Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αναγκαστική απουσία για λίγες ώρες.

Αγαπητοί αναγνώστες
Λόγω τεχνικού προβλήματος με τον υπολογιστή μας αναγκαζόμαστε να απουσιάσουμε για ορισμένες ώρες προκειμένου να κάνουμε διαμόρφωση (Format) στον υπολογιστή μας.

Δυστυχώς μπήκαμε σε ενα site για να βρούμε ένα εργαλείο (για πρόγραμμα όχι κάτι πονηρό) και δυστυχώς κολλήσαμε ιό τον οποίο δεν μπορεί να ξηλώσει το antivirus μας.
Αυτή την ανάρτηση την κάνουμε όντας σε διαδικασία ασφαλούς λειτουργίας του υπολογιστή.

Θα είμαστε μαζί σας σύντομα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Τα συνέδρια της Ν.Δ. Ιστορική αναδρομή

Από την 4η Οκτωβρίου 1974, ημέρα ίδρυσης της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τα συνέδρια του κόμματος πάντα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αρχή έγινε με το προσυνέδριο της Χαλκιδικής τον Απρίλιο του 1977, όπου πραγματοποιήθηκε η δημοκρατική εσωτερική οργάνωση της ΝΔ, ενώ το πρώτο συνέδριο της ΝΔ συνήλθε τον Μάιο του 1979, περίπου ενάμιση χρόνο μετά τη δεύτερη μεταπολιτευτική νίκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή με 42%. Οι αιρετοί σύνεδροι ενέκριναν ομόφωνα τις ιδεολογικές αρχές της ΝΔ, τις οποίες εισηγήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και προσδιορίστηκε ως ιδεολογία του κόμματος ο «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός».

Τον Ιούνιο του 1981 και ενώ ο άνεμος της .........

«αλλαγής» κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή του τόπου διεξήχθη το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο ενέκρινε το νέο πρόγραμμα που εισηγήθηκε ο τότε πρόεδρος του κόμματος Γεώργιος Ράλλης, εν όψει και των εθνικών εκλογών. Η διπλή οδυνηρή ήττα της ΝΔ τον Οκτώβριο του 1981- εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές- και η άνοδος του ΠαΣοΚ στην εξουσία δρομολόγησαν εξελίξεις. Τον Δεκέμβριο του 1981 ο Γεώργιος Ράλλης έθεσε ο ίδιος θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του στην ΚΟ και καταψηφίστηκε, ενώ πρόεδρος του κόμματος εκλέχθηκε ο Ευάγγελος Αβέρωφ, έχοντας συνυποψήφιό του τον κ. Κ. Στεφανόπουλο , μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πριν από το δεύτερο συνέδριο του 1986 μεσολάβησαν η ήττα τις ευρωεκλογές του 1984, η παραίτηση του Ευ. Αβέρωφ και η εκλογή του κ. Κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ με συνυποψήφιο τον κ. Στεφανόπουλο αλλά και νέα ήττα του κόμματος στις εθνικές εκλογές του 1985. Το ποσοστό του όμως είχε αυξηθεί σε 41%. Τον Σεπτέμβριο του 1985 αποχώρησε από τη ΝΔ ο κ. Στεφανόπουλος και μαζί με άλλους εννέα βουλευτές ίδρυσε τη «Δημοκρατική Ανανέωση» (ΔΗ. ΑΝΑ). Τον Φεβρουάριο του 1986 διενεργήθηκε το δεύτερο συνέδριό της στη Θεσσαλονίκη, όπου ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στις φιλελεύθερες ιδέες.

Το επόμενο, το τρίτο, συνέδριο της ΝΔ θα διεξαχθεί έπειτα από οκτώ χρόνια, το 1994, και αφού θα έχουν σημειωθεί «κοσμοϊστορικές» αλλαγές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις: η πτώση του ΠαΣοΚ το 1989, η συγκυβέρνηση ΝΔ και ενιαίου Συνασπισμού με πρωθυπουργό τον τότε βουλευτή της ΝΔ κ. Τζ. Τζαννετάκη, η Οικουμενική του Νοεμβρίου 1989 υπό τον καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα , η νίκη της ΝΔ το 1990, η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 και η παραίτησή του με την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος του κ. Μ. Εβερτ από την ΚΟ έναντι του κ. Ι. Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Εβερτ συγκάλεσε το τρίτο συνέδριο τον Απρίλιο του 1994 στη Χαλκιδική, όπου επιβεβαιώθηκαν οι ιδεολογικές αρχές της ΝΔ, και στρατηγική επιδίωξη του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού αναδείχθηκε η «Ειρηνική Επανάσταση με αξιοπιστία». Η ΝΔ ηττήθηκε στις ευρωεκλογές του 1994 και στις εθνικές εκλογές του 1996 και ο κ. Κ. Σημίτης εξελέγη Πρωθυπουργός. Ο κ. Εβερτ υπέβαλε την παραίτησή του και κίνησε διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Τον Οκτώβριο του 1996 ο κ. Εβερτ επανεξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, αφού υπερίσχυσε του εκλεκτορικού σώματος του κ. Γ. Σουφλιά. Τον Μάρτιο του 1997 πραγματοποιήθηκε το τέταρτο συνέδριο της ΝΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) με θέμα την εκλογή προέδρου από διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα και την ψήφιση καταστατικού και προγράμματος. Στην πρώτη ψηφοφορία ο νυν πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής έλαβε 40,73%, ο κ. Σουφλιάς 30,52%, ο κ. Εβερτ 25,34% και ο κ. Βυρ. Πολύδωρας 3,4%. Στη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Καραμανλής εξελέγη πρόεδρος με 69,16% έναντι 30,84% του κ. Σουφλιά.

Την περίοδο 31 Μαρτίου- 2 Απριλίου 2000 συνήλθε στην Αθήνα το συνέδριο αρχών και θέσεων της ΝΔ, οι οποίες αναδιατυπώθηκαν στη μετά ΟΝΕ εποχή. Η ΝΔ ηττήθηκε τον Απρίλιο από το ΠαΣοΚ και λίγο αργότερα αποχώρησε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ενώ τον Ιούνιο του 2000 διεξήχθη έκτακτο συνέδριο στην Αθήνα με στόχο την επιβεβαίωση της ιδεολογίας και την ανάδειξη της φυσιογνωμίας του κόμματος.

Το πέμπτο και το έκτο συνέδριο
Η επιστροφή Σουφλιά και η ιδεολογική μετατόπιση


Το 5ο τακτικό συνέδριο που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2001 σημαδεύτηκε από την πρόσκληση του κ. Καραμανλή προς τον κ. Γ. Σουφλιά να επιστρέψει στη ΝΔ, τον οποίο είχε διαγράψει μαζί με άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη τον Φεβρουάριο του 1998. «Γιώργο, καλώς όρισες σπίτι σου» του είπε ο κ. Καραμανλής, ενώ το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τις αλλαγές στο καταστατικό, στις οποίες περιλαμβανόταν και η θεσμοθέτηση της θέσης του γενικού γραμματέα του κόμματος.

Η ΝΔ σχηματίζει κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2004 και το καλοκαίρι ο κ. Καραμανλής προεδρεύει του έκτου συνεδρίου στην Αθήνα, όπου σε ιδεολογικό επίπεδο το κόμμα μετατοπίζεται προς το «κοινωνικό κέντρο». Τον Ιούλιο του 2007 διεξάγεται το έβδομο συνέδριο της ΝΔ και λίγο αργότερα, τον Αύγουστο, ο κ. Καραμανλής προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές τις οποίες κερδίζει.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Πώς θα ψηφίσει ο κόσμος για τον Νέο Αρχηγό της ΝΔ

Χίλιες πεντακόσιες κάλπες θα στήσει σε ολόκληρη τη χώρα η ΝΔ για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμο χώρο που υπάρχει στις κομματικές της οργανώσεις, αλλά και χώρους στους οποίους στεγάζονται ΚΕΠ και σχολικές αίθουσες.

Τη περασμένη εβδομάδα η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου ολοκλήρωσε τη διοργάνωση της διαδικασίας. Εχει ήδη αναλάβει να τη θωρακίσει ηλεκτρονικά η εταιρεία ΡRC, θυγατρική της οποίας είναι η γνωστή εταιρεία μετρήσεων ΜRΒ. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της ΝΔ εγχείρημα θα κοστίσει περίπου 2 εκατ. ευρώ και θα απασχολήσει την ημέρα της ψηφοφορίας πάνω από 10.000 άτομα, εκ ......

των οποίων οι 4.000 θα είναι τεχνικοί και οι 6.000 κομματικοί παράγοντες και εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων.

Από το πρωί της 29ης Νοεμβρίου, όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν για να εκλέξουν τον νέο αρχηγό της ΝΔ θα μπορούν να προσέρχονται στα σημεία τα οποία θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να πληρούν δύο προϋποθέσεις:

α.) Να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και
β.) να είναι εγγεγραμμένοι στους επίσημους εκλογικούς καταλόγους του κράτους.
Δεν έχει καμία σημασία αν υπήρξαν ποτέ μέλη του κόμματος ή όχι, καθώς το μητρώο των μελών θα καταρτιστεί από μηδενική βάση, μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Δεν θα μπορούν όμως να ψηφίσουν όσοι δεν θα βρεθούν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ή δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα.

Κάθε πολίτης που θα προσέρχεται στις κάλπες θα πρέπει να συμπληρώσει πρώτα μια έντυπη αίτηση, στην οποία θα αναγράφει τα πλήρη στοιχεία του και θα δηλώνει πως επιθυμεί να εγγραφεί μέλος του κόμματος, αποδεχόμενος της αρχές και τις αξίες του.

Στη συνέχεια θα εισέρχεται στον χώρο της ψηφοφορίας, όπου δίπλα στην κάλπη θα έχει εγκατασταθεί ένας υπολογιστής, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

Με βάση τα στοιχεία της ταυτότητάς του θα ταυτοποιείται και στη συνέχεια θα «μαρκάρεται» για να μην μπορεί να ξαναψηφίσει στο ίδιο ή σε άλλο εκλογικό τμήμα.
Δεν έχει σημασία αν είναι εγγεγραμμένος κάποιος στην Αθήνα και θελήσει να ψηφίσει στη Θεσσαλονίκη· οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν οπουδήποτε, αρκεί να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Για την απόλυτη διασφάλιση της διαδικασίας, η εταιρεία ΡRC θα εγκαταστήσει ζεύγη ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 1.000 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία θα είναι δικτυωμένα και με τα 1.500 εκλογικά τμήματα.

Σε κάθε τμήμα λοιπόν, εκτός από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και τους τρεις εκπροσώπους των υποψηφίων, θα είναι παρόντες και τρεις χειριστές, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη της διασταύρωσης των στοιχείων των ψηφοφόρων και στη συνέχεια της μετάδοσης των αποτελεσμάτων μετά την καταμέτρηση.
Έχουν ήδη προβλεφθεί και τρία εναλλακτικά σχέδια σύνδεσης με τη βάση των δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, στην περίπτωση που εμφανιστεί βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ, μέσω δορυφορικών και άλλων ασύρματων συνδέσεων.

Οπως υπολογίζουν οι επιτελείς της Ρηγίλλης, αλλά και οι υπεύθυνοι της εταιρείας, ο νικητής των εκλογών θα είναι γνωστός το αργότερο τρεις ώρες αφότου κλείσουν οι κάλπες και με βεβαιότητα μία ώρα αργότερα, αφού και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα είναι ταχύτατη. Τη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβουν 250-300 συντονιστές τεχνικοί τους οποίους θα ορίσει η εταιρεία, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη επίλυσης όποιου άλλου προβλήματος εμφανιστεί.
Για να αποφευχθούν προβλήματα που εμφανίστηκαν στην αντίστοιχη διαδικασία του ΠαΣοΚ το 2007 αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν μόνο καινούργιοι υπολογιστές, αυξάνοντας τη συνολική δαπάνη της εκλογικής διαδικασίας περίπου στα 2 εκατ. ευρώ.

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ «Αντισυνταγματική η έκτακτη φορολογία στην Εκκλησία»

Βαρύ χαρακτηρίζεται το κλίμα τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις σχέσεις της Ιεράς Συνόδου με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξαιτίας της αύξησης της φορολόγησης της εκκλησιαστική περιουσίας.

Κατά τις πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το βράδυ της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, πρόεδρος της Συνοδικής Οικονομικής Επιτροπής, και ο γενικός διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, παρέδωσαν επιστολή στην οποία χαρακτηρίζονται οι διατάξεις που αναφέρονται στην Εκκλησία αντισυνταγματικές.
Ακόμη υπονοείται σαφέστατα ότι, αν χρειαστεί, η Σύνοδος θα προσφύγει στα δικαστήρια αφού στο κείμενο που παραδόθηκε γίνονται αναφορές σε νόμους και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή των εννέα σελίδων της Ιεράς .......

Συνόδου « έχει διευκρινιστεί κατά τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (απόφαση του 1994 Ιερές Μονές κατά Ελλάδας) ότι τα εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Νόμου 590/1977 ναι μεν είναι οργανισμοί δημοσίου δικαίου, είναι όμως παράλληλα και υποκείμενα ατομικών ελευθεριών έναντι του κράτους με αντικείμενο π.χ. τον ίσο σεβασμό της περιουσίας τους ».

Βάσει αυτών είναι δεδομένη « η υποχρέωση του εθνικού νομοθέτη να σέβεται τη συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της ίσης προστασίας της περιουσίας κατά την επιβολή φορολογικών βαρών επί της ακίνητης περιουσίας των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων σε σχέση με τα γενικώς ισχύοντα ως προς τη φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας των ΝΠΔΔ ».

Επί της ουσίας η Εκκλησία της Ελλάδος ζητεί ίση μεταχείριση, όσον αφορά τη φορολόγηση που επιβάλλεται, με όλα τα νομικά πρόσωπα ενώ τονίζει την ανάγκη αποδέσμευσης της περιουσίας της για την οποία πληρώνει φόρους. Οπως σημειώνει παραβιάζεται « η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Πρωτόκολλο αυτής, ό που κατοχυρώνεται ρητώς το δικαίωμα στην ιδιοκτησία ».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 8ης Νοεμβρίου 2009

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele8.jpg (721 KB) 8arr08.jpg (254 KB)

Σημείωση:
Η εφημερίδα ΦΩΝΗ δεν κυκλοφορεί την Κυριακή.