τα «έξυπνα» κινητά.

Το Chrome OS είναι ένα ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια της Google να εξοικειωθούν οι χρήστες με το «υπολογιστικό νέφος» (cloud computing) και να διατηρούν πλέον τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους όχι στους υπολογιστές τους, αλλά σε απομακρυσμένους υπολογιστές τρίτων παρόχων υπηρεσιών, όπως η Google.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μελλοντικά PCs που θα «τρέχουν» το Chrome OS, δεν θα διαθέτουν καν σκληρό δίσκο!

Το netbook με Chrome OS θα είναι φτιαγμένο για ένα κόσμο συνεχούς ευρυζωνικής σύνδεσης, όπου πολλές λειτουργίες του PC δεν θα γίνονται πια από το ίδιο, αλλά από μεγάλα μηχανήματα «κάπου» στο web.

Ο χρήστης αυτόματα θα συνδέεται με το «νέφος» του διαδικτύου για να «τρέξει» τις εφαρμογές του.

Δεν θα χρειάζεται καθόλου να εγκαθιστά και να ενημερώνει (updates) σε αυτές, κάτι που θα γίνεται αυτόματα. Τα Chrome OS PCs θα μπορούν να εκτελούν ορισμένες λειτουργίες όταν είναι offline, όμως πρωταρχικά θα είναι σχεδιασμένα για να συνδέονται συνεχώς στο Ίντερνετ.

Έτσι, αν κανείς χάσει το netbook του, δεν θα χάνει και τα δεδομένα του που θα βρίσκονται αποθηκευμένα σε τεράστιους εξωτερικούς servers της Google και θα μπορεί να έχει πάντα πρόσβαση σε αυτά, απλώς αγοράζοντας ένα νέο PC.

Κάπως έτσι, τα νέα Chrome OS PCs θα μοιάζουν περισσότερο με τηλεόραση παρά με κομπιούτερ και θα μπορούν να ανοίγουν σε χρόνο ρεκόρ (το πολύ σε επτά δευτερόλεπτα) μετά το πάτημα του πλήκτρου “power”.

Ακόμα και τα πιο γρήγορα μηχανήματα που «τρέχουν» Windows, σήμερα χρειάζονται τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα (έως και ένα λεπτό, αν όχι περισσότερο) για να ανοίξουν.

Ντ. Μπακογιάννη: «Η μεγάλη δημοσκόπηση είναι στις 29/11»

«Η μεγάλη δημοσκόπηση είναι η 29 του μηνός, είναι η ώρα που μιλάνε οι Νεοδημοκράτες και όχι τα συστήματα», υπογράμμισε σε δηλώσεις της από την Τρίπολη, η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Πολλές δημοσκοπήσεις θα δείτε, άλλες πάνω, άλλες κάτω… αλλά η μεγάλη δημοσκόπηση είναι η 29η/11».

«Η Λακωνία και η Αρκαδία, μου έδωσαν πολύ μεγάλη δύναμη και τους ........


ευχαριστώ. Είναι σημαντικό ότι όλοι μαζί πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία του αύριο, στη Νέα Δημοκρατία του μέλλοντός μας. Μια Νέα Δημοκρατία που θ' αφήσει πίσω της τα "βαρίδια" και τον κακό της εαυτό και θα προχωρήσει δυναμικά, για να μπορέσει να είναι χρήσιμη στην πατρίδα μας. Αυτό είναι απαραίτητο, στο δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, ενώ ερωτηθείσα σε τι διαφέρει από τους συνυποψήφιούς της, τόνισε:

«Πιστεύω στη μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Πιστεύω στη μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Η δυνατή Νέα Δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία που καλύπτει όλο το ιδεολογικό της εύρος του 42%, 44%, 46%. Γι' αυτήν έχω μάθει να δίνω αγώνες, αυτήν υπηρέτησα διαχρονικά, αυτήν θα εξακολουθήσω να ονειρεύομαι και θα το πετύχουμε».

Παρέμβαση της Μπατζελή ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών

«Ο τομέας της ελαιοκαλλιέργειας, για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο, αντιμετωπίζει κρίση εξαιτίας των χαμηλών τιμών παραγωγού που διαμορφώνονται στην εγχώρια αγορά» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας σε επιστολή του προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα. Κατερίνα Μπατζελή, στην οποία τονίζεται η αναγκαιότητα της παρέμβασής της για την ευνοϊκή χρηματοδότηση του ελαιοκομικού τομέα, ώστε να στηριχτεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή του κ. Καραμίχα, κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου, της ΠΑΣΕΓΕΣ με τις σημαντικότερες ελαιοπαραγωγικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας, ..........

υπογραμμίστηκε ότι η στήριξη των παραγωγών θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την προκαταβολή της ενίσχυσης που δικαιούνται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Ένα ζήτημα το οποίο, όπως φαίνεται, είναι και στις προθέσεις του υπουργείου.

Ωστόσο, η στήριξη του εισοδήματος των ελαιοκαλλιεργητών θα κριθεί κυρίως από την δυνατότητα χρηματοδότησης του τομέα με ευνοϊκούς όρους, έτσι ώστε με τη συμβολή των ελαιοπαραγωγικών Ενώσεων να δημιουργηθεί θετική ψυχολογία στην αγορά, ικανή να αναστείλει ενδεχόμενη περαιτέρω πτώση της τιμής παραγωγού.

Καταλήγοντας, η επιστολή του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ τονίζει πως «Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία τη θετική σας παρέμβαση στο αναφερόμενο ζήτημα».

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Οι αστάθμητοι παράγοντες της δορυφορικής λήψης.

Τα κανάλια που μπορεί να συλλάβει σήμερα ένα σύστημα λήψης με κινητό πιάτο, είναι πάρα πολλά. Ο αριθμός των καναλιών που μπορεί να κατεβάσει το κάθε σύστημα είναι σχετικός, αφού παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες.

Καταρχήν, για να κατέβει ένας δορυφόρος πρέπει να βρίσκεται μέσα στον ορίζοντα του οπτικού πεδίου του πιάτου.
Θεωρητικά, ένας δορυφόρος μπορεί .......

να κατέβει μόνο όταν βρίσκεται σε γωνία μικρότερη των 90 μοιρών δυτικά η ανατολικά του κάτοπτρου. Βέβαια άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Γι αυτό στην πραγματικότητα το νούμερο αυτό είναι μικρότερο. Φυσικά, η οπτική επαφή δεν έχει μόνο να κάνει με τον ορίζοντα του κάτοπτρου, αφού αν παρεμβάλλονται εμπόδια ανάμεσα στο πιάτο και στον δορυφόρο, η λήψη είναι αδύνατη.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πόσο ισχυρός είναι ένας δορυφόρος. Για παράδειγμα, ένας μακρινός, ισχυρός δορυφόρος μπορεί να είναι πιο εύκολος στη λήψη, από ένα γειτονικό ασθενή δορυφόρο.

Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο κατά τη λήψη είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη τοποθέτηση του κατόπτρου, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χρησιμοποιούμενου LNB και ειδικότερα, ο δέκτης θορύβου (noise figure) η ευαισθησία του δέκτη, δηλαδή το πόσο ισχυρό είναι το tuner του, καθώς και οι απώλειες που προκαλούν οι συνδέσεις και το ομοαξονικό καλώδιο που μεταφέρει το σήμα από το LNB στον δέκτη.

Τέλος υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες, που ενδεχομένως μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του λαμβανομένου σήματος.

Κυκλοφορούν πολλά περιοδικά στον χώρο της δορυφορικής τηλεόρασης που περιλαμβάνουν διάφορους πίνακες με πληροφορίες σχετικά με τους δορυφόρους και με τα κανάλια τους και πόσο εφικτή η όχι είναι η λήψη τους. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι επειδή τα κανάλια αλλάζουν δυναμικά οι πίνακες μπορεί να έχουν διαφορετικά στοιχεία λήψης.

Από τους πίνακες που αναφέρουν τις γωνίες λήψης, μπορείτε πολύ εύκολα να ρυθμίσετε το κάτοπτρο σας σε κάποιο συγκεκριμένο δορυφόρο, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεστε, χρησιμοποιώντας μόνο μια πυξίδα. Με την τιμή της πραγματικής ένδειξης πυξίδας και την ανύψωση, μπορείτε άμεσα να ευθυγραμμίσετε το κάτοπτρο με τον υπό λήψη δορυφόρο. Παράλληλα, με τη γωνία στροφής του LNB μπορείτε να ρυθμίσετε το LNB, θεωρώντας ότι θετικές τιμές σημαίνουν στροφή προς τα δυτικά και αρνητικές προς τα ανατολικά. οι μαγνητικές αποκλίσεις έχουν υπολογιστεί με βάση τις τιμές που δημοσιεύει το National Geophysical Data Center (www.ngdc.gov)

Ο βασικός εξοπλισμός για μια δορυφορική λήψη είναι ο πιο κάτω

Μια δορυφορική κεραία λήψης η αλλιώς πιάτο το οποίο ποικίλει ανάλογα με την θέση και τη ισχύ του δορυφόρου που θέλουμε να κατεβάσουμε και το οποίο θα έχει διάμετρο από 60 εκατοστά μέχρι μερικά μέτρα, ένα σύστημα λήψης και ενίσχυσης χαμηλού θορύβου (Low Noise Block LNB) καλώδιο καθόδου καλής ποιότητας χαμηλής απώλειας και ένα δέκτη δορυφορικών καναλιών.

Προειδοποίηση προς γιατρούς να μην αποτρέπουν τον εμβολιασμό

Αυστηρή προειδοποίηση στους γιατρούς να μην αποτρέπουν τους πολίτες από τον εμβολιασμό για τη νέα γρίπη, απηύθυνε χθες από το βήμα της Βουλής η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής για το θέμα.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι είναι μεν θεμιτή κάθε τεκμηριωμένη άποψη σχετικά με το εμβόλιο αλλά ταυτόχρονα οι γιατροί θα πρέπει να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους και να μην αποτρέπουν τους πολίτες από τον εμβολιασμό.

«Η ευθύνη της διακυβέρνησης και των ..........

επιστημονικών φορέων είναι να λαμβάνουν μέτρα και για το χειρότερο σενάριο» ξεκαθάρισε η κα Ξενογιαννακοπούλου υπενθυμίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό «όπλο» που αξιοποιούν όλες οι χώρες της Ευρώπης.

«Δεν χρειάζεται, ούτε πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός. Απαιτείται στάση ευθύνης και γι΄αυτό πρέπει να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα» πρόσθεσε η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Αναφερόμενη, παράλληλα, στο ζήτημα του εμβολιασμού των ίδιων των γιατρών η υπουργός σημείωσε ότι η προσέλευση μπορεί να μην είναι αθρόα αλλά δεν είναι και τόσο χαμηλή όσο παρουσιάζεται. Τόνισε, μάλιστα, ότι σημειώνεται αυξητική τάση σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Η συζήτηση στην επιτροπή διεξήχθη σε ήπιους τόνους με τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Υγείας Θ. Γιαννόπουλο να προτείνει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να εξασφαλιστούν κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε περίπτωση έξαρσης της νόσου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Σκουλάκης πρότεινε να εμβολιαστούν όλοι οι βουλευτές προκειμένου να δοθεί το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός δεν είναι επικίνδυνος.

«...το εμβόλιο είναι ασφαλές...»

Μιλώντας στην ίδια επιτροπή η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας κ. Ελένη Γιαμαρέλλου τόνισε πως «το εμβόλιο είναι ασφαλές ενώ για τα παιδιά κάτω των 10 ετών και όσους λαμβάνουν ανοσοκαταστολή απαιτούνται δύο ισόποσες δόσεις».

Δριμεία επίθεση εναντίον των γιατρών οι οποίοι τηρούν δημοσίως αρνητική στάση για τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης εξαπέλυσαν και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, σε συνέντευξη Τύπου.

Τα βέλη τους στράφηκαν εναντίον και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας υπερβολική την προβολή των αρνητικών αυτών απόψεων.

Οι λοιμωξιολόγοι έκαναν έκκληση στους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εμβολιαστούν και επεσήμαναν ότι βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία του κύματος πανδημίας, με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί κατά 50% την τελευταία εβδομάδα.

Υπέρ του εμβολιασμού τάχθηκε και ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος εμβολιάστηκε σήμερα το πρωί στο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Μάνθος ανέφερε ότι οι επιπλοκές της γρίπης είναι πολύ περισσότερες και πολύ δραματικότερες από αυτές του εμβολίου και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες.

Έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν παραληφθεί 2,5 εκατομμύρια δόσεις πανδημικών εμβολίων.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων, τις δύο πρώτες ημέρες του μαζικού εμβολιασμού, εμβολιάστηκαν συνολικά 4.000 γιατροί και νοσηλευτές.

Νέα κρούσματα

Την ίδια ώρα αυξάνονται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς τα κρούσματα της νέας γρίπης στα μαθητικό πληθυσμό. Από χθες και για 7 ημέρες άλλες 235 τάξεις σε 89 σχολεία από όλη τη χώρα έκλεισαν. Για άλλη μία εβδομάδα κλείνουν και 29 νηπιαγωγεία, κυρίως στη Δράμα, και 2 ειδικά σχολεία.

Βέλγιο: Μείωση περιστατικών λόγω διακοπών

Βρυξέλλες


Οι σχολικές διακοπές στο Βέλγιο είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση των κρουσμάτων της γρίπης Η1Ν1 την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου. Εξέλιξη που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι το σχολείο είναι η σοβαρότερη εστία μετάδοσης της ασθένειας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων την περίοδο μεταξύ 2 και 8 Νοεμβρίου ανήλθε σε 29.744 έναντι 47.448 που ήταν την ακριβώς προηγούμενη βδομάδα.

Πρόκειται για μια μείωση της τάξης του 40%, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική και αποδίδεται στο γεγονός ότι την εν λόγω περίοδο όλα τα σχολεία στο Βέλγιο ήταν κλειστά, λόγω των θρησκευτικών διακοπών της «εβδομάδας των ψυχών».

Η υποχώρηση της γρίπης είχε σαν αποτέλεσμα και τη σημαντική μείωση των απουσιών από την εργασία λόγω ασθένειας από το 5% τις τελευταίες εβδομάδες του Οκτωβρίου στο 3,7% μια εβδομάδα αργότερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι 11 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στο Βέλγιο εξαιτίας της γρίπης Η1Ν1, αλλά όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο δεν καταγράφεται συνολική αύξηση του αριθμού των θανάτων σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό και στο Βέλγιο η ιατρική κοινότητα εμφανίζεται διχασμένη, κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την περιορισμένη προσέλευση του κοινού. Μάλιστα, η απροθυμία για εμβολιασμό καταγράφεται και στους κόλπους του νοσηλευτικού προσωπικού.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ψάχνουν εθελοντές για τις εκλογές στην Νέα Δημοκρατία.

Κάνοντας μια βόλτα στο site της Νέας Δημοκρατίας, είδαμε και γελάσαμε με την ψυχή μας ένα Banner να το πούμε(??) που ζητά ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ (κορόϊδα δηλαδή) χειριστές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και συντονιστών της διαδικασίας.

Το κόμμα που ρήμαξε την Ελλάδα, ξεπούλησε λίμνες ποτάμια, εκτάσεις και ότι άλλο μπόρεσαν να ξεπουλήσουν στην μονή βατοπεδίου, το φτωχό αυτό κόμμα, ζητά ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ να δουλέψουν μια μέρα ΤΣΑΜΠΑ.
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι την ..........

ίδια ώρα για όλο αυτό το κακοπαιγμένο και στημένο show του μαντριού, θα δαπανηθούν περίπου ενάμισι με δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κόσμος που θα ασχοληθεί πάνω από 12 ώρες θα πάρει ως αμοιβή από τα τρία το μακρύτερο.

Δείτε για να θαυμάσετε.
Κλίκ στην φωτό για πλήρες μέγεθος

ImageHost.org

Εκλογές στην Νέα Δημοκρατία Επιστολή στους ψηφοφόρους ΝεοΔημοκράτες.

Σε 370.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, η Οργανωτική Επιτροπή του Έκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών και Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, απέστειλε δια του Προέδρου της Δημήτρη Σιούφα, επιστολές με τις οποίες τα ενημερώνει για την εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος στις 29 Νοεμβρίου και που μπορούν να ψηφίσουν, ενώ περιέχουν και την αίτηση επαναβεβαίωσης εγγραφής ή νέας εγγραφής μέλους.

Η επιστολή έχει ως ακολούθως: .........


« Αγαπητό μέλος της Νέας Δημοκρατίας,

όπως γνωρίζετε, την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου εκλέγουμε νέο Πρόεδρο του Κόμματός μας. Μετέχουμε στην εκλογική διαδικασία όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι ως μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη, κατά την ημέρα των εκλογών.

Πρόκειται, όπως έχει υπογραμμίσει ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής, για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Είναι ένα σημαντικό βήμα άμεσης Δημοκρατίας, που ενισχύει το άνοιγμά μας στην Κοινωνία και υπηρετεί κοινούς μας στόχους, όπως η συνοχή, η αλληλεγγύη, η προοπτική.

Μετά την απόφαση του Συνεδρίου της 7ης και 8ης Νοεμβρίου, η εκλογή Προέδρου του Κόμματός μας από τη λαϊκή βάση γίνεται πραγματικότητα.

Όλοι όσοι είμαστε μέλη του Κόμματος, προσερχόμενοι στις κάλπες, θα ανανεώσουμε την εγγραφή μας καταθέτοντας συμπληρωμένη την αίτηση επαναβεβαίωσης που σας επισυνάπτουμε και την οποία μπορείτε να αναπαραγάγετε.

Την αίτηση αυτή μπορεί, επίσης, να την προμηθευτεί κάποιος, είτε από τις οργανώσεις του Κόμματος, είτε στα εκλογικά κέντρα, είτε να την εκτυπώσει από την ιστοσελίδα της Ν.Δ. www.nd.gr Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, την ημέρα των εκλογών, στις 29 Νοεμβρίου, μπορούν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, να εγγραφούν ως μέλη και να μετάσχουν στις εκλογές όλοι όσοι αποδέχονται τις αρχές του Κόμματός μας.

Τόσο για τα μέλη που ανανεώνουν την εγγραφή τους, όσο και για τους πολίτες που θα εγγραφούν για πρώτη φορά αρκεί η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδειας Οδήγησης, καθώς και η καταβολή δύο (2) Ευρώ.

Με την πεποίθηση ότι, όχι μόνο θα προσέλθετε στις εκλογές, αλλά θα εργαστείτε και για την προσέλευση νέων μελών, η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να σας πληροφορήσει για τους τόπους στους οποίους θα τοποθετηθούν κάλπες.

Συγκεκριμένα:

Εκλογικά Τμήματα θα υπάρχουν σε κάθε Καποδιστριακό Δήμο.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη κάλπες θα τοποθετηθούν στα σημεία που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα.

Σε περίπτωση κατά την οποία ουδείς από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, μεταξύ των δύο επικρατεστέρων υποψηφίων.

Στην επαναληπτική ψηφοφορία δικαίωμα εκλέγειν έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία και μάλιστα μόνον στο ίδιο εκλογικό τμήμα που είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό 210-3255255 (από 9 π.μ. έως 9 μ.μ), ή να απευθυνθείτε στις τοπικές μας οργανώσεις ή διαβάσετε στην ιστοσελίδα www.nd.gr αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία της εκλογής.

Με τη συμμετοχή μας στην εκλογή Προέδρου κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία περισσότερο δυνατή.

Στις 29 Νοεμβρίου αποφασίζουμε, επιλέγουμε, δυναμώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ».


Α/Α

ΝΟΜΟΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ

Η/Υ

51

ΑΘΗΝΩΝ

74

177

484

29

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

30

41

100

53

ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

29

43

94

37

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

16

23

48

38

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

22

28

46

21

ΑΡΤΑΣ

14

16

34

30

ΑΧΑΪΑΣ

26

48

117

32

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

20

23

38

13

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

8

9

16

1

ΔΡΑΜΑΣ

9

17

46

54

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

11

17

34

45

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

30

36

65

2

ΕΒΡΟΥ

13

27

65

33

ΕΥΒΟΙΑΣ

28

36

75

34

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

11

12

15

25

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

7

7

19

31

ΗΛΕΙΑΣ

22

30

60

6

ΗΜΑΘΙΑΣ

12

22

57

47

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

29

36

70

22

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

10

13

22

12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

54

115

305

23

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

28

35

59

3

ΚΑΒΑΛΑΣ

13

24

55

17

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

20

26

60

14

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

17

18

30

26

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

13

16

35

27

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

8

9

14

7

ΚΙΛΚΙΣ

11

19

44

15

ΚΟΖΑΝΗΣ

18

27

69

39

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

15

23

50

46

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

24

27

44

40

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

20

26

49

18

ΛΑΡΙΣΑΣ

32

46

92

48

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

9

12

23

42

ΛΕΣΒΟΥ

19

20

33

28

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

6

7

11

19

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

26

34

73

41

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

31

44

87

4

ΞΑΝΘΗΣ

8

12

29

52

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

38

45

102

8

ΠΕΛΛΑΣ

13

29

59

9

ΠΙΕΡΙΑΣ

13

24

59

24

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

9

12

28

49

ΡΕΘΥΜΝΗΣ

12

13

22

5

ΡΟΔΟΠΗΣ

14

18

41

43

ΣΑΜΟΥ

8

9

15

10

ΣΕΡΡΩΝ

23

43

105

20

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

21

26

57

35

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

25

37

77

16

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

9

10

25

36

ΦΩΚΙΔΑΣ

12

12

19

11

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

14

21

48

50

ΧΑΝΙΩΝ

26

29

52

44

ΧΙΟΥ

10

11

191040

1540

3395
Εκλογές στην ΝΔ. Οι 31 κάλπες στην Μεσσηνία

Η μέρα των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πλησιάζει και το Φιλιατρά News σας ενημερώνει για τα 31 σημεία (όπως ανακοινώθηκαν) στα οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Θυμίζουμε ότι δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όσοι είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας καθώς και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας υπογράφοντας πρώτα μία δήλωση ότι ασπάζονται τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.
Την αίτηση επαναβεβαίωσης μέλους μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ, [ aρχείο pdf ] να την εκτυπώσετε, να την συμπληρώσετε και να την προσκομίσετε στο εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσετε.

Όπως γράψαμε παραπάνω οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.
Αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν σε κάθε δήμο είναι τα εξής: .........

Δήμος Αβίας: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στον Κάμπο.

Δήμος Αετού: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Κοπανάκι.

Δήμος Αίπειας: Στην αίθουσα του δημοτικού Κ.Ε.Π. στον Αγιο Ανδρέα.

Δήμος Ανδανίας: Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο στο Διαβολίτσι απέναντι από το Γυμνάσιο.

Δήμος Ανδρούσας: Στο Δημαρχείο στην Ανδρούσα.

Δήμος Aριος: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στον Αρι.

Δήμος Aριστομένη: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στον Αριστομένη.

Δήμος Aρφαρών: Στην αίθουσα του δημοτικού Κ.Ε.Π. στα Αρφαρά.

Δήμος Αυλώνος: Στην αίθουσα του Κ.Ε.Π. στο Καλό Νερό.

Δήμος Bουφράδος: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Χατζή.

Δήμος Γαργαλιάνων: (2 τμήματα) Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου (Δημοτική Βιβλιοθήκη) στους Γαργαλιάνους.

Δήμος Δωρίου: Στην αίθουσα του δημοτικού Κ.Ε.Π. το οποίο στεγάζεται στο Δημαρχείο Δωρίου.

Δήμος Είρας: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Νέδα.

Δήμος Θουρίας: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Θουρία.

Δήμος Ιθώμης: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Βαλύρα.

Δήμος Καλαμάτας: (6 τμήματα) Στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” της Νομαρχίας.

Δήμος Κορώνης: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του παλιού Δημαρχείου “Πανόραμα” στην Κορώνη.

Δήμος Kυπαρισσίας: (2 τμήματα) Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στην Kυπαρισσία.

Δήμος Λεύκτρου: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στην Καρδαμύλη.

Δήμος Mεθώνης: Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Σχολείο Συγγρού” στη Μεθώνη.

Δήμος Mελιγαλά: Στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο του δήμου στο Μελιγαλά.

Δήμος Mεσσήνης: (2 τμήματα) Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Μεσσήνη.

Δήμος Nέστορος: Στην αίθουσα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στη Χώρα.

Δήμος Οιχαλίας: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στη Μερόπη.

Δήμος Παπαφλέσσα: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Βλαχόπουλο.

Δήμος Πεταλιδίου: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Πεταλίδι.

Δήμος Πύλου: Στο Δημαρχείο της Πύλου. Θα λειτουργήσουν 2 εκλογικά τμήματα.

Δήμος Φιλιατρών: (2 τμήματα) Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στα Φιλιατρά.

Δήμος Xιλιοχωρίων: Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στο Χανδρινού.

Κοινότητα Τρικόρφου: Στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου στο Τρίκορφο.

Κοινότητα Τριπύλας: Στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου στο Ραπτόπουλο.

Ελληνίδα επίτροπος η Μαρία Δαμανάκη

Τη Μαρία Δαμανάκη πρότεινε για επίτροπο της χώρας μας στην Ε.Ε., ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην κα Δαμανάκη είπε ότι πρόκειται για μια γυναίκα με σημαντικούς πολιτικούς αγώνες για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Κομισιόν για την κα Δαμανάκη ένα από τα χαρτοφυλάκια της ναυτιλίας, της υγείας, της παιδείας ή του κοινωνικού τομέα.

Αναφορικά με την εισήγηση των Σοσιαλιστών ηγετών για τη Βρεταννίδα Κάθριν Αστον, ο ......

κ. Παπανδρέου την απέδωσε σε τρεις παράγοντες: 1) ότι έχει εμπειρία από τη θέση της στην Κομισιόν όπου ήταν αρμόδια για το εξωτερικό εμπόριο της Κοινότητας, 2) διότι είναι, όπως είπε, φιλοευρωπαία και το απέδειξε ως πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων όταν πέρασε την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας και 3) διότι είναι γυναίκα.

Σχετικά με την επιλογή του Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ για τη θέση του προέδρου, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι μπορεί να μην είναι ένα πρόσωπο παγκοσμίως γνωστό, αλλά έχει πολύ καλές συστάσεις και επιπλέον προέρχεται από μια χώρα που απαιτούνται ιδιαίτερες πολιτικές ικανότητες για έναν πολιτικό προκειμένου να πετύχει τις απαραίτητες συναινέσεις.

Πηγή: ΝαυτεμπορικήΔοκιμαστικός συναγερμός σήμερα σε όλη τη χώρα

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ

Δοκιμαστική ήχηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Ηλεκτρονικών Σειρήνων Συναγερμού διάρκειας ενός λεπτού (11.00΄ - 11.01΄), θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε όλη την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Ενημέρωσης.

Όπως σημειώνεται η δοκιμαστική ήχηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - 2009» και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης, ή ανησυχίας, στον πληθυσμό της χώρας.
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Νοεμβρίου 2009

Ele20.jpg (822 KB) 8arr20.jpg (216 KB) 1_47.jpg (293 KB)Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση της Νάντιας Γιαννακοπούλου για την κύρωση του απολογισμού και ισολογισμού του 2007.

Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση των σχεδίων νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του Απολογισμού και Ισολογισμού του κράτους για το οικονομικό έτος 2007, πραγματοποίησε χθες 19/11/09 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.
Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:

- Τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά των επιλογών και των αποτελεσμάτων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

- Περιέγραψε την κατάσταση την οποία φανερώνει η ανάλυση του Απολογισμού του 2007.

- Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες αποκλίσεις και ελλείμματα που παρουσιάζει ο Απολογισμός του 2007, τόσο από τον Προϋπολογισμό του ίδιου έτους όσο και από τον Απολογισμό του προηγούμενου έτους.

- Τόνισε ότι από την ανάλυση των στοιχείων για τον Απολογισμό προκύπτει «ένας, .........

επικίνδυνος για τους Έλληνες πολίτες, συνδυασμός ανέχειας, ανεργίας και μείωσης των επενδύσεων που απερίσκεπτα συνέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια».

- Η Μεσσήνια Βουλευτής, έκανε αναφορά στην διόγκωση του ελλείμματος στο 3,7%, σημειώνοντας ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν το δεύτερο χειρότερο ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης.

- Στη συνέχεια, η κ. Γιαννακοπούλου προέβαλε τη μείωση των δημόσιων επενδύσεων στο 3,82% του ΑΕΠ για το 2007. Ωστόσο, όπως τόνισε, οι δημόσιες επενδύσεις μειωνόντουσαν σταδιακά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του κράτους.

- Η βουλευτής αναφέρθηκε, ακόμη, στις ανείσπρακτες οφειλές που έφτασαν τα 31,4 δις ευρώ το 2007, τονίζοντας τη σημασία της πάταξης του φαινομένου της φοροδιαφυγής για το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο.

Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την εισήγηση της, με το ρητορικό ερώτημα προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, «τι έχετε να απαντήσετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία μέσα στην πενταετία της διακυβέρνησης σας τριπλασίασε το χρέος του στις τράπεζες;»