Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

5 - 6 μονάδες διαφορά δίνουν οι εταιρίες στοιχημάτων

Και οι εταιρίες στοιχημάτων προεξοφλούν δυο πράγματα. Το πρώτο και κύριο είναι η νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το άλλο η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα με ποσοστό στο 6%.
Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση που δίνει η εταιρία στοιχήματος σε νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι 1,02 ενώ αντίθετα η νίκη της Νέας Δημοκρατίας δίνει απόδοση 11,00.

Αυτό δείχνει με δημοσίευμα του το blog Fimotro.

Διαβάστε το θέμα και δείτε την εικόνα στο Blog Fimotro πατώντας εδώ



Γιατί θα καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός

Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους που οδήγησε την απερχόμενη κυβέρνηση στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι συντάξεις ίσως να είναι το τελευταίο μας μέλημα. Και για να μην μακρηγορούμε, οι λύσεις θα είναι πραγματικά επώδυνες. Οι μειώσεις των μισθών και κυρίως στο δημόσιο τομέα είναι προ των πυλών...

Οι διεθνείς οργανισμοί έχουν προτείνει να περικοπούν ο δέκατος τρίτος και ο δέκατος τέταρτος μισθός! Μία πραγματικά επώδυνη λύση, καθώς θα ανατρέψει άρδην τον οικογενειακό προγραμματισμό των μισών και πλέον Ελλήνων. Όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις, έχουμε...


πάρει δάνεια, έχουμε ανοιχτεί σε πιστωτικές κάρτες και σε κάθε περίπτωση τους υπολογισμούς μας τους κάναμε με βάση τα προβλεπόμενα έσοδα. Μία τέτοια απόφαση, λοιπόν, θα έχει ως αποτέλεσμα να παγώσει η αγορά, να αυξηθούν οι επισφάλειες και να περάσει η ελληνική κοινωνία ένα σοκ άνευ προηγουμένου.

Πόσο πιθανό είναι αυτό το σενάριο; Αρκετά πιθανό, όσο συνεχίζεται η μείωση των εσόδων του δημοσίου, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη δανείων από το εξωτερικό. Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα φτάσουμε στο χείλος της καταστροφής, αν δεν έχουμε φτάσει ήδη, οι αγορές θα μας θέσουν το δίλημμα: «Ή σας δανείζουμε με αυτούς τους όρους ή κηρύξτε παύση πληρωμών».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε πρόσφατη έκθεσή του για την Ελλάδα είχε προτείνει την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού για τους συνταξιούχους. Από τότε μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει γίνει πιο δυσχερής και η αμέσως επόμενη λογική πρόταση μοιάζει να είναι η περικοπή των μισθών και στους εν ενεργεία υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Στο σημείο αυτό να σας θυμίσουμε ότι όταν η Ρουμανία και η Λετονία ζήτησαν την βοήθεια του ΔΝΤ επιβλήθηκε στη χώρα η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε μία νύκτα. Οι προτάσεις, λοιπόν, αυτές ας μην μας φαίνονται ως όνειρα θερινής νυκτός κάποιου άσπλαχνου γραφειοκράτη που στοχεύει στο εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων, αλλά ως φυσική συνέπεια της αδυναμίας ενός κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Το πρόβλημα είναι να μην φτάσουμε στο σημείο να ζητήσουμε την βοήθεια των διεθνών οργανισμών. Διότι αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, τότε είναι φυσικό να αποδεχτούμε πλήρως τους όρους τους και οι όροι είναι ήδη γνωστοί.

Είναι φυσικό να μην θέλουμε να αποδεχτούμε αυτή την πιθανότητα, να πιστεύουμε στο καλό σενάριο, ότι η νέα κυβέρνηση θα βρει έναν κάποιο τρόπο για να αποτρέψει τα χειρότερα. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει από κάποιον πολιτικό φορέα συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς η χώρα θα βγει από την κρίση. Φανταζόμαστε ότι τα έσοδα του δημοσίου δεν μπορούν να αυξηθούν αν το δημόσιο κρατικοποιήσει τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή, ούτε είναι δυνατόν να εισπράξει βεβαιωμένους φόρους από χρεοκοπημένες επιχειρήσεις. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να πει κάποιος όλη την αλήθεια και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Να πει δηλαδή ότι παρά τις καλές του προθέσεις η χώρα εξαρτάται από το δανεισμό και από τους όρους των δανειστών.

Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει την ελπίδα να μην καταφύγει σε έσχατα μέτρα, καθώς τέτοιου είδους καταστάσεις δεν είναι ευχάριστες για τον οιονδήποτε. Τα πράγματα, όμως, δεν θα εξελιχτούν με βάση τις καλές προθέσεις ή τις προσδοκίες μας. Αλλά με βάση τις ανάγκες μας και κυρίως με βάση τις υποχρεώσεις που έχουμε δημιουργήσει στο παρελθόν...

Θανάσης Μαυρίδης



Έκτακτες αλλαγές στο δελτίο καιρού του STAR!

Για μία ακόμα φορά τα δυο σατυρικά blog hakis-hakis και Trelo kouneli κεντάνε με τα φωτομοντάζ τους.

Δείτε τα φωτομοντάζ:

freefotos.gr

freefotos.gr

Επεισόδιο με Σαμαρά στα Φιλιατρά...

Άγριος καβγάς με σωματώδη 45χρονο περί "πατριωτισμού" και με αναδρομή στην ανατροπή της κυβέρνησης το 1993!

Από τον Ορέστη Αυγερινό
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.


Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας όπου πήγε για προεκλογική περιοδεία ο Αντώνης Σαμαράς. Όταν βγήκε στην πλατεία για τις προεκλογικές χειραψίες, ήταν εκεί και ένας σωματώδης 45χρονος άνδρας -ονόματι Κώστας Οικονομόπουλος- μαζί με τον γιο του. Και όταν τον πλησίασε ο .......

υπουργός για να τον χαιρετήσει, ο Κ. Οικονομόπουλος του είπε ότι θυμάται πως στις 23 Μαρτίου, στη δοξολογία για την εθνική επέτειο, μιλούσε διαρκώς στο νομάρχη Μεσσηνίας Δράκο και πως αυτό δεν ήταν ένδειξη σεβασμού σε ο,τι συμβολίζει για την πατρίδα η ημέρα εκείνη.
Τότε, κατά τις πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς εκνευρίστηκε πολύ και μεταξύ άλλων άρχισε να λέει σε υψηλούς τόνους ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αμφισβητεί τον πατριωτισμό του τον οποίο επέδειξε το 1993 προχωρώντας ακόμη και στην ανατροπή της τότε κυβέρνησης.
Ο Κ. Οικονόμοπουλος δεν έμεινε απαθής, το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών πήρε διαστάσεις και ο κ. Σαμαράς αποχώρησε εκνευρισμένος για να επιτρέψει λίγο αργότερα πιο ήρεμος και να συνεχίσει την προεκλογική του περιοδεία στα Φιλιατρά.

Δημοσίευμα του Press-gr στις 28/9

Εξακολουθεί να παραμένει σταθερή η διαφορά ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ.

Σταθερή διαφορά δείχνουν ακόμα και οι σημερινές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που γίνονται για τα πολιτικά κόμματα.

Το blog Fimotro δημοσιεύσει αποκλειστικές πληροφορίες.

Δείτε το δημοσίευμα πατώντας εδώ.



Τέσσερα εκλογικά τμήματα στα Φιλιατρά θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα με κινητό τηλέφωνο.

Για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει μία πιλοτική έκδοση των αποτελεσμάτων η οποία θα γίνει μέσω κινητού τηλεφώνου.
Ήδη οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, σε 98 εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας, τα οποία επιλέγησαν με μία στατιστική μέθοδο, ανά 5, δηλαδή, το 1, το 6, το 11, το 16, κλπ, θα έχουν κινητό τηλέφωνο στη διάθεσή τους.

Αμέσως μόλις ο εκλογικός αντιπρόσωπος βγάλει το αποτέλεσμα, θα το μεταδώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό είναι το 20% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή αφορά 4000 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι, θεωρείται, ότι με το 20%, θα υπάρξει μέχρι τις 10.00 το βράδυ ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του νομάρχη Μεσσηνίας Κου Δημήτρη Δράκου τα 4 τμήματα στα Φιλιατρά που θα μεταδώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα με κινητό τηλέφωνο είναι: .....


451 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
2o Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 1η.
Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΓΙΑΝΝ-) ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ μέχρι και (Δ).

456 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
Λύκειο Τ.Δ. Φιλιατρών Αίθουσα 1η.
Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΜΠΑΖ-) ΜΠΑΖΑΝΟΣ μέχρι και (Ν).

461 [ 1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Φιλιατρών. ]
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Τ.Δ. Φιλιατρών. Αίθουσα 1η.
Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (ΤΣΟΤ-) ΤΣΟΤΣΑΝΗ μέχρι και (Ω) τέλος καταλόγου.

466 [ 6ο Εκλογικό Διαμέρισμα Χριστιανούπολης Δήμου Φιλιατρών. ]
Πρώην Δημοτικό Σχολείο Τ.Δ. Χριστιανούπολης.

Δημήτρης Κουσελάς: Η Καλαμάτα είπε ΝΑΙ στην αλλαγή πορείας.

Σε μια άνευ προηγουμένου ογκώδη και μαχητική συγκέντρωση μίλησε την Τετάρτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς.

Για τη συγκέντρωση έστειλαν χαιρετισμό ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κ. Λούκα Κατσέλη, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Πέτρος Ευθυμίου.
Τον κ. Κουσελά προλόγισε η Γεωργία Παναγοπούλου στέλεχος του φοιτητικού κινήματος.
Ο κ. Κουσελάς τόνισε πως η πρόωρη ........

προσφυγή στις κάλπες, είναι ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, που οδήγησε σε οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, χρέωσε τη χώρα και τα νοικοκυριά, έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, έφτασε την ανεργία στα ύψη, οδήγησε την Περιφέρεια στην περιθωριοποίηση και τους αγρότες σε απόγνωση. Υποθήκευσε τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς.

Υπογράμμισε ότι η κρίση δεν είναι εισαγόμενη αλλά κυρίως εγχώρια. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση όχι μόνο δεν οδηγούν σε έξοδο από αυτήν αλλά τη βαθαίνουν ακόμη περισσότερο.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση γιατί διαθέτει τρία μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι της ΝΔ.

α.) έχει ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο
β.) έχει πολιτική βούληση για να συγκρουστεί με συγκεκριμένα συμφέροντα
γ.) έχει εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων.

Το 1981 και το 1993 κάτω από παρόμοιες συνθήκες κατάφερε όχι μόνο να νοικοκυρέψει την οικονομία αλλά να αυξήσει το πραγματικό εισόδημα των μισθωτών, των αγροτών, των χαμηλοσυνταξιούχων και να δημιουργήσει τις μεγαλύτερες υποδομές που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Όμως, τόνισε δεν ξεχνάμε τις λαθεμένες επιλογές και τις αλαζονικές συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, που πλήγωσαν το λαό και μας έκαναν να χάσουμε την κυβέρνηση. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο να τα επαναλάβει. Τόνισε ότι με το Γιώργο Παπανδρέου έχουμε αλλάξει πολλά. Το ΠΑΣΟΚ του 2009 δεν είναι το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ του 2004.
Αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στο Κράτος και στη Δημόσια Διοίκηση. Επεσήμανε ότι θα χτυπηθεί η αδιαφάνεια, η γραφειοκρατία και θα καθιερωθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση με αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας. Σημείωσε ότι καμιά υπουργική απόφαση δεν θα ισχύει αν δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και δεν υπάρχει η πιο πλατειά δημοσιότητα. Με τέτοια μέτρα θα καλύψουμε το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται : η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση με την καθιέρωση ενιαίας τιμαρυθμοποιημένης προοδευτικής φορολογικής κλίμακας, το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό, η κατώτατη αγροτική σύνταξη για ζευγάρι στα 950 ευρώ, η αύξηση της επιστροφής του Φ,.Π.Α. στους αγρότες και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των δανειοληπτών, με έλεγχο στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των τραπεζών και στα μέτρα για την αγορά εργασίας.

Ειδική αναφορά έκανε για τον αγροτικό τομέα όπου είπε ότι θα στηριχθεί το εισόδημα των αγροτών με μείωση του καλλιεργητικού κόστους, χτύπημα των καρτέλ, στήριξη των επώνυμων πιστοποιημένων-τυποποιημένων προϊόντων, κίνητρα για τους νέους αγρότες, δημιουργία αγροτικών Κ.Ε.Π.

Μίλησε για την αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. με σταδιακή κάλυψη των χιλιάδων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με στόχο τα Κέντρα Υγείας να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και να υπάρχει κάλυψη στα Αγροτικά Ιατρεία και Νοσοκομεία.

Για την Παιδεία θα προχωρήσουμε σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση που θα στηρίζει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, θα την ενισχύει οικονομικά και θα εγγυάται πτυχία με μεγάλο ειδικό βάρος, ανακουφίζοντας ταυτόχρονα τους γονείς από το βάρος των φροντιστηρίων.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ιδιαίτερα για την Καλαμάτα δήλωσε ότι θα στηρίξει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης , την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων για τους οικισμούς Βέργας, Μαντίνειας και Ασπροχώματος, την ολοκλήρωση του Μεγάρου Χορού, την αναζήτηση κονδυλίων για την κάλυψη της λειτουργίας του και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού στη ΔΕΠΑΚ, την κατασκευή νέου κλειστού σταδίου, την αναβάθμιση του διεθνούς αερολιμένα, την επίλυση του προβλήματος της λυματολάσπης, την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Πηδήματος-Καλαμάτας, την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα-Μάνη, την αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού της Μάνης και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών με ιδιαίτερη έμφαση στον Ταΰγετο.

Τέλος, αναφέρθηκε στη διαρκή και καθημερινή παρουσία του σε όλα τα προβλήματα των Μεσσηνίων με τα οποία ασχολήθηκε, δίνοντας μάχη εντός και εκτός Βουλής, με ερωτήσεις στη Βουλή και παρεμβάσεις όπου χρειαζόταν.

Κάλεσε τους πολίτες «να πορευτούμε μαζί για τη Μεσσηνία που ονειρευόμαστε, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση που έχει τη βούληση και το σχέδιο να βγάλει τη χώρα από την κρίση.»

MG_3436.jpg (259 KB) MG_3448.jpg (262 KB) MG_3478.jpg (274 KB)

Συνέντευξη του Νομάρχη Μεσσηνίας Κου Δημήτρη Δράκου για την εκλογική διαδικασία.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος σχετικά με την διαδικασία των εκλογών.
Ο κ. Δημήτρης Δράκος, παρουσία του Γενικού Δντή της ΝΑΜ κ. Σπ. Πολύδωρα και της Δντριας Διοικητικού κας Αντριάννας Καλλιμώρου, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία, της 4ης Οκτωβρίου 2009, ημέρα Βουλευτικών Εκλογών, είπε τα εξής:

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι τελείωσε η προετοιμασία για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 4/10. Οι σάκοι ήδη έχουν φύγει από τα εκλογικά συνεργεία της ΝΑΜ και έχουν παραδοθεί στους Δήμους, απ’ όπου θα τους παραλάβουν οι Δικαστικοί αντιπρόσωποι. Τα εκλογικά τμήματα σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας είναι 488.
Η πρώτη δουλειά που έχει να κάνει ένας δικαστικός αντιπρόσωπος είναι, κατ’ αρχήν, να ελέγξει από την παραμονή, δηλαδή από το Σάββατο, τον εκλογικό σάκο εάν υπάρχουν όλα όσα προβλέπονται από τον Νόμο.

Ο έλεγχος που έχει γίνει από τους αρμόδιους Δντές και .......

υπευθύνους προς τούτο, αποδεικνύει ότι η δουλειά έχει γίνει στην εντέλεια, ωστόσο όμως, οφείλουν να κάνουν αυτήν την πρώτη κίνηση. Βεβαίως, οι Δημοτικές αρχές από την πλευρά τους οφείλουν να εξασφαλίσουν, μέσω των υπαλλήλων και των στελεχών τους που θα υπηρετήσουν αυτήν την υπόθεση, να προετοιμάσουν και να παραδώσουν τους χώρους για να συντελεστεί η εκλογική διαδικασία από την ώρα που προβλέπει ο Νόμος μέχρι του πέρατος αυτής. Επίσης, να πούμε ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι οφείλουν, έγκαιρα και άμεσα να μεταδώσουν το αποτέλεσμα, το πρώτο που αφορά τις ψήφους των κομμάτων που έχουν θέσει υποψηφιότητα.

Υπογραμμίζω ότι στο Νομό Μεσσηνίας έχουμε 17 κόμματα τα οποία έχουν καταθέσει ψηφοδέλτια. Μετέπειτα να ασχοληθούν με το ζήτημα της σταυροδοσίας, το οποίο πρέπει εγκαίρως να παραδοθεί στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως είναι γνωστό, βγάζει εν πρώτοις τα αποτελέσματα και στη συνέχεια τα επίσημα αποτελέσματα βγαίνουν από την αρμόδια δικαστική αρχή, δηλαδή το Πρωτοδικείο.

Πρέπει επίσης, να ενημερώσω ότι πολλές φορές παρατηρούνται προβλήματα στην μετάδοση των αποτελεσμάτων, διότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν έστειλαν τα τηλεγραφήματα εγκαίρως, διότι δεν παρέδωσαν από το βράδυ των εκλογών στο Πρωτοδικείο τον εκλογικό σάκο, διότι δεν είχαν συμπληρώσει τα πρακτικά ευδιάκριτα.
Θα παρακαλέσω, λοιπόν, να εξαλειφθούν αυτές οι όποιες περιπτώσεις, που είναι βέβαια λίγες, αλλά που ωστόσο δημιουργούν προβλήματα στην ταχεία έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Επίσης, θα ήθελα να υπογραμμίσω ορισμένα πράγματα που αφορούν τους συμπολίτες μας. Όπως:
• Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και φυσικά δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγειν.
• Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική
• Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίζουν με την αστυνομική τους ταυτότητα, το Διαβατήριο ακόμα και αν έχει λήξει, την άδεια οδήγησης και τέλος με το βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό αναφέρεται διότι έχει διαφοροποιηθεί και διευρυνθεί προκειμένου να μην τρέχει κανένας από τους συμπολίτες μας την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει έγγραφο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
• Εκεί όπου ψήφισαν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 οι συμπολίτες μας, εκεί θα ξαναπάνε να ψηφίσουν, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όσοι για διαφόρους λόγους δεν είχαν ψηφίσει και θέλουν να πληροφορηθούν πού θα ψηφίσουν, μπορούν να το μάθουν και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr. Επίσης, μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ των Δήμων αλλά και στο ΚΕΠ της Νομαρχίας.
• Οι συμπολίτες μας μπορούν να παρακολουθούν και από το σπίτι τους, μέσω του Internet, την διαδικασία των αποτελεσμάτων, μέσα από την ιστοσελίδα ekloges.messinia.gr. Ετσι δεν χρειάζεται να συνωστίζονται ούτε στην Νομαρχία ή οπουδήποτε αλλού.


Τέλος, θέλω να σας ενημερώσω ότι για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει μία πιλοτική έκδοση των αποτελεσμάτων η οποία θα γίνει μέσω κινητού τηλεφώνου. Ήδη οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, σε 98 εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας, τα οποία επιλέγησαν με μία στατιστική μέθοδο, ανά 5, δηλαδή, το 1, το 6, το 11, το 16, κλπ, θα έχουν κινητό τηλέφωνο στη διάθεσή τους.
Αμέσως μόλις ο εκλογικός αντιπρόσωπος βγάλει το αποτέλεσμα, θα το μεταδώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό είναι το 20% των εκλογικών τμημάτων, δηλαδή αφορά 4000 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, θεωρείται, ότι με το 20%, θα υπάρξει μέχρι τις 10.00 το βράδυ ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα.
Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν οι λεπτομέρειες και η υπόθεση της σταυροδοσίας. Πρέπει να πω ότι αυτό το σύστημα, δεν αναιρεί το άλλο σύστημα και την διαδικασία που τηρούμε μέχρι τώρα και την οποία θα ακολουθήσουμε, και φυσικά την τελική, έγκυρη, υπεύθυνη δικαστική τρόπο τινά έκδοση από το Πρωτοδικείο των τελικών αποτελεσμάτων».


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Δντής της ΝΑΜ κ. Σπ. Πολύδωρας, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της όλης αυτής διαδικασίας στην ΝΑΜ, τόνισε, από την εμπειρία του τόσα χρόνια στην εκλογική διαδικασία, ότι σε καμία περίπτωση δεν περιμένουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να στείλουν και τα δύο τηλεγραφήματα μαζί. Διότι, συμπλήρωσε, είναι χρονοβόρα η διαδικασία καταμέτρησης των σταυρών και σύνταξης του τηλεγραφήματος. Ενώ το πρώτο τηλεγράφημα που αφορά τα Κόμματα, πρέπει να δοθεί αμέσως διότι αυτό μεταδίδεται απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και είναι τα επίσημα αποτελέσματα. Δεύτερον, τόνισε, ότι πρέπει οπωσδήποτε να παραδώσουν το βράδυ τον εκλογικό σάκο.

Τέλος, για τους ετεροδημότες, σημείωσε ότι, όσοι διαμένουν στο Νομό Μεσσηνίας και είναι εγγεγραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της Α΄ και Β΄ Αθηνών, θα ψηφίσουν στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας στην οδό Λυκούργου. Όλοι οι άλλοι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους που είναι γραμμένοι, διότι δεν συμπληρώθηκε ο αναγκαίος αριθμός των 40 ατόμων σε κάθε εφετειακή περιφέρεια. «Πιστεύω», δήλωσε ο κ. Γενικός, «ότι όλα θα πάνε καλά και συνεχίζουμε να κατανέμουμε τις εργασίες για την Κυριακή το βράδυ».

Τέλος, η Δντρια Διοικητικού κα Καλλιμώρου, συμπλήρωσε, σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος της μετάδοσης των αποτελεσμάτων μέσω του κινητού τηλεφώνου, ότι θα πρέπει οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, τα εκλογικά τμήματα των οποίων έχουν επιλεγεί για να μεταδώσουν τηλεφωνικά τα αποτελέσματα, συγχρόνως θα πρέπει να τα μεταδώσουν και με την κλασική μέθοδο, δηλαδή με το τηλεγράφημα.

Στη συνέχεια, ο κ. Νομάρχης, έκανε την εξής δήλωση:
«Χθες είδα στην τηλεόραση τον συνάδελφο Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει σχετικά με την δική του μισθοδοσία. Όπως είναι γνωστό, απολαμβάνει δύο μισθούς, από τα Ελληνικά Ναυπηγεία και από την αντιμισθία της Ν. Αυτοδιοίκησης.
Χρησιμοποίησε για παράδειγμα και εμένα. Δεν γνωρίζω πώς έκανε αυτό το λάθος, αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι δεν παίρνω δύο μισθούς. Αυτό έχει χιλιοειπωθεί, το γνωρίζετε και εσείς, και θα ήθελα να το μεταφέρεται για μία ακόμη φορά.
Είναι, δηλαδή, γνωστό, ότι με την ανάληψη των καθηκόντων μου παραιτήθηκα της μισθοδοσίας από τον εργοδοτικό μου φορέα. Σας ευχαριστώ.».

Παράταση προθεσμίας για τον 1ο Διαγωνισμό Μεσσηνιακών συνταγών

Παράταση πήρε η προθεσμία υποβολής από τους ενδιαφερόμενους για τις Μεσσηνιακές συνταγές ανακοίνωσε το επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του η προθεσμία του διαγωνισμού αν και έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου τώρα με την παράταση που πήρε θα λήξει στις 30 Οκτωβρίου.

Ο διαγωνισμός σαν στόχο του έχει την ανάδειξη των μεσσηνιακών τοπικών αγροτικών προϊόντων και η προσπάθεια αυτή έχει ενταχθεί υπό την αιγίδα του πολιτιστικού οργανισμού "Δρόμοι της Ελιάς".
Σύμφωνα με διαφημιστικό έντυπο που έχει κυκλοφορήσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες συμπολίτες μας Μεσσήνιοι της διασποράς, και γενικά Έλληνες ή αλλοδαποί που γνωρίζουν παραδοσιακές συνταγές της Μεσσηνίας ή προϊόντα κτηνοτροφίας, και αλιείας, ή προϊόντα που προέρχονται από μεταποίηση γεωργικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή γυναικών της Μεσσηνίας.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν:.......

Θα πρέπει να στείλουν στο επιμελητήριο Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτα Τ.Κ. 24100) μία ή περισσότερες συνταγές που να πληρούν τους παραπάνω όρους μέσα σε ένα φάκελο με την ένδειξη: Για τον Διαγωνισμό "Μεσσηνιακές συνταγές".

Οι συνταγές θα πρέπει να είναι καθαρογραμμένες, και ευανάγνωστες και επάνω στο χαρτί να αναγράφονται καθαρά Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση και τηλέφωνο του αποστολέα. Αν υπάρχει και κινητό να αναγραφεί επίσης.

Τα έπαθλα των νικητών.

Θα αναδειχθούν τριάντα (30) νικητές όσες και οι συνταγές που θα επιλεχθούν.
Οι δεκα (10) πρώτοι θα κερδίσουν δωροεπιταγές που θα χρησιμοποιήσουν για αγορές τους ΜΟΝΟ απο τοπικά καταστήματα της Μεσσηνίας και συγκεκριμμένα:

Ο πρώτος νικητής: Δωροεπιταγή Δυο χιλίαδων (2.000) ευρώ
Ο Δεύτερος νικητής: Δωροεπιταγή χιλίων (1.000) ευρώ
Ο τρίτος νικητής: Δωροεπιταγή πεντακοσίων (500) ευρώ
Απο τον τέταρτο έως και τον δέκατο (4ο - 10ο) νικητή: Δωροεπιταγή διακοσίων (200) ευρώ.

Όλες οι συνταγές θα δημοσιευθούν με τα ονόματα των αποστολέων σε ειδικό έντυπο που θα εκδώσει το επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την προσπάθεια ως χορηγοί επικοινωνίας.

Η Επιτροπή αξιολόγησης θα αποτελείται απο γνωστούς chef, συγγραφείς γαστρονομίας, και εκπροσώπων φορέων του νομού μας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω συνημμένο.

Κλίκ για πλήρες μέγεθος.

Diagvnismos_Epimelitiriou_Messinias.jpg (510 KB) img078.jpg (415 KB)

Επισκέψεις πολιτικών στο επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στις 11.00π.μ. στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για το Ν. Μεσσηνίας κα. Βασιλική Αντωνοπούλου-Τζανεττέα, η οποία μετά από συζήτηση παρέλαβε από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Καραμπάτο και το Γενικό Γραμματέα κ. Αναστάσιο Μαρκόπουλο το σχετικό Υπόμνημα με τις θέσεις του Επιμελητηρίου.

Εν συνεχεία στις 12.00π.μ. επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΛΑΟΣ στο Ν. Μεσσηνίας κ. Φώτης Χαρίτος ο οποίος είχε συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα της Μεσσηνίας.

Αύριο Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009 το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα επισκεφθούν οι ......

υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Μεσσηνίας κα Νάντια Γιαννακοπούλου στις 12.00 και ο κ. Γιώργος Κανελλόπουλος στις 14.00 και το απόγευμα στις 18.00 ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στο Ν. Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Η Μεσσηνία στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης

Συνεχίζει τις περιοδείες και τις ομιλίες σε όλο το νομό, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Την Τετάρτη το πρωί επισκέφθηκε την Κυπαρισσία και το Δήμο Αυλώνος, ενώ αργότερα την ίδια μέρα πραγματοποίησε ομιλίες στη Χώρα και το Βλαχόπουλο.

Παντού, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, ενώ στις ομιλίες της ανέπτυξε τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο νομός την επόμενη τετραετία. «Η Μεσσηνία μπορεί. Ο τόπος μας έχει τις δυνατότητες να μπει στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης» ήταν τα λόγια της κ. Γιαννακοπούλου, η οποία έκανε εκτενή αναφορά και στα αγροτικά ζητήματα: « Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός υγιούς, ανταγωνιστικού και βιώσιμου αγροτικού τομέα.

Αυτός είναι το όραμά μας. Έχουμε την τύχη και την ευλογία ο τόπος μας να παράγει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Στο χέρι μας είναι τα προϊόντα αυτά να τα προωθήσουμε στις ντόπιες και ξένες αγορές δίνοντας ώθηση στην αγροτική μας οικονομία».

Το πρωί της Πέμπτης η κ. Γιαννακοπούλου περιόδευσε σε .......

υπηρεσίες στην πόλη της Καλαμάτας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και πολίτες. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, τη ΔΕΗ, τον ΟΑΕΕ και το Β΄ ΚΑΠΗ. Στα ΚΑΠΗ συζήτησε με τους ηλικιωμένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και επί Ανδρέα Παπανδρέου, θα βάλει και πάλι στην πρώτη γραμμή θέματα όπως είναι η υγεία, η πρόνοια και οι συντάξεις. Το απόγευμα της Πέμπτης η κ. Γιαννακοπούλου είχε συναντήσεις στο γραφείο της με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας της στους οποίους εξέφρασε την αισιοδοξία της για μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και τους ζήτησε να συνεχίσουν τον αγώνα στην ίδια ένταση μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

Αύριο η κ. Γιαννακοπούλου θα βρίσκεται στην πόλη της Καλαμάτας.

Ενδιαφέρουσα η ομιλία του Οδυσσέα Βουδούρη στην Κυπαρισσία.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησε ο κόσμος της Κυπαρισσίας την ομιλία του Οδυσσέα Βουδούρη που, κατά γενική ομολογία, έφερε "νέο αέρα" στον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

Άνθρωπος της εθελοντικής δράσης, ανέπτυξε με σαφήνεια και ευστοχία τις πολιτικές του θέσεις διατηρώντας το ήθος και τους χαμηλούς τόνους που τον χαρακτηρίζουν.

Η γενική εντύπωση υπήρξε θετικότατη και ......

φάνηκε στην ανταπόκριση του κόσμου στην συζήτηση που επακολούθησε την ομιλία του.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την Εμποροπανήγυρη των Γαργαλιάνων

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί 1η Οκτώβρη οι εργασίες κατασκευής παραπηγμάτων τα οποία θα υποδεχτούν υπαίθριους μικροπωλητές μέλη σωματείων του συνδικάτου μικροπωλητών Ελλάδος.

Το στήσιμο των παραπηγμάτων θα πραγματοποιηθεί επι της οδού Μιαούλη (κάθετος της κεντρικής οδού Νικολοπούλου), και αφορά σκεπαστούς διαδρόμους και πλούσια επιλογή εμπορικών ειδών για το καταναλωτικό κοινό.

Η Εμποροπανήγυρη Γαργαλιάνων, αρχίζει το Σάββατο 03 Οκτώβρη και λήγει την Παρασκευή 09 του ίδιου μήνα.

Για την διασκέδαση των μικρών μας φίλων, θα .......

λειτουργεί παράλληλα με την Εμποροπανήγυρη και μεγάλο μεσσηνιακό Λούνα Πάρκ, εντός του δημοτικού γηπέδου.

Επίσημη πρώτη της Olympic Air

Την πρώτη της επίσημη πτήση πραγματοποίησε σήμερα η Olympic Air, κάνοντας έτσι μια νέα αρχή και εισάγοντας νέα δεδομένα στον τομέα των αερομεταφορών στη χώρα μας.

Το αεροσκάφος, ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον Σωτήρη Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, όπως είχε γίνει και πριν από 50 και πλέον χρόνια από την Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση. Στο αεροσκάφος επέβαιναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, τα στελέχη της εταιρείας και δημοσιογράφοι.

Πριν από την αναχώρηση της πτήσης .......

έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου.

Κατά την τελετή έναρξης των πτήσεων της ΟΑ, ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος χαρακτήρισε ιστορική και συγκινητική τη σημερινή ημέρα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη χώρα όταν οργανωθούμε και δουλέψουμε, μπορούμε.

Ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι είναι μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες μπόρεσε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρεία. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου «που μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε το έργο μας».

Ο κ. Βγενόπουλος διευκρίνισε ωστόσο ότι «δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου, Γιάννης Παράσχης, τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, η σημαντικότερη μετά την έναρξη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Κανείς δεν περίμενε η Ολυμπιακή να εξυγιανθεί, και, απελευθερωμένη από χρέη και παθογένειες, να αρχίσει το νέο της έργο. Πρόσθεσε επίσης ότι η ΟΑ έχει το νεώτερο στόλο της Ευρώπης και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου τον κ. Παράσχη έδεσαν τις δύο κορδέλες ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και ευχήθηκαν καλές πτήσεις στη νέα εταιρεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι κανετε αν δε θελετε να πληρώσετε τα διόδια Κορίνθου Πατρών!

Βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εχετε το δικαίωμα
Σταματάτε στο Γκισέ των διοδίων.
Αναφέρεται στον υπάλληλο πολύ ευγενικά ότι «Σαν ευρωπαίος πολίτης αρνούμαι να πληρώσω γι’ αυτό δρόμο διόδια.
Ο αριθμός κυκλοφορίας μου είναι....
Γεια σας !!!!!
Και απομακρυνόμαστε από το Γκισέ!!!!!

Αρνουμαστε να δώσουμε οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχειό. Αν θέλουν ας μας βρουν από το αρ. Κυκλοφορίας. Άλλωστε είναι μια ιδιωτική εταιρία!!!
Ο υπάλληλος με ενημερώνει ότι πρέπει να έρθει ο υπεύθυνος για να συμπληρώσουμε ένα έντυπο.
Αρνούμαστε (πάντα ευγενικά) να μιλήσουμε με κανέναν και να δώσουμε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο εκτός από τον αρ. Κυκλοφορίας. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ .........

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ

Συμβουλή : Μην ανοίγετε κανένα διάλογο. Δώστε τον αρ. Κυκλοφορίας και φύγετε. Απλά!!!!!!

Πηγή: News24.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΡΑΝΗ 3-3. Καταιγίδα από γκολ στην επανάληψη

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΣΤΟ 80’ ΚΑΙ ΤΟ 90’!


Απίστευτη εξέλιξη είχε ο χθεσινός ημιτελικός για το κύπελλο της ΕΠΣΜ ανάμεσα στον Μεσσηνιακό και την Εράνη.
Και μάλιστα τίποτα στο α’ μέρος που έληξε χωρίς γκολ δεν προμήνυε την …καταιγίδα των γκολ που θ’ ακολουθούσε στην επανάληψη.
Οι Φιλιατρινοί ήταν πάντως καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» από τώρα την πρόκριση, αφού βρέθηκαν να προηγούνται 0-2, χάρις στα γκολ των Ψάρρη, Χαριάτη και 1-3 (πάλι ο Χαριάτης).

Ο Μεσσηνιακός όμως που για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες (έπειτα από το ματς Δ’ ........

Εθνικής με τον Ατρόμητο Λάππα) προβλημάτισε με την εμφάνισή του, «νεκραναστήθηκε» στα τελευταία 10-15 λεπτά και έφτασε σε μια απίστευτη ισοφάριση που άρχισε στο 67’ με τον Σώκαλη και ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση του 90λέπτου, χάρις στον ίδιο παίκτη, που μπήκε αλλαγή στην επανάληψη, ενώ στο 86’ ο Μπεγέτης είχε μειώσει σε 2-3.

Και με αυτό το 3-3 φυσικά οι δύο ομάδες έχουν αφήσει ανοικτό το λογαριασμό για την πρόκριση στην 4άδα του κυπέλλου Μεσσηνίας, τον οποίο και θα λύσουν στις 2 Δεκεμβρίου στα Φιλιατρά.

Το φιλμ του αγώνα

27’ ο Ζώκος προσπάθησε για το γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή της Εράνης, η μπάλα έφτασε στον Κωστόπουλο, αλλά το σουτ του κόντραρε σε κόρνερ
35’ παρακινδυνευμένο γύρισμα του Αρβανίτης στον Νιάρχο, για …λίγο γλίτωσε το αυτογκόλ ο τερματοφύλακας του Μεσσηνιακού, προ της απειλής του Ψάρρη
38’ ο Τσιριγώτης σε αντεπίθεση 2 εναντίον 2, αλλά η μπαλιά του δεν έφτασε στον Ψάρρη
40’ η καλύτερη στιγμή του α’ ημιχρόνου με τον Χαριάτη να βγάζει μόνο του στη γωνία της μικρής περιοχής τον Ψάρρη, αλλά το κοντρόλ του ήταν παιδαριώδες με το Νιάρχο να εξουδετερώνει το κίνδυνο
48’ ο Μπεγέτης βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση, αλλά με έγκαιρη έξοδος ο Αλεξανδρόπουλου απομάκρυνε τη μπάλα με τα πόδια
50’ ολέθριο λάθος του Αργυρόπουλου που γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω, όπου όμως παρεμβλήθηκε ο Ψάρρης και με πλασέ «εκτέλεσε» τον Νιάρχο «γράφοντας» το 0-1
55’ μετά από επαφή Αρβανίτη-Χαριάτη μέσα στην περιοχή ο μεσοεπιθετικός της Εράνης έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Μεσσηνιακού και ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας δε δίστασε να υποδείξει το σημείο του πέναλτι, «κιτρινίζοντας» το νεαρό παίκτη των «πρασίνων» -κατά τη γνώμη μας αυστηρή απόφαση
Όπως και να ‘χει ο ίδιος ο Χαριάτης εκτέλεσε από τη λευκή βούλα και παρά την προσπάθεια του Νιάρχουν που έπεσε στη σωστή γωνία το 0-2 έγινε πραγματικότητα
67’ ο Δέδες έβγαλε κάθετα τη μπάλα στον Ζώκο, ο οποίος έκοψε ιδανικά τη μπάλα παράλληλα στην εστία του Αλεξανδρόπουλου, όπου πετάχθηκε ο Σώκαλης και με προβολή μείωσε σε 1-2 για το Μεσσηνιακό
73’ σε μια ακόμη αντεπίθεση της Εράνης ο Χαριάτης πέρασε και τον τερματοφύλακα των Καλαματιανών και με πλασέ «έγραψε» το 1-3
80’ ο Αλεξανδρόπουλος που έδωσε πνοή στους γηπεδούχους με την είσοδό του στην επανάληψη έβγαλε την παράλληλη μπαλιά στον Μπεγέτη, ο επιθετικός του ΜΓΣ έκανε το πλασέ, αλλά ο Αλεξανδρόπουλος έσωσε πέφτοντας στη γωνία του
81’ πλασέ του Χαριάτη μπλόκαρε ο Νιάρχος
86’ ο Ξαρχάκος έβγαλε την παράλληλη σέντρα από δεξιά και ο Μπεγέτης στην απέναντι πλευρά σαν σε προπόνηση με πλασέ μείωσε σε 2-3
88’ ο Δέδες επιχείρησε τη σέντρα και ο Μπεγέτης που πρόλαβε με υπερένταση τη μπάλα την έστειλε να περάσει ελάχιστα εκατοστά πάνω από τα’ οριζόντιο δοκάρι της Εράνης
90’ ο Ξαρχάκος τροφοδότησε τον Δέδε κι εκείνος με τακουνάκι έστρωσε ωραία στον επερχόμενο Σώκαλη που με δυνατό σουτ νίκησε τον Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο, χαρίζοντας μια απίστευτη ισοφάριση στον Μεσσηνιακό.
Καλά τα πήγε σε γενικές γραμμές ο Πέτρος Κωνσταντινέας, χωρίς όμως να αποφύγει και τα λάθη, μάλλον αυστηρό θα χαρακτηρίζαμε το πέναλτι σε βάρος του Μεσσηνιακού, ενώ η καλή διάθεσή του να προστατέψει τις ομάδες από κάρτες δεν δικαιολογεί την προτροπή προς τον πάγκο του Μεσσηνιακού για αντικατάσταση του Αργυρόπουλου (μετά από ένα σκληρό φάουλ κι ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα). Χωρίς πρόβλημα οι βοηθοί Ηλίας Αλεξέας και Στάθης Ζαρακοβίτης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Νιάρχος, Νινιός, Δέδες, Κουρεντζής, Αρβανίτης, Αργυρόπουλος (51’ Σώκαλης), Τζανετέας (57’ Αλεξανδρόπουλος), Δρούγας, Κωστόπουλος (60’ Ξαρχάκος), Ζώκος, Μπεγέτης.

ΕΡΑΝΗ ΦIΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος, Παναγιωτίδης, Γιάννης, Ανδρεόπουλος, Ντινιώτης, Κώτσος, Γεωργιόπουλος, Τσιριγώτης (63’ Χρονόπουλος), Ασημακόπουλος (59’ Χρονόπουλος), Χαριάτης (82’ Γκίνος).

-Δυσανάλογα λίγος σε σχέση με τη σημασία του αγώνα ο κόσμος που βρέθηκε χθες στο γήπεδο του ΜΓΣ
-Μάλιστα κάποιοι απογοητευμένοι «πράσινοι» που βιάστηκαν να φύγουν σίγουρα δεν θα πίστευαν στα αυτιά τους…
-«Μπαμ» έκαναν η ροζ στολή τερματοφύλακα που φορούσε ο Γιώργος Νιάρχος και η μωβ του Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλου, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες της Εράνης έπαιξαν με γαλάζια (όπως κόντρα στο Τσιλιβή)

Μάρκος Ζώκος

Ο Μάρκος Ζώκος ήταν από τα πρόσωπα του χθεσινού αγώνα, καθώς μετά από τριετή «θητεία» στην Εράνη μετεγγράφηκε φέτος στον Μεσσηνιακό. Κόντρα στην παλιά του ομάδα λοιπόν ο έμπειρος μέσος αν και αποφεύγει να πει περισσότερα φαίνεται ότι έχει αρκετά απωθημένα και το πάθος του στο γήπεδο –μέσα σε αγωνιστικά πάντα πλαίσια- ήταν ενδεικτικό.
«Μπορούσαμε και να κερδίσουμε και να χάσουμε. Όμως το θετικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι μπορούμε να σκοράρουμε και να γυρίσουμε ένα φαινομενικά χαμένο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ κακοί στο α’ μέρος, αλλά ανεβάσαμε την απόδοσή μας στην επανάληψη.
Ακόμη, είναι σημαντικό ότι παίξαμε σε όλο το παιχνίδι με 4 «μικρούς», αφού για μας ήταν μια πρόβα πρωταθλήματος, ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν απλώς να κερδίσουν το Μεσσηνιακό» ήταν η …μπηχτή του Μάρκου Ζώκου.

Δημήτρης Σώκαλης

«Το τελικό αποτέλεσμα νομίζω πως είναι δίκαιο, γιατί έχασε και η Εράνη, αλλά χάσαμε κι εμείς ευκαιρίες στο τέλος. Ευτυχώς καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία και έτσι δεν θα πάμε στα Φιλιατρά με μειονέκτημα στα γκολ. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να βρούμε την ταυτότητά μας, αλλά σίγουρα θα γίνουμε πολύ καλύτεροι στη συνέχεια» «υπόσχεται» ο Δημήτρης Σώκαλης.

Χρήστος Χαριάτης

Ο Χρήστος Χαριάτης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του χθεσινού ημιτελικού, προσφέροντας θέαμα και ουσία από πλευράς Εράνης, που επισφραγίστηκε μάλιστα με δύο προσωπικά γκολ. Όπως όλοι στα Φιλιατρά δεν είναι όμως ευχαριστημένος με την εξέλιξη του αγώνα: «Είχαμε την υπεροχή σχεδόν σε όλο τον αγώνα και βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ με 3-1. Δικαιούμασταν λοιπόν τη νίκη και σίγουρα θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ένα σκορ πρόκρισης. Ο Μεσσηνιακός όμως είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ έμπειρους παίκτες και δεν άφησε ανεκμετάλλευτα τα λάθη που κάναμε.
Τώρα έχουμε μπροστά μας άλλα 90 λεπτά και με σοβαρότητα και το πλεονέκτημα της έδρα μας θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό» τονίζει στις δηλώσεις του ο Ζακυνθινός μεσοεπιθετικός της Εράνης.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη
Από την εφημερίδα Θάρρος


Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 1ης Οκτωβρίου 2009

Καλημέρα σας και καλό μήνα.

Όπως κάθε μέρα νωρίς το πρωΐ σας δείχνουμε τα σημερινά πρωτοσέλιδα για να πάρετε μια ιδέα του τι γράφεται στα Μεσσηνιακά φύλλα.

ele1.jpg (779 KB) 8arr1.jpg (256 KB) foni1.jpg (185 KB) messlogos.jpg (388 KB)