Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Οριστικά εκτός «Τειρεσία» όλοι όσοι θα εξοφλούν τις οφειλές τους

Την οριστική διαγραφή από τον «Τειρεσία» όλων όσοι έχουν αποπληρώσει ή εξοφλήσουν τις όφειλες τους σε ακάλυπτες επιταγές και άλλες υποχρεώσεις προς τράπεζες θα προβλέπει το ν/σ για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά που επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στο νομοσχέδιο εξετάζεται να περιληφθούν επίσης τα ακόλουθα μέτρα: .....

* Η αύξηση του χρόνου αναγγελίας στο σύστημα του Τειρεσία για ακάλυπτη επιταγή ή απλήρωτη συναλλαγματική από 8 σε 30 εργάσιμες ημέρες.

* Περιορισμός του χρόνου στέρησης της χορήγησης μπλοκ επιταγών από τις τράπεζες από 3 χρόνια που είναι σήμερα σε 2 χρόνια για όσους έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους και δεν βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» για άλλο λόγο.

* Μείωση του χρόνου παραμονής στον Τειρεσία στο νέο καθεστώς που θα ισχύσει. Το θέμα αυτό εξετάζεται. Σήμερα η παραμονή στον Τειρεσία για σφραγισμένες επιταγές και ακάλυπτες συναλλαγματικές είναι 3 χρόνια, για διαταγές πληρωμής 4 χρόνια, για προγράμματα πλειστηριασμών 5 χρόνια και για χρέη στο Δημόσιο 5 χρόνια, κ.λπ.

* Αλλαγή των όρων για την αναγραφή στον Τειρεσία. Θα τεθεί όριο συνολικών οφειλών κάτω από το οποίο δεν θα γίνονται εγγραφές στη «μαύρη λίστα», τόσο για επιχειρήσεις όσο και για φυσικά πρόσωπα.

Επίσης, στο υπουργείο επεξεργάζονται νέα κριτήρια για την έκδοση μπλοκ επιταγών από τις τράπεζες με στόχο την προστασία της αγοράς.

Οι ιδέες που εξετάζονται και θα αποτελέσουν θέματα στον διάλογο με τους φορείς της αγοράς αφορούν μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο η έκδοση μπλοκ επιταγών να γίνεται ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου του πελάτη.

Αυτά ήταν τα κομματόσκυλα της Δεξιάς. "Μετράω τις χάντρες στο κομπολόϊ μου...."

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΟΠΑΠ με ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ.

Δυναμικά ανέλαβε τις αρμοδιότητες του στον αθλητισμό ο Παύλος Γερουλάνος. Ο νέος Υπουργός Πολιτισμού δεν έχει αφήσει σπιθαμή γης της Γ.Γ.Α. και του ΟΠΑΠ!

Πέρασε απ' όλα τα τμήματα, μίλησε με όλους τους υπαλλήλους που βρήκε, αναζήτησε τους αρμόδιους διευθυντές και επιχείρησε να συναντηθεί με προέδρους επιτροπών (κάποιοι ακόμη... αναζητούνται).
Ως έμπειρος στα περί της επικοινωνίας (συμβούλευε καθημερινά τον Γιώργο Παπανδρέου) ζήτησε ........

επίμονα τη λίστα όλων των διαπιστευμένων δημοσιογράφων και φρόντισε να ρωτήσει τους εργαζόμενους τι ακριβώς κάνουν στο πόστο τους.

Μάλιστα συνάντησε και προκλητικές συμπεριφορές.
Είναι χαρακτηριστικό το επεισόδιο στον ΟΠΑΠ (τον Οργανισμό με τους περισσότερους αργόμισθους).

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: "Με τι ακριβώς απασχολείστε κύριε;"

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΠΑΠ: "Κάθομαι σε αυτό το γραφείο που βλέπετε..."

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: "Άλλο σας ρώτησα".

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΠΑΠ: "Τι με ρωτήσατε; Δεν κατάλαβα".

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ (εκνευρισμένος): "Ποιο είναι το αντικείμενο της εργασίας σας".

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΠΑΠ (προκλητικά): "Μετράω τις χάντρες του κομπολογιού μου'!

Σε έξαλλη κατάσταση ο Υπουργός Πολιτισμού έβαλε τις φωνές στον αργόμισθο και χρειάστηκε να τον ηρεμήσουν υπηρεσιακοί παράγοντες...

Πηγή: http://dikisports.blogspot.com/2009/10/blog-post_6592.html

Κομισιόν: Υπό όρους η καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες

Εγγυήσεις ζητά από τη χώρα μας η Κομισιόν ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι βελτιώσεις στο σύστημα διαχείρισης επιδοτήσεων, προκειμένου να μπει στις 15 Δεκεμβρίου -το νωρίτερο- στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το «τσεκ» της ενιαίας ενίσχυσης.

Οι Έλληνες αγρότες θα μπορούσαν να είχαν δει από τις 16 Οκτωβρίου το χρώμα του χρήματος -βάσει του νέου κοινοτικού κανονισμού για χορήγηση 70% προκαταβολών- εφόσον είχαν ολοκληρωθεί οι σχετικές...

εργασίες ψηφιοποίησης των στοιχείων των παραγωγών στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων.

Καθυστερήσεις
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε χθες σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή, οι έλεγχοι έδειξαν ότι δεν έχει γίνει ψηφιοποίηση και ταυτοποίηση ούτε στο 40% των δηλώσεων των παραγωγών, με αποτέλεσμα η Κοινότητα να μη δείχνει διατεθειμένη να κάνει καμιά υποχώρηση για την προκαταβολή των χρημάτων.

Την ίδια στιγμή η χώρα μας έχει κάνει κατάχρηση των κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), γεγονός που καθιστά δύσκολη τη λύση της ταμειακής διευκόλυνσης από την ΑΤΕbank.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε η υπουργός, οι αγρότες θα πάρουν τα χρήματά τους, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι όποιες καθυστερήσεις-παραλείψεις γίνουν, θα επιφέρουν σοβαρούς καταλογισμούς. Για το λόγο αυτό, σημείωσε, στις αρχές Νοεμβρίου σε επαφές που θα έχει με κοινοτικούς αξιωματούχους θα διαπραγματευτεί η επικαιροποίηση του ΟΣΔΕ να μη γίνει στο τέλος του έτους - όπως ορίζει ο κανονισμός - αλλά στο πρώτο τετράμηνο του 2010.

Επιπλέον, «πονοκέφαλος» είναι το γεγονός ότι τα 2/3 των πόρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-13, έχουν δοθεί σε πληρωμές δράσεων του Γ’ ΚΠΣ, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να βρεθούν εθνικοί πόροι για να προχωρήσουν οι επενδύσεις της νέας περιόδου. Για τον λόγο αυτό, σήμερα συνεδριάζει η ειδική επιτροπή του Δ’ ΚΠΣ, προκειμένου να επανασχεδιαστεί το πρόγραμμα και να τεθούν οι νέες προτεραιότητες.

Μαρία Γιουρουκέλη
Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 24ης Οκτωβρίου 2009

ele24.jpg (388 KB) 8arr24.jpg (245 KB) foni24.jpg (204 KB)Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

Υπεξαίρεση 150.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Γαργαλιάνων

Εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ φέρεται να έχει υπεξαιρέσει από τα ταμεία του δήμου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας 30χρονη υπάλληλος.
Η υπάλληλος με το... μακρύ χέρι, η οποία και παραδέχτηκε την πράξη της, προσελήφθη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο από τον δήμο Γαργαλιάνων με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς έθεσε την υπάλληλο σε αργία, ενώ ενημέρωσε και τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ο οποίος και έδωσε εντολή για προανάκριση.

Ο κ. Καλοφωλιάς παρέπεμψε την υπόθεση της κοπέλας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα πιθανόν θα πρέπει να εισηγηθεί την απόλυσή της.

Ολα ξεκίνησαν μετά τον έλεγχο που έκαναν οι ορκωτοί λογιστές στον δήμο, από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου. Μπορεί οι λογιστές να τα βρήκαν όλα καλά, η προϊσταμένη όμως της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου διαπίστωσε να έχουν γίνει εκταμιεύσεις από τον λογαριασμό και καταθέσεις ...

σε λογαριασμούς δημοτικών νομικών προσώπων, για τις οποίες δεν υπήρχαν εντάλματα και ήταν ύποπτες.

Αμέσως η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας ενημέρωσε τον δήμαρχο Γαργαλιάνων, ο οποίος έδωσε εντολή για λεπτομερή έλεγχο. Από τους ελέγχους που ολοκληρώθηκαν προχθές προέκυψε ότι υπάρχει θέμα υπεξαίρεσης ενός μεγάλου χρηματικού ποσού.

Ο κ. Καλοφωλιάς κάλεσε την ύποπτη υπάλληλο σε απολογία. Η 30χρονη παραδέχτηκε ότι έχει πάρει τα χρήματα και είπε ότι θα τα επιστρέψει σύντομα με τη βοήθεια των γονιών της, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει για ποιον λόγο το έκανε.
ΕΘΝΟΣΗ κατάρρευση της τιμής του λαδιού, εμείς και οι Ισπανοί

Το περασμένο Σάββατο εντόπισα στις οικονομικές σελίδες του “Βήματος” ένα θέμα για τις επιδόσεις της Ισπανίας στην παραγωγή ελαιολάδου.
Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα και έμαθα πράγματα, που υποθέτω λίγοι γνωρίζουν εδώ στην Ελλάδα και ακόμα λιγότεροι ενδιαφέρονται. Η Ισπανία -λοιπόν- εδώ και 20 χρόνια, έχει ξεκινήσει την αναδιάρθρωση των αγροτικών καλλιεργειών της. Οι Ισπανοί αντικαθιστούν με γοργούς ρυθμούς, κάθε καλλιέργεια που τη θεωρούν μη ανταγωνιστική, όπως για παράδειγμα το βαμβάκι, με την καλλιέργεια της κοντής ή υπέρπυκνης ελιάς.
Πρόκειται για φυτό εξαιρετικά ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες, έως και τους -15 βαθμούς Κελσίου, άρα ιδανικό για τις πεδινές εκτάσεις. Στις παράλιες περιοχές αναπτύσσονται...

οι παραδοσιακές ποικιλίες της Κορωνέικης, την οποία δυστυχώς δεν καταφέραμε να την κατοχυρώσουμε και καλλιεργείται πλέον σε όλο το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη. Για τον κάμπο, η κοντή ελιά, που δεν ξεπερνάει σε ύψος το ενάμιση μέτρο, είναι μια ελπιδοφόρα καλλιέργεια που από τον τρίτο χρόνο αποδίδει περί τα 400 ευρώ το στρέμμα. Είναι δε χαμηλού κόστους παραγωγής καθώς όλα γίνονται με μηχανικά μέσα. Χρειάζεται όμως επένδυση πάνω από 1.100 ευρώ το στρέμμα, πράγμα που σημαίνει γενναίο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΟΥΝ τα μεγέθη, να αναφέρω πως στην Ελλάδα παράγουμε από 9.000.000 στρέμματα έναντι 100.000.000 που υπάρχουν παγκοσμίως, 300.000 τόνους λαδιού εκ των οποίων οι 100.000 είναι προς εξαγωγή. Η Ισπανία έχει καταφέρει να διπλασιάσει την παραγωγή της και έχει φτάσει σήμερα να παράγει 1.200.000 τόνους, εκ των οποίων πάνω από το 55% είναι προς εξαγωγή.

Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ δυναμική στον τομέα του λαδιού δεν σταματά εδώ. Οι στόχοι ήταν πολύ πιο φιλόδοξοι, δηλαδή να γίνουν η ηγέτιδα δύναμη και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την παγκόσμια παραγωγή, καθορίζοντας και τις τιμές. Έτσι η ισπανική SOS Couetara εξαγόρασε τη νούμερο ένα εταιρεία εμπορίας στον κόσμο, την ιταλική Bertolli (η οποία ελέγχει τα 10 δημοφιλέστερα και μεγαλύτερα σήματα λαδιού στον κόσμο) από την Αγγλολλανδική Unilever, έναντι 600 εκατομμυρίων ευρώ. Να θυμίσουμε πως στην Bertolli ανήκε στην Unilever, όπως και η δική μας η ΕΛΑΙΣ.

Οι Ισπανοί ελέγχουν -πλέον- πάνω από το 35% της παγκόσμιας κατανάλωσης λαδιού στον κόσμο. Οι εξελίξεις αυτές έχουν ήδη σοβαρές παρενέργειες στον εγχώριο κλάδο. Οι Ισπανοί μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στις χαμηλές τιμές λαδιού ακόμα και στα 2 ευρώ ανά λίτρο που είναι σήμερα, όταν η “κόκκινη γραμμή” των Ελλήνων παραγωγών είναι τα 2,5 ευρώ. Κάτω από αυτή την τιμή, η παραγωγή λαδιού στην Ελλάδα είναι ζημιογόνος και ασύμφορη. Και τα κακά νέα συνεχίζονται από τις εκτιμήσεις που αναφέρουν πως η τιμή του ελαιολάδου μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 1,5 ευρώ ανά λίτρο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ καμιά κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν είχε ποτέ αναπτυξιακό όραμα. Ακόμα και σχέδια τα οποία θα έπρεπε να έχουν αναπτυχθεί και υλοποιηθεί εδώ και χρόνια με την πρώτη δυσκολία, μπαίνουν πάλι πίσω στα συρτάρια. Στην Ελλάδα ζούμε, τι να κάνουμε, όπως είχε πει ο Σημίτης και επανέλαβε ο Καραμανλής. Τι να κάνουμε;

Καπιταλισμό έχουμε, ελεύθερη αγορά έχουμε, να φωνάξετε ένα επιχειρηματία, σχηματίστε ένα κονσόρτσιουμ, πριμοδοτήστε τους και πείτε τους να αγοράσουν αυτοί την Bertolli. Έχουμε τα 28 δισεκατομμύρια για τις τράπεζες και δεν έχουμε τα 600 εκατομμύρια για μια στρατηγική κίνηση που θα κάνει το ελληνικό ελαιόλαδο νούμερο ένα στον κόσμο; Πώς το ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί στην ποντοπόρο ναυτιλία; Πώς νομίζετε κινούνται τα πράγματα στην εποχή μας και πώς άλλοι χάνουν και άλλοι κερδίζουν;

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ όμως όλα αυτά, πρέπει πρώτον να παρακολουθείς τις εξελίξεις και δεύτερον, να έχεις πολιτική βούληση για να είσαι πραγματικά χρήσιμος και αποτελεσματικός στα έργα και όχι στα λόγια. Όταν για παράδειγμα η πρεσβεία της ισοδύναμης Πορτογαλίας, έχει στο Τόκιο 17 άτομα στο εμπορικό της τμήμα και η δικής μας έχει ενάμιση, πώς θα καταφέρεις να υποστηρίξεις αποτελεσματικά τις ελληνικές εξαγωγές; Αυτά γίνονται στον κόσμο αλλά οι δικοί μας έχουν κλειστεί σε ένα δωμάτιο και παίζουν πόκερ με τα σκάνδαλά τους, με έπαθλο την εξουσία. Το μέλλον μας, όπως καταλάβατε, προμηνύεται λαμπρό.
Χρήστου Δημήτρης


Οι εισαγωγές από Μαρόκο προκαλούν κατάρρευση της κοινοτικής αγοράς ντομάτας

«Η εισαγωγή ντομάτας που προέρχεται από το Μαρόκο για την παρούσα εμπορική περίοδο 2009/2010 και πριν να τελειώσει ο πρώτος μήνας της, έχει προκαλέσει σχεδόν αυτόματα την κατάρρευση των κοινοτικών αγορών, με άμεσες επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών» προειδοποιεί ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, κ Γ Πολυχρονάκης.

Όπως αναφέρει, μόνο σε μια εβδομάδα, η συνολική τιμή της εισαγωγής έχει διαμορφωθεί από 77.20 euros/100 χιλιογράμμα, την 13 Οκτωβρίου, σε...


37.2 euros/100 χιλιόγραμμα, στις 21 Οκτωβρίου

Αυτή η μεγάλη μείωση είναι ακόμα πιο διευρυμένη, μεταξύ των δηλωμένων συνολικών τιμών εισαγωγής, που είναι πολύ μεγαλύτερες, και των πραγματικών τιμών της αγοράς.

Η συνολική τιμή της εισαγωγής της 21 Οκτωβρίου είναι, κάτω από την προσδιορισμένη τιμή της προνομιακής εισόδου στην παρούσα συμφωνία της Ε.Ε. με το Μαρόκο, που βρίσκεται σε 46.1 ευρώ/εκατό κιλά, τιμή καθιερωμένη πολύ χαμηλότερα από την αντίστοιχη των υπολοίπων χωρών που εισάγουν , που είναι 62.6 euros/100 κιλά σε αυτήν την περίοδο

Σε αυτήν την κατάσταση, όταν οι τιμές εισόδου είναι κατώτερες από το καθιερωμένο επίπεδο στη συμφωνία της Ένωσης, το Μαρόκο θα πρέπει να πληρώσει, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαιτήσει, τους πρόσθετα τελωνειακούς δασμούς των 29.8 ευρώ /100 χιλιογράμμα

Συνεχίζοντας ο κ. Πολυχρονάκης επισημαίνει πως «Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, τόσο ο Σύνδεσμός μας όσο και άλλοι φορείς από παραγωγικές Χώρες της ΕΕ, ότι αυτή η κατάσταση έχει προκληθεί επειδή δεν υπάρχει σωστή εφαρμογή του συστήματος των Τιμών Εισόδου και δεν εισπράττονται οι πρόσθετοι δασμοί με συνέπεια να πραγματοποιούνται εισαγωγές σε μια κατώτερη τιμή της τιμής εισόδου.

Η αύξηση των εισαγωγών ντομάτας του Μαρόκου είναι σταθερή τα τελευταία χρόνια. Μέσα στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αυξηθεί κατά 60%. Ενώ το έτος 2004 ήταν 191.310 τόνοι το 2008 έχουν ανέλθει σε 305.542 τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT,.Στην εμπορική περίοδο 2008/2009 (Οκτώβριος 2008 μέχρι Ιούνιο 2009) και σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT, οι εισαγωγές της ντομάτας του Μαρόκου ανήλθαν σε 355.000 τόνους».

Κλείνοντας ο κ. Πολυχρονάκης επαναλαμβάνει ότι «Επιβάλλεται η αυστηροποίηση της Κοινοτικής Νοµοθεσίας και ως προς το σύστηµα Τιµών Εισόδου Οπωροκηπευτικών αλλά και για τους επιβαλλόµενους Εισαγωγικούς δασµούς και το Καθεστώς προτιµησιακών συµφωνιών µε τις τρίτες Χώρες»
ΠΑΣΕΓΕΣ


Συναυλία U2: Από 2 Νοεμβρίου η προπώληση εισητηρίων. Τα σημεία πώλησης.

Mε το δάκτυλο στη... σκανδάλη για να «χτυπήσουν» τα πρώτα εισιτήρια θα είναι οι φαν των U2 τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία των Ιρλανδών στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Το «μεγαλύτερο ροκ σόου που έγινε ποτέ», όπως χαρακτηρίζει στο τελευταίο τεύχος του την «360» περιοδεία των Ιρλανδών, το «Rolling Stone», συνεχίζεται το καλοκαίρι στην Ευρώπη, και φέρνει τους U2 για δεύτερη φορά σε ελληνικό έδαφος μετά την πρώτη εμφάνισή τους, το 1997, στη Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Αυτήν τη φορά ο Μπόνο και παρέα έβαλαν τον συναυλιακό πήχυ πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά. Στο κέντρο των σταδίων, όπου φιλοξενείται η 360 Τοur, στήνεται μια μεγάλη κυκλική σκηνή, έτσι ώστε να μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν καλά από όποιο σημείο και αν βρίσκονται.
Η ατσάλινη κατασκευή που αιωρείται σε ........

ύψος 45 μέτρων, οι οθόνες υψηλής ευκρίνειας, τα σιδερένια «πλοκάμια» του σκηνικού μετατρέπουν το μάξιμουμ ροκενρόλ της μπάντας σε μια διαστημική εμπειρία για τους φαν. Στο 12ο άλμπουμ τους πια (Νo Line Οn Τhe Ηorizon) και στη συνείδηση του κόσμου οι U2 έχουν όσα μέσα χρειάζονται για να δοκιμάσουν τα όριά τους.

Για την αρένα, η τιμή του εισιτηρίου είναι 65 ευρώ μετρητά (71,50 με πιστωτική). Για καθιστούς, οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τη θύρα ως εξής: 33 ευρώ (36,30 με κάρτα), 100 ευρώ (110 με κάρτα), 165 ευρώ (181,50 με κάρτα).

Σε περιορισμένο αριθμό διατίθενται εισιτήρια Red Ζone (μόνο με πιστωτική, 302,50 ευρώ) και VΙΡ πακέτο 330 ευρώ (363 με πιστωτική).

Τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια της Red Ζone οι U2 τα προσφέρουν προς υποστήριξη της Red και της Global Fund για την εξάλειψη του ΑΙDS στην Αφρική. Για τα μέλη του φαν-κλαμπ των U2 (www.u2. com) η προπώληση αρχίζει από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί ώς το Σάββατο 31/10 στις 12 το μεσημέρι.

Σημεία προπώλησης εισητηρίων:

● Από 2 έως 6/11 στο Τicket Ηouse στο ΟΑΚΑ (πύλη Α, από είσοδο Σπύρου Λούη) 10.00 με 20.00.

Από 7/11 στο Τicket Ηouse, Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210-3608.366.
● Θεσσαλονίκη: Από 2/11 στο Τicket Ηouse, Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310-264880

Στο Ίντερνετ:
http://www.ticketpro.gr και http://www.tickethouse.gr.

Αυξήσεις έως και 300 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, δήλωσε χθες ότι έστειλε στον υπουργό Οικονομικών την πρότασή της και την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει επίσημα τα νέα τέλη για τα οποία γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να ισχύσουν από φέτος.

Η υπουργός αρκέστηκε μόνο να δηλώσει ότι με τα νέα τέλη «θα αμβλύνουμε κάποιες κοινωνικές αδικίες».

Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών και την αγορά του αυτοκινήτου έχουν διαρρεύσει τα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και τα οποία παρουσιάζονται στον πίνακα.
(Κλίκ στον πίνακα για πλήρες μέγεθος)

Ίδια φιλοσοφία..........

Σύμφωνα με αυτά, διατηρείται η φιλοσοφία Σουφλιά σε ό,τι αφορά στην κατηγοριοποίηση των οχημάτων, η οποία να σημειωθεί ότι δέχτηκε οξεία κριτική από το ΠΑΣΟΚ το οποίο χαρακτήρισε τα νέα τέλη «πράσινα κατ’ ευφημισμό». Αυτά διακρίνονται σε τέσσερις κλάσεις ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης τους άδειας.

Οι προεκλογικές δηλώσεις περί αλλαγής της φιλοσοφίας και κατηγοριοποίηση με βάση τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων, για την ώρα, φαίνεται ότι παραμένουν στο συρτάρι.

Σύμφωνα με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η διαφορά σε σχέση με τη ρύθμιση Σουφλιά έγκειται στο γεγονός ότι μειώνεται από 25 ευρώ έως 75 ευρώ το κόστος των τελών για οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει πριν το 2005 και είναι μέχρι 1.357 κ.εκ. και αυξάνονται αντιστοίχως για τα οχήματα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, από 1.929 κ.εκ. και πάνω.

Πάντως, για όλα τα οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μέχρι και 31/12/2004, προβλέπονται αυξήσεις σε σχέση με όσα πλήρωσαν πέρυσι. Μείωση 18 ευρώ σε σχέση με πέρυσι θα έχουν όλα τα οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2005 και έπειτα. Οπως ακριβώς προέβλεπε και η ρύθμιση Σουφλιά. Το κόστος των τελών σε αυτή τη κλάση κυμαίνεται από 94 ευρώ έως 562 ευρώ ανάλογα τον κυβισμό.

Με απλά λόγια πριμοδοτείται η αγορά νέου αυτοκινήτου άλλα και η διατήρηση ή η αγορά μεταχειρισμένου παλιού με μικρό κυβισμό, σε σχέση πάντα με ότι προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά. Επιπλέον, δυσχεραίνει περισσότερο η θέση κατόχων παλιών οχημάτων μεγάλου κυβισμού.

Την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε η υπουργός, θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για την απόσυρση η οποία όπως είπε, θα έχει «περιβαλλοντικό χαρακτήρα».

Διάκριση

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχει διάκριση στο καθεστώς κινήτρων σε Αττική και περιφέρεια, ενώ όπως φαίνεται θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα καταργηθεί το προβλεπόμενο μπόνους απόσυρσης για τα οχήματα άνω των 2.000 κ.εκ.

Στην περιφέρεια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, εξετάζεται η έκπτωση για την αγορά νέου αυτοκινήτου να παραμείνει στα 1.000 ευρώ, ενώ στην Αττική, τα κίνητρα περιορίζονται σημαντικά και θα συνδυάζονται με δωρεάν κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις συγκοινωνίες.

Ειδικότερα, οι εισηγήσεις είναι αντί των 1.000 ευρώ, η επιδότηση να είναι 500 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου μέχρι 1.400 cc, 300 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου έως 2.000 cc και μηδενική για αγορά αυτοκινήτου πάνω από 2.000 cc.

Πηγή: Ημερησία

Διοριστέοι εκπαιδευτικοί. Τα οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ

Εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) τα οριστικά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (προκήρυξη 3Π/2008)......

για τους υποψηφίους των κλάδων: ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών.

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Δείτε τα αποτελέσματα στην κατηγορία που σας ενδιαφέρει

Αντ. Σαμαράς: Εκδικητικότητα της κυβέρνησης απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά

Για «απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα stage.

«Ευθύνη της Ν.Δ., για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη», τόνισε.Επέστρεψε από το Μαρόκο ο Γιώργος Καραμπάτος

Επέστρεψε από το Μαρόκο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και Εκτελεστικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» κ. Γιώργος Καραμπάτος όπου είχε μεταβεί για να συμμετάσχει ως επίτιμος προσκεκλημένος στο τριήμερο 4ο Διεθνές Συνέδριο «Μεσογειακές Ημέρες της Ελιάς» στην πόλη Μεκνές (19-21 Οκτωβρίου 2009).

Στο Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Γεωπονικής Σχολής του Μαρόκου σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ανδαλουσίας, ο κ. Καραμπάτος παρουσίασε στους συμμετέχοντες εκπροσώπους φορέων ολόκληρη τη δέσμη ενεργειών και προτάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την ενίσχυση της ευρωμεσογειακής συνεργασίας.

Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί ή .........

προγραμματιστεί στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών «Δρόμοι της Ελιάς» στις οποίες το Μαρόκο είναι από τις πρώτες χώρες που έχει ενταχθεί και συμμετέχει ενεργά στο πλαίσιο μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας. Οι θέσεις του είχαν θερμότατη αντιμετώπιση από το σύνολο των συμμετεχόντων στις εργασίες και τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ επαινέθηκαν ιδιαίτερα από τον Περιφερειάρχη της περιοχής Meknes και τον Δήμαρχο της πόλης, οι οποίοι είναι και μέλη του ευρω-μεσογειακού δικτύου των Δρόμων της Ελιάς.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο κ. Καραμπάτος είχε την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους πολλών φορέων όπως o Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου κ. M.O. SBITRI, η Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας της Ανδαλουσίας κ. E. PILAR, η επίτιμη Πρόεδρος των Ευρωπαίων Γευσιγνωστών Ελαιολάδου κ. F. CAMURATI κ.α. καθώς και δημοσιογράφους από πολλές χώρες με τους οποίους είχε εκτενείς συνομιλίες για θέματα ευρωμεσωγειακής συνεργασίας στο πλαίσιο των κοινοτικών προγραμμάτων, την αξιοποίηση του δικτύου των «Δρόμων της Ελιάς», των Επιμελητηρίων κ.α. φορέων των ελαιοπαραγωγικών περιοχών της Μεσογείου.

Με την ευκαιρία της παραμονής του ο κ. Γ. Καραμπάτος συνάντησε επίσης τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Μαρόκο εξ. κ. Π. Στουρναρά και την Ελληνίδα Εμπορική Ακόλουθο κ. Α. Οικονόμου με τους οποίους συμφώνησε για την συμμετοχή και των αγροτικών τυποποιημένων προϊόντων της Μεσσηνίας στο BAZAR που οργανώνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς από τις ξένες αντιπροσωπείες των μεσογειακών χωρών στο Μαρόκο και τελεί υπό την αιγίδα της Βασιλικής Οικογένειας.

Όχι σε μοριοδότηση και ανανέωση συμβάσεων

Kαταργούνται οριστικά τα προγράμματα stage στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, ενώ δεν πρόκειται να ανανεωθεί καμία σύμβαση, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά το πέρας της σημερινής διυπουργικής σύσκεψης.

Δεν θα υπάρξει καμία μοριοδότηση και δεν θα πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν σε πρόγραμμα stage μετά την προκήρυξη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Τα stage στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να διατηρηθούν εφόσον λειτουργήσουν ως μαθητεία.

Ο κ. Πάγκαλος άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορώντας τη ότι ........

χρησιμοποίησε τα παιδιά «για την πολιτική ομηρεία τους ώστε να μετατραπούν σε σκληρούς υποστηρικτές της ΝΔ».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ...Πηγή: ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ"ΠΡΟΔΟΤΗΣ"...

Τα έχει πάρει άσχημα μαζί του ο Σαμαράς. Τον είχε στην Πολιτική Άνοιξη ως νούμερο 2, ήταν αυτός που τον ανέδειξε πολιτικά κι όμως ο Νικήτας Κακλαμάνης υπέγραψε υπέρ της Ντόρας!

Ο Σαμαράς είναι έξω φρενών μαζί του. Δεν θέλει τον βλέπει μπροστά του. Εκτιμά ότι είναι "πρόκληση να υπογράφει υπέρ της "Ψηλής", την οποία μέχρι πριν από μερικά χρόνια την έβγαζε στη σέντρα".

Ο Κακλαμάνης είναι... άπαιχτος στις μεθόδους ......

πολιτικής επιβίωσης. Δεν πιάνεται από πουθενά.
Για να δούμε αυτή την φορά θα διασωθεί; Ή θα φάει "μαύρο" από τους Αθηναίους που τον περιμένουν στη γωνία γιατί δεν έχει κάνει τίποτα για την πόλη;

Πηγή: Fimotro

Η απάτη με την ψηφοφορία του Μάκη στο διαδίκτυο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αναξιόπιστο είναι το μαϊμουδο-γκάλοπ του Μάκη που βγάζει πολιτικά συμπεράσματα για πολύ σοβαρά θέματα και το αναφέρει σαν ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ την οποία όχι μόνο αξιολογεί λες και είναι εταιρεία μέτρησης αλλά παράγει και πολιτικά συμπεράσματα.

Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι αν ανοιγοκλείσει κάποιος το μόντεμ του δέκα φορές μπορεί να ψηφίσει δέκα φορές. Ενώ είναι μια μούφα-ψηφοφορία κοροϊδεύει τον κόσμο και δίνει το μέγεθος μιας μεγάλης μέτρησης που έγινε με τους κανόνες που επιβάλουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Είναι θέμα του εισαγγελέα να ...........

παρέμβει και να τελειώσει την ιστορία με τις ψηφοφορίες του Μαιμουδο-Μάκη(λόγω Ζούγκλας λέμε μαϊμου, μην μας πας αυτόφωρο)που της βάζει με σκοπό να επηρεάζει τον κόσμο.

Αφού είναι τόσο αξιόπιστη η δημοσκόπηση του Μάκη τότε γιατί δεν την παίζει στο ΑΛΤΕΡ;

Επειδή το έχει απαγορεύσει το ΕΣΡ!

Και τότε πως το κάνει πρώτο θέμα με συμπεράσματα που παραπλανούν τον κόσμο σαν να είναι δημοσκόπηση;

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_9887.html

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 23ης Οκτωβρίου 2009

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele23.jpg (707 KB) 8arr23.jpg (244 KB) foni23.jpg (304 KB) logos22.jpg (442 KB)Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Οι 50 υποστηρικτές της υποψηφιότητας Ψωμιάδη

Δόθηκε στην δημοσιότητα ο κατάλογος με τα 50 ονόματα που υποστηρίζουν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για την αρχηγεία της Ν.Δ.

Δείτε τα ονόματα


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

ΑΓΓΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ-ΑΗΔΟΝΑ ΑΘΗΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Κεντρικης Επιτροπης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΗΤ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ ΙΩΣΗΦ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΟΥΖΕΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΓΙΟΥΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΟΥΝΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ τεως ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΔΡΙΤΣΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΤΑΥΡ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΩΝΣΤ/ΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ

ΚΑΣΙΜΤΖΙΚΗ ΡΟΔΟΘΕΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΘΕΟΔ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΚΟΛΑΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Δ.Α.Σ.

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ.Σ.Γ'βαθμιων ΣΥΝΕΤ.ΟΡΓΑΝ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΛΙΑΜΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΜΕΤΛΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Δ.Σ.Γ'βαθμιων ΣΥΝΕΤ.ΟΡΓΑΝ.

ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΙΣΤ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΠΑΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΜΕΝΕΛ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Κ. & ΝΟΜ.ΤΜΗΜ. ΑΔΕΔΥ

ΜΠΙΝΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΜΠΡΟΥΤΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΜΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΣΧΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΑΚΚΑΛΗ-ΝΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΧΑΡΙΛ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΗΤ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Ν.Α.Ε.

ΤΖΑΚΗ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

ΤΖΟΛΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΣΤΕΡ ΕΚΠΡ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΦΕΛΙΚΙΔΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΩΝΣΤ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΘΕΟΔ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την Παρασκευή το μεσημέρι στη χώρα, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Ισχυροί οι άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο Ιόνιο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και το .......

Σάββατο τα παραπάνω φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι 50 υποστηρικτές της Υποψηφιότητας Αβραμόπουλου

Δόθηκαν στην δημοσιότητα οι υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητας για την ηγεσία της ΝΔ από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο Αβραμόπουλος απέφυγε τα ηχηρά ονόματα για να συμβολίσει ότι απευθύνεται στην κοινωνία και να υπογραμμίσει ότι δεν παίζει με μηχανισμούς.

Δείτε τα ονόματα


Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

1 Αθανασίου Αλέξανδρος Εκπρόσωπος Περιφ. Οργάνωσης Δημόσιος Υπάλληλος
2 Αναγνωστόπουλος Κων/νος Εκπρ. Περιφ. Οργάνωσης Επιχειρηματίας
3 Αρβανιτάκου Σοφία ΕΚΠ Γυναικών Ελευθ. Επαγγελματίας
4 Βελαέτη Μαρία Εκπρόσωπος Γυναικών Δημόσιος Υπάλληλος
5 Βελέντζα-Ζουρούδη Ευαγγελία τΜέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Οικονομολόγος
6 Γιαουτζής Αλέξανδρος "Υπ. Νομάρχης
Νομ. Σύμβουλος" Δικηγόρος ...
7 Ζαφείρης Στυλιανός Εκπρ. Περ. Οργάνωσης Μηχανικός ΔΕΗ
8 Κάββαλος Μιχαήλ Εκπρόσωπος ΕΚΟ Υπάλληλος ΙΚΑ
9 Κάνδηλας Δημήτριος Νομαρχιακός Σύμβουλος Επιχειρηματίας-Καλλιτέχνης
10 Καπούλας Κων/νος Δήμαρχος Παλλήνης Χαλκιδικής Υπάλληλος Δ.Ο.Υ. Κασσάνδρας
11 Κάππος Ευστάθιος Εκπρόσωπος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας Εκπαιδευτικός
12 Καραπάνος Νικόλαος Εκπρόσωπος ΕΚΟ Δημόσιος Υπάλληλος
13 Καρύδα-Ιωαννίδου Ευαγγελία Εκπρόσωπος Γυναικών Συνταξιούχος
14 Καφτηράνης Χρήστος Πολιτευτής Κυκλάδων Δάσκαλος
15 Κεφαλογιάννης Ιωάννης Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ "Οικονομολόγος
Δημόσιος Υπάλληλος"
16 Κοντού Μάρω τΒουλευτής Ηθοποιός
17 Κουτσιούμπας Θεόδωρος Εκπρ. Περιφ. Οργανώσεως Δικηγόρος
18 Λαζάρου Λάζαρος Δήμαρχος Αρναίας Χαλκιδικής Διδάσκαλος
19 Λαμπρόπουλος Χάρης Υπ. Βουλευτής Εκλογών 2009 Ν. Ηλείας Καθ. Παν/μίου
20 Λιαπίκου Ουρανία Εκπρ. Περιφ. Οργάνωσης Υπάλληλος ΙΚΑ
21 Μανώλης Νικόλαος Δήμαρχος Μαρμαρίου Έμπορος
22 Μεσολογγίτης Δημήτριος Εκπρ. Περιφ. Οργάνωσης Ελεύθερος Επαγγελματίας
23 Μητροκώστα Παναγιώτα (Γιούλα) Πολιτευτής Ν.Δ. Ν. Ιωαννίνων Δ.Υ. Π.Γ.Ν.Ι.
24 Μηχιώτης Ιωάννης Εκπρ. Περιφ. Οργάνωσης Τραπεζικός Υπάλληλος
25 Μόσχος Κων/νος Εκπρ. ΕΚΟ "Οικονομολόγο
Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων"
26 Νικολαρόπουλος Σωτήρης Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Συντ.ΟΤΕ
27 Ξενάκης Ιωάννης Νομ. Σύμβουλος Καθηγητής
28 Ξεπαπαδάκος Γιώργος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Α4 Έμπορος
29 Παπαϊωάννου-Γάκη Γεωργία Πολιτευτής Α΄ Θεσ/νίκης "Ιατρός Αιματολόγος
Διευθ. Κέντρου Αιμοδοσίας ""ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ"" ΘΕΣ."
30 Παπασπύρου Κων/νος "Πρόεδρος Εμπ. Συλλόγου
Γ΄ Αντιπρόεδρο Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ" Έμπορος
31 Παπασωτηρίου Μενέλαος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηλείας Επιχειρηματίας
32 Παριανός Γιάννης Εκπρ. Ετεροδημοτών Επιχειρηματίας
33 Πατσιογιάννης Ιωάννης Μέλος ΚΕ Ν.Δ. Οδοντίατρος
34 Πεπόνης Εμμανουήλ Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Ιδιωτ. Υπάλληλος
35 Σαρειδάκης Γιώργος πρ. Ευρωβουλευτής "Νομικός
Οικονομολόγος"
36 Σαρρής Γεώργιος Μέλος ΚΕ Ν.Δ. Δ.Υ.
37 Σερπενιάδης Παναγιώτης Γ.Γ. Κεν. ΔΑΚΜΕ Συνεδρος Επιχειρηματίας
38 Σκεύας Απόστολος Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΑΚΕ Ιδιωτ. Υπάλληλος
39 Σπανίδης Θεόδωρος Εκπρόσωπος ΕΚΟ Δημόσιος Υπάλληλος
40 Σπηλιόπουλος Γεώργιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας Μηχανολόγος/Μηχανικός
41 Σπυρόπουλος Σταμάτης Εκπρ. Περιφ. Οργάνωσης Δημόσιος Υπάλληλος
42 Τροχάνη Μαρία-Αγγελική Πολιτευτής Χημικός
43 Τσερώνης Κων/νος Εκπρόσωπος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας Φυσικός
44 Τσινίδου Ελισάβετ Εκπρόσωπος Γυναικών "Νοσηλεύτρια
Αν. Δ/ντρια Νοσηλ. Υπηρεσίας Γ.Ν.Λ."
45 Τσολάκος Ιάσων Εκπρ. Περιφ. Οργάνωσης Γ.Γ. ΝΟΔΕ Ηλείας
46 Τσούκαλος Ευστάθιος Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ Γιατρός
47 Φιλιππάτου Βασιλική Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Δημόσιος Υπάλληλος
48 Φουρναράκη Μαρία Νομ. Σύμβουλος Ανατ. Αττικής Οικονομολόγος
49 Φραγκούλης Δημήτριος Εκπρόσωπος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ασφαλιστής
50 Χατζηβρέττας Δημήτρης Δήμαρχος Ευόσμου Ελεύθερος Επαγγελματίας

Ο 50 υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μπακογιάννη

Δόθηκαν στην δημοσιότητα οι υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητας για την ηγεσία της ΝΔ από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην λίστα της κ. Μπακογιάννη ξεχωρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Λάρισσας κ. Κώστας Τζανακούλης και ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος είναι πολιτικός φίλος του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη όπως άλλωστε και ο πρώην βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής. Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμη νομάρχες, πρώην βουλευτές όπως οι κ. Θεόδωρος Κασσίμης και Γιάννης Βαληνάκης.

Δείτε τα ονόματαΑ/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
1 ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΚΕ ΙΑΤΡΟΣ
2 ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΚΕ ΓΕΩΠΟΝΟΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ
3 ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΔΚΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
4 ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ
5 ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - Δ.Σ. ΚΕΔΚΕ - ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
6 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΚΕΔΚΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
...7 ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
8 ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
9 ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
10 ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
11 ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΓΡΟΤΗΣ
12 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
13 ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΕΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΕΗ
14 ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
15 ΚΑΣΣΙΜΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΆΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
16 ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΑΓΡΟΤΗΣ
17 ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΙΑΤΡΟΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
18 ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΆΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
19 ΜΑΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
20 ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
21 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΓΕΩΠΟΝΟΣ
22 ΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ ΙΑΤΡΟΣ
23 ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
24 ΜΙΧΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
25 ΠΑΛΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Γ.Γ ΕΒΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
26 ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
27 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
28 ΜΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
29 ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
30 ΜΙΧΟΥ ΟΛΓΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
31 ΑΓΑΔΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΣΕΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
32 ΓΚΟΥΒΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΠΡ.ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β'ΒΑΘΜΙΑΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ. & Δ.Τ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ι.Δ.
33 ΚΑΛΙΑΝΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΡ.ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ
34 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
35 ΠΑΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
36 ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΔΑΚΕ Δ.Τ. - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
37 ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΗΤΣΩΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΔΑΚΕ Δ.Τ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
38 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
39 ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΠΡΙΑΜΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΗΣ - ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ
40 ΚΑΛΛΙΜΩΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
41 ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Ε.Ν.Α.Ε. ΓΕΩΠΟΝΟΣ
42 ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣ
43 ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
44 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Ε.Γ. - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΝΕΔ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
45 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ Ε.Γ. - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΝΕΔ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
46 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΝΕΔ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
47 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΝΕΔ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
48 ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
49 ΣΜΥΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΝΕΔ π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
50 ΤΣΩΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΝΝΕΔ ΓΕΩΛΟΓΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Υπάρχουν ακόμα 950 υπογραφές μεταξύ των οποίων και της Σοφίας Καλατζάκου.

Οι 50 υποστηρικτές της Υποψηφιότητας Σαμαρά

Δόθηκαν στην δημοσιότητα οι υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητας για την ηγεσία της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Βαριά ονόματα» περιλαμβάνει ο κατάλογος του κ. Αντώνη Σαμαρά. Ξεχωρίζει του πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή κ. Γιάννη Αβέρωφ, των πρώην βουλευτών κ.κ. Πέτρου Αλιβιζάτου, Γιάννη Γιαννέλη, Αναστάσιου Καραμάριου, του πρώην προέδρου του ΟΑΕΔ κ. Γιώργου Βερναρδάκη, του νομάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδα Κουρή του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Παναγή Καρέλλα. Επίσης υπάρχουν ονόματα δημάρχων νομαρχών και στελεχών της ΟΝΝΕΔ.

Δείτε τα ονόματα


Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
1 ΑΒΕΡΩΦ ΓΙΑΝΝΗΣ Τέως Βουλευτής Ιωαννίνων, τ. Ευρωβουλευτής
2 ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΠΑΥΛΟΣ Τέως Βουλευτής Κεφαλληνίας Επιχειρηματίας
3 ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας Βιομήχανος
4 ΒΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ Τέως Ευρωβουλευτής ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Φυσικός
5 ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Υποψ.Βουλευτής Β΄Αθηνών και μέλος ΚΕ Εκπαιδευτικός
6 ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ Νομάρχης Τρικάλων και μέλος ΔΣ ΕΝΑΕ Πρώην πρ. Ένωσης Αξιωματικών Ελ. Αστυνομίας
...7 ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δήμαρχος Σερρών Φαρμακοποιός
8 ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τέως Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης Συνταξιούχος Δικηγόρος
9 ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τέως Βουλευτής Λέσβου Δικηγόρος
10 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ Υποψ. Ευρωβουλευτής - Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κύπρου Γεωπόνος- Οικονομολόγος
11 ΔΡΟΣΟΣ ΘΥΜΙΟΣ Μέλος ΚΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Καθηγητής
12 ΕΥΤΑΞΑ ΒΙΚΥ Υποψ.Βουλευτής Α΄Θεσ/κης - Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκ.Θεσ/νικης Αρχιτέκτων Μηχανικός
13 ΖΩΓΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ ΑΘΗΝΑ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
14 ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μέλος της Ε.Γ ΟΤΟΕ ΑΘΗΝΑ Τραπεζικός Υπάλληλος
15 ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Μέλος ΔΣ ΠΑΣΕΓΕΣ - Μέλος ΚΕ ΚΑΒΑΛΑ Δικηγόρος
16 ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Τέως Βουλευτής Δωδεκανήσων Δικηγόρος
17 ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Δήμαρχος Σταυρούπολης Ξάνθης
18 ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ-ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Μέλος ΚΕ ΑΘΗΝΑ Οικονομολόγος
19 ΚΑΡΕΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Επιχειρηματίας
20 ΚΑΤΣΙΠΟΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ,τΠρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας Πολιτικός Μηχανικός
21 ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τέως Βουλευτής Χίου
22 ΚΟΥΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Νομάρχης Ανατολικής Αττικής
23 ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ Δήμαρχος Αμπελοκήπων Θεσ/κης- Μέλος Δ.Σ ΚΕΔΚΕ Δικηγόρος
24 ΛΙΑΝΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Νομαρχης Καστοριάς Οδοντίατρος
25 ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δήμαρχος Φολόης Ηλείας ΗΛΕΙΑ Εφοριακός
26 ΜΑΤΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΣ Μέλος ΚΕ-Υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας Γεωλόγος
27 ΜΟΥΡΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μέλος ΚΕ ΑΘΗΝΑ Πολιτικός Μηχανικός
28 ΜΠΕΚΕΡΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Αντιπροεδ.ΤΕΕ Ν. Θεσ/λιας ΛΑΡΙΣΑ Αρχιτέκτων Μηχανικός
29 ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Μέλος ΔΣ ΓΕΩΤΕΕ - Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ-Μέλος ΚΕ ΑΘΗΝΑ Δασολόγος- Περιβαντολλόγος
30 ΜΠΙΖΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μέλος Δ.Σ ΣΥΔΑΣΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑ Αγρότης
31 ΜΠΟΥΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τέως υφυπουργός, Τέως Βουλευτής Φωκίδας Δικηγόρος
32 ΞΑΡΧΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Τέως Υπουργός, Τέως Βουλευτής Φθιώτιδας Δικηγόρος
33 ΞΥΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών ΠΕΛΛΑ Δικηγόρος
34 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Πρόεδρος ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ΜΕΣΣΗΝΙΑ Υπάλληλος ΤΕΙ
35 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Τέως Υπουργός- Τέως Βουλευτής Καβάλας ΚΑΒΑΛΑ Δικηγόρος
36 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ, μέλος ΣΤΕ Οικ. Επιμελητηρίου Ελλάδας ΜΕΣΣΗΝΙΑ Οικονομολόγος
37 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου Κρήτης ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ιατρός
38 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Πρόεδρος ΝΟΔΕ Β8 Β ΑΘΗΝΩΝ Δημοσιογράφος
39 ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Τέως Βουλευτής Β΄Αθηνών Δικηγόρος
40 ΠΑΠΑΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Δήμαρχος Κάμπου Καρδίτσας Χημικός
41 ΠΑΠΠΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Υποψήφια Ευρωβουλευτής, μέλος Ε.Γ. ΟΝΝΕΔ, υπεύθυνη ΑΜΕΑ ΑΘΗΝΑ Υπάλληλος Stage
42 ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ Τέως Βουλευτής Λευκάδας Φυσικός
43 ΣΥΡΜΑΝΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Πρόεδρος ΝΟΔΕ Β3 ΑΤΤΙΚΗ Επιχειρηματίας Γραφ. Τεχνών
44 ΤΑΓΓΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Αντιπρόεδρος ΟΕΕ- Μέλος ΚΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Οικονομολόγος
45 ΤΑΥΡΗΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ Αναπλ. Οργαν. Γραμ. ΓΣΕΕ-Μέλος προεδρείου ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα- Αναπλ. Γραμ. Συνδικαλισμού ΝΔ Τραπεζικός Υπάλληλος
46 ΤΖΟΥΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ, Πρόεδρος ΚΕΦΕ ΟΝΝΕΔ ΑΘΗΝΑ Οικονομολόγος
47 ΤΣΙΟΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Μέλος Δ.Σ. ΤΕΕ Περιφερειακό τμήμα Ηπείρου ΓΙΑΝΝΕΝΑ Μηχανολόγος Μηχανικός
48 ΤΣΙΤΣΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Μέλος ΚΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ Συμβολαιογράφος
49 ΦΟΥΡΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Νομάρχης Λακωνίας Ορθοδοντικός
50 ΧΑΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ - Πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Ευβοίας Πολιτικός Επιστήμων

ΥΠΕΣ: Στόχος οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με μία λογική που θέτει στόχο τη μετάβαση σε ένα καθεστώς προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο τομέα επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος επισκέφθηκε το ΑΣΕΠ Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης πρόσθεσε πως «στην πορεία αυτή θα αντιμετωπίσουμε με αίσθημα δικαίου όλα τα θέματα που αυτή τη στιγμή εκκρεμούν».

«Θα προχωρήσουμε με μία λογική που θέτει στόχο να πηγαίνουμε όλο και περισσότερο σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που από κάθε άποψη είναι κατά τεκμήριο αντικειμενικές, αξιοκρατικές και συμβάλουν στην εγκατάσταση ενός αισθήματος ισονομίας, ισοπολιτείας και πάνω απ’ όλα αξιοκρατίας στην ελληνική κοινωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Διευκρίνισε πάντως πως οι συμβασιούχοι έργου δεν θα καταργηθούν αμέσως, αλλά θα ........

είναι συνεχώς μειούμενος ο αριθμός τους, δίνοντας προς την Ανεξάρτητη Αρχή την κατεύθυνση για λιγότερες προσλήψεις συμβασιούχων και περισσότερες μόνιμου προσωπικού.

Πρόσθεσε ότι για τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ το θέμα θα εξεταστεί διότι, αν καταργηθούν άμεσα, τότε οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους εργαζόμενους με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου.

Τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να νοιαστεί για όλα τα παιδιά, αναφέρθηκε στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα: «Επιτέλους κάποιος πρέπει να νοιαστεί και για τα παιδιά που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και που σήμερα π.χ. στερούνται της μοριοδότησης, της προσαύξησης στη μοριοδότηση του 50%. Και αυτό δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό, δεν είναι αξιοκρατικό, δεν συμβάλλει σε μια Ελλάδα της ισονομίας και της ισοπολιτείας».

Ο κ. Ραγκούσης δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τη λειτουργία του ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης σημείωσε μεταξύ άλλων πως διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 9,89, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επανέλαβε πως δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις stage, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ

«Θέλουμε να φύγουμε από αυτή την παθογένεια των 430 ευρώ, όπου πρόκειται για ομήρους και δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατάσταση. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Δεν μπορούν να καλύπτονται οι ανάγκες του Δημοσίου από τα stage» πρόσθεσε.

Κατάργηση stage και ελαστικών μορφών εργασίας ζητά το ΚΚΕ

Για «εμπαιγμό» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ σημειώνοντας πως «αν ενδιαφερόταν για το δίκιο και για τους εργαζόμενους στα stage του ιδιωτικού τομέα θα εξασφάλιζε σε όλους μόνιμη και σταθερή εργασία».

Ζητά μάλιστα να καταργηθούν όλα τα stage και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας και να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά.

Τονίζει δε πως «με τη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε και στο όνομα της ισοτιμίας, δήθεν για να μην αδικηθούν οι εργαζόμενοι με stage στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση προχωρεί στην απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων που εδώ και καιρό τους υπερεκμεταλλεύτηκαν με stage και άλλες μορφές ελαστικής - προσωρινής και ανασφάλιστης εργασίας στο δημόσιο τομέα».

«Είναι απαράδεκτο οι ένοχοι για τα stage, την ίδια στιγμή που εξαγγέλλουν τη συνέχιση και τη διεύρυνσή τους στον ιδιωτικό τομέα, να τιμωρούν και να καθυβρίζουν τα θύματα της πολιτικής τους», υπογραμμίζει.

Κατηγορεί μάλιστα τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνες για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και την ανεργία. Προσθέτει δε πως «βαριές ευθύνες είχε και έχει η εργατική αριστοκρατία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ που ενώ πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν τη θεσμοθέτηση και τη λειτουργία των προγραμμάτων, τώρα συνηγορούν στην απόλυση των εργαζομένων και πρωτοστατούν στην πολυδιάσπασή τους με βάση το χρόνο και την μορφή απασχόλησης».

Σημειώνει ακόμη πως «οι εργαζόμενοι στα stage και στις άλλες μορφές ελαστικής εργασίας πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η λογική του ατομικού βολέματος όχι μόνο δεν δίνει λύση, αλλά και αξιοποιείται από αυτούς που τους οδήγησαν στην ομηρία και στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην «πέσουν στην παγίδα της δήθεν αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισοτιμίας και των τάχα καλών stage που προβάλουν η κυβέρνηση, η ΝΔ και φορείς της μεγαλοεργοδοσίας για να οδηγήσουν στην ανεργία τους σημερινούς εργαζόμενους στα stage για να τους αντικαταστήσουν με άλλους».

Το ΚΚΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει την θέση - απαίτηση να καταργηθούν όλα τα stage και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας, να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Ταξική συσπείρωση, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος τώρα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ.

ΝΔ: Πυρ ομαδόν για την κατάργηση των stage

Πυρ ομαδόν από τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα stage.

«Χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους η κυβέρνηση αναγγέλλει αποφάσεις που έχουν τεράστιο κόστος και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους φορείς», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «εκδικείται χιλιάδες παιδιά που εργάζονται στα προγράμματα stage».

«H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, προχωρεί σε αποφάσεις που εκδικούνται χιλιάδες παιδιά τα οποία εργάζονται στα Προγράμματα Stage στο Δημόσιο Τομέα αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε τέλος από το ΠΑΣΟΚ «να προχωρήσει άμεσα .....

σε ουσιαστικό διάλογο έτσι ώστε να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος επίλυσης του θέματος».

Αιχμηρή ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα. «Συνθλίβοντας τα όνειρα χιλιάδων νέων ανθρώπων δεν μειώνονται τα δημόσια ελλείμματα, φωτίζεται απλώς το έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας που χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δείχνει το… "κοινωνικό της πρόσωπο", αντί να εξαγγείλει μονιμοποίηση, προαναγγέλλει διώξεις, σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία μόλις έγινε κυβέρνηση φρόντισε να μονιμοποιηθούν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την κατάργηση των stage.

«Με όσα ακούσαμε χθες από τους υπουργούς, διογκώνει αντί να λύσει ένα πρόβλημα έντονα κοινωνικό που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τόσο για τους συμβασιούχους έργου όσο και για τα stage», πρόσθεσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι δυνατόν το 2009 να επιτρέψουμε ρεβανσιστικές συμπεριφορές. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε 300.000 συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στο δρόμο. Στο κάτω κάτω κανείς πολίτης δε χρωστά να πληρώνει τις αμαρτίες του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Π. Ψωμιάδης: Αντί νομιμοποιήσεων προαναγγέλλονται διώξεις

«Η κυβέρνηση δείχνει το… "κοινωνικό της πρόσωπο", αντί να εξαγγείλει μονιμοποίηση, προαναγγέλλει διώξεις, σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία μόλις έγινε κυβέρνηση φρόντισε να μονιμοποιηθούν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την κατάργηση των stage.

«Με όσα ακούσαμε χθες από τους υπουργούς, διογκώνει αντί να λύσει ένα πρόβλημα έντονα κοινωνικό που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τόσο για τους συμβασιούχους έργου όσο και για τα stage», πρόσθεσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι δυνατόν το 2009 να επιτρέψουμε ρεβανσιστικές συμπεριφορές. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε 300.000 συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στο δρόμο. Στο κάτω κάτω κανείς πολίτης δε χρωστά να πληρώνει τις αμαρτίες του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει συγκεκριμένα τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα λήξει θετικά η ομηρία χιλιάδων συμπολιτών μας.

«Να κάνει προσλήψεις και να μοριοδοτήσει την προϋπηρεσία τους, ώστε να μη χάσει το κράτος την εμπειρία που έχουν αποκτήσει εδώ και 4-5 χρόνια μόνο και μόνο επειδή εργάστηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ», συμπλήρωσε.

«Διαφορετικά, να είστε βέβαιοι ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση -και όχι μόνο- χωρίς τους συμβασιούχους δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ομαλής λειτουργίας και σύντομα θα εξαναγκασθεί σε λουκέτο», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.

Δ' Εθνική: Οι διαιτητές στον 6ο Όμιλο

Ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 5ης Αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ τα παιχνίδια θα σφυρίξουν οι:.....


Ατρόμητος Λάππα - Εράνη
Ν. Βουτσινάς, Α. Πύρρος, Αθ. Σκάλτσης (ΕΠΣ Κεφαλλονιάς)

Τέλλος Αγρας - Τσιλιβή
Ν. Αγγελάκος, Ε. Πάσχος, Π. Κουβαλάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Ζαβλάνι - Μεσσηνιακός
Π. Κεκέλος, Σπ. Καραμπλιάνης, Γρ. Κακατσίδης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

Ολυμπιακός Καλ.- Αχαϊκή
Κ. Λάζαρης, Α. Πήττας, Α. Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

ΑΟ Κροκεών - Διαγόρας Βραχνέικων
Δ.Γιαννόπουλος, Π. Μπούρας, Κ. Σιψάς (ΕΠΣ Μεσσηνίας)

Λειβαθώ - Πάμισος
Ν. Μακρυπόδης, Δ. Χόρτης, Κ. Τσιρίνης (ΕΠΣ Αχαΐας)

Πανηλειακός - Ξενοφών Κρεστενών
Ι. Νεοφυτιάδης, Ι. Κουρμουλάκης, Α. Μαρίνης (ΕΠΣ Κορίνθου)
Παρατηρητής Ανδρέας Μιχαλακέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας)

Αχιλλέας Καμαρών - Εθνικός Σαγέικων
Α. Σόβολος, Χ. Ούτας, Α. Μήτρης (ΕΠΣ Λακωνίας)

Νίκη Πλάτης: Bάρος στους νεαρούς.

Βάρος στην χρησιμοποίηση και αξιοποίηση των νεαρών ταλαντούχων παικτών που διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό της δίνει η διοίκηση της Νίκης Πλάτης.
Παράλληλα με τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο της Β’ τοπικής, η ομάδα των Φιλιατρών, όπως κάνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους νεαρούς παίκτες.
Σίγουρα την ενδιαφέρουν και τα αποτελέσματα στους αγώνες, όμως προέχει η αξιοποίηση των ταλαντούχων παικτών, το να μάθουν τα μυστικά της μπάλας και να μπορέσουν όταν έρθει η ώρα να μετακομίσουν στην Εράνη.

Ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Παναγόπουλος, σχετικά με τα παραπάνω, σημείωσε μιλώντας στην “Ε”: .........


«Δουλεύουμε περισσότερο για να αξιοποιήσουμε τους μικρούς παίκτες. Θέλουν περισσότερη δουλειά και παιχνίδια στα πόδια τους έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν.
Για το λόγο αυτό ρίχνουμε το περισσότερο βάρος μας στους νεαρούς ποδοσφαιριστές».
Συνεχίζοντας, ο νεαρός προπονητής αναφέρθηκε στον αγώνα της πρεμιέρας, όπου η Νίκη απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας στο Δώριο: «Η πρεμιέρα ήταν δύσκολη και όπως γνωρίζετε τέτοια παιχνίδια κρύβουν εκπλήξεις.
Στόχος μας ήταν να μην χάσουμε και τα καταφέραμε. Παίξαμε απέναντι σε μια αρκετά καλή ομάδα μέσα στην έδρα της και μπορέσαμε να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας.
Μια διαφορά σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι πως φέτος δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Θα προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε με εσωτερικές λύσεις».

Ο κ. Παναγόπουλος δεν παρέλειψε να μας πει και δύο λόγια για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας, το οποίο είναι εκτός έδρας, το προσεχές Σάββατο: «Παίζουμε για δεύτερη σερί αγωνιστική εκτός έδρας με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Παναθηναϊκό.
Πρόκειται να αντιμετωπίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο. Το γεγονός ότι στις δύο πρώτες αγωνιστικές παίζουμε εκτός έδρας με δυνατούς αντιπάλους είναι και καλό και κακό».
Η προετοιμασία για την πιο πάνω συνάντηση θα ολοκληρωθεί σήμερα με την τελευταία προπόνηση στο δημοτικό γήπεδο Φιλιατρών. Τρεις παίκτες δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα σε αυτό το ματς. Ο λόγος για τον τραυματία Λεωνίδα Σύλλα, ο οποίος έχει διάταση στην γάμπα, τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος απουσιάζει από τον αγώνα του κυπέλλου με τον Αρι, και τον Γιώργο Λυμπερόπουλο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Αντίθετα επιστρέφει ο Χρήστος Αρβανιταντώνης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο Δώριο γιατί απουσίαζε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Πηγή: Ελευθερία

Ο Εθνικός Δρόμος Τρίπολης - Καλαμάτας στο επίκεντρο της συνάντησης Κουσελά - Ρέππα - Μαγκριώτη.

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς την Πέμπτη 22-10-2009 στο γραφείο του Υπουργού.

Ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία εκτέλεσης των έργων Τσακώνα - Παραδείσια και Αθήναιο - Λεύκτρο που είναι κομβικής σημασίας για την ολοκλήρωση του εθνικού δικτύου Τρίπολης –Καλαμάτας και το Νομό Μεσσηνίας.
Με βάση τις απαντήσεις των δύο Υπουργών συνάγονται τα παρακάτω: .........


ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ-ΤΣΑΚΩΝΑ

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 40% των εργασιών του συγκεκριμένου τμήματος. Υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση, αφού ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2009 και έχει δοθεί ήδη παράταση ενός χρόνου.
Η παράταση δεν οφείλεται σε τεχνικούς λόγους αλλά στην υποχρηματοδότηση του έργου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι 87.000.000 ευρώ, έχουν πληρωθεί μόνο 30.700.000 ευρώ και το Δημόσιο χρωστά στον εργολάβο 10.000.000 ευρώ για έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί και δυστυχώς τα αντίστοιχα χρήματα δεν υπάρχουν στον εν λόγω κωδικό.
Για να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο πρέπει, εκτός από αυτά, να εξευρεθούν μέχρι την 31-12-2009 άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι βέβαια φανερό ότι οι καθυστερήσεις συνεπάγονται και υπερβάσεις των συμβατικών κονδυλίων που προαναφέρθηκαν. Σημειώνεται ότι για τον προϋπολογισμό του 2009 το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε ζητήσει 5,5 δις ευρώ. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ είχε εγκρίνει μόνο 3,5 δις ευρώ. Συνεπώς, η υποχρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου είναι αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα ασκηθείσας κυβερνητικής πολιτικής.

ΑΘΗΝΑΙΟ-ΛΕΥΚΤΡΟ

Το έργο εκτελείται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε στις αρχές του 2010 να δοθεί στην κυκλοφορία.
Κανονικά προχωράει και η υλοποίηση του συνόλου της σύμβασης παραχώρησης Τρίπολης-Καλαμάτας.

Μετά την ενημέρωση, ο κ. Κουσελάς κάλεσε τους Υπουργούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξει καμία παραπέρα καθυστέρηση δηλώνοντας ότι θα έχουν τη συμπαράσταση όλων για να πάρουν τα απαιτούμενα κονδύλια από το Υπουργείο Οικονομικών.
Οι Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια και η ομαλή χρηματοδότηση του έργου που είναι ζωτικής σημασίας για τη Νότια Ελλάδα και τη Μεσσηνία.

Συναντήσεις με υπουργούς και ΚΕΔΚΕ για τη διοικητική μεταρρύθμιση ζητά η ΕΝΑΕ

Αμεση συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει η ΕΝΑΕ, προκειμένου να χαραχτεί μια κοινή πολιτική σχετικά με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Στη συνεδρίασή της που έγινε σήμερα, Πέμπτη αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθούν προσεχώς συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους υπουργούς για θέματα που απασχολούν τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.Συνεχείς έλεγχοι για την ποιότητα του νερού

“Οι συνεχείς έλεγχοι διασφαλίζουν την ποιότητα του νερού. Οταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ειδοποιήθηκαν οι δημότες και διακόπηκε προσωρινά η παροχή νερού”.
Με τα λόγια αυτά σχολιάζει ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και με την οποία ζητά την επέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, επειδή η δημοτική αρχή δεν διέκοψε την υδροδότηση, ενώ γνώριζε ότι το νερό ήταν ακατάλληλο.

Ο κ. Καλοφωλιάς είπε στην “Ε” ότι τα στοιχεία για την καταλληλότητα του νερού τα έχει συλλέξει ο δήμος και ότι είναι στη διάθεση όλων των δημοτών.
“Οταν τα στοιχεία έδειξαν πρόβλημα, όπως συνέβη πριν περίπου ένα μήνα στο Γυμνάσιο - Λύκειο Γαργαλιάνων, ειδοποιήσαμε και διακόψαμε προσωρινά την παροχή νερού” σημείωσε ο κ. Καλοφωλίας.
Παράλληλα τόνισε ότι το σύστημα χλωρίωσης του .........

δήμου είναι από τα καλύτερα που διαθέτουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

O δήμαρχος Γαργαλιάνων σημείωσε ότι τα αποτελέσματα των συνεχών μετρήσεων και γενικότερα της προσπάθειας για βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού είναι πλέον ορατά, καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάνενα πρόβλημα.
Η ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Φώτης Παναγιωτακόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων αιτείται την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, για την εξέταση και απονομή ευθυνών στον δήμαρχο Γαργαλιάνων Σταύρο Καλοφωλιά και άλλους τυχόν υπεύθυνους υπαλλήλους του δήμου, διότι δεν διέκοψαν την υδροδότηση του Δήμου Γαργαλιάνων, ως όφειλαν εκ του νόμου, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι το νερό ήταν ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και χρήση. Τη χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο 2008 μέχρι και τον Αύγουστο 2009 (20 μήνες) τα περισσότερα μηνιαία πιστοποιητικά εργαστηριακής εξέτασης βεβαιώνουν την ακαταλληλότητα του νερού για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο, μαγείρεμα και μπάνιο).

Μόνο τους 6 μήνες από τους 20 είχαμε παντού κατάλληλο νερό. Τους 14 μήνες στα περισσότερα μέρη του δήμου μας το νερό ήταν τελείως ακατάλληλο για τη δημόσια υγεία, καθώς περιείχε ποσότητες κολοβακτηριοειδών, κολοβακτηριδίων και εντεροκόκκων σε συγκεντρώσεις πολύ μεγαλύτερες του κανονικού. Το πόσιμο νερό των Γαργαλιάνων ήταν «εκτός των ορίων».
Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, ο υπεύθυνος υπάλληλος του δήμου ειδοποιεί πάραυτα τον δήμαρχο, ο οποίος οφείλει τότε να λάβει άμεσα όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής υδροδότησης μέχρι αποκαταστάσεως της ποιότητας του νερού, ενημέρωσης των πολιτών και της νομαρχιακής αρχής, και εξασφάλισης εναλλακτικής προσωρινής παροχής νερού.
Επειδή τίποτε από τα ανωτέρω δεν έγινε, και οι κάτοικοι του Δήμου Γαργαλιάνων συνέχισαν να καταναλώνουν το νερό με απρόβλεπτες βλάβες στην υγεία τους, αιτούμεθα την παρέμβασή σας για την εκ του νόμου προβλεπόμενη τιμωρία των υπευθύνων για τις παραλείψεις τους, την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της δημοτικής αρχής Γαργαλιάνων, και την προστασία της υγείας των κατοίκων του και όλων των καταναλωτών του νερού του δήμου”.

Πηγή: Ελευθερία

3ήμερο παζάρι μεσσηνιακών προϊόντων στο Μετρό του Συντάγματος

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς», διοργανώνουν τριήμερη Έκθεση-Παζάρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο Σύνταγμα στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου με τίτλο «Μεσσηνία η καλλίκαρπος και καλλίγευστος».

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα κάνει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Η τριήμερη έκθεση-παζάρι, λαμβάνει χαρακτήρα γιορτής, με μουσική και δράσεις γνωριμίας με τα εκλεκτά παραδοσιακά μεσσηνιακά προϊόντα, ενώ παρέχει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να τα δοκιμάσει...

και εφόσον επιθυμεί να τα αγοράσει και ταυτόχρονα να γνωρίσει και το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας.

Στη γιορτή συμμετέχουν μεσσηνιακές τυποποιητικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ενώσεις και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι Δρόμοι της Ελιάς».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ


Προσφορά του e-clik στους αναγνώστες του Φιλιατρά Νews.5% έκπτωση για το νέο Sony Ericsson Satio U1i 12.1 Megapixel


Διαβάστε λεπτομέρειες

Μια πολύ καλή προσφορά για τους αναγνώστες του Φιλιατρά News κάνει το ηλεκτρονικό πολυκατάστημα e-click.gr.

Το Νέο Sony Ericsson Satio U1i 12.1 Megapixel θα το βρείτε ετοιμοπαράδοτο ΜΟΝΟ στο e-click και οι αναγνώστες του Φιλιατρά News θα τυγχάνουν έκπτωσης 5% επι της τιμής του αρκεί να το γράψουν στο πεδίο παρατηρήσεις όταν κάνουν την ηλεκτρονική παραγγελία τους.

Μερικές πληροφορίες.

Τα δίκτυα που υποστηρίζει:
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 / HSDPA 900 / 2100

Διαστάσεις: 111 x 54 x 15 mm

Χρώματα που διατίθεται: Μαύρο, ασημένιο και Κόκκινο.

Επισκευθείτε το e-click.gr και δείτε τις δυνατότητες του κινητού καθώς και video παρουσίασης του.

Μια ώρα πίσω τα ρολόγια απο τα ξημερώματα της ΚυριακήςΑλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής η ώρα καθώς λήγει το μέτρο της εφαρμογής της Θερινής ώρας και μπαίνουμε στην χειμερινή.
Αυτό σημαίνει ότι στις 4 τα ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω να δείχνουν 3.
Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (28/10/2010) και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με τις .......

σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Ήρθαν τα Windows 7!!!

Σήμερα κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά τα Windows 7, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, που θα αντικαταστήσει τα -κατά κοινή ομολογία- αποτυχημένα Vista.

Το νέο software θα παρουσιάσει στη Νέα Υόρκη ο Στιβ Μπάλμερ, πρόεδρος της εταιρείας στη μετα-Μπιλ Γκέϊτς εποχή.

Τα Windows 7 αναμένουν με ανυπομονησία η αγορά πληροφορικής, που ελπίζει πως θα είναι το έναυσμα για αύξηση των πωλήσεων νέων υπολογιστών.

Με την ίδια «αγωνία» τα περιμένουν .......

όμως και οι χρήστες των PC, οι οποίοι, λόγω της αποτυχίας των Vista προ τριών ετών, δεν έχουν ανανεώσει τα μηχανήματά τους και δουλεύουν με το ίδιο λειτουργικό, τα Windows XP, εδώ και οκτώ χρόνια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, που έχουν δουλέψει με τα Windows 7, το νέο σύστημα είναι πιο γρήγορο, πιο αξιόπιστο και πιο ασφαλές από το προηγούμενο.
Περιέχει πολλές καινοτομίες για τη Microsoft και βασίζεται στις τελευταίες τάσεις της αγοράς, όπως για παράδειγμα η οθόνη αφής. Επίσης, είναι σχεδιασμένο και για netbooks, που αποτελούν την ανερχόμενη δύναμη στην αγορά υπολογιστών.

Τα νέα Windows μπορούν να λειτουργήσουν άψογα σε μηχανήματα με οθόνη αφής χωρίς την προσθήκη άλλων προγραμμάτων.

Ακόμα, δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να διαμορφώσει με μεγαλύτερη ευκολία την επιφάνεια εργασίας όπως τον εξυπηρετεί καλύτερα και να μετακινήσει ευκολότερα παράθυρα.

Επίσης, η ανταλλαγή περιεχομένου του υπολογιστή με άλλους υπολογιστές σε ένα σπιτικό δίκτυο γίνεται πιο πρακτικά και εύκολα, ενώ όλο το πακέτο είναι πιο «φιλικό προς το χρήστη».

Το νέο λειτουργικό κυκλοφορεί σε τέσσερις εκδοχές, μία «ελαφρύτερη» για laptop, μία για desktop στο σπίτι ή την εργασία, μία για διαχειριστές συστημάτων και μία που περιέχει ολοκληρωμένο το πακέτο των δυνατοτήτων.

Κατάργηση των Stage σε δήμους και νομαρχίες.

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είχε την Τετάρτη το προεδρείο της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε πως ο υπουργός τούς επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση των stage στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επισήμανε μάλιστα πως η κυβέρνηση θα είναι φειδωλή στην έγκριση συμβάσεων έργου μέχρι την κατάργησή τους, και τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας στο Δημόσιο.

Ο κ. Ραγκούσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους ανακοίνωσε πως δεν θα ......

εφαρμοστεί το πρόγραμμα των 20.000 ανέργων που είχαν επεξεργαστεί ο ΟΑΕΔ και η ΚΕΔΚΕ και είχε αναγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ. Μπαλασόπουλος δήλωσε πως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν 8.000 εργαζόμενοι σε stage εκ των οποίων 2.500 με 3.000 προσελήφθησαν προεκλογικά, ενώ 15.000 εργάζονται με συμβάσεις έργου.

Ο κ. Μπαλασόπουλος ζήτησε μάλιστα να σταματήσουν οι "νέες στρατιές συμβάσεων" και τέθηκε υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας.

Με τον κ. Μπαλασόπουλο συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο οποίος είπε ότι "θέλουμε μόνιμες σχέσεις εργασίας, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το θέμα των δεκάδων χιλιάδων ανέργων".

Stage στο Δημόσιο. STOP στις ανανεώσεις

«Φρένο» στις ανανεώσεις συμβάσεων stage βάζει η κυβέρνηση, με στόχο να μην χαθούν μόνιμες θέσεις επαγγελματιών στον ιδιωτικό τομέα με την αντικατάστασή τους από θέσεις μέσω προγραμμάτων stage.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα μονιμοποίησης όσων είχαν 24μηνη σύμβαση, εφόσον δεν υφίσταται νόμος που να θεμελιώνει τέτοιου είδους δικαίωμα.

«Δεν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις των ......

stage», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας πως είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση των stage στο δημόσιο τομέα.

Σημείωσε επίσης ότι για το ζήτημα θα υπάρξει ευρεία δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων, όπως ανέφερε, μπορεί να είναι η ΓΣΕΕ εκπρόσωποι των εργαζόμενων με stage και η οικονομική επιτροπή.

Ερωτηθείς αν μπορούν να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους εκείνοι που είχαν 24μηνη σύμβαση, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο νόμο που να μπορεί να θεμελιώνει δικαίωμα μονιμοποίησής τους.

Σε ό,τι αφορά το αν μπορούν όσοι έχουν συμπληρώσει τους 24 μήνες της σύμβασης να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με 50% μοριοδότηση, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «διαφωνήσαμε και ως αντιπολίτευση με το νόμο της ΝΔ και με ένα μεγάλο ποσοστό μοριοδότησης». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο.

«Μέλημα» της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να μη χαθούν μόνιμες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα με την αντικατάστασή τους από θέσεις μέσω προγραμμάτων stage.

Σημείωσε τέλος πως η κυβέρνηση βλέπει «τα προγράμματα stage με τελείως διαφορετική ματιά» και πως θα βάλει εκείνες τις δικλείδες και τις εγγυήσεις στον ιδιωτικό τομέα ώστε να επιτελούν το ρόλο τους.

Δ. Αβραμόπουλος: Έλλειμμα ευαισθησίας απέναντι στους νέους

Βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή την κατάργηση των stage στο δημόσιο εξαπέλυσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως «η μη ανανέωση των συμβάσεων 12.000 νέων ανθρώπων, που εργάζονται με καθεστώς μαθητείας (Stage), καταδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης, απέναντι στους νέους και το κοινωνικό σύνολο».

Σημείωσε δε πως «η ΝΔ θα σταθεί στο πλευρό όλων εκείνων που υφίστανται αυτή τη μεθόδευση και θα ασκήσει κάθε πολιτική πίεση, προκειμένου να αναθεωρηθούν τα κριτήρια και οι αποφάσεις της κυβέρνησης».

Πάντως, πρόσθεσε, «δεν είναι αυτά τα νέα παιδιά, που δημιουργούν το έλλειμμα στην Ελλάδα. Αυτό που αναδεικνύεται, είναι το έλλειμμα ευαισθησίας απέναντι στους νέους».

ΛΑΟΣ: Μη στερήσουν τη δουλειά από χιλιάδες νέους

«Ας τα ονομάσουν όπως θέλουν. Ας τα προσαρμόσουν όπως θέλουν. Μην στερήσουν, όμως, τη δουλειά από χιλιάδες νέους και νέες που βρήκαν μια ελάχιστη διέξοδο στα αδιέξοδά τους», παρατήρησε σχετικά ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτική η αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Η ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη εργασία των εργαζομένων με προγράμματα stage, στα οποία στην πραγματικότητα δεν αποκτούν εργασιακή εμπειρία αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελεί ντροπή για τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που τα εφάρμοσαν», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «η αντιπαράθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για τα προγράμματα stage είναι υποκριτική, αφού και τα δύο αυτά κόμματα τα χρησιμοποίησαν ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων».

«Ακόμα και οι "πέτρες" γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα ότι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν που πρωτοεφάρμοσε τα προγράμματα stage το 1996, και κυβερνήσεις της Ν.Δ. ήταν που γενίκευσαν την εφαρμογή τους μετά το 2004», υπογράμμισε.

Διερωτήθηκε δε πως «η κυβέρνηση, η οποία θεωρεί ότι τα stage δεν είναι νόμιμα και ηθικά για το δημόσιο, τα μετατρέπει με μαγικό ραβδί σε νόμιμα και ηθικά στον ιδιωτικό τομέα;»

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Είναι "θετικός ο Γιώργος" για τους μισούς ψηφοφόρους της ΝΔ!

Ποσοστά «καθεστώτος υπαρκτού σοσιαλισμού» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου στη Βουλή.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι το 73% της κοινής γνώμης έχει θετική και μάλλον θετική γνώμη για την κυβέρνηση και μόνον 12% έχει αρνητική γνώμη.

Και ακόμη σπουδαιότερο: εκτός από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 95% των οποίων έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη, οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ..........

ποσοστό 51% έχουν την ίδια άποψη, ενώ μόνο 23% έχουν αρνητική τοποθέτηση, ενώ δύο στους τρεις ψηφοφόρους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, το 66%, έχουν ομοίως θετική γνώμη.
Η θετική θέληση των ψηφοφόρων φαίνεται και από το πώς χαρακτηρίζουν τις κυβερνητικές πράξεις. Το 56% τις χαρακτηρίζει ενέργειες ουσίας και κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ μόλις ένας στους τρεις τις χαρακτηρίζει ενέργειες εντυπωσιασμού και προβολής.

Θετική είναι και η γνώμη για το μέλλον της κυβέρνησης. Το 58%, σχεδόν 6 στους 10 πολίτες, θεωρούν ότι η μελλοντική πορεία της κυβέρνησης και η κατάσταση της χώρας με τη νέα κυβέρνηση θα εξελιχτεί καλύτερα, ενώ 1 στους 4, το 26%, πιστεύει ότι «ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα» θα πάνε τα πράγματα και μόλις 1 στους 10 πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ 9 στους 10 πιστεύουν ότι τα πράγματα θα εξελιχτούν καλύτερα, το 27% των ψηφοφόρων της ΝΔ πιστεύει το ίδιο, όπως και το 48%, σχεδόν οι μισοί δηλαδή ψηφοφόροι, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποδοχή του Γιώργου Παπανδρέου για τη μέχρι τώρα παρουσία του ως πρωθυπουργού φτάνει σε ποσοστά «θεοκρατικού καθεστώτος». Το 77% των πολιτών θεωρεί θετική την παρουσία του ή μάλλον θετική και μόνον το 14% αρνητική ή μάλλον αρνητική. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες αγγίζουν το απόλυτο (98%), ενώ και στους ψηφοφόρους της ΝΔ ξεπερνούν κατά πολύ το 50% (55%). Η γνώμη των πολιτών για τη μετεκλογική στάση του Κ. Καραμανλή, ιδιαίτερα μετά την ομιλία του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις και την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι μοιρασμένη. Θετική και μάλλον θετική θεωρείται από το 46% των πολιτών και αρνητική και μάλλον αρνητική από το 47%.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι σχετικά «παγωμένοι» μαζί του, αφού τον βλέπουν θετικά και μάλλον θετικά μόνον κατά 56%, ενώ αξιοσημείωτο είναι το άνοιγμα και ο «εισοδισμός» του Καραμανλή στο σώμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, όπου έχει 41% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες. Με λίγα λόγια μετεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Καραμανλής έχουν καταφέρει να διεισδύσουν ο ένας στους ψηφοφόρους του άλλου, αλλά ο Καραμανλής έχει διχάσει τους δικούς του.Πηγή: Αγγελιοφόρος

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 22ας Οκτωβρίου 2009

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

Ele22.jpg (709 KB) 8arr22.jpg (263 KB) logos22.jpg (442 KB)Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου θα πραγματοποιηθούν απόψε τα ξημερώματα με διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο από ώρα 02:30 μέχρι και 03:30 π.μ..

Από τις 03:30 ως και τις 04:30 π.μ. η διακοπή θα γίνει στο ρεύμα προς Τρίπολη. Η όλη διαδικασία αφορά εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στη σήραγγα.

Ανά μισή ώρα, θα σταθμεύει το όχημα καθαρισμού στο ..........

εσωτερικό πάρκιν της σήραγγας και θα υπάρχει επί 5λεπτο άρση της διακοπής κυκλοφορίας για να διευκολυνθούν οι διερχόμενοι οδηγοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΛΥΦΕΙ ΤΑ BLOGS ΤΩΡΑ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΑ "ΧΩΝΟΥΝ"!

Ωραίος ο Αυτιάς.
Μας άκουσε όταν του γράφαμε ότι πρέπει να βάλει ένα μικρό ένθετο με ειδήσεις από γνωστά και όχι μόνο blogs. Σήμερα διαφήμισε εμάς εδώ στο fimotro αλλά και το nonews-news.

Για να μην αυτοκολακευόμαστε δημοσιεύουμε το πλάνο από το nonews. Οποιαδήποτε προβολή της δουλειάς που κάνουν ορισμένα ιστολόγια είναι πολύ καλό.
Μπράβο στον Αυτιά. Να το καθιερώσει κάθε μέρα για όλα τα blogs...

Πηγή: Fimotro.blogspot.com

Απο το blog papatzides.blogspot.com

Είδαμε στο fimotro.blogspot.com οτι ο Αυτιάς παρουσίαζε το πρωί τι γράφουν τα blogs!

Kαλά ρε παιδιά μην κάνετε χαρούλες λες και δεν ξέρετε τον Αυτιά...

Μετά τον ιντερνικοτηλεοπτικό διασυρμό του με τις μούφα ζωντανές συνεντεύξεις του Ψωμιάδη... ο Γιώργος ακολουθεί την παλιά του τέχνη κόσκινο...να "γλύφει" !

Για να τα έχει καλά με όλους! Άλλωστε τέτοια μεγάλη πλάκα έχει να πάθει από πέρσι όταν κυκλοφόρησε οτι ο Ρουσόπουλος θα του έκανε αγωγή!

Τώρα κατά τα άλλα, δεν μας χαλάει να προβάλει blogs! Αλλά σε αυτό είναι πρωτοπόρος ο Τέρενς Κουίκ στο ίδιο κανάλι... σε καιρούς δύσκολους, με την γνωστή περιπέτεια Καψαμπέλη και το δόγμα "συλλάβατε τους bloggers είναι εκβιαστές".

Με αιχμές εκατέρωθεν η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ

Με υπαινιγμούς εκατέρωθεν δίνεται η μάχη μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε ψυχραιμότερους για την επόμενη ημέρα της παράταξης. Αφορμή έντασης αναμένεται να αποτελέσουν και οι υπογραφές στελεχών για την στήριξη υποψηφίων, που θα δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη.

«Κλείνει το μάτι» στην Ντ.Μπακογιάννη ο Ευ.Μεϊμαράκης, ενώ την στήριξή του στην υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τετάρτης.

Παρά τις εκκλήσεις του Κ. Καραμανλή προς ........

τους υποψηφίους και τους υποστηρικτές τους να αποφύγουν φαινόμενα αντιπαραθέσεων και έντασης ως την εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος, το θερμόμετρο στο εσωτερικό της ΝΔ φαίνεται να ανεβαίνει.

Οι τέσσερις υποψήφιοι, και ιδιαίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς, εκτοξεύουν με κάθε ευκαιρία υπαινιγμούς και υπονοούμενα κατά των συνυποψηφίων τους, ενώ οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη που τους υποστηρίζουν ανταλλάσσουν ήδη τα πρώτα πυρά.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε την Τρίτη με έμμεσο, αλλά σαφή, τρόπο κατά της κ. Μπακογιάννη τονίζοντας ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους παρέσυραν τον κ. Καραμανλή στις πρόωρες εκλογές.

Λίγο αργότερα βολές κατά του κ. Σαμαρά, αλλά και κατά του Δ.Αβραμόπουλου εξαπέλυε η κ. Μπακογιάννη τονίζοντας σε τηλεοπτική της συνέντευξη: «Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του προσωπική ιστορία και την προσωπική του διαδρομή, την οποία οι νεοδημοκράτες την ξέρουν πάρα πολύ καλά».

H Ντόρα Μπακογιάννη ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, τις περιοδείες της, με πρώτο σταθμό την Ηλεία.

Αφορμή έντασης και οι υπογραφές

Το θερμόμετρο στη ΝΔ αναμένεται να ανεβεί ακόμη περισσότερο την Πέμπτη που λήγει η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων, καθώς δεν έχουν ακόμη αποφασίσει οι υποψήφιοι αν θα ζητήσουν και από βουλευτές να υπογράψουν μεταξύ των 50 στελεχών που απαιτούνται από το καταστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντ.Μπακογιάννη έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη περίπου 45 βουλευτών της ΝΔ (σε σύνολο 99 μαζί με τους ευρωβουλευτές). Αν αποφασίσει να το πιστοποιήσει με υπογραφές, θα πρόκειται για τη δεύτερη επίδειξη δύναμης που επιχειρεί, μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων 1.000 συνέδρων που την υποστηρίζουν.

Την πρωτοβουλία της να συλλέξει υπογραφές από βουλευτές θεωρούν όμως κίνηση με έντονα διχαστικό χαρακτήρα οι κκ. Αβραμόπουλος και Σαμαράς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δίνει λάθος μήνυμα, εκπέμποντας την πρόθεση να ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα ακόμη και αν ηττηθεί. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αβραμόπουλος έχουν σχεδόν αποφασίσει να ζητήσουν υπογραφές μόνο από πρώην βουλευτές, από κομματικά στελέχη και από νεολαίους.

Έμμεση στήριξη Ντόρας από τον κ. Μεϊμαράκη

Τις ενστάσεις του για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ κατέθεσε και δημοσίως την Τρίτη ο Ευ.Μεϊμαράκης, ασκώντας σκληρή κριτική. Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Μega διαφώνησε με την εκλογή από τη βάση και έδειξε με τη στάση του ότι θα συγκρουστεί μέχρι τέλους για τα οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του για την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα του πρώτου γύρου των εκλογών, και υπερασπίστηκε με πάθος το καταστατικό της ΝΔ, λέγοντας: «Τα καταστατικά καταρτίζονται σε περιόδους ηρεμίας για να χρησιμοποιούνται σε περιόδους κρίσης».

Ο κ. Μεϊμαράκης με έξυπνο τρόπο συντάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Ντ.Μπακογιάννη. Όταν ρωτήθηκε ποιον στηρίζει και του διευκρινίστηκε ότι στο παρελθόν τον κατέτασαν στους υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη, είπε γελώντας και προκαλώντας ποικίλα σχόλια: «Κρητικός είμαι. Είναι γνωστή η θέση μου».

Τιμώ τους άλλους υποψηφίους, αλλά στηρίζω την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στο Mega, o Γεράσιμος Γιακουμάτος.

ΝΔ: Δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών

Δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δ. Σιούφας, συμπλήρωσε ωστόσο ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.
«Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισα ευθέως ότι δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει «αφού παρέμεναν σε εκκρεμότητα θέματα προετοιμασίας […] για την αναθεώρηση των διατάξεων του καταστατικού που αφορούν στην εκλογή Προέδρου του Κόμματος».

«Ο Πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής», πρόσθεσε, «τονίζει ότι, εφόσον το Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου αποφασίσει την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν στην εκλογή Προέδρου του Κόμματος, η σχετική ........

διαδικασία, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες, πλέον διατάξεις, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2009».

Καταλήγοντας, ο κ. Σιούφας τόνισε: «Από όλα αυτά προκύπτουν με σαφήνεια δύο και μόνον δεδομένα: Πρώτον ότι συγκεκριμένη ημερομηνία για τις εκλογές δεν έχει οριστεί και δεύτερον ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2009.»