Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής ΝΔ. Εκλογή απο μέλη του κόμματος.

Από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και όσους εγγραφούν στο online σύστημα δεδομένων την ημέρα της ψηφοφορίας, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, όπως αποφάσισαν ομοφώνως, το Σάββατο, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η απόφαση είναι προϊόν συμβιβασμού των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων και κυρίως μεταξύ της πλευράς Μπακογιάννη, που επέμεινε στην αρχική συμφωνία για εκλογή προέδρου μόνο από τα μέλη του κόμματος, ακόμα και αν αυτά εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας, και της πλευράς Αβραμόπουλου, που ζητούσε να συμμετάσχουν στην εκλογή και οι φίλοι της ΝΔ, οι οποίοι θα εγγράφονταν σε χωριστή λίστα.

Η διατύπωση της ΚΕ μετά την παρέμβαση του κ. ..........

Αβραμόπουλου, έχει ως εξής: «Στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν τα μέλη που επιβεβαιώνουν την εγγραφή τους και οι οπαδοί και οι προσκείμενοι που θα γίνουν μέλη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος».

Η απόφαση αυτή μένει να επικυρωθεί από το συνέδριο, την επόμενη Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, ενώ θα λειτουργήσει σύστημα online εγγραφής σε όλα τα εκλογικά κέντρα του κόμματος.

Σε κλειστή σύσκεψη που έγινε νωρίτερα το Σάββατο μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, ο κ. Αβραμόπουλος φέρεται να υπαναχώρησε από την πρόταση του για τους «φίλους» της ΝΔ, καθώς, σαφής, ήταν μόνο η στήριξη του Π.Ψωμιάδη

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΕ, αν και δεν είχε αντίρρηση για αλλαγές, τόνισε ότι «κουράζουμε με τις ατελείωτες συζητήσεις για τη διαδικασία».

Συμφωνία επιτεύχθηκε και για αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο, με βάση την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της εκλογής προέδρου από τα μέλη του κόμματος πήρε (δύο φορές) ο Κ.Καραμανλής.

Τι είχαν πει οι ομιλητές:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης:
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Ευ.Μεϊμαράκη στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ. Ο τέως υπουργός Αμυνας ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος έπρεπε να εκλεγεί από το Συνέδριο βάσει καταστατικού.

Ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε στα περί μηχανισμών λέγοντας: «Είναι το συνέδριο μηχανισμός; Ειναι η ΚΕ μηχανισμός; Μηχανισμοί υπάρχουν στα κόμματα που δεν έχουν δημοκρατική διαδικασία. Εμείς δεν είμαστε διορισμένοι. Είμαστε εκλεγμένοι. Να πάμε στη βάση. Είναι μηχανισμοί όλοι εμείς; Ποιος είναι μηχανισμός; Αν με θεωρείτε μηχανισμό σας λέω, ναι είμαι κομμάτι του μηχανισμού της ΝΔ που υπηρέτησα τους προέδρους και τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. Δεν δίνουμε όλοι τη μάχη για τις αρχές της ΝΔ;»

Απευθυνόμενος στους υποψήφιους για την προεδρία τόνισε ότι η βάση και οι σύνεδροι είναι απογοητευμένοι:

«Δεν καταλάβατε ότι απογοητεύσατε τη βάση και τους σύνεδρους; Τι θα τους πείτε. Είσαστε μηχανισμός; Δεν θέλουμε να κάνουμε ανταρσία. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας απαξιώνετε. Δεν ξεκινάμε καλά. Οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από τα μέλη του συνεδρίου που τους είπατε μηχανισμό. Αυτοί υπηρέτησαν το σεμνά και ταπεινά. Εμείς είμαστε περήφανοι. Όποιος κερδίσει θα τον υπηρετήσουμε. Αναλωνόμαστε ενάμιση μήνα σε διαδικασίες. Μας βαρέθηκε ο κόσμος.»

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν έχει καμία διάθεση να θέσει την άποψή του σε ψηφοφορία, ενώ ζήτησε τριήμερο συνέδριο για να τεθούν όλες οι απόψεις.

Ξεκαθάρισε ότι θα υπηρετήσει όποιον εκλεγεί, χωρίς να διεκδικεί καμία θέση ευθύνης.

Παράλληλα, άφησε σαφέστατες αιχμές για όσους μιλούν με το συναίσθημα: «Μην μας το παίζετε συναισθηματικά. Μιλήστε πολιτικά. Μην μας λέτε ότι 'δεν πρόδωσα το δάκρυ του Εθνάρχη', γιατί εντολή του Εθνάρχη δεν ήταν 'διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση'. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται» κατέληξε.

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Υπέρ της διεύρυνσης του εκλεκτορικού σώματος χωρίς φοβικά σύνδρομα τάχθηκε ο «Όλοι εμείς πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι κεντρική μας ιδιότητα είναι η ιδιότητα του μέλους της ΝΔ και δευτερεύουσα ιδιότητα είναι ποιον θα ψηφίσουμε».
Τόνισε ότι είναι αυτονόητο πως θα υπηρετήσει όποιον εκλεγεί πρόεδρος, και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της ΝΔ στην κοινωνία.

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Υπέστημεν μια συντριπτική ήττα. Η ΝΔ έπεσε 20-25% στη Β' Αθήνας, ενώ στα βόρεια προάστεια η ΝΔ έχασε 8-10 μονάδες, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

Ο ίδιος έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς και συμπεριφορές. Πρότεινε «να συζητήσουμε ειλικρινά τα αίτια της ήττας, χωρίς πρόθεση κομματικού κανιβαλισμού» και στήριξε τον Δημήτρη Σιούφα, λέγοντας ότι του αξίζουν εύσημα για τη δουλειά του στην οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Τέλος ζήτησε «να μην φοβηθούμε την ανοιχτή διαδικασία. Πρέπει να το τολμήσουμε. Δεν είμαστε σώμα πραιτωριανών ερχόμαστε απο μακριά και θα πάμε μακριά.»

Πάνος Καμμένος: από την πλευρά του ζήτησε να σταματήσουν να βγαίνουν στα κανάλια και να τσακώνονται οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ και είπε ότι ότι το μεγαλύτερο από όσα πέτυχε ο Καραμανλής είναι ότι στην παράταξη σταμάτησε την εσωστρέφεια.

«Οι μισοί εδώ μέσα έχουν διαγράψει τους άλλους μισούς κατά καιρούς» είπε και τάχθηκε υπέρ της εκλογής απο τα μέλη του κόμματος, ενώ έκανε επίθεση κατά αυτών που όπως είπε βρίσκονται στο περιβάλλον της εκάστοτε ηγεσίας.

Αρης Σπηλιοτόπουλος: Υπέρ της εκλογής προέδρου και από τους φίλους της ΝΔ τάχθηκε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στην ΚΕ. Συγκεκριμένα, είπε πως «από τη στιγμή που δεν πήγαμε με το καταστατικό, ας αφήσουμε όσους υιοθετούν τις αρχές και τις αξίες να έχουν λόγο».

Ο κ .Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση πως έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή της βάσης στις αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος, επισημαίνοντας πως «μετά τη μεγάλη ιστορική ήττα θα έπρεπε να τοποθετηθούμε στο δίλλημα ή να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας ή να τολμήσουμε με γενναιότητα να δούμε τις πολιτικές που μας οδήγησαν στην ήττα και τις πολιτικές που χρειάζονται για να βγούμε μπροστά. Επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο της διαδικασίας που δεν επιτρέπει την πολιτική κουβέντα».

Συνέχισε λέγοντας: «Δύο φορές στήριξα δύσκολες αποφάσεις. Πρώτον, την απόφαση των πρόωρων εκλογών και το βράδυ της ήττας την απόφαση του Κώστα Καραμανλή. Το νέο κεφάλαιο θα έπρεπε να το γράψουμε μαζί συλλογικά. Κάναμε σημαντικότατο έργο. Καναμε και λάθη και παραλείψεις. Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής έκανε τη δική του αυτοκριτική. Δεν δείξαμε τόλμη στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Δεν συνειδητοποιήσαμε ότι η κοινωνία ήταν μπροστά από εμάς. Εγκλωβιστήκαμε σε διαχειριστικη πολιτική. Και δεν τολμήσαμε να κάνουμε πολιτική κουβέντα μετά«.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως αν οι πολίτες δεν επιστρέψουν πίσω, η ΝΔ θα είναι για πάρα πολλά χρόνια καταδικασμένη στην αντιπολίτευση: «Πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά. Να επαναπροσδιορίσουμε ιδεολογία και οργάνωση. Κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε στη διαχειριστική αντίληψη».

Καταλήγοντας έκανε λόγο για δύο λύσεις: «Είτε τακτικό συνέδριο όπου η βάση θα έπαιρνε ρόλο μεσω των προσυνεδριακών διαδικασιών ή να ανοιχτούμε στην κοινωνία. Όταν δεν λογαριάζεις το καταστατικό η μόνη νομιμοποιητική βάση που υπάρχει είναι η κοινωνία».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Υπέρβαση του Καταστατικού για συμμετοχή των φίλων ζήτησε ο Π.Ψωμιάδης

Παρών στον αγώνα δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκφράζοντας στην αρχή της ομιλίας του την ελπίδα ότι ο Κ.Καραμανλής θα αποφάσιζε να παραμείνει στην αρχηγία του κόμματος.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι τιμά την υπογραφή του στη συμφωνία, αλλά τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της βάσης.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν η ΝΔ πάει στο συνέδριο βάσει του Καταστατικού, μόλις το 1/3 των πολιτών θα προσέλθει για να ψηφίσει.

«Με αφορά η ενότητα και όχι ......

ποιος θα εκλεγεί» τόνισε, ζητώντας την υπέρβαση με τη συμμετοχή και των φίλων, ώστε να αναδειχθεί μια μεγάλη λαϊκή δεξιά.

«Τη νίκη τη δίνουν οι φίλοι και όχι τα μέλη. Και πολλές φορές οι φίλοι είναι καλύτεροι και από τα αδέλφια» συνέχισε.

Πηγή: in.gr

Ανοιχτός σε οποιαδήποτε διαδικασία αποφασίσει η ΚΕ δηλώνει ο Αντώνης Σαμάρας

Το μεγάλο άλμα έχει ήδη γίνει με τη συμφωνία των τεσσάρων για την εκλογή προέδρου από τα στελέχη του κόμματος, δήλωσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως αν και δεσμεύεται από αυτό που έχει υπογράψει, δεν έχει πρόβλημα με ό,τι άλλο αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, της οποίας τη σοφία εμπιστεύεται, αν και θα προτιμούσε η όποια συμφωνία να έρθει με συναίνεση.

Πρέπει όμως το θέμα να λυθεί σήμερα, γιατί κουράζουμε με αυτή τη συζήτηση για .......

τη διαδικασία, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας ότι η εκλογή προέδρου από τα στελέχη αποτελεί επανάσταση για την παράταξη, ενώ χαρακτήρισε νίκη τη συμφωνία των υποψηφίων για τη διαδικασία και επανάσταση το γεγονός ότι αποκτά λόγο η οργανωμένη βάση του κόμματος.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή, «γιατί με τη στάση του διευκόλυνε τη διαδικασία».

Πηγή: in.gr

Συζήτηση για τις ιδέες και όχι για τη διαδικασία ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη

Όσοι περιμένουν ότι από αυτή την Κεντρική Επιτροπή θα βγούμε διαλυμένοι είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, ξεκινώντας την ομιλία της στην ΚΕ.

Η τέως υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη διαδικασία εκλογής προέδρου, λέγοντας ότι όλη αυτή η συζήτηση έχει κουράσει:

«Δεν είμαι εδώ για να παίξω τις κουμπάρες με τις διαδικασίες» είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας όμως έτοιμη να στηρίξει οποιαδήποτε διαδικασία.

Αναφέρθηκε στη συμφωνία που ........

είχαν συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι, την οποία «λογικά» όλοι πρέπει να στηρίξουν.

Παράλληλα πρότεινε διήμερο συνέδριο, ώστε να έχει τη ευκαιρία να εκφραστεί η βάση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην προσωπική της πορεία στη ΝΔ, στο γεγονός ότι δεν έλειψε από καμία μάχη και έδωσε έμφαση στην ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να δώσει τη μάχη των ιδεών και να υπερασπιστεί τις θέσεις της και την επιρροή της στην κοινωνία.

«Χάσαμε μια εκλογική μάχη, να μην χάσουμε μια ολόκληρη γενιά» τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας διεύρυνση της επιρροής του κόμματος και προς τα δεξιά και προς το κέντρο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί το έργο της ΝΔ στα χρόνια που ήταν στην εξουσία, αλλά και να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο: «Ο λαός δεν μας έστειλε διακοπές, αλλά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση« εξήγησε.

Τέλος, ζήτησε την ψήφο των μελών «και με την καρδιά σας και με το μυαλό σας».

Πηγή: in.gr

Εκλογή του προέδρου απο μέλη και φίλους ζήτησε ο Αβραμόπουλος.

Την πρότασή του να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο από οργανωμένα στελέχη, αλλά και από πολίτες που δηλώνουν οπαδοί και υποστηρικτές της ΝΔ και δεν είναι μέλη άλλου κόμματος, επανέφερε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να δεσμευθούν ότι την επόμενη ημέρα, μετά την εκλογή προέδρου, όλοι θα είναι εκεί, για να στηρίξουν τον νέο ηγέτη της παράταξης.

Αιτιολογώντας την πρότασή του για εκλογή προέδρου όχι μόνο από τα στελέχη του κόμματος, .......

με βάση την επιστολή του της 25ης Οκτωβρίου, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η μόνη απάντηση στην ήττα της 4η Οκτωβρίου είναι το άνοιγμα του κόμματος στους πολίτες, αλλιώς δημιουργείται η εντύπωση πως «συνεχίζουμε τις ίδιες λογικές και πρακτικές που οδήγησαν στην ήττα».

«Ας μην υποτιμούμε τους ενεργούς πολίτες, όπως υποτιμήσαμε τον αντίπαλο ζώντας μια εικονική πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Επίσης, ζήτησε το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου να είναι ανοιχτό σε όλα τα θέματα, όσο χρόνο κι αν πάρει η συζήτησή τους, «για να αφήσουμε πίσω μας την αλληλοϋπονόμευση και την εσωστρέφεια» και να επιστρέψει το κόμμα σε μια νικηφόρα πορεία.

Τόνισε ότι η υποψηφιότητά του αποτελεί δέσμευση ενότητας και υπόσχεση ανόδου στην εξουσία και σημείωσε πως την επομένη της εκλογής προέδρου θα αναρτίσει στο site του όλες τις δαπάνες για τη διαδικασία.

Πηγή: in.gr

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κ.Ε. της Ν.Δ. Δεν χωρούν αντεγκλήσεις και προσωπικοί διαξιφισμοί.

Ξεκίνησε πρίν λίγη ώρα η συνεδρίαση της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του καταστατικού του κόμματος για εκλογή του προέδρου απο την βάση της παράταξης.

Ο Πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του είπε ότι είναι Θετική η εξέλιξη από την άποψη που εκφράστηκε για εκλογή του επόμενου προέδρου της Ν.Δ. από την βάση του κόμματος.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρώην πρωθυπουργός ......

Κώστας Καραμανλής απηύθυνε μήνυμα ενότητας στα μέλη και τους κάλεσε όλους να μην μπουν σε φαινόμενα εσωστρέφειας, και το κόμμα να εκλέξει το συντομότερο δυνατόν νέο πρόεδρο και να ασκήσει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όρισε μάλιστα το τρίπτυχο πάνω στο οποίο πρέπει όλοι να κινηθούν στη ΝΔ:
Ενότητα, Συνοχή, Αλληλεγγύη.

Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε όλα τα μέλη να δώσουν τη μάχη με ενότητα και να μιλήσουν για την ουσία των προβλημάτων και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Μιλώντας για το τί προσέφερε η ΝΔ στον τόπο, τόνισε ότι η παράταξη αυτή είχε πάντα την τόλμη και το σθένος να μιλά για τα σοβαρά και τα κρίσιμα του τόπου, χωρίς ποτέ να σηκώνει τη σημαία της ευκαιρίας.

Υπενθύμισε τις θέσεις που ανέπτυξε στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου, για την οικονομική κρίση, τις προκλήσεις στα εθνικά θέματα (αξιολόγηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, το Κυπριακό και την ΠΓΔΜ), το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και την τρομοκρατία.

Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σειρά μεταρρυθμίσεων που δρομολόγησε η ΝΔ ως κυβέρνηση, αλλά άφησε αιχμές για ορισμένες αποφάσεις οι οποίες «απροσδιόριστα μετατίθενται για το μέλλον».

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει όσες αποφάσεις τις κυβέρνησης που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά και θα βρίσκεται απέναντι σε αποφάσεις που -κατά τη ΝΔ- κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

«Η ΝΔ δεν θα σιωπήσει μπροστά στην ασυνέπεια και τις υπαναχωρήσεις» είπε ο κος Καραμανλής, φέρνοντας το παράδειγμα των νέων με συμβάσεις Stage, την κατάργηση των υπουργείων Αιγαίου και Μακεδονίας - Θράκης.
Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε και στην απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, υπενθυμίζοντας ότι πάντοτε έβαζε πρώτα το εθνικό συμφέρον.
Τόνισε ότι ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και διαβεβαίωσε τα μέλη του κόμματος ότι θα είναι δίπλα τους.

Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για τη συμπαράστασή τους και τις «όμορφες στιγμές» -όπως τόνισε- που πέρασαν μαζί τα τελευταία 12 χρόνια.

Τέλη Κυκλοφορίας 2010. Παράταση μέχρι Τέλος Ιανουαρίου στην προθεσμία πληρωμής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 2009.

Υπάρχει εξέλιξη στο θέμα. Διαβάστε στο τελος της αναρτησης το update.


Σε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των νέων τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2010, τα οποία οριστικοποιήθηκαν χθες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αντί τις 31ης Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι και πέρυσι.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος (κλάσεις Α, Β, Γ και Δ), όπως προέβλεπε και η ρύθμιση Σουφλιά. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση μειώνει περισσότερο το ύψος των τελών που θα πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων έως 1.400 κ.εκ. και αυξάνει πιο πολύ τα τέλη για τα οχήματα άνω των 2.000 κ.εκ.
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ., εκτός από τα νέα τέλη .........

κυκλοφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν και το ειδικό ετήσιο τέλος, το οποίο κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Στο μεταξύ, όσον αφορά το θέμα της απόσυρσης των οχημάτων, το βέβαιο είναι ότι θα μειωθεί το μπόνους των 1.000 ευρώ που προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά.

Ειδικότερα για την Αττική (ίσως και για τη Θεσσαλονίκη), θα προβλέπεται ότι αντί του ποσού των 1.000 ευρώ, τώρα θα δίδονται μόνο 500 ευρώ, ενώ στον αγοραστή του νέου οχήματος (πιθανότατα έως 1.400 κ.εκ.) θα χορηγούνται και δύο ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες. Μέχρι χθες δεν είχε αποσαφηνιστεί εάν το ποσό των 1.000 ευρώ θα δίδεται κανονικά σε όσους αποσύρουν οχήματα και αγοράζουν καινούργια εκτός της Αττικής.Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


UPDATE 29/12/2009

Το δμοσίευμα των Νέων τελικά δεν ίσχυε. Η προθεσμία που έδινε το υπουργείο ήταν η 31η Δεκεμβρίου.
ΣΗΜΕΡΑ Δώθηκε παράταση στην προσθεσμία παραλαβής του σήματος τελών Κυκλοφορίας.
Διαβάστε εδώ τις εξελίξεις.


Φρένο σε πλειστηριασμούς κάτω από την αντικειμενική αξία του ακινήτου

Ρύθμιση- φρένο σε πλειστηριασμούς ακινήτων σε τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία τους, όσες φορές κι αν επαναληφθεί ο πλειστηριασμός, θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας.

Μάλιστα, θα προβλέπεται ότι αν αυξηθεί η αντικειμενική άξια του συγκεκριμένου ακινήτου κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του χρόνου κατά τον οποίο γίνεται η κατάσχεση και του χρόνου που διενεργείται ο πλειστηριασμός, θα αυξάνεται υποχρεωτικά η τιμή της πρώτης προσφοράς, εφόσον αυτή υπολείπεται της νέας αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Με το νομοσχέδιο θα διασφαλίζεται επίσης ότι κατά τον ......

πλειστηριασμό ακινήτων τους οι οφειλέτες θα λαμβάνουν τουλάχιστον τη διαφορά ανάμεσα στην τιμή πώλησης και της οφειλής τους, όταν αυτή υπάρχει.

Στη ΔΟΥ του ακινήτου

Επιπλέον, με σκοπό την καταπολέμηση των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τους πλειστηριασμούς, εξετάζεται να διενεργούνται στη ΔΟΥ της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητο του οφειλέτη με την απαραίτητη παρουσία του προϊσταμένου της ΔΟΥ ή άλλου εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου της αρμόδιας υπηρεσίας. Σήμερα πραγματοποιείται σε Ειρηνοδικείο και απαιτείται κατάθεση προσφοράς σε κλειστό φάκελο.

Εξετάζεται ακόμη η αύξηση του ποσού μέχρι του οποίου θα απαγορεύεται στην τράπεζα να προχωρήσει σε κατάσχεση ακινήτου κύριας κατοικίας δανειολήπτη. Σήμερα το όριο είναι τα 20.000 ευρώ. Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να υπάρξει και διάταξη η οποία θα προστατεύει την κύρια κατοικία του δανειολήπτη, ακόμα και αν σε αυτήν δεν κατοικεί ο ίδιος αλλά η σύζυγος ή τα παιδιά του.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Πανωτόκια τέλος για δάνεια, κάρτες

Στοπ στα πανωτόκια σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες βάζει νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την προστασία του καταναλωτή από καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών.

Το νομοσχέδιο, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα Χριστούγεννα, θα απαγορεύει στις τράπεζες να προχωρούν σε ανατοκισμό των χρεών των δανειοληπτών από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, όταν καθυστερούν την αποπληρωμή τους.
Σήμερα οι τράπεζες από την πρώτη .......

ημέρα καθυστέρησης πληρωμής της δόσης του δανείου προχωρούν στην επιβολή τόκου υπερημερίας (2%) και στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εφόσον δεν εξυπηρετείται το δάνειο προχωρούν σε ανατοκισμό. Δηλαδή, κεφαλαιοποιούν τους τόκους, επί των οποίων συνεχίζουν να τρέχουν οι συμβατικοί τόκοι και οι τόκοι υπερημερίας.

Πρόκειται για πρακτική που έχει οδηγήσει σε υπερχρέωση χιλιάδες δανειολήπτες που βρέθηκαν ξαφνικά να χρωστούν στις τράπεζες υπέρογκα ποσά, πολύ μεγαλύτερα από την αρχική οφειλή που δεν εξυπηρετούσαν. Ακόμη και οι δύο νόμοι της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούσαν ρυθμίσεις χρεών από πανωτόκια δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη και, όπως λένε κύκλοι του υπουργείου, θα συμπληρώνει το νομοσχέδιο που ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για την υπερχρέωση των νοικοκυριών. Οι ίδιοι κύκλοι προσέθεταν ότι «δεν είναι δυνατόν οι απαιτήσεις των δανειστών να οδηγούν σε εξόντωση τους δανειολήπτες».

Στοπ στον ανατοκισμό

Ήδη, στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. απαγορεύεται ο ανατοκισμός (δηλαδή οι τόκοι επί των τόκων). Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση είναι στο νομοσχέδιο να συμπεριληφθεί ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύεται οι συνολικές όφειλες δανειοληπτών καταναλωτικών δανείων, πιστωτικών καρτών και στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας να υπερβούν το διπλάσιο του ύψους του δανείου. Σκοπός του υπουργείου, όπως διευκρινίζεται, δεν είναι η ρύθμιση παλαιών χρεών από πανωτόκια. Οι οφειλές που έχουν καταβληθεί και μπορεί να υπερβαίνουν το διπλάσιο της ληξιπρόθεσμης οφειλής του δανειολήπτη δεν θα μπορούν να διεκδικηθούν από τον δανειολήπτη.

Επιτόκια με διαφάνεια

Το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει επίσης ρύθμιση με στόχο τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το κυμαινόμενο επιτόκιο από τις τράπεζες. Οι τελευταίες θα υποχρεούνται να μειώνουν το κυμαινόμενο επιτόκιο σε δάνεια και κάρτες όταν μειώνεται το επιτόκιο βάσης (παρεμβατικά επιτόκια της ΕΚΤ ή διατραπεζικό επιτόκιο Εuribor), κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Σήμερα, οι όροι που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις των τραπεζών θέτουν στην πλειοψηφία τους αόριστα κριτήρια, με αποτέλεσμα να μη μειώνουν τα επιτόκια σε κατηγορίες δανείων, ακόμα και αν τα επιτόκια βάσης έχουν μειωθεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα επιτόκια δανεισμού για κάρτες και καταναλωτικά δάνεια στην Ελλάδα παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με τον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο το μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων στην Ελλάδα ήταν 8,36% ενώ στην Ε.Ε. 7,96% και των πιστωτικών καρτών ήταν, αντίστοιχα, 14,46% και 9,93%. Με τη συγκεκριμένη διάταξη το υπουργείο Οικονομίας θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει ότι οι τράπεζες θα μειώνουν τα επιτόκια δανείων όταν το κόστος του χρήματος ακολουθεί πτωτική πορεία λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις συνθήκες της χρηματαγοράς και το κόστος του χρήματος για την ίδια την τράπεζα. Όπως λένε πηγές του υπουργείου Οικονομίας, η ρύθμιση θα έχει ευέλικτο και μη μόνιμο χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά ενός αυστηρού πλαφόν, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο με δεδομένους τους όρους ελεύθερης αγοράς με τους οποίους διαμορφώνονται τα τραπεζικά επιτόκια διεθνώς. Για τον λόγο αυτό, στα σχέδια του υπουργείου είναι να θεσπισθεί ένας ο μηχανισμός καθορισμού των επι τοκίων με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία είναι υπό εξέταση.

Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα υποχρέωσης των τραπεζών να ενημερώνουν εγγράφως τους οφειλέτες τους για οποιαδήποτε τροποποίηση του κυμαινόμενου επιτοκίου του δανείου τους, ενώ τυχόν παράλειψη της τράπεζας να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίου όταν συντρέχουν οι σχετικοί λόγοι θα δίνει στον δανειολήπτη τη δυνατότητα να αξιώνει δικαστικώς τη μείωσή του, καθώς και αποζημίωση.

Οι καταγγελίες συμβάσεων

Με το νομοσχέδιο προωθείται επίσης διάταξη που θα θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις στις τράπεζες όταν προχωρούν σε καταγγελίες συμβάσεων καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων. Στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομίας είναι στις περιπτώσεις των καταναλωτικών δανείων η καταγγελία από την τράπεζα, δηλαδή η απαίτηση του ποσού από τον δανειολήπτη, να γίνεται όταν υπάρχει καθυστέρηση καταβολής των δόσεων τουλάχιστον για 4 μήνες, ενώ για τα στεγαστικά τουλάχιστον 8 μήνες. Σήμερα η τράπεζα έχει το δικαίωμα να καταγγέλλει μια σύμβαση από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να έχει προηγηθεί έγγραφη ενημέρωση του δανειολήπτη. Η διάταξη αυτή έχει σκοπό την προστασία των καταναλωτών που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμών, ενώ οι προϋποθέσεις αλλά και ο χρόνος θα οριστικοποιηθούν έπειτα από δημόσια διαβούλευση με τις τράπεζες και άλλους φορείς.

Δικαίωμα υπαναχώρησης

Ακόμη, οι δανειολήπτες θα έχουν το δικαίωμα της υπαναχώρησης εντός προθεσμίας 14 ημερών από συμβάσεις καταναλωτικής πίστης στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση για την τράπεζα (δηλαδή εγγραφή υποθήκης ή προσημείωση). Έτσι, δίδεται πρόσθετο χρονικό περιθώριο για επαναξιολόγηση της σύμβασης. Κάτι ανάλογο ισχύει σήμερα στις συμβάσεις ασφαλιστικών προϊόντων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Συνεδρίαση - βαρόμετρο για το μέλλον της Ν.Δ.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, όχι επειδή υπάρχει πιθανότητα διάσπασης της παράταξης, αλλά επειδή θα κριθεί η πολιτική ωριμότητα των μελών της και κυρίως όσων διεκδικούν να διαδραματίσουν υπεύθυνο ρόλο στο κόμμα και στη συνέχεια στην πολιτική ζωή της χώρας.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της παράταξης, Κώστας Καραμανλής και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δημ. Σιούφας, θα παρουσιάσει την πρόταση προς το Συνέδριο της άλλης εβδομάδας, για την αλλαγή των άρθρων του Καταστατικού που αναφέρονται στη διαδικασία διαδοχής.

Σήμερα, όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν θα υπάρχει μόνο η πρόταση της Οργανωτικής ...........

Επιτροπής, που συνεδρίασε, για άλλη μία φορά, χθες, αλλά και η «συμβιβαστική» πρόταση του κ. Δημ. Αβραμόπουλου, ο οποίος «υποχωρώντας» από την αρχική του θέση, που ζητούσε ψήφο ελεύθερη για όλους τους φίλους της παράταξης, τώρα δέχεται οι φίλοι που θα ψηφίσουν να υπογράψουν ότι αποδέχονται τις ιδεολογικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να κερδίζει μεγάλη συμπάθεια, αφού και η «υπογραφή» περιορίζει τον αριθμό των φίλων που ίσως ήθελαν να ψηφίσουν, αλλά και η όλη νοοτροπία της πρότασης θυμίζει λίγο «υπεύθυνη δήλωση».

Το βέβαιον είναι ότι η σημερινή Κεντρική Επιτροπή θα σηματοδοτήσει την πορεία προς το Συνέδριο αλλά και την εκλογή του νέου προέδρου, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει αυξημένο κύρος για να ανταποκριθεί στην αποστολή του.

Πάντως ήδη κάποια «συννεφάκια» υπάρχουν για σήμερα, μια και ορισμένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι με «λυμένο το ζωνάρι», προκειμένου να διατηρηθούν στην επικαιρότητα.

Μεταξύ αυτών και ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος διεκδικώντας αυτοβούλως, μετά την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, ένα ρόλο υπερασπιστή των αρχών και της ενότητας της παράταξης... απειλεί σήμερα να μη συμμετάσχει ουσιαστικά στη διαδικασία.

Φυσικά το παράδειγμα του πρώην υπουργού ακολουθούν, με το δικό του ο καθένας τρόπο, και άλλοι επώνυμοι της Ρηγίλλης, όπως ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος όμως περιορίζεται σε επίπεδο συγκεκριμένων και προοδευτικών προτάσεων.

Στο μεταξύ η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί την Κυριακή την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα.

Στις 12 το μεσημέρι θα έχει διάλογο με Νεοδημοκράτες στο Αγρίνιο (παλιό Πιθάρι) και στις 19.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πάτρα (ξενοδοχείο Αστήρ).

Το πρόγραμμα του κ. Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, περιλαμβάνει για αύριο, Κυριακή δραστηριότητα στην Αττική και μεθαύριο, Δευτέρα, επισκέψεις στα Ιωάννινα και την Αρτα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 31ης Οκτωβρίου 2009

Κλίκ επάνω στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele31.jpg (720 KB) 8arr31.jpg (253 KB) Foni31.jpg (220 KB) logos.jpg (403 KB)Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Πάνω από 500.000 επισκέψεις στο Φιλιατρά News σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο ζωής.

Αγαπητοί Αναγνώστες.

Σήμερα το βράδυ είδαμε με έκπληξη ότι το Φιλιατρά News σε λιγότερο απο 1,5 χρόνο ξεπέρασε τις 500.000 επισκέψεις.
Συγκεκριμένα χθες το βράδυ και ώρα 11:20 είχαμε 503.264 συνολικές επισκέψεις ή κλίκς αν προτιμάτε προς το Φιλιατρά News.

Στις 17 Iουνίου σε ανάρτηση μας λέγαμε ότι έχουμε σταθερά από 1.300 - 1.500 .........

μοναδικές επισκέψεις προς το Φιλιατρά News.
Σήμερα, 4 μήνες μετά σας δείχνουμε νέα εικόνα από το Google Analytics στην οποία παρουσιάζονται σταθερά 2.000 καθημερινές ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ επισκέψεις από μοναδικές ΙP.
Δια του λόγου του αληθούς σας παραθέτουμε τις αποδείξεις από την κίνηση του Φιλιατρά News για ένα ολόκληρο μήνα.
Από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι 29 Οκτωβρίου.

Aυτή είναι η ημερήσια πορεία του Φιλιατρά News.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που δείχνετε. Δεν θα βαρεθούμε ΠΟΤΕ να το λέμε γιατί βγαίνει από μέσα μας και είναι αληθινό.
Η ευθύνη για εμάς είναι μεγάλη ωστε να συνεχίσουμε στο ίδιο ή και καλύτερο μοτίβο το οποίο έχετε αποδεχτεί και καθημερινά μας το αποδεικνύετε.
Σας Ευχαριστούμε πολύ που επισκέπτεστε το Φιλιατρά News και το έχετε σηκώσει πολύ ψηλά.
Σας ευχαριστούμε που έχετε δώσει από το καλοκαίρι στο Φιλιατρά News την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα Μεσσηνιακά Blogs.


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ.Κλίκ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος

ImageHost.org

Τεχνοκράτες για εκλογικό νόμο και διοικητική μεταρρύθμιση

Συγκρότηση ομάδων από επιστήμονες συγκρότησε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με σκοπό να συνδράμουν στην διαδικασία σύνταξης ενός νέου εκλογικού νόμου(γερμανικό μοντέλο) και μίας νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Οι επιστημονικές επιτροπές αποτελούνται από διακεκριμένους καθηγητές ορισμένοι από αυτούς είναι και φίλοι του Κινήματος.

Συγκεκριμένα η ομάδα που θα ασχοληθεί με τον εκλογικό νόμο αποτελείται από τους:Νίκο Αλιβιζάτο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Αθανάσιο Διαμαντόπουλο, καθηγητή Πολιτικής επιστήμης, Σωκράτη...

Δώδο, επίκουρο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, Ηλία Νικολακόπουλο, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, Λίνα Παπαδοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, Φίλιππο Σπυρόπουλο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου.

Η επιτροπή για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελείται από τους:Χαράλαμπο Ανθόπουλο, Επίκουρος καθηγητή Δικαίου και Διοίκησης, Ράλλη Γκέκα, Οικονομολόγος, Αθανάσιος Καταρτζής, γενικός διευθυντής Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χαράλαμπος Κουταλάκης, Λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης, Γιώργος Σωτηρέλης,Καθαηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Θόδωρος Χατζηπαντελής, καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής, Νικόλαος Χλέπας, αναπληρωτής καθηγητής Περιφερειακής Διοίκησης.
Axiaplus
Διόριζαν μέχρι προχθές στην ΔΕΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ BLOG FIMOTRO

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Την στιγμή που υπάρχει το φλέγον θέμα με τις προσλήψεις στα Stage των 400 ευρώ μηνιαίως, με την ανεργία των νέων να καλπάζει, με το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και γενικά στις ΔΕΚΟ (για συμβάσεις έργου κλπ) προκειμένου να αξιοποιούνται αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η ΔΕΗ... συνεχίζει τις αδιαφανείς προσλήψεις τις οποίες επικύρωσε πριν από τρεις ημέρες. (Κλίκ στο διπλανό έγγραφο)

Όπως αποκαλύπτει το fimotro, δυο από αυτές τις περίεργες και παράτυπες προσλήψεις είναι των δυο υπαλλήλων που για τρίτο συνεχόμενο χρόνο υπογράφουν ετήσια σύμβαση έργου με μηνιαίο μισθό το ποσό των 1.900 ευρώ.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες ........

πληροφορίες του fimotro, η μητέρα του δεύτερου που υπέγραψε τη σύμβαση (Ευάγγελος Τσιούμας) είναι η ιδιαιτέρα του Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. Τ. Αθανασόπουλου!

Η πρώτη της οποίας ανανεώθηκε η σύμβαση (Σωτηρία Γιανακοπούλου) έχει θείο τον Γενικό Διευθυντή Διανομής της ΔΕΗ Δ. Λαθούρη.
Το θέμα είναι τεράστιο. Εάν επικυρωθούν οι προσλήψεις τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα έχουν το δικαίωμα της νομιμότητας. Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε...

Πηγή: Fimotro

ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, ΕΤΣΙ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ;

Μήπως ο κ. Σταϊκούρας έχει κάποια απάντηση για το έγγραφο που δημοσιεύει μεγάλο blog;

Κλικ στο έγγραφο για πλήρες μέγεθος.ImageHost.org

Από το πάντοτε έγκυρο Fimotro

Εγκαίνια έχει αύριο Σάββατο ο γυναικείος συνεταιρισμός η Φιλιατρινούλα

Εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο το απόγευμα στις 19:30 στην Φιλιατρινούλα.
Ενας καινούριος χώρος πραγματικά φιλόξενος και ζεστός ο οποίος βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Επισκεφθήκαμε τον χώρο της "Φιλιατρινούλας" και βρεθήκαμε σε έναν χώρο πραγματικά φιλόξενο και ζεστό τον οποίο χαρακτηρίζουν οι γωνίες του ενώ στην "Σάλα" απολαύσαμε τον καφέ μας φτιαγμένο στην χόβολη -χάνετε όσοι δεν τον έχετε δοκιμάσει- που μας προσέφερε η Κα Μακρή και μιλήσαμε για τους λόγους που ιδρύθηκε αυτή η εταιρία.

Η κα Μακρή μας είπε ότι σκοπός .......

της νεοσυσταθείας εταιρίας είναι η λειτουργία εντευκτηρίου και η παραγωγή και τυποποίηση με οικοτεχνικό τρόπο και διάθεση των προϊόντων που παρασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο από τις γυναίκες του Συνεταιρισμού.
Η Φιλιατρινούλα είναι ένας καινούριος συνεταιρισμός γυναικών και για την ακρίβεια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που εντάσσεται στα πλαίσια της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Στον συνεταιρισμό αυτό μετέχουν 7 άτομα τα οποία όπως μας είπε η κα Μακρή πρόκειται για τις:
Γαβρίλη Παναγιώτα, Μακρή Χρυσάνθη, Κίτσου Μαριλένα, Μακρή Παναγιώτα, Μακρή Ελένη, Ξιάρχου Ιωάννα και Ξιάρχου Ευπραξία.
Μας τόνισε ότι στις δραστηριότητες της αστικής αυτής μη κερδοσκοπικής εταιρίας είναι
η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μας είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν παραγγελίες για εκδηλώσεις ποσότητες κλπ ενώ δεν παρέλειψε να προσκαλέσει όλους τους αναγνώστες του Φιλιατρά News στα εγκαίνια του νέου αυτού χώρου.

Η Κα Μακρή μας ξενάγησε στον χώρο αυτό και τραβήξαμε και ένα Video για να δείτε και εσείς που τυχαίνει να μην είστε εδώ να τον επισκεφθείτε.

Ακουλουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και Video παρουσίαση

DSC01495.jpg (291 KB) DSC01497.jpg (281 KB) DSC01499.jpg (362 KB) DSC01500.jpg (327 KB) DSC01501.jpg (292 KB) DSC01502.jpg (207 KB) DSC01503.jpg (361 KB) DSC01504.jpg (375 KB) DSC01505.jpg (396 KB) DSC01506.jpg (344 KB) DSC01507.jpg (371 KB) DSC01508.jpg (346 KB) DSC01509.jpg (330 KB) DSC01510.jpg (305 KB) DSC01511.jpg (237 KB) DSC01513.jpg (326 KB) DSC01514.jpg (341 KB) DSC01512.jpg (303 KB)


Και τώρα τα δύο Video της παρουσίασης

Video 1 από 2
Video 2 από 2Από το Φιλιατρά News

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για τον Καποδίστριας 2. Αναγκαία η δημιουργία Ενιαίας Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με τον επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού «Ανατροπή» Χρήστο Μαλαπάνη συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Στη συζήτηση που διήρκησε μια ώρα, συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα για το μέλλον της Μεσσηνίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο διοικητικό σχεδιασμό της χώρας με τον Καποδίστρια 2 και την αναγκαιότητα για την περιοχή να γίνει επιτέλους πραγματικότητα η ενιαία περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις υποδομές και ειδικότερα στο τοπικό δίκτυο και στους δρόμους Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, Ριζόμυλος- Κορώνη, στο δρόμο για τη Μάνη και το δρόμο Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη και στην ανάγκη να επισπευσθεί η υλοποίησή τους.
Τονίσθηκε επίσης η βούληση για δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την ........

Πελοπόννησο αλλά και η αναβάθμιση και διεύρυνση του εσωτερικού σιδηροδρομικού δικτύου στο Νομό Μεσσηνίας.

Στη συνέχεια της συνάντησης επισημάνθηκε η ανάγκη διάχυσης του τουρισμού σε όλο το Νομό με την ταυτόχρονη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτού του κλάδου της οικονομίας, ενώ επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα του ελαιολάδου και η ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την ιδανικότερη προώθηση του προϊόντος. Τέλος συζητήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο νομό και στην περιφέρεια.

Νωρίτερα το ίδιο πρωί, η κ. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπου και είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο του τμήματος κ.Ξανθάκη, με εκπροσώπους του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, με συμβασιούχους και φοιτητές.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για όλα τα ζέοντα ζητήματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο ενώ είχε ιδιαίτερη ενημέρωση για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμήματος και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου.

Στα σκαριά ν/σχ για πάγωμα αγροτικών χρεών

Κατατίθεται σύντομα νομοσχέδιο με πρόβλεψη για 2ετές ή 3ετές πάγωμα των αγροτικών χρεών και ρύθμιση δεκαετούς διάρκειας αποπληρωμής τους, όπως ανέφερε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων των Ομοσπονδιών των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης και της ΓΕΣΑΣΕ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Αρναουτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην συνάντηση λόγω και τις ιδιότητάς του ως βουλευτής Ηρακλείου, ανέφερε επίσης πως στο ίδιο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί και η ένταξη των γεωργικών...

επιχειρήσεων στο ΤΕΜΠΜΕ ώστε να λαμβάνουν δάνεια εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που έθεσαν οι αγρότες ανέφερε πως θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να λάβουν την ενιαία ενίσχυση τους πριν τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα, στις 14 Νοεμβρίου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Μπατζελή, θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες με την κοινοτική επίτροπο κ Μπόελ γι' αυτό το ζήτημα και από την επαφή αυτή θα κριθεί εάν τα χρήματα των ενισχύσεων θα καταβληθούν πριν τις γιορτές, με προκαταβολή του 70%, ή με άλλο τρόπο.

Πριν τα Χριστούγεννα, επίσης, θα προωθηθεί και η πληρωμή των αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στην αμπελουργία από τις βροχές του φθινοπώρου.

Σε ότι αφορά στην επιστροφή του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θα υποβληθεί γραπτή πρόταση από τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργο Γωνιωτάκη ώστε από κοινού τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας να δουν πως θα ρυθμίσουν το θέμα παρέχοντας ένα σημαντικό ποσό στους αγρότες. Κυρίως στους παραγωγούς κηπευτικών που έχουν ζητήσει με αυτό τον τρόπο να πάρουν στα χέρια τους χρήματα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε πως θα ενεργοποιήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό που έχει στη διάθεση της για να προστατεύσει τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και να πατάξει τις ελληνοποιήσεις.

Τα αιτήματα των αγροτών

Σημειώνεται πως οι επικεφαλής των Ομοσπονδιών έθεσαν σειρά θέματα που αφορούν στα άμεσα και επείγοντα προβλήματα των αγροτών της Κρήτης αλλά και σε ζητήματα αγροτικής πολιτικής. Τα κυριότερα των οποίων είναι:

Μετατροπή της Κρήτης σε βιολογικό νησί. Να υποστηρίξει δηλαδή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τη μετατροπή όλων των αγροτικών και των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του νησιού σε βιολογικές. Μόνο έτσι, σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες, θα δοθεί εμπορική διέξοδος για τα προϊόντα του νησιού και θα αναδειχθεί ο τόπος σε διεθνές επίπεδο.

Πραγματοποίηση ουσιαστικών ελέγχων στην αγορά για την πάταξη της κερδοσκοπίας και των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων

-Έργα υποδομής στην ύπαιθρο
-Άμεση καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων
-Άμεση και δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τα σταφύλια που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου
-Καταβολή αποζημιώσεων και στους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης που έχασαν τη σοδειά τους από καιρικές συνθήκες και δάκο.
-Καταβολή ενίσχυσης 1500 ευρώ ανά στρέμμα στους ιδιοκτήτες θερμοκηπίων
-Παράταση της προθεσμίας νομιμοποίησης των στάβλων
-Αποσύνδεση των εκτάσεων από την ενιαία ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους, όπως γίνεται ήδη με τους αγελαδοτρόφους.
-Εκσυγχρονισμό των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, εκλογή προέδρων από τους ίδιους τους αγρότες
-Δημιουργία μητρώου εμπορικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων
-Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο μέχρι το τέλος του 2009.

EΕ: Εθνικές ενισχύσεις 15.000 € σε όλους τους αγρότες

Εν τω μεταξύ την κατ΄εξαίρεση χορήγηση της δυνατότητας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταβάλουν μέχρι τέλους του 2010 εθνικές ήσσονος σημασίας (de minimis) ενισχύσεις στους αγρότες τους, μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ, για την αντιστάθμιση της απώλειας εισοδήματος, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση κατ΄ αρχάς απευθύνεται στους γαλακτοπαραγωγούς, όμως τα κράτη μέλη έχουν τη δυνατότητα να χορηγήσουν από τον κρατικό τους προϋπολογισμό εθνικές ενισχύσεις σε όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους τους.

Από το εν λόγω εφάπαξ ποσό των 15.000 ευρώ, θα αφαιρείται κάθε τυχόν ήσσονος σημασίας (de minimis) εθνική ενίσχυση, που χορηγήθηκε πέρυσι και φέτος.

Με την παροχή αυτής της κατ΄ εξαίρεση δυνατότητας στα κράτη μέλη, μπορούν να βοηθηθούν οικονομικά κλάδοι που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οξυμένα προβλήματα ρευστότητας, όπως οι αγελαδοτρόφοι, δήλωσε η Επίτροπος Γεωργίας κ. Μάριαν Φίσερ Μπόελ.

Το μέτρο αυτό, πρόσθεσε, σε συνδυασμό με τη χορήγηση της δυνατότητας για φέτος πληρωμής προκαταβολής 70% της ενιαίας ενίσχυσης από τις 16 Οκτωβρίου, μαζί με την παράταση έως το τέλος Αυγούστου 2010 της ιδιωτικής αποθεματοποίησης στο βούτυρο και το γάλα σε σκόνη, αλλά και την προσθήκη επιπλέον 5 δις ευρώ ετησίως στις άμεσες ενισχύσεις των αγελαδοτρόφων, για την αντιστάθμιση των μειώσεων στις τιμές παρέμβασης του γάλακτος, θα βελτιώσει ουσιαστικά το εισόδημά τους.

Όπως επίσης, είπε η κ. Μπόελ, προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και η υιοθέτηση του επιπλέον «πακέτου» κοινοτικών ενισχύσεων 280 εκατ. ευρώ, μαζί με την περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος δωρεάν διανομής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στα ευρωπαϊκά σχολεία και των πόρων που διατίθενται μέσω των προγραμμάτων ανάπτυξης της υπαίθρου.
Axiaplus
Αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης

Την επιτάχυνση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, καταθέτοντας στους αρμόδιους φορείς τις προτάσεις του.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μηχανισμός αποζημίωσης για τους πολίτες που βλέπουν τις υποθέσεις τους να καθυστερούν. Οι αποζημιώσεις θα χορηγούνται από τα ελληνικά δικαστήρια.

Παράλληλα, θα αλλάξει το καθεστώς .........

χορήγησης των αναβολών και η εξέταση των μαρτύρων θα γίνεται πλέον εκτός ακροαματικής διαδικασίας.

Ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι θα τροποποιηθούν ακόμα οι κώδικες ποινικής και διοικητικής δικονομίας, ενώ θα γίνουν προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, αφού γίνει εκ νέου αξιολόγηση και προσδιορισμός των οργανικών θέσεων.

Παράλληλα, θα γίνει έλεγχος των μετατάξεων των δικαστικών υπαλλήλων που έγιναν το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου, ο κ. Καστανίδης, εξέφρασε την ευχή να καταλήξει πειθαρχικά και ποινικά, η πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται σε βάρος του τέταρτου ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, αλλά και των συμμετόχων του.

Αναφορικά με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε και πάλι την ευχή οι ανακριτικές αρχές να ανακαλύψουν ποινικά αδικήματα της τελευταίας διετίας σε βάρος του Χριστοφοράκου, προκειμένου να μπορεί να εκδοθεί νέο ένταλμα δικαστικής συνδρομής.

Επιβεβλημένη η κατάργηση διοδίων στην Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Υποδομών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών με θέμα την κατάργηση των διοδίων στον εθνικό δρόμο Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο «επικίνδυνο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, ειδικά στη διαδρομή Τρίπολη–Καλαμάτα».

«Επιπλέον, όμως, στο κομμάτι Κορίνθου–Τρίπολης, ........

λόγω των έργων δημιουργίας βοηθητικής λωρίδας επιβράδυνσης περιορίζεται ξαφνικά η διέλευση από 2 σε 1 λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί, παρά το γεγονός ότι κινούνται σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας, να πέφτουν ξαφνικά σε συνθήκες εγκλωβισμού της κυκλοφορίας», αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης.

«Συνέπεια αυτού», προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης, «είναι ότι η κίνηση γίνεται δύσκολη και επικίνδυνη, ιδιαίτερα σε κακές καιρικές συνθήκες».

«Ήδη στις λίστες της Τροχαίας καταγράφονται περιστατικά με συγκρούσεις και τραυματισμούς, ενώ οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι εγκυμονούνται σοβαρά πολύνεκρα τροχαία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, οι οδηγοί καλούνται να πληρώνουν τα αυξημένα διόδια τη στιγμή, μάλιστα, που ήδη εδώ και μήνες υφίστανται δύσκολες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς και μεγάλες βραδυπορίες», καταλήγει και ερωτά τους υπουργούς:

1. Προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στην κατάργηση των διοδίων στους σταθμούς Νεστάνης και Σπαθοβουνίου, στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, πολύ περισσότερο που οι συνθήκες σε αυτόν τον οδικό άξονα είναι επιεικώς απαράδεκτες;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την επιτάχυνση των σχετικών έργων προκειμένου να καταστεί πιο ασφαλής και χωρίς μεγάλες βραδυπορίες η διέλευση των αυτοκινήτων στον οδικό άξονα Κορίνθου –Τρίπολης –Καλαμάτας;

3. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της βοηθητικής λωρίδας επιβράδυνσης στο τμήμα Κορίνθου-Τρίπολης, και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

http://seatbelt-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_8336.html

Ημιυπαίθριοι χώροι: Και επίσημα το εξάμηνο πάγωμα της ρύθμισης Σουφλιά.

Με έγγραφό της στη Διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού η υπουργός Περιβάλλοντος ανέστειλε την ισχύ της ρύθμισης Σουφλιά για τους ημιυπαίθριους και τις αυθαίρετες αλλαγές χρήσης κλειστών χώρων στάθμευσης.

Ωστόσο διατηρεί σε ισχύ τη διάταξη σύμφωνα με την οποία όλοι οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης -με εξαίρεση εκείνους του πρώτου επιπέδου-, να προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης.

Πρόκειται για διάταξη που έχει προκαλέσει ..........

έντονες αντιδράσεις των μηχανικών.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Σε θεσεις μάχης οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ.

Τα «όπλα» τους εν όψει της πρώτης - ουσιαστικά κρίσιμης εσωκομματικής μάχης που θα λάβει χώρα στην αυριανή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ ετοιμάζουν οι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος. Το θέμα που διχάζει μέχρι στιγμής τους διεκδικητές της ηγεσίας είναι (ακόμη) η διαδικασία εκλογής και κυρίως το εύρος του εκλεκτορικού σώματος.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος επιμένει ότι θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα ψήφου και στους φίλους της ΝΔ, έκανε πάντως χθες, «μισό βήμα» πίσω από την αρχική του θέση, λέγοντας ότι όσοι θα προσέλθουν στις κάλπες θα κληθούν να υπογράψουν, πριν ψηφίσουν, κείμενο το οποίο θα αναφέρει ότι «ο υπογράφων συμφωνεί και αποδέχεται τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ».

Η κίνηση αυτή του πρώην υπουργού Υγείας δεν αποκλείεται να εκτονώσει την ένταση, αν ........

και είναι βέβαιον πλέον ότι στην αυριανή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής θα υπάρξει ψηφοφορία επί όλων των προτάσεων προκείμενου να «κλείσει» οριστικά το ζήτημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η τοποθέτηση και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εκλογής, του απερχόμενου προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή. Στενοί του συνεργάτες ανέφεραν χθες στο «Εθνος» ότι ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει εγκρίνει το κείμενο Σιούφα που προβλέπει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον τα μέλη του κόμματος, θα στείλει το μήνυμά του προς τα μέλη της ΚΕ με την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Χθες πάντως συνεχίστηκαν από όλους τους υποψηφίους οι παρεμβάσεις για το θέμα της διαδικασίας. Η κυρία Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξη της (Mega) υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα κείμενο που έχουν υπογράψει και οι τέσσερις υποψήφιοι, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ίδια θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση λάβει η κεντρική επιτροπή το Σάββατο.

Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του (ΝΕΤ) αφού μίλησε για την ύπαρξη κείμενου που θα καλούνται να υπογράφουν όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν, εκτόξευσε νέες βολές κατά του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής κ. Δημ. Σιούφα, λέγοντας ότι «είναι αναρμόδιος να απορρίψει την πρότασή του».

«Θέλω να πιστεύω ότι η άρνηση του κ. Σιούφα είναι εκδήλωση τυπολατρίας», επεσήμανε και απέρριψε για μια ακόμη φορά τα σενάρια περί αποχώρησης του από την κούρσα διαδοχής, λέγοντας ότι θα παίξει ακόμη κι αν έχει αντίπαλο με σημαδεμένα χαρτιά. Ο κ. Αντ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι συμφωνεί με την πρόταση Αβραμόπουλου, εάν την αποδεχθούν όλοι.

Πρόβλημα διοργάνωσης

Εν τω μεταξύ, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ κ. Δασκαλάκης καλείται να λύσει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά την άρνηση της εταιρείας «singular logic» να αναλάβει τη διοργάνωση στο τεχνικό επίπεδο της εκλογής.

Ο κ. Δασκαλάκης θα μιλήσει ξανά με τους υπεύθυνους της εταιρείας, ενώ ήδη αναζητά και νέες πρόσφορες. Το θέμα, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχει διευθετηθεί μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, διότι σε αντίθετη περίπτωση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί θα τιναχθούν στον αέρα. Αργά χθες το απόγευμα η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση στην «singular» επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τις επιφυλάξεις της χωρίς να περιμένει να τεθούν υπ όψιν της οι παράμετροι της διαδικασίας.

Ψηφοφρία για τους «φίλους»

Αργά χθες το απόγευμα ο κ. Λ. Ζαγορίτης απέστειλε στα μέλη της κεντρικής επιτροπής τόσο την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για τις αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις που αφορούν την εκλογή προέδρου, όσο και την πρόταση των κ.κ. Αβραμόπουλου και Ψωμιάδη για συμμετοχή στη διαδικασία και των «φίλων» του κόμματος.

Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι αύριο στην κεντρική επιτροπή θα τεθούν σε ψηφοφορία και οι δύο προτάσεις, γεγονός που αποτελεί και το πρώτο «crash test» μεταξύ των υποψηφίων.

Ο κ. Ζαγορίτης, στην επιστολή που απέστειλε χθες το βράδυ στα μέλη της κεντρικής επιτροπής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σας αποστέλλουμε την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου για την τροποποίηση του καταστατικού, τον Κανονισμό Εργασιών και τις προτάσεις των κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και Παναγιώτη Ψωμιάδη σε σχέση με την τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού, που μας κατατέθηκαν με το από 29.10.2009 έγγραφο του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Σιούφα, για την ενημέρωσή σας και προκειμένου να ληφθούν υπ όψιν στην τυχόν τοποθέτησή σας για την τροποποίηση του καταστατικού, εν όψει της συνεδριάσεως της Κεντρικής Επιτροπής».

Αποφάσεις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ομιλιών

Το ενδεχόμενο να επιτραπεί τελικώς στα μέλη της κεντρικής επιτροπής, που το επιθυμούν, να μιλήσουν στην αυριανή συνεδρίαση εξετάζουν στη Ρηγίλλης μετά από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. Ωστόσο, το βέβαιον είναι ότι η ημερησία διάταξη δεν θα αλλάξει και ως εκ τούτου όλες οι τοποθετήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στα θέματα της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Το γεγονός αυτό καλύπτει και την απαίτηση του κ. Καραμανλή να μην γίνει τώρα συζήτηση για τα αίτια της εκλογικής συντριβής της ΝΔ, προκειμένου να μην βρεθεί ο ίδιος στη θέση του απολογούμενου για τις επιλογές που έκανε σε επίπεδο προσώπων κατά τη διάρκεια της εξαετούς διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Εάν τελικά ληφθεί οριστική απόφαση για τη διεύρυνση του «κύκλου» των ομιλητών, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό, τότε μπορεί ο κ. Β. Μεϊμαράκης να επανεξετάσει την αρχική του τοποθέτηση και να μεταβεί αύριο στη συνεδρίαση. Χθες, πάντως, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν απέρριψε την πρόταση του κ. Αβραμόπουλου για τη συμμετοχή και των «φίλων» της ΝΔ στη διαδικασία εκλογής.

«Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό», είπε χαρακτηριστικά (ρ/ς Real FM). Ακόμη πρότεινε το συνέδριο της 7ης Νοέμβριου να διαρκέσει τρεις ημέρες και την τελευταία εξ αυτών να πραγματοποιηθεί debate μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών, οι οποίοι -πρόσθεσε- θα κληθούν να απαντήσουν και σε ερωτήσεις των συνέδρων.

Β. Ελλάδα: Μαζικές συγκεντρώσεις από Σαμαρά

Με δύο μαζικές συγκεντρώσεις στελεχών και μελών της ΝΔ χθες το βράδυ στις Σέρρες και προηγουμένως το μεσημέρι στην Καβάλα, που ακολούθησαν την προχθεσινή εντυπωσιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε την επίσκεψή του στη Μακεδονία.

Ιδιαίτερα η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης έκανε ξεχωριστή αίσθηση, αφού μίλησε σε μια μεγάλη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, όπου είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, με τον κόσμο να παραμένει όρθιος σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ καταγράφηκε μαζική συμμετοχή στελεχών. Ιδια ήταν η εικόνα και χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο όπου μίλησε στις Σέρρες.

Ο Αντ. Σαμαράς με αυτοκριτική διάθεση δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα σκάνδαλα που έπληξαν τη ΝΔ, λέγοντας ότι το ζήτημα για το οποίο δεν χωράει κουβέντα είναι αυτό της ηθικής τάξης. Εκανε λόγο για μια δεοντολογία που πρέπει να αγκαλιάζει τους πάντες και ανέφερε ότι η ιδεολογία ενός κόμματος δεν δέχεται οτιδήποτε σχετίζεται με σκάνδαλα και με ζητήματα τα οποία έχουν δημιουργήσει πολλές φορές πληγές στην παράταξη.

Δ. Αβραμόπουλος: Η χειρότερη κρίση της ΝΔ

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της ΝΔ, απειλείται η συνοχή της και η ιδεολογική της ύπαρξη. Αυτό επεσήμανε ο Δ. Αβραμόπουλος μιλώντας χθες το βράδυ σε κλειστή σύσκεψη με κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας πως η παράταξη περνάει τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της.

Το πρώτο βήμα για να αλλάξει αυτή η πορεία, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, είναι να ανοίξει τις πόρτες της στη βάση, γιατί αλλιώς, όπως είπε, θα τη βρουν κι άλλα δεινά. «Ποιοι φοβούνται τη βάση; Ποιοι θέλουν να κρατήσουν το κόμμα κλειστό;» διερωτήθηκε, και σχολίασε σκωπτικά πως αν ασχολούμασταν με το Κυπριακό με την ίδια προσήλωση που ασχολούμαστε επί ένα μήνα με ένα διαδικαστικό θέμα, θα το είχαμε λύσει. Προειδοποίησε μάλιστα πως η παράταξη «θα το πληρώσει» αν δεν ανοίξει τη βάση.

Πηγή: Έθνος

Η απόσυρση αυτοκινήτων θα γίνει με το ισχύον καθεστώς. Πότε θα εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Με το καθεστώς που ισχύει σήμερα θα συνεχίσει να γίνεται η απόσυρση μέχρι να επικυρωθεί από την Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είχε εκδώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Από την ημερομηνία αυτή και μετά (η επικύρωση θα πρέπει να γίνει το αργότερο 40 ημέρες από την επαναλειτουργία της Βουλής μετά τις εκλογές) η απόσυρση θα γίνεται με νέο καθεστώς το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Μάλιστα η κ. Μπιρμπίλη θα αναφερθεί και στις αλλαγές που θα επέλθουν στα τέλη ........

κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Επειδή η διαδικασία για την αποστολή των τελών έχει καθυστερήσει οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρμόδιο για την είσπραξη τους υπουργείο Οικονομικών θα δώσει ολιγοήμερη παράταση.

Να υπενθυμιστεί ότι καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των τελών η 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Πηγή: Ημερησία

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Οι διατητές των αγώνων

Ορίστηκαν απο την ΕΠΣ Μεσσηνίας οι διαιτητες που θα σφυρίξουν τα παιχνίδια στην Β' Τοπική κατηγορά 1ο Όμιλο που συμμετέχει η δεύτερη ομάδα της πόλης μας η Νίκη Πλάτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας οι διαιτητές είναι: ......


ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΛΑΜΠΙΡΗΣ Γ., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν.
Σάββατο 31/10/09 ΩΡΑ 15:30


Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ
ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ Α., ΛΟΥΚΑΣ Ι.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 11:00


ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΑΡΙΟΣ - Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ
ΠΛΕΜΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 11:00


Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ
ΛΑΜΙΑΣ Σ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ., ΣΙΨΑΣ Κ.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 15:30


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
ΠΛΕΜΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ Β.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 15:30


ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
ΑΛΕΞΕΑΣ Η., ΓΚΙΡΙΝΗΣ Α., ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ Ι.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 15:30


ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ
ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ Θ., ΜΠΑΡΔΗΣ Γ., ΔΑΛΑΜΑΡΑΣ Ν.
Κυριακή 01/11/09 ΩΡΑ 17:30

Σχολή διαιτησίας Ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Μεσσηνίας

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και η Επιτροπή Διαιτησίας , ανακοινώνει την λειτουργία της Νέας Σχολής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου που θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα με τη συνδρομή και του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.

Στη Σχολή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή νέες και νέοι ηλικίας από 16 ετών και πάνω.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει ορισθεί για την 16η Νοεμβρίου 2009 και θα διαρκέσουν ......

πέντε εβδομάδες (δύο ημέρες / εβδομάδα).

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την 16η Νοεμβρίου 2009. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα : 2721025954 από ώρα 09:00΄ έως 15:00΄ , κινητό 6942552040 και e-mail : epsm@otenet.gr

Τα μαθήματα θα γίνονται στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και η πρακτική στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.

Στο εκλογοδικείο πάει ο Κανελλόπουλος τον Βουδούρη.

Στο εκλογοδικείο αποφάσισε να πάει τον Οδυσσέα Βουδούρη ο Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κανελλόπουλος ζητώντας με ένσταση που κατέθεσε να ακυρωθούν 1.300 σταυροί που έλαβε ο κος Βουδούρης λόγω λάθους στην καταμέτρηση όπως υποστηρίζει ο Κος Κανελλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κος Κανελλόπουλος στην ένσταση που ......

έχει ήδη καταθέσει, ζητά να καταμετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε περισσότερα από 100 εκλογικά τμήματα.